• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,319 ↑
    CZK / CNY 3,223 ↑
    CZK / DKK 3,400 ↑
    CZK / EUR 25,375 ↑
    CZK / CAD 16,907 ↑
    CZK / PLN 5,937 ↑
    CZK / CHF 26,446 ↑
    CZK / USD 23,368 ↑
    CZK / GBP 30,067 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 7. 1. 2016

    Čtvrteční obchodování navázalo na negativní sentiment předešlých dní. I dnes, podobně jako v pondělí, došlo v Číně k 7% poklesu indexu a poté bylo, dle pravidel, obchodování po zbytek dne zastaveno.

    celý článek »

    Wall Street výrazně oslabila, S&P 500 -2,3 %

    Americké akciové indexy dnes zaznamenaly další ztráty a směřují tak nejhoršímu začátku nového roku za posledních 28 let. Negativní nálada investorů pramení z aktuálního vývoje v Číně, kdy tamní burza dnes zaznamenala nejkratší obchodování ve své historii a po 7% poklesu byla seance ukončena.

    celý článek »

    Wall Street výrazně oslabila, S&P 500 -2,3 %

    Americké akciové indexy dnes zaznamenaly další ztráty a směřují tak nejhoršímu začátku nového roku za posledních 28 let. Negativní nálada investorů pramení z aktuálního vývoje v Číně, kdy tamní burza dnes zaznamenala nejkratší obchodování ve své histor...

    celý článek »

    Evropské akcie opět pod tlakem, DAX -2,3 %

    Evropské akciové trhy dnes opět zaznamenaly poměrně velkou ztrátu, když nervozitu investorů způsobila situace v Číně. Tamní burza si připsala nejkratší obchodní den ve své historii, konkrétně 15 minut poté, co oslabila o sedm procent a podle pravidel byla obchodování ukončeno.

    celý článek »

    Investiční příběh jedné oběti Applu

    Dnes bych se rád vrátil k akciím, které minulý rok dostaly pořádně zabrat (viz předminulý příspěvek). Mezi největší propadáky roku 2015 na americkém trhu patří společnost Fossil Group.

    celý článek »

    Maďarský forint je dnešní regionální vítěz

    Koruna se po čase opět vzdálila od pásma 27,02-27,03 CZK/EUR, ve kterém přebývala několik posledních dní. Odpoledne překonala krátkodobě i hranici 27,05 CZK/EUR. Toto dnešní mírné oslabení je pravděpodobně důsledkem reakce zahraničních investorů na.

    celý článek »

    Sumár dňa: 7.1.2016

    Opätovné problémy v súvislosti s Čínou, ktoré sa tento týždeň začali znova značne podpisovať na celkovom sentimente na trhu, sa počas dnešnej noci ešte zintenzívnili. Čínska centrálna banka (PBOC) oslabila kurz čínskeho juanu voči USD už ôsmy deň po.

    celý článek »

    Firemní dluhopisy nečeká moc dobrý rok

    Simon Fasdal, vedoucí obchodování s dluhopisy v Saxo Bank Saxo Bank varuje, že pokud bude Fed zvyšovat úrokové sazby příliš agresivně, může nastat situace připomínající úvěrovou krizi, která způsobí kolaps celosvětového trhu s dluhopisy. Investoři...

    celý článek »

    Objem úvěrů ve světě mohou zvýšit smartphony

    Lze zjistit něčí schopnost splácet úvěry podle toho, jak využívá svůj smartphone? Několik nových začínajících společností vyvíjí technologie, které mají zjednodušit a výrazně snížit rizika spojená s poskytováním a přijímáním úvěrů pomocí chytrých telefonů.

    celý článek »

    Britská libra je nejslabší od června 2010

    Britská libra dnes výrazněji ztrácí proti dolaru a euru a ocitá se na nejslabší úrovni od poloviny roku 2010. Oslabování je přípravou a projev ministra financí George Osbornea, od které ho se očekává vyjmenování několika letošních nebezpečných hrozeb pro.

    celý článek »

    Lacker (Fed): Inflace se pohne vzhůru, brzy

    Prezident Richmond Fedu Jeffrey Lacker dnes poznamenal, že inflace se pravděpodobně v krátkodobém horizontu vydá směrem k cíli centrální banky stanoveném dlouhodobě na 2%. K růstu inflace dojde po nalezení ropného dna.

    celý článek »

    Apple pod 100 USD - příležitost nebo past?

    Akcie Applu v posledních dnech poklesly pod hranici 100 USD za akcii, což je nejnižší úroveň od října 2014. Překonání důležité hranice spustilo vlnu dohadů a spekulací kolem adekvátnosti ocenění a dalšího vývoje.

    celý článek »

    Evropané bděte

    Na podzim 2011 proběhla na okraji plenárního zasedání v newyorském sídle OSN utajená schůzka za účasti nejvyšších představitelů vlád a tajných služeb Spojených států, Ruska, Saudské Arábie, Německa a Číny.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 07.01.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.1.Změna7.1. Americký dolar USD 1 25.1960 -1.28%24.8730...

    celý článek »

    Udělají Vás roboti nezaměstnanými?

    Autor: Ondřej Makeš S exponenciálním nárůstem robotické práce dojde v blízké budoucnosti k převratným změnám. Dle The Daily Telegraph v Česku připadá na 10 tisíc obyvatel v současné době asi 75 robotů.

    celý článek »

    USA: Zápis Fedu signalizuje posílení růstu mezd

    USA: Zápis ze zasedání Fedu monetární politiky 15.-16. prosinec: Rozbor: Fed v komentáři hodnocení ek. vývoje uvedl lepší hodnocení trhu práce, ale taky snížené hodnocení inflace - pokles dlouhodobých inflačních očekávání. Fed rovněž čeká, že...

    celý článek »

    Volný pád ropy 2016

    Napětí na Středním východě by se dalo krájet a čínské akciové trhy od počátku roku opět kolabují. Ačkoliv první obchodní den tohoto roku přinesl ropě díky sporu mezi Saudskou Arábií a Íránem podporu a zdálo se, že pro černé zlato nemusí být vše ztraceno, později během tohoto týdne i na ropě převládl s ohledem na dění na trzích značně negativní sentiment a černé zlato se tak propadá na úrovně nevídané za poslední dekádu.

    celý článek »

    ČNB se v listopadu decentně vrátila na trh

    ČNB se po měsíční pauze v listopadu opět vrátila na devizový trh. Na rozdíl od letních měsíců však nemusela bránit koruně v posilování až tak masivními intervencemi jako v červenci, srpnu nebo v září.

    celý článek »

    Dolar oslabuje pod tíhou čínských problémů

    V průběhu dnešní noci čínský akciový trh ztratil více než 7 % a donutil tak čínskou vládu intervenovat na burze. Tyto problémy ovlivnily i obchodování společné evropské měny s americkým dolarem. Euro v průběhu asijské seance posílilo o 0,4 % a jeho.

    celý článek »

    Yahoo propustí 1000 zaměstnanců = 10%

    Yahoo podle agenturních informací zřejmě propustí přes 1000 zaměstnanců, tedy asi 10 % pracovní síly. Propouštění by mělo začít již tento měsíc v rámci plánu šéfky Marissy Mayer na reorganizaci firmy.

    celý článek »

    Čínský akciový masakr pokračuje

    Čína zažila nejkratší obchodní den v celé 25-ti leté historii svého akciového trhu. Po 14 minutách a 17 sekundách bleskového akciového masakru byly trhy znovu zavřeny. Výprodeje podruhé v tomto týdnu aktivovaly nově zavedené pravidlo pro zastavení...

    celý článek »

    VW se v USA nedohodl s EPA na svolání vozidel

    Volkswagen se v USA nedohodl s úřadem na ochranu životního prostředí EPA na svolání vozidel. EPA uvedla, že návrh na svolání od Volkswagenu neřeší vzniklou situaci. Podle jiných zpráv bude muset Volkswagen v USA odkoupit zpět cca 100 tis. z 600 tis.

    celý článek »

    ČEZ prodá sedminový podíl ve fondu OZ

    ČEZ plánuje prodej sedminového podílu ve fondu obnovitelných zdrojů ČEZ OZ. Jeho součástí jsou hlavně solární elektrárny, pak větrné, vodní a bioplynová stanice. Předpokládáme, že případný výnos by ČEZ použil na další investice do obnovitelných zdrojů.

    celý článek »

    Praha dnes ve výrazně červených číslech

    Na podprůměrném objemu obchodů 0,380 miliardy Kč zakončil index PX středu se ztrátou 0,52 procenta na úrovni 936,17 bodu. Obchodování bylo včera v regionu ovlivněno sváteční náladou, zavřeny byly totiž burzy v sousedním Rakousku, Polsku, na Slovensku i v Maďarsku.

    celý článek »

    ČEZ: Technika vysílá nákupní signál

    ČEZ 554 200denní klouzavý průměr, 461 50denní klouzavý průměr, 433 20denní klouzavý průměr. ČEZ se ke konci loňského roku vzchopil a poprvé od začátku listopadu se dostal nad 20denní klouzavý průměr.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 7.1.2016

    Fed má obavy zo silného dolára Včerajšie obchodovanie na páre EURUSD bolo pomerne málo volatilné. Pár sa pohyboval väčšinu času len v približne 50 bodovom pásme, pričom k zásadnejšiemu narušeniu pásma prišlo až potom, čo Fed zverejnil zápisnicu z...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí