• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 8. 8. 2011

    Většina investorů vstupovala do nového týdne s dalšími obavami poté, co agentura S&P ještě v pátek ve večerních hodinách zveřejnila svoje snížení ratingu amerického dluhu z AAA na AA+ s negativním výhledem.

    celý článek »

    Německý soud povolil stávku letových dispečerů

    FRANKFURT NAD MOHANEM (MEDIAFAX) - Soud ve Frankfurtu nad Mohanem dal v pondělí zelenou stávce německých letových dispečerů, která je naplánována na úterní dopoledne. Proti rozhodnutí pracovního soudu se odvolala společnost DFS, která dispečery...

    celý článek »

    JSW nahradí ČEZ v indexu varšavské burzy

    VARŠAVA (MEDIAFAX) - Polská Jastrzebská uhelná společnost (JSW) nahradí v indexu největších společností obchodovaných na varšavské burze WIG 20 český energetický gigant ČEZ. Uvedl to v pondělí polský deník Parkiet s odvoláním na varšavskou...

    celý článek »

    Cena zlata překonala nový rekord 1720 dolarů za unci

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Spotová cena zlata během pondělního obchodování překonala další rekord a vyšvihla se na 1720,25 dolarů (29 240 Kč) za trojskou unci. Informovala o tom agentura Reuters.Investoři se k zlatu uchylují jako k bezpečné investici. Na.

    celý článek »

    Hradecký dopravní podnik testuje v provozu elektrobus

    HRADEC KRÁLOVÉ (MEDIAFAX) - Elektrobusem se mohou v tomto pracovním týdnu svézt cestující královéhradecké MHD. Na lince číslo 27 zdejší dopravní podnik testuje, jak si vůz zapůjčený společností SOR Libchavy bude vést v provozu krajského města, řekla.

    celý článek »

    Evropské burzy vstoupily do nového týdne volným pádem

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Evropské trhy zahájily obchodování výrazným poklesem. Německý akciový index DAX odepsal přes pět procent, informovala agentura Reuters.Investoři reagují na páteční kroky ratingové agentury Standard & Poor's, která srazila úvěrové.

    celý článek »

    Snížení ratingu USA stáhlo ceny ropy dolů

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Cena ropy během pondělního obchodování zaznamenala silný pokles. Hlavním důvodem byly poslední kroky ratingové agentury Standard & Poor's, informovala agentura Reuters.Investoři reagují na páteční rozhodnutí ratingové agentury...

    celý článek »

    Korekce, nebo počátek medvědího trhu? Hlasujte v nové anketě!

    Na finančních trzích je rudo. A důvod zcela jistě není jen jeden. Naopak, potenciálních spouštěčů bylo již příliš. Dluhové debaty v USA, umocněné skutečně slabým výkonem ekonomiky ve 2Q a zpětně 1Q, další tlak na Itálii a Španělsko, rozhodnutí ECB o obnově programu odkupu dluhopisů, váhavá slova o vývoji evropské (nejnověji pokles německého průmyslu) a přísnější výhled pro tuzemskou ekonomiku, slabé výdaje amerických spotřebitelů, které po špatném HDP přiměly Wall Street k výprodejům, u lokálního trhu také špatná část tuzemské výsledkové sezóny v uplynulém týdnu přiměla pražskou burzu k pořádnému „rupnutí“ návazně na vývoj v USA a západní Evropě.

    celý článek »

    Lék na paniku trhů? Klid, diverzifikace a dividendové tituly. Americké akcie jsou levné a tedy stále atraktivní, říká Barclays

    Výprodeje probíhající na světových akciových trzích od minulého týdne znervózňují čím dál více investorů. Jedna otázka je nasnadě. Jde o jasný signál k nákupu, dokud „slevy“ trvají, nebo je konec býčímu trhu a nastává období medvědů? Trhy v Asii vstoupily do dalšího týdne výraznými ztrátami v rozmezí 2 až 7 procent, Evropa dnes odepisovala až tři procenta, přičemž panevropský index Stoxx 600 i německý benchmark DAX dnes vstoupily do medvědího trhu, definovaného 20% poklesem z předchozích maxim.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 8.8.11

    Úvodní obchodní seance nového týdne se od začátku vyvíjela v neprospěch začátku hlavního burzovního tradingu, kdy zejména indikace futures odrážely hlavní negativní zprávu na trzích, totiž snížený rating US vládních dluhů ze stupně AAA na AA+ od...

    celý článek »

    Reality v Číně: Chystá se nový Immofinanz?

