• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Brněnské Sapeli centrum v novém designu

    První SAPELI CENTRUM zrekonstruované ve zcela novém architektonickém konceptu bylo otevřeno v brněnském H-Parku. Z původně „halového“ stylu tohoto prodejního showroomu společnosti SAPELI byl vytvořen ve spolupráci s Ing. arch.

    celý článek »

    Státní dluh vs. výkonnost americké ekonomiky

    Dá se říci, že dnešní doba je charakteristická neustálým zadlužováním, kvantitativním uvolňováním, nastolováním a hledáním „zdravé“ míry inflace apod. USA, Evropská unie, Čína nebo Rusko, to je jen malý výčet těch ekonomik, které mají největší globální...

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 2. 11. 16

    Nový měsíc zahájily trhy poklesem. Hlavní indexy ztrácely více než půl procenta.Důvodem k poklesu nadále zůstává nejistota před volbami v příštím týdnu, silná makrodata v druhé polovině týdne a zítřejší zasedání FEDu s vyhlášením úrokových sazeb.

    celý článek »

    Co kdyby… Vyhrál Trump

    V předchozích komentářích k analýze společnosti Fidelity International jsme se podívali na to, jak se indexu S&P 500 historicky vedlo pod demokratickými a republikánskými administrativami a také na potenciální dopady volebního vítězství bývalé min...

    celý článek »

    Co kdyby… Vyhrál Trump

    V předchozích komentářích k analýze společnosti Fidelity International jsme se podívali na to, jak se indexu S&P 500 historicky vedlo pod demokratickými a republikánskými administrativami a také na potenciální dopady volebního vítězství bývalé ministryně zahraničí Hilary Clintonové na různé sektory americké ekonomiky.

    celý článek »

    Summary - Shell, Pandora, Pfizer

    Evropa:Royal Dutch Shell PLCKvartální výsledky holandské společnosti Royal Dutch Shell přinesly za 3Q16 příjemné překvapení, které můžeme připsat na vrub únorové akvizici BG Group Plc (britský těžař ropy a plynu).

    celý článek »

    Summary - Shell, Pandora, Pfizer

    Evropa: Royal Dutch Shell PLC Kvartální výsledky holandské společnosti Royal Dutch Shell přinesly za 3Q16 příjemné překvapení, které můžeme připsat na vrub únorové akvizici BG Group Plc (britský těžař ropy a plynu).

    celý článek »

    Tři „absurdně“ levné akcie

    Investor Brian Feroldi se domnívá, že akcie Transocean, American Airlines Group a General Motors jsou „absurdně levné“. Projevovat by se to mohlo jejich hodně nízkým PE, tedy poměrem ceny a zisku na akcii.

    celý článek »

    Tři „absurdně“ levné akcie

    Investor Brian Feroldi se domnívá, že akcie Transocean, American Airlines Group a General Motors jsou „absurdně levné“. Projevovat by se to mohlo jejich hodně nízkým PE, tedy poměrem ceny a zisku na akcii.

    celý článek »

    Dolar před Fedem a volbami padá

    Rozhodnutí japonské centrální banky nepřekvapilo a nevyvedlo japonský jen z míry. Následně byl zveřejněn mírně lepší britský PMI. Odpoledne vyšel americký report ISM, který i přes mírně lepší hlavní číslo hodnotíme neutrálně.

    celý článek »

    Říjen - měsíc megaobchodů

    General Electric a Baker Hughes, AT&T a Time Warner, Qualcomm a NXP. Říjen byl měsíc megaobchodů. Celosvětově byly oznámeny fúze a akvizice celkem za zhruba 500 miliard dolarů.

    celý článek »

    Výnosy US Treasuries opět rostou, ceny dluhopisů klesají

    Ceny amerických vládních dluhopisů obnovily svůj výraznější pokles, což z druhé strany tlačí vzhůru jejich výnosy. Trh opět o něco více věří v růst dolarových sazeb ještě tento rok a to především díky příznivým makroekonomickým zprávám z Číny.

    celý článek »

    Říjen - měsíc megaobchodů

    General Electric a Baker Hughes, AT&T a Time Warner, Qualcomm a NXP. Říjen byl měsíc megaobchodů. Celosvětově byly oznámeny fúze a akvizice celkem za zhruba 500 miliard dolarů.

    celý článek »

    US volby: Průzkumy favorizují Clintonovou

    Podle průzkumů společnosti FiveThirtyEight je pro blížící se americké prezidentské volby jasným favoritem demokratická kandidátka Hillary Clintonová s pravděpodobností vítězství na necelých 74%.

    celý článek »

    Ropa opět pod tlakem! Atakuje měsíční minima...

    Autor: Adam Beran Ropa atakuje měsíční minimum kvůli rostoucím pochybám ohledně alžírské dohody OPECu. Ceny ropy zaznamenaly tento týden pokles o více než 3 %. Ropa klesá zejména kvůli skeptickému pohledu na implementaci plánované dohody o snížení...

    celý článek »

    Proč vyhraje Trump?

    Od verdiktu historicky nejbizarnější prezidentské kampaně v USA nás dělí pouhé dny a západní média nás stále více přesvědčují, že Hillary Clintonová bude první prezidentkou Spojených států.

    celý článek »

    Americký průmysl podle ISM mírně zrychluje

    Index nákupních manažerů ve výrobním sektoru americké ekonomiky se za říjen zvýšil na 51,9 bodu ze zářijových 51,5. Tržní konsensus byl nastaven na 51,7 a navíc regionální průzkumy naznačovaly spíše horší výsledek.

    celý článek »

    Rozpočet ČR: Sto miliard k dobru

    Letos je to už vlastně tradice a nejinak tomu bylo i v říjnu, a tak státní rozpočet skončil přebytkem, který tentokrát dosáhl téměř 100 mld. korun. Saldo rozpočtu se tak silně odchyluje od původního plánu, který pro tento rok počítá s deficitem 70 mld.

    celý článek »

    Evropští těžaři příjemně překvapili, akcie BP přesto ztrácejí

    Třetí kvartál roku 2016 se oběma hlavním evropským ropným společnostem povedl, když Royal Dutch Shell i BP oznámily vyšší než očekávané zisky. Upravený čistý zisk Shellu bez mimořádných položek a změn hodnoty zásob meziročně vzrostl o 17 procent na 2,79 miliardy dolarů a byl tak o celou miliardu výš, než se domnívali analytici oslovení agenturou Bloomberg.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 01.11.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 31.10.Změna1.11. Americký dolar USD 1 24.6870 -0.72%24.5080...

    celý článek »

    I finance mohou být srozumitelné

    Zorientovat se mezi desítkami, možná stovkami nabídek finančních produktů je někdy pěkný oříšek. Právě proto vznikl v roce 2009 nápad, který vám již sedmým rokem pomáhá vybrat vždy ten nejvýhodnější.

    celý článek »

    Ropa dnes drží ztráty, Goldman dohodu neočekává

    Ropa se včera večer odpíchla z měsíčních minim, když se ropa Brent odrazila od hodnoty 48 USD za barel a ropa WTI od 46,64 USD za barel. Dnes dopoledne už byl severomořský Brent se ziskem 0,9 procenta zpět nad hranicí 49 USD za barel a cena americké lehké ropy WTI se pohybovala na 47 USD za barel, ale před obědem černé zlato zisky smazalo.

    celý článek »

    Evropa neudržela úvodní zisky, BP po výsledcích -3 %, Shell +3 %

    Evropské akciové trhy neudržely své úvodní zisky a zamířily do záporného teritoria. Indexy se tak aktuálně pohybují několik desetin pod úrovní včerejšího závěru, přičemž nepříznivé výsledky některých společností převážily data z Číny, kde index PMI v průmyslu dosáhl 51,2 b.

    celý článek »

    Akciím je jedno, kdo bude další americký prezident

    Společnost Vanguard uklidňuje. Akciím je prý vlastně jedno, ze které strany je americký prezident. Je akorát dobré žít alespoň pár desítek let, raději nějakých 160. Kam s penězi? Experti mají jasno, jak investovat 10 tisíc dolarů Investování je...

    celý článek »

    Euru i komoditním měnám se dopoledne vůči dolaru daří

    Rozhodnutí japonské centrální banky nepřineslo překvapení. Nastavení politiky zůstalo beze změny, žádná akce se nekoná. Rizika pro ekonomiku a inflaci banka spatřuje převážně směrem dolů a posunula termín očekávaného dosažení inflačního cíle o další rok, na druhou půlku fiskálního roku 2018.

    celý článek »

    Exchange Traded Notes - úvěrové riziko

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitente m. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    Ranní FED kafe BH Securities 1.11.2016

    Dobré ráno, Trhy pokračují v pohybu do strany, volatilita včera dále mírně rostla. Lepší data z Ameriky ohledně útrat spotřebitelů nedokázala vyvážit nejistotu před zasedáním FEDu a prezidentskými volbami.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 1. 11. 2016

    Úterý 1. 11. 2016 --------------------------------- USA: DJIA (-0,10 %), S&P500 (-0,01 %) a NASDAQ (-0,02 %). Evropa: DAX (-0,29 %), CAC40 (-0,86 %), FTSE 100 (-0,60 %). Čína: Hang Seng (+1,27 %), Shanghai Comp. (+0,71 %), CSI 300 (+0,70 %).

    celý článek »

    Čínský zpracovatelský průmysl nakopl akcie v Asii

    Asijské akcie zaznamenaly během úterní obchodní seance prvního listopadového týdne příznivý vývoj. Může za to pozitivní makroekonomická statistika z čínského zpracovatelského průmyslu, kde index nákupních manažerů (PMI) atakoval dvouletá maxima a podle analytiků čísla naznačují stabilizaci čínské ekononomiky.

    celý článek »

    Aktivita v čínském zpracovatelském průmyslu nejvyšší za dva roky

    Aktivita v čínském zpracovatelském průmyslu rostla v říjnu nejrychleji za více než dva roky díky rozkvětu stavebního sektoru. Index nákupních manažerů (PMI), sestavovaný společností Caixin na základě průzkumu mezi nákupními manažery, se zvýšil na 51,2 bodu z 50,1 bodu v předchozím měsíci a ocitl se nejvýše od července 2014.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »