• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 1. 2. 2011

    V úterý byla v úvodu obchodování zveřejněna data o výdajích na výstavbu, která nedosáhla očekávání a dále pak výrobní index ISM, který dopadl naopak lépe. V Egyptě stále pokračovaly demonstrace, nicméně situace se mírně uklidnila a trhy výrazně posílily.

    celý článek »

    Americké akcie vyráží vzhůru - S&P 500 na 1300 bodech

    Americké akciové indexy na počátku dnešního obchodování vyráží vzhůru a posilují o více jak 1%, když pozitivně překvapil ISM index ve výrobě (60,8 bodu, očekávání 58 bodu). Optimismus na trzích podpořily i hospodářské výsledky firmy United Parcel...

    celý článek »

    PX zopakoval včerejší růst o 0,8 %

    Na akciové trhy se i přes pokračující protesty v Egyptě vrátila chuť k nákupům. Rostoucí ceny komodit a růst průmyslové výroby v Číně pomohly ropnému a těžebnímu sektoru, daří se ale i pojišťovnám a chemickým titulům.

    celý článek »

    Austrálsky dolár prudko vyráža nahor

    Kurz AUD/USD dnes rastie o 1 percento na 1,0078 USD za 1 AUD. To je najvyššia cena od 4. januára. Pre austrálsku menu je priaznivé optimistické vyjadrenie Glenna Stevensa, guvernéra centrálnej banky, že „súkromné investície začínajú rásť“.

    celý článek »

    Zisk Pfizeru překonal očekávání

    Farmaceutická společnost Pfizer (PFE) dnes zveřejnila hospodářské výsledky za čtvrtý kvartál. Firma pokračuje v redukci zaměstnanců a těží z nákupu společnosti Wyeth. Zisk po vyloučení jednorázových položek dosáhl 47 centů na akcii.

    celý článek »

    5 pomocníků do kuchyně pro krásu a dobrý pocit

    Kdo z nás po Novém roce bojuje s předsevzetím shodit nějaké to kilo navíc? Možná bychom se měli ptát, kdo nebojuje, protože těch je opravdu málo. Každá máme nějaké to problémové místečko, ze kterého ten špíček zkrátka ne a ne dostat dolu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 01.02.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 31.1Změna1.2 Austrálie AUD 117.6040.36%17.669 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Míra nezaměstnanosti eurozóny v prosinci stagnovala

    Počet lidí bez práce se v eurozóně opět mírně snížil, míra nezaměstnanosti ale setrvala beze změn. Statistický úřad Eurostat uvedl, že se počet nezaměstnaných v prosinci snížil o 73 tisíc na 15,775 milionů poté, co v listopadu klesl z rekordní...

    celý článek »

    Ceny bavlny sú riadené fundamentmi

    Podľa Terryho Townsenda, generálneho riaditeľa International Cotton Advisory Committee, sa ceny bavlny momentálne hýbu viac fundamentálnymi dátami (napríklad silný dopyt) ako špekuláciami. Podľa jeho včerajších slov na konferencii Spojených národov..

    celý článek »

    Leden v Praze: 35 doporučení a nerozhodný PX

    První měsíc roku 2011 je za námi a na čase je stručná lednová rekapitulace. Domácí trh v lednu v podstatě stagnoval: Měsíčních 0,99 % těžko stojí za silnější slova, v meziročním srovnání je pak o 5,12 % výše, což z něj výkonnostního suveréna napříč trhy..

    celý článek »

    Německo - nezaměstnanost v lednu na 18letém minimu

    Nezaměstnanost v Německu v lednu tohoto roku poklesla na nejnižší úroveň za posledních 18 let, když se počet nezaměstnaných snížil o 13 000 na 3,135 miliónu, což je nejníže od listopadu 1992. Trh počítal s poklesem počtu nezaměstnaných o cca 10 000 osob.

    celý článek »

    US futures dne 1.2.2011: úvod února zatím pozitivní, Egypt

    Dnešní úvodní burzovní seance měsíce února se v podobě indikací futures zatím netváří vyloženě negativně, ovšem do začátku běžného tradingu zbývá ještě nějaká hodinka… V Egyptu a v hlavním městě Káhiře se opět formují šiky protestantů, kterých má být...

    celý článek »

    Život s deflací nepřináší jen negativa

    Ben Bernanke varuje před negativy deflace od chvíle, kdy v roce 2002 přišel do Fedu, za hlavní příklad si často bral Japonsko. Na vývoji deflace v této zemi je ale něco zajímavého. Japonci se totiž již přestali poklesu cen obávat.

    celý článek »

    Euronext pozastavuje obchodování s akciemi Orco

    Provozovatel pařížského akciového trhu dnes pozastavil obchodování s akciemi developerské společnost Orco Property Group. Společnost NYSE Euronext dnes ráno v Paříži pro agenturu Bloomberg uvedla, že pozastavení obchodování s titulem je důsledkem žádosti.

    celý článek »

    Američtí spotřebitelé zachraňují situaci

    Evropské akciové indexy otevřou v úterý výše, protože pondělní údaje týkající se americké osobní spotřeby ukázaly na jednoznačný růst, což přes noc vedlo k posilování trhů. Napětí v Egyptě bylo na chvíli odsunuto do pozadí, rychle se ovšem zase může...

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 31.01.11

    Akciové trhy v pondělí posilovaly. Blue Chips index Dow Jones se zvýšil o 0,58% na 11 891,93 bodů, širší index S&P 500 vzrostl o 0,77% na 1 286,12 bodů a technologický Nasdaq Composite posílil o 0,49% na 2 700,08 bodů.

    celý článek »

    Deutsche Bank nenaplnila výsledková očekávání trhu

    Deutsche Bank svými výsledky za 4Q10 zaostala za očekáváním trhu, alespoň tedy na úrovni čistého zisku. Ten dosáhl jen 600 mil. EUR místo očekávaných 765 mil. EUR. Negativní překvapení bylo důsledkem především vyšším nákladů, výnosy dopadly naopak velmi..

    celý článek »

    Honda Motor zvýšila výhled zisku

    Honda Motor Co., třetí největší automobilka v Japonsku, zvýšila výhled zisku o 6 % vlivem nárůstu prodejů automobilů v USA a asijské poptávce po motorkách. Tyto dva faktory vykompenzovaly negativní dopad způsobený silnějším jenem.

    celý článek »

    Zisk a tržby Exxon Mobil překonaly odhady trhu

    Společnost Exxon Mobil překvapila na zisku, když dosáhla na místo očekávaných 1,63 USD na akci 1,85 USD na akcii (tj. meziroční nárůst o 45 %). Na úrovni tržeb vykázala 105,19 mld. USD při tržních odhadech 100,12 mld. USD.

    celý článek »

    Ztráta Chrysleru překonala očekávání

    Ztráta americké automobilky Chrysler Group LLC klesla ve 4Q meziročně z 2,69 mld. USD na 199 mil. USD, tj. o 100 mil. menší pokles než očekávali analytici. Jedná se o největší čtvrtletní ztrátu v roce.

    celý článek »

    NIESR: BoE letos zvedne 3x sazby na výsledných 1,25 %

    Podle National Institute of Economic and Social Research (NIESR) přistoupí Bank of England v tomto roce ke trojímu zvýšení hlavních úrokových sazeb. Hlavním důvodem bude snaha čelit rostoucím inflačním tlakům, které by mohly uškodit ostrovní ekonomice.

    celý článek »

    NWR po černém pátku: Jak drahé skutečně je?

    NWR v závěru minulého týdne tak trochu vypálilo analytikům rybník. Po celý týden přicházely cílové ceny, jež v investorské veřejnosti vzbuzovaly až extatické pocity, aby těžař nakonec mírně zklamal domluvenými cenami.

    celý článek »

    Spotřeba cigaret v ČR níže o 0,5%

    Imperial Tobacco řekla, že spotřeba cigaret v ČR loni klesla o 0,5% na 19 mld. ks. Spotřební daň od roku 2012 naroste o průměrných 2 Kč/krabičku, zatímco výrobci již nyní zvyšují ceny až o 3 Kč/krabičku kvůli růstu vstupních nákladů (Právo).

    celý článek »

    ECM, ORCO, NWR - Report ČR z 31.1. + akciový výhled

    Poslední lednová seance v úvodu navázala na negativní páteční směrování, avšak index PX během první hodiny obchodování nalezl podporu na 1212 bodech a vydal se postupně výše. Připisoval si v závěru i více jak 1 % zisky a až na španělský trh tak v Evropě..

    celý článek »

    Koruna posílila na 24,20 CZK/EUR

    CZK/EUR Přehled pondělních zpráv Maďarsko: výrobní ceny za prosinec meziměsíčně stagnovaly, meziročně vzrostly o 8,1 % Kurz eura v pondělí: koruna posílila na 24,24 CZK/EUR Obchodování na začátku týdne opět patřilo k těm klidnějším.

    celý článek »

    8:00 - Trhy klidnější, Egypt však stále budí obavy

    Evropské trhy včera zakončily den v mírných ztrátách, nicméně zámořské trhy část pátečních ztrát vymazaly. Indexy v USA posílily o 0,5 %, index S&P500 přidal dokonce 0,77 %. Zklidnění situace lze z velké části přičíst zklidnění (alespoň mediálnímu)...

    celý článek »

    DOWER-D: ČEZ, Erste - klíče k příštímu vývoji?

    Tuzemské obchodování dnes ovlivní dva momenty - technický a věcný. (1) Technický moment se týká prodloužení obchodování na pražské burze o 20 minut. To může posílit vliv amerických trhů na obchodování v Česku a ovlivňovat závěr každé tuzemské burzovní...

    celý článek »

    Lékaři mohou odejít do ciziny, jejich pacienti také

    Střet vlády s nemocničními lékaři graduje. Lékaři mohou odejít a najít si zaměstnání v zahraničí. I my pacienti se v případě kolapsu nemocniční péče v Česku můžeme obrátit na nemocnici v jiném státě Evropské unie. Není to ovšem vždy tak jednoduché.

    celý článek »

    Tomáš Prouza: Čeká stavební spoření poprava v přímém přenosu?

    Pokud chce stát zlepšit a zlevnit systém stavebního spoření, jsou snížení státní podpory a otevření trhu větší konkurenci přesně těmi potřebnými kroky. Pokud se ale ministerstvo financí rozhodlo systém zlikvidovat, je nejspolehlivější cestou státní podpora jen pro ty, kdo peníze použijí na bydlení.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Rekonstrukce z dotací: Jak na to?

    Sníte o nové koupelně, o moderní kuchyni, útulném obývacím pokoji nebo o ekologičtějším bydlení? Stát nabízí několik typů dotací na rekonstrukce rodinných domů a bytů, které vám pomohou vylepšit bydlení a ve výsledku také ušetřit.

    celý článek »