    Aleš Tůma, Investice, 08.08.2011 Finanční poradci prodávají v Česku uzavřené fondy slibující zajímavé výnosy z čínských nemovitostí. Skvělá nabídka? Možná trochu postavená na hlavu, možná ne... Určitě ale ne bez otazníků.

    celý článek »

    TVN: Tisk spekuluje o ceně pro minoritní akcionáře (komentář KBC)

    Polský deník Parkiet spekuluje o ceně, kterou potenciální kupec podílu v mediální společnosti TVN vlastněného ITI, nabídne minoritním akcionářům TVN. List uvádí, že nový vlastník TVN bude mít povinnost koupit zhruba 10 % akcií od minoritních akcionářů, aby tak dosáhl 66% podílu, což je podle polských zákonů nutnost.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 08.08.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 5.8Změna8.8 Austrálie AUD 117.9151.64%17.620 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Nový firmware pro IPCordery

    Společnost KOUKAAM vydala nový firmware verze 2.0.0 pro všechna síťová záznamová zařízení IPCorder. Dlouho očekávané webové rozhraní nabízí nové uživatelské prostředí, zcela intuitivní ovládání, možnost libovolného přizpůsobení plochy pro potřebný počet..

    celý článek »

    Možné scénáře vývoje indexu Dow Jones

    Každá správná technická analýza libovolného z nepřeberného množství finančních titulů by měla nabízet nejméně tři scénáře budoucího cenového vývoje. Analytik, který to s budováním své odborné pověsti myslí vážně, nikdy nenabízí jeden scénář budoucího...

    celý článek »

    Týdenní bilance S&P 500: Po nejhorším týdnu za rok přišel nejhorší od 2008. Jaké tituly mají propad na triku? BoA (-16 %), Alcoa (-13 %)

    Americký index S&P 500 navázal na nejhorší týdenní bilanci za poslední rok ještě horším propadem. Za posledních 32 měsíců nebylo hůře. Pondělní optimismus nejdříve zchladila makrodata o průmyslové aktivitě ISM a poté již se investoři orientovali jen prodejním směrem se spekulacemi o snížení amerického ratingu.

    celý článek »

    Praha pod tlakem výprodejů: PX -3,5 %, NWR nejníže za rok a půl, CETV za dva a půl roku. Obchody s AAA Auto byly pozastaveny

    Ani defensívně laděné tituly pražské burzy již nedokáží příspět ke snížení propadu indexu celého trhu PX o 3,2 procenta a pražský SPAD je tak kompletně pod tlakem další vlny razantních výprodejů po víkendovém rozhodnutí ratingové agentury Standard & Poor's o snížení ratingu Spojených států.

    celý článek »

    Patria k průmyslu: Varovných známek přibývá

    Průmyslová produkce se v červnu meziročně zvýšila o 7,4 procenta po květnovém růstu o 15,2 procenta. Data tentokrát nijak neovlivnily rozdíly v počtu pracovních dní. Červnový výsledek jistě není špatný, bohužel přibývá indicií, že druhá polovina roku...

    celý článek »

    PKN Orlen: Levnější ropa ve 3Q11 prospěje rafinaci. Dividenda z letošního zisku téměř jistá (konferenční hovor pohledem KBC)

    Největší polský petrochemický koncern PKN Orlen pořádal minulý pátek konferenční hovor k hospodářským výsledkům za 2Q11. Analytici KBC z něj vybrali následující podrobnosti: (+) Výkon ve 3Q11 by měl být solidní navzdory protikladným fundamentům Management ve 3Q11 očekává smíšený vývoj makroekonomických fundamentů.

    celý článek »

    Týden na devizovém trhu (8.8.2011)

    CZK/EUR Klíčová data minulého týdne Německo: podnikové objednávky za červen meziročně vzrostly o 9,5 %, meziměsíčně o 1,8 %, více než se čekalo Německo: průmyslová výroba za červen vzrostla o 6,7 % meziročně a o 1,1 % meziměsíčně, hůře než odhady...

    celý článek »

    Změny cílových cen a doporučení akcií z 5. srpna

    Axcelis Technologies Inc (NASDAQ: ACLS), akcie obdržely zvýšené doporučení od Pacific Crest na sector perform rating. Bill Barrett Corp (NYSE: BBG), akcie obdržely zvýšené doporučení od Global Hunter Securities z accumulate rating na buy rating.

    celý článek »

    Zelená střecha Evropy?

    Nenapadlo mě, že bych v rámci sloupků na ekonomickém portálu mohl psát někdy o kůrovci. Ale když se k tomuto tématu mohou “zasvěceně” vyjadřovat i teatrologové a čím dál více politiků, proč bych k tomu nakonec nemohl napsat i pár řádek jako ekonom, byť v oblasti ochrany přírody úplný laik.

    celý článek »

    Neuvěřitelné: NWR a sen o 53% růstu!

    Tento efekt si pamatujete možná už z předchozí krize: Akcie skokově padají, kdežto cílové ceny zůstávají na původních úrovních. A růstové potenciály se zdají být neuvěřitelné. Jenže jak známo, recese původní valuace smetla se stolu, resp.

    celý článek »

    ČR - nezaměstnanost v červenci stoupla o 0,1 na 8,2%

    Během července vzrostla míra registrované nezaměstnanosti v České republice o 0,1 procentního bodu (p.b.) na 8,2 % a ve srovnání červencem loňského roku byla nižší o 0,5 p.b. Celkový počet uchazečů o zaměstnání se zvýšil o 1,4 % na 485 584.

    celý článek »

    Sell the rumour, buy the fact?

    Nejsem znalcem interních pracovních postupů v ratingové agentuře typu Standard and Poors, ale odvážím se tvrdit, že tak závažný krok, jakým je snížení ratingu USA nemohl být závěrem pouhého několikahodinového automatizovaného procesu, po němž by byly vypracovány a předány patřičné dokumenty americké administrativě a vše oznámeno trhu.

    celý článek »

    ČR - pokles stavební produkce v červnu prudce zrychlil

    Stavebnictví - červen 2011 Stavební produkce v červnu 2011 klesla meziročně reálně o 6,3 %. Po očištění od sezónních vlivů byla meziměsíčně nižší o 0,2 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 7,9 % stavebních povolení více a jejich orientační hodnota klesla.

    celý článek »

    ČS - koment 8.8. - týdenní restart

    Hlavní trhy Ø Makro data: Tento týden bude velmi klidný.z hlediska dat, jediný údaj s potenciálem pohnout trhem jsou maloobchodní tržby v pátek. Čeká se poměrně solidní meziměsíční růst, což by mělo podpořit náladu na trhu.

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 5.8.11

    Páteční obchodování uzavřelo zatím nejhorší týden za poslední více než 2 roky v návaznosti na obavy z vývoje US dluhů a evropské dluhové krize. Nicméně samotný trading skončil ještě smíšeně.

    celý článek »

    Letos poprvé se nezaměstnanost zvedla

    Nezaměstnanost se v červenci podle našich odhadů zvedla z 8,1 % na 8,2 %. Trhy čekaly ještě větší nárůst na 8,3 %. Jedná se o první letošní nárůst nezaměstnanosti. Do července zatím letos počet lidí bez práce jen klesal.

    celý článek »

    Fortuna nevyužije kupní opci na chorvatskou divizi

    Představenstvo Fortuny se 3. srpna 2011 rozhodlo, že nevyužije kupní opci na chorvatské operace (Fortuna). Fortuna již dříve uvedla, že nemá příliš velký zájem o chorvatské operace, takže nevyužití kupní opce by nemělo být pro trh překvapením.

    celý článek »

    CME: Sarbu stále prodává

    Podle agentury Bloomberg prodal 3.8. gen. ředitel CME Adrian Sarbu 9 433 akcií společnosti (cena 17,62 USD/akcie, cca 300 Kč). V současnosti tak drží ještě cca 2,4 mil. akcií, tj. 3,8 % akcií společnosti. Dodáváme, že A.

    celý článek »

    V novém týdnu pokračovaly asijské trhy ve výprodejích

    V závěru týdne, ve kterém světové akciové trhy přišly o 2,5 bilionu dolarů tržní kapitalizace, přišla další negativní zpráva. V pátek po ukončení obchodování na amerických akciových trzích agentura Standard & Poor’s snížila rating USA o jeden stupeň na AA+ a USA tak poprvé v historii nemají prestižní rating AAA.

    celý článek »

    Koruna reviduje ztráty

    CZK/EUR Přehled pátečních zpráv Německo: průmyslová výroba za červen vzrostla o 6,7 % y/y a o 1,1 % m/m, hůře než odhady Kurz eura v pátek: koruna posílila z 24,30 CZK/EUR až k 24,20 CZK/EUR Koruna v pátek mírně posílila z hranic kolem 24,30 CZK/EUR.

    celý článek »

    S&P poprvé v historii snižuje rating USA z AAA na AA+

    Agentura Standard & Poor’s o víkendu poprvé v historii snížila rating Spojených států. Ten klesl o jeden stupeň z AAA na AA+, výhled byl ponechán negativní a může být v následujících dvou letech snížen, pokud výdaje neklesnou v souladu se schválenou dohodou, vzrostou úrokové sazby, či se objeví „nové fiskální tlaky“, které zvýší vládní zadlužení, uvedla agentura.

    celý článek »

    Marek Jelínek (NWR): Čekáme silný zájem o uhlí a koks

    Marek Jelínek, finanční ředitel NWR, přes současnou napjatou situaci na trhu s koksovatelným uhlím, očekává silnou poptávku ve středoevropském regionu. Investorům podává mimo jiné informace o vstupu NWR na Londýnskou burzu a perspektivě těžebního sektoru.

    celý článek »

    ČSÚ zveřejní údaje o červnové stavební produkci

    PRAHA (MEDIAFAX) - Český statistický úřad (ČSÚ) v pondělí zveřejní údaje o červnové stavební produkci. V květnu meziročně klesla reálně o 4,9 procenta, po očištění od vlivu počtu pracovních dnů klesla o šest procent.Květen 2011 měl ve srovnání se...

    celý článek »

    E15: Finep nabídne družstevní byty, začíná na Proseku

    PRAHA (MEDIAFAX) - Společnost Finep se jako první velký rezidenční developer pustí do výstavby družstevních bytů. Píše o tom pondělní vydání deníku E15.Finep tak reaguje na nadále oslabenou poptávku po novém vlastnickém bydlení. „Rozhodli jsme se...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí