• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 19. 8. 2011

    Hlavní indexy se během první poloviny dne pohybovaly v blízkosti nulových hodnot v nevýrazné seanci, které ve čtvrtek předcházel silný pokles. V závěrečných hodinách obchodování však trh neudržel status Q a opět začal zvolna klesat a zavíral blízko...

    celý článek »

    Dudley (Fed): Je rozumné monitorovat evropské banky

    LYNDHURST (MEDIAFAX) - Federální rezervní systém (Fed), tedy americká centrální banka, chce detailně prověřit, jak jsou pobočky evropských bank ve Spojených státech odolné vůči dluhové krizi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na páteční...

    celý článek »

    Cena zlata nepřestává stoupat, láme další rekordy

    LONDÝN/NEW YORK (MEDIAFAX) - Cena zlata v pátek opět šplhala na nové rekordy a po ranním překonání hranice 1850 dolarů za troyskou unci se v Evropě vyhoupla až na úroveň 1877 dolarů. Informovala o tom agentura Reuters.Poté ceny zlata na světových...

    celý článek »

    Pád Lehman Brothers otřásl ekonomikou, politicko-dluhová krize 2011 zametá důvěrou

    Na monitorech obchodních systémů opětovně naskakují několikaprocentní ztráty a investoři si stále dokola kladou tytéž otázky. Proč? Je to o nezaměstnanosti? Je to o realitách? Je to hladové Wall Street? Nebo snad o dluhové krizi v Evropě? A není to tentokrát zejména o nezodpovědné politice? Standard & Poor’s svlékla Spojené státy z ratingu „AAA“ a svět se zatřásl.

    celý článek »

    Pád Lehman Brothers otřásl ekonomikou, politicko-dluhová krize 2011 zametá důvěrou

    Na monitorech obchodních systémů opětovně naskakují několikaprocentní ztráty a investoři si stále dokola kladou tytéž otázky. Proč? Je to o nezaměstnanosti? Je to o realitách? Je to hladové Wall Street? Nebo snad o dluhové krizi v Evropě? A není to tentokrát zejména o nezodpovědné politice? Standard & Poor’s svlékla Spojené státy z ratingu „AAA“ a svět se zatřásl.

    celý článek »

    Prémie budou...

    Prémie budou, ale ne ty, po kterých asi většina z nás volá. Hovořím totiž o prémiích rizikových, konkrétně prémiích na akciovém trhu. Krátký pohled na ně může mimo jiné dát relevantní pohled na současnou diskusi o tom, zda jsou akcie předražené, či přelevněné.

    celý článek »

    Evropské akcie v závěru týdne oslabily

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Evropské akciové trhy v pátek pokračovaly v poklesu a zaznamenaly největší dvoudenní propad od listopadu roku 2008.Pokles trhů byl tažen strachem ze zpomalení globální ekonomiky a také šířícími se obavami ze zhoršení dluhové...

    celý článek »

    Týdenní zpráva o koruně: Strach z recese

    První dny týdne byly ještě celkem dobré, trhy držely pozice, nebo dokonce posilovaly s podporou některých dobrých zpráv z ekonomiky i firemní sféry. Následoval ale další výprodej rizika spojený především se strachem z příchodu hospodářské recese.

    celý článek »

    Páteční obchodování s korunou bylo poklidné

    Koruna dnes zaznamenala klidný den. Obchodovala se v pásmu 24,44?24,49 CZK/EUR bez výraznějších výkyvů, přičemž odpoledne se přiblížila k jeho horní hranici. Česká měna se tak stále drží pod psychologickou úrovní 24,50 CZK/EUR.

    celý článek »

    Další pokles akcií a miliardy pro ČEZ

    Na akciových trzích dnes ráno pokračoval včerejší výprodej . Během odpoledne se situace relativně uklidnila a evropské indexy umazaly část vysokých ranních ztrát, i tak ovšem hlavní indexy klesají zhruba o 1,5 %.

    celý článek »

    Evropa pokračuje ve ztrátách, USA na úvod neutrální

    Evropské trhy dnes znovu propadly, přitom otevření měly relativně solidní se ztrátami do 1 %. Už v průběhu dopoledne však propady akcelerovaly a zastavily se pod 3 % ztrátami. Odpoledne německý DAX ztácel 2,2 %, francouzský CAC pak „jen“ -1,3 %.

    celý článek »

    10 věcí, které vám mohou zachránit kůži na burze

    Průměrný investor je často svým největším nepřítelem, tvrdí profesor univerzity v Berkeley Terry Odean. Deset lekcí z behaviorálních financí, které kombinují psychologii, neurologii a ekonomii, může zachránit i vaše portfolio před nejrozmanitějšími...

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: opening 19.8.11

    Páteční obchodní den stejně jako včerejší burzovní seance otevírá v negativních teritoriích, když se aktuální sentiment participantů trhu nijak nezměnil, tzn. víceméně přetrvává na bodu mrazu resp. s tendencí inklinující spíše k prodejním příkazům.

    celý článek »

    Morgan Stanley: Jak zpomalení USA poškodí Evropu

    Odhady růstu americké ekonomiky v roce 2011 se již od počátku roku postupně snižují, co její zpomalení znamená pro Evropu? Vazby mezi starým kontinentem a USA se v posledních letech upevnily, data ukazují, že vývoj ve Spojených státech předbíhá vývoj v Evropě asi o šest měsíců.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.08.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 18.8Změna19.8 Austrálie AUD 117.7580.01%17.755 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Moody's zlepšila výhled slovenských bank na stabilní

    Mezinárodní ratingová agentura Moody's (27,93 USD, -11,08%) zlepšila výhled slovenského bankovního sektoru z negativního na stabilní. Ve své dnešní zprávě to agentura zdůvodnila zlepšenými ekonomickými podmínkami v zemi, vyšší ziskovostí a poklesem rezerv proti špatným úvěrům.

    celý článek »

    HP chce prodat výrobu počítačů a ukončit výrobu tabletů

    Největší výrobce počítačů na světě americká společnost Hewlett-Packard představila spolu s výsledky hospodaření velké změny ve struktuře firmy. Ukončí výrobu počítačových tabletů a chytrých telefonů a do konce příštího roku plánuje prodat nebo oddělit do.

    celý článek »

    Německý odklon od jádra: Stavební firmy si brousí zuby, vlna akvizic na obzoru

    Na německém odklonu od jádra a přechodu k alternativním zdrojům energie vydělají i stavební firmy. Upozornil na to německý deník Die Welt, podle něhož jen výstavba nových přenosových soustav má v příštích deseti letech stát až 30 miliard eur (přes 730 miliard Kč) a ještě o něco vyšší částka padne podle odhadů na budování větrných parků v Severním a Baltském moři.

    celý článek »

    John Paulson letos trh neporazí

    John Paulson, investiční mistr nad mistry, kterému se letos příliš nedaří, reportoval u SEC vývoj svého portfolia ve druhém čtvrtletí. V letošním roce, i přes solidní vývoj zlata, kde je Paulson již tradičně exponován, ztrácí fond již 30%.

    celý článek »

    MOL: Sankce USA na syrskou ropu spíše symbolické (komentář KBC)

    Spojené státy zakázaly import syrské ropy a ropných produktů na své území a všem americkým společnostem obchodování se syrskými firmami. Administrativa prezidenta Baracka Obamy se tak snaží vystupňovat tlak na režim syrského diktátora Bašára Asada, jehož bezpečnostní síly při potlačování protivládních demonstrací zabily přes 2400 lidí.

    celý článek »

    Oil gap - jak může investor reagovat?

    OIL GAP, neboli ropná produkční mezera. S velkou pravděpodobností čeká svět během tří až pěti let ropný cenový šok. Vzdálenost od OIL GAP závisí na tom, jak rychle poroste světová ekonomika.

    celý článek »

    Prudký výpredaj indických akcií pokračuje

    Indický akciový index Sensex 30 dnes padá o 2,7 percenta na 16034 bodov, čo je najnižšia cena od mája 2010. Dôvodom je extrémne negatívna nálada investorov, ktorí sťahujú kapitál z rizikovejších aktív.

    celý článek »

    Je tu odliv před tsunami evropských bank?

    Zhoršování situace na dluhopisových trzích téměř bez výjimky předchází poklesu akciových trhů. Ačkoliv při současné vysoké míře vládní intervence vztah mezi dluhopisy a akciemi není tak spolehlivý, přesto je patrné jasné nebezpečí – ukazuje na něj odliv likvidity z bankovního systému.

    celý článek »

    Včerejším vítězem byl americký dolar

    U.S. Dollar index včera posílil o 0,65%. Ze tří hlavních měn, považovaných za bezpečné přístavy byl nejvíce atraktivní. Japonský jen se už 6 dní pohybuje v relativně úzkém obchodním rozpětí, které je na úrovních poslední 2 intervencí ze strany japonské...

    celý článek »

    Bank of America chce propustit 3 500 zaměstnanců

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americká banka Bank of America v rámci širší restrukturalizace v tomto čtvrtletí plánuje zrušit 3 500 pracovních míst. V pátek o tom informovala agentura AFP s odkazem na list Wall Street Journal (WSJ).Propouštění, které by...

    celý článek »

    Čínské YouTube, ostuda pokračuje

    Tudou Holdings, čínská verze youtube.com s více než 90 miliony registrovanými uživateli rozprodala svou nabídku 6 mil kusů akcií a na rozdíl od ostatních, kteří to díky nestabilnímu trhu vzdali, vstoupila 17. srpna na Nasdaq.

    celý článek »

    Změny cílových cen a doporučení akcií z 18. srpna

    Acadia Realty Trust (NYSE: AKR), akcie obdržely zvýšené doporučení od Keybanc z hold rating na buy rating. Cílová cena $23.00. Albemarle Co. (NYSE: ALB), akcie obdržely zvýšené doporučení od First Analysis z equal weight rating na overweight rating.

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 18.8.11

    Čtvrteční obchodní den se vyznačoval dramatickým poklesem hlavních indexů, když závěr tradingu přece jenom ubral nějaký bodík z hrozivých minusových stavů. Již úvod obchodního dne v Evropě naznačoval, že burzovní seance se nebude řadit k těm vydařeným,...

    celý článek »

    Cena zlata dál boří rekordy

    SINGAPUR (MEDIAFAX) - Spotová cena zlata během pátečního obchodování překonala další rekord a dostala se přes hranici 1850 dolarů (31 450 Kč) za trojskou unci. Informovala o tom agentura Reuters.Investoři se k zlatu uchylují jako k bezpečné...

    celý článek »

    FX výhled 19. 8. 2011

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Asie opět oslabuje, na vině americká makrodata

    Konec tohoto týdne je ve znamení dalšího kola poklesu, které sneslo asijské burzy ke čtvrtému týdennímu poklesu v řadě. Nikkei 225 je 2,51 procenta pod včerejším závěrem, Hang Seng oslabuje o 2,91 procenta a S&P/ASX 200 ztrácí dokonce 3,51 procenta.

    celý článek »

    HP ukončí výrobu tabletů a smartphones, prodá nebo oddělí divizi

    Největší výrobce počítačů na světě americká společnost Hewlett-Packard představila spolu s výsledky hospodaření velké změny ve struktuře firmy. Ukončí výrobu počítačových tabletů a chytrých telefonů a do konce příštího roku plánuje prodat nebo oddělit do samostatné firmy výrobu osobních počítačů.

    celý článek »

    Akcie by mohl čekat až 20procentní růst

    Hlavní akciové trhy ztratily ze svých květnových maxim okolo dvaceti procent. V minulosti (pozn. posledních 40 let) po takovém pádu následovaly vždy dva scénáře. První je pokračování medvědího sestupu o dalších 20 %, a to jedině v případě, že recese...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí