• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 1. 9. 2011

    Čtvrteční obchodování bylo v podobném duchu jako v předešlý den. V úvodu jsme se dočkali prudšího růstu poté, co žádosti v nezaměstnanosti dopadly podle očekávání analytiků a index ISM výrobního sektoru naopak tato očekávání překonal.

    celý článek »

    ČEZ: V letech 2012 a 2013 poroste zisk

    ČEZ ohlásil nižší výsledky za druhé čtvrtletí, než se očekávalo, kvůli nižším ziskům z emisních povolenek a z jednorázových záležitostí, ale navýšil svůj výhled pro letošní rok o 1,2 % díky nižším úrokovým nákladům.

    celý článek »

    Stavební výroba USA v červenci meziročně rostla

    Stavební výroba USA zaznamenala na základě revizí první meziroční nárůst od října 2007, i když setrvala na nejnižších úrovních poslední dekády. Podle údajů zveřejněných ministerstvem obchodu za červenec poklesly výdaje na stavění meziměsíčně o 1,3%,.

    celý článek »

    Krugman: Žijeme v keynesiánském světě, ve kterém se známí investoři neumějí pohybovat

    Financial Times píší o tom, jak špatně se letošní rok vyvíjí pro známé investory, jako jsou John Paulson nebo Bill Gross. V roce 2010 přinesl Businessweek článek, ve kterém proti sobě stály mé názory a pohled Paulsona, celkově příspěvek vyzněl jasně v tom smyslu, že bychom měli věřit miliardářům a ne bláznivým akademikům.

    celý článek »

    Výrobní sektor Velké Británie v útlumu druhý měsíc

    Výrobní sektor Velké Británie setrval kvůli slabé poptávce v útlumu. Přehled Markit/CIPS za srpen uvedl, že index nákupních manažerů jen nepatrně oslabil z revidované úrovně 49,4 na 49,0 bodů a zaznamenal nejnižší čtení od června 2009. Výsledek...

    celý článek »

    Jaderné elektrárny může ohrozit politika EU, varovala Drábová. Dle Beneše (ČEZ) Temelín i Dukovany testy procházejí dobře

    U zátěžových testů jaderných elektráren není jasné, jaké požadavky EU vznese po odevzdání výsledků. Politické požadavky některých zástupců EU mohou při posuzování bezpečnosti elektráren převážit nad technickými standardy, varovala dnes na semináři hospodářského sněmovního výboru předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) Dana Drábová.

    celý článek »

    Evropské akcie posilují po amerických datech, PX oslabuje

    I čtvrtá seance tohoto týdne přinesla evropským trhům růst . Dopolední pokles v reakci na nikterak optimistická data z eurozóny byl překonán nečekaně dobrou hodnotou amerického indexu ISM. Zisky převažují u většiny sektorů, zvláště se daří ropným a..

    celý článek »

    Poslanci učinili krok k přijetí sociální reformy

    Poslanecká sněmovna se ve čtvrtek o další krok přiblížila k přijetí sociální reformy. Ve druhém čtení projednala novelu zavádějící tzv. karty sociálních systémů i novelu o zaměstnanosti, podle které by nezaměstnaní museli po dvou..

    celý článek »

    Podpoří vyšší inflace výdaje?

    Jedním z hlavních poznatků moderní makroekonomie je pozitivní vztah mezi inflací a nominálními výdaji. Přesto jej nyní někteří ekonomové zpochybňují. Podívejme se tedy, co říkají data.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 1.9.11

    Dnešní úvodní seance na burzách, kterou akciové trhy vstupují do měsíce září, bude bezprostředně navazovat na solidní výkony trhů v posledních cca 6- 7 seancích. Indexy tak mohly zaznamenat již čtvrtou kladnou session.

    celý článek »

    Výrobní aktivita eurozóny poprvé po dvou letech poklesla

    Růst výrobní aktivity se v zemích eurozóny poprvé po dvou letech zastavil. Ukazatel PMI poklesl 1,4 na 49,0 bodů, nejnižší úroveň od srpna 2009, potvrdil konečný odhad Markit Economics. Výsledek byl dokonce slabší než předběžný odhad a očekávání na..

    celý článek »

    Žádosti o podporu v USA výrazně poklesly

    Nové žádosti o podporu v nezaměstnanosti se před týdnem ve Spojených Státech výrazně snížily. Federální úřady práce registrovaly do 27. srpna pokles o 12 tisíc na 409 tisíc žádostí, zatímco před rokem žádalo o dávky 468 tisíc osob. O týden dříve se..

    celý článek »

    Drastický měsíc srpen na pražské burze

    Světové burzy byly v uplynulém měsíci dějištěm velkých změn. Na trhy se vrátily obavy ze zpomalení růstu světové ekonomiky a ceny akcií a některých komodit na to reagovaly prudkým oslabením.

    celý článek »

    Bernanke hraje pokr. A vede si zatím dobře

    Čestně prohlašuji, že jsem patřil k té části trhu, která čekala, že Ben Bernanke se vydá cestou dalšího kvantitativního uvolňování (QE - kvantitative easing). Ale realita je jiná a tady je můj pohled na věc.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 01.09.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 31.8Změna1.9 Austrálie AUD 117.8131.57%18.093 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Aktivita výrobního sektoru Česka v srpnu stagnovala

    Aktivita výrobního sektoru Česka v srpnu pouze stagnovala ale zůstala nad dlouhodobým průměrem. Podle přehledu Markit Economics setrval index PMI beze změn na 53,4 bodů, v červenci poklesl o 1,7 bodů na nejnižší úroveň od ledna 2010. Nad neutrální...

    celý článek »

    Slabý priemysel zráža cenu eura

    Kurz EUR/USD dnes klesá o 0,6 percenta na 1,4277 USD za 1 EUR. Príčinou oslabovania eura je údaj o ďalšom poklese priemyselnej aktivity v eurozóne. Spoločnosť Markit Economics dnes uviedla, že jej index nákupných manažérov pre tento región poklesol..

    celý článek »

    Roubini: Fiskální náboje jsou vystřílené a vlády sešlapávají brzdu, pravděpodobnost recese 60 procent

    Jakmile se ekonom Nouriel Roubini začne objevovat v médiích, investor zpozorní a čeká z úst „temného prognostika“ tu nejhorší předpověď. Roubini, kterému se pozornosti dostalo v průběhu globální finanční krize, před jejímž příchodem varoval, nyní prohlásil, že riziko další recese se výrazně zvyšuje, a pravděpodobnost druhého dna odhadl na 60 procent.

    celý článek »

    Estonská ekonomika letos vzroste až o sedm procent

    TALLIN (MEDIAFAX) - Estonské hospodářství v letošním roce posílí až o sedm procent, sdělil tamní premiér Andrus Ansip. To je téměř dvakrát více, než byl předchozí odhad, informovala agentura Reuters.„Prognóza z letošního jara očekávala růst hrubého..

    celý článek »

    Kanadská ekonomika ve 2Q překvapivě poklesla o 0,4%

    Kanadská ekonomika ve druhém čtvrtletí na ročním základu nečekaně poklesla o 0,4% a následovala růst o 3,6 % v prvním čtvrtletí, uvedl předběžný odhad statistického úřadu. Byl to první pokles od recese v 2Q 2009. Navíc roční HDP za 1Q byl sestupně...

    celý článek »

    Míra nezaměstnanosti ve Francii mírně klesla

    PAŘÍŽ (MEDIAFAX) - Míra nezaměstnanosti ve Francii v druhém čtvrtletí letošního roku klesla o 0,1 procentního bodu na 9,1 procenta. Ve čtvrtek o tom informovala agentura AFP a deník Le Figaro s odkazem na údaje tamního statistického úřadu...

    celý článek »

    Probuďte se: Trh vykreslil formaci Smrtícího kříže!

    Tržní optimismus nám dnes pomalu, ale jistě vyprchává a parket zalévá znovu krev. Analytici zvládnou maximálně opsat názor od souseda, investoři jakbysmet, hospodářskopolitickým autoritám nezbývá takřka nic jiného, než složit ruce do klína a sledovat...

    celý článek »

    Pololetní zpráva emitenta cenného papíru za 1.pol. 2011 - Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost

    Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost (IČ 00011789)Povinně uveřejňovaná informace Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost, se sídlem Revoluční 1930/86, 400 32 Ústí nad Labem, IČ: 00011789 (dále jen „Společnost“), tímto uveřejňuje a zpřístupňuje dokument "Pololetní zpráva emitenta kótovaného cenného papíru za první pololetí roku 2011".

    celý článek »

    11.h - BCPP ztrácí více než 1%

    Akciový index pražské burzy PX ztrácí krátce po začátku čtvrtečního obchodování 1,15 procenta a při objemu obchodů za více než 287 milionů korun se propadl na hodnotu 1036,4 bodu. Vyplývá to z oficiálních informací Burzy cenných...

    celý článek »

    Jacksonova díra II.

    Jackson Hole v americkém Wyomingu. Jen těžko byste hledali odlehlejší místo pro konání výroční konference guvernérů americké centrální banky Fed. Přesto se zde toto setkání koncem srpna každoročně koná a navzdory své odlehlosti k sobě váže pozornost celého (finančního) světa.

    celý článek »

    ČEZ: Nižší ceny CO2 povolenek nemění celkovou situaci

    Nižší ceny CO2 povolenek nemění celkovou situaci Ø S posunem období predikce snižujeme naši cílovou cenu pro ČEZ o 7 % na 902 Kč za akcii kvůli vyššímu odhadu čistého dluhu ke konci roku 2011 a mírně nižším střednědobým odhadům, což částečně...

    celý článek »

    Brazílie riskuje. Vyplatí se jí to?

    Brazilská centrální banka snížila ve středu klíčovou úrokovou sazbu z 12,5% na 12%. Komise pro monetární politiku hlasovala v poměru 5 – 2, ve prospěch snížení sazeb o 50 bazických bodů.

    celý článek »

    Změny cílových cen a doporučení akcií z 31. srpna

    Bank of Nova Scotia (NYSE: BNS), akcie obdržely zvýšené doporučení od Scotia Capital z sector perform rating na outperform rating. Century Aluminum Company (NASDAQ: CENX), akcie obdržely zvýšené doporučení od Goldman Sachs z sell rating na neutral rating.

    celý článek »

    Ranní komentář: Akciové indexy opět mírně posílily

    Včera americké akciové indexy dokázaly opět mírně posílit a zaznamenaly tak největší osmidenní zisky od roku 2009. (S&P 500 +0,00 %, Nasdaq +0,13 %). V srpnu bylo podle indexu ADP v soukromých sektorech vytvořeno 91 tis. pracovních míst (méně než oč.

    celý článek »

    Orcu v prvním pololetí propadly tržby o 55%

    Společnost Orco Property Group včera po zavření trhu zveřejnila hospodářské výsledky za 1H11. Orco vykázalo výrazný úbytek tržeb (-55 % r/r na 73,6 mil. EUR) zejména kvůli sníženému počtu dokončených projektů v letošní první polovině roku.

    celý článek »

    FX výhled 1. 9. 2011

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Koruna k dolaru mírně ztrácí

    CZK/EUR Přehled středečních zpráv Německo: maloobchodní tržby za červenec stagnovaly m/m a klesly o 1,6 % y/y Německo: nezaměstnanost v srpnu stagnuje na 7 % eurozóna: nezaměstnanost v červenci 10 %, hůře než trhy čekaly eurozóna: index...

    celý článek »

    Dolar po solidních ukazatelích z USA posílil

    Obchodování na trhu eura s dolarem bylo včera poměrně poklidné, nezasáhlo do něj žádné zásadní překvapení jak z makroekonomiky, tak z politiky. Největší vliv měl zřejmě ADP report z USA, který sice skončil mírně pod konsenzem trhu, výsledek však...

    celý článek »

    Americké akcie zaznamenaly další růst (1.9.2011)

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Ceny amerických akcií během středečního obchodování zaznamenaly další nárůst. Informovala o tom v noci na čtvrtek agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones posílil o 53,58 bodu (0,46 procenta) a uzavíral obchodování na...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »