• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Hygienici zavřeli palírnu skotské whisky

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Hygienici vyšetřují v souvislosti s epidemií legionelly palírnu skotské whisky ve městě Edinburghu. Palírna musela zastavit výrobu, informuje v pátek agentura AFP.První případ legionelly se objevil 28. května. Od té doby se...

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 8. 6. 2012

    Amerika otevírala v mírných ztrátách pod vlivem Evropy, kterou stáhla zpráva o snížení španělského ratingu. Nicméně od tohoto úvodu se americké trhy držely v setrvalém pozvolném růstu až do závěru obchodování a jejich přírůstek přesahoval tři čtvrtě...

    celý článek »

    Řekové, Italové a Španělé se o překot učí německy

    BERLÍN (MEDIAFAX) - Obyvatelé států zasažených krizí jako je Řecko, Itálie a Španělsko se o překot učí německy. Chtějí si zvýšit šance na zisk práce v Německu, informuje v pátek agentura AFP.Goethe Institut, který organizuje kurzy němčiny po celém...

    celý článek »

    Japonsko nastartuje dva reaktory

    TOKIO (MEDIAFAX) - Japonský premiér Jošihiko Noda v pátek oznámil, že země musí uvést do provozu dva z odstavených jaderných reaktorů, aby zachránila ekonomiku země. Informuje o tom webový portál televize BBC.Noda řekl, že budou nastartovány třetí a.

    celý článek »

    Korekce, nebo medvědí trh?

    Jaký je rozdíl mezi korekcí a medvědím trhem? Zažitá definice říká, že korekce nastává v situaci, kdy pokles cen akcií nedosáhne 20 %. Pokud tuto hranici překročí, jde o medvědí trh.

    celý článek »

    Francie odmítá politickou a rozpočtovou unii

    PAŘÍŽ (MEDIAFAX) - Nová socialistická reprezentace Francie nepodpoří plán německé kancléřky Angely Merkelové, jehož cílem je prohloubit v EU politickou unii a vytvořit unii rozpočtovou. Informuje o tom v pátek agentura AFP.„Francie podporuje další...

    celý článek »

    Vzhůru do dalšího kurvítkovolatilního cyklu?

    Asi se většina z nás shodne na tom, že vysoká volatilita bude ještě dlouho jedním z hlavních rysů vývoje na trzích. Můžeme se bavit o tom, zda je hlavním důvodem pokrizové prostředí samo o sobě, či to, jak do něho vrtáme (fiskální a monetární politikou, regulacemi, neuváženými prohlášeními.

    celý článek »

    Evropské akcie v pátek oslabovaly

    LONDÝN (MEDIAFAX) - Nejdůležitější evropské akciové trhy v závěrečné seanci tohoto týdne oslabily. Trhy byly podle agentury Reuters především zklamány ze čtvrtečního proslovu šéfa americké centrální banky Fed Bena Bernankeho a také se obávají...

    celý článek »

    V Evropě přišel na řadu výběr zisků, propadly těžaři. Po spekulacích o možném převzetí posílila Nokia (+6 %)

    Závěr týdne znamenal pro evropské akciové trhy propad do červených čísel, kdy tak indexy korigovaly své zisky, které nastřádaly za poslední tři dny. Negativně se na vývoji podepsaly čísla týkající se německého exportu, který klesl více, než se očekávalo, ale především pak snížení ratingu Španělska o tři stupně na „BBB“ ze strany agentury Fitch.

    celý článek »

    V Evropě přišel na řadu výběr zisků, propadli těžaři. Po spekulacích o možném převzetí posílila Nokia (+6 %)

    Závěr týdne znamenal pro evropské akciové trhy propad do červených čísel, kdy tak indexy korigovaly své zisky, které nastřádaly za poslední tři dny. Negativně se na vývoji podepsaly čísla týkající se německého exportu, který klesl více, než se očekávalo, ale především pak snížení ratingu Španělska o tři stupně na „BBB“ ze strany agentury Fitch.

    celý článek »

    Týdenní zpráva o koruně: Posílení tažené spekulacemi

    Koruna tento týden smazala část předchozích ztrát, když ji podpořila poptávka po riziku na hlavních trzích. Ta ovšem byla založena především na spekulacích o současných klíčových tématech, tedy záchraně Španělska a měnové politice v eurozóně i USA.

    celý článek »

    Pražská burza si v týdnu solidně polepšila

    Díky i korekci na většině evropských trzích si pražská burza rovněž v týdnu polepšila. Index PX se krátce podíval i zpět nad hladinu 900 bodů, kde byl naposledy v polovině května. Díky páteční korekci nakonec týden uzavřel na 886 bodech, tj.

    celý článek »

    US - velkoobchodní zásoby v dubnu stouply o 0,6%

    Velkoobchodní zásoby v USA v dubnu rostly o 0,6% oproti 0,3% v březnu. Trh odhadoval v průměru růst o 0,4% při rozpětí odhadů od nuly do +1,1%. Zásoby nyní vystačí obchodníkům na 1,17 měsíce. Velkoobchodní zásoby představují cca 30% veškerých zásob.

    celý článek »

    Propadl se už Facebook dost?

    Objevilo se několik úvah zaobírajících se tím, za jakou cenu by se musely obchodovat akcie společnosti Facebook, aby jejich valuace odpovídala společnostem jako Apple, Google, či Microsoft.

    celý článek »

    Kožený nemůže disponovat penězi z prodeje chaty

    Soud státu New York v USA vydal dočasný příkaz, který znemožňuje zakladateli Harvardského průmyslového holdingu (HPH) Viktorovi Koženému disponovat s 22 miliony dolarů (413 milionů korun), které získal z prodeje americké chaty....

    celý článek »

    Měsíční přehled akciových trhů za květen 2012

    Evropská dluhová krize nekončí. Naopak, stále se prohlubuje a řešení je v nedohlednu. V Řecku proběhly parlamentní volby, které měly rozřešit otázku setrvání Řecka v eurozóně. Nestalo se tak, volby dopadly patem a proto se odehrají opakované volby v...

    celý článek »

    USA: Schodek zahraničního obchodu v dubnu klesl

    Schodek zahraničního obchodu Spojených států se v dubnu snížil o 4,9 procenta na 50,1 miliardy USD (1,03 bilionu Kč). Dovoz i vývoz se snížily ze svých březnových rekordů, stále jsou však druhé nejvyšší za dobu, kdy se tyto údaje sledují.

    celý článek »

    Tůma: Fiskální transfery nejsou řešením problémů eurozóny

    Pražský zastupitel TOP 09 a ekonom z auditorské společnosti KPMG Zdeněk Tůma v pátek odmítl fiskální transfery jako řešení problémů v eurozóně. Na Evropské konferenci pořádanou názorovou platformou TOPAZ upozornil, že přesuny peněz neřeší podstatu problémů v zemích, jako je Řecko nebo Španělsko.

    celý článek »

    Nastartuj motory, Angelo. Jsme už skoro u země

    Osud světové ekonomiky závisí na německé kancléřce Angele Merkelové, píše ve svém úvodníku týdeník The Economist. Uklidnění situace v Evropě ještě nemusí garantovat pokračování oživení, avšak pokud se eurozóna ze spirály dluhové krize nedostane, bude to znamenat jistojistou všeobecnou hospodářskou pohromu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 08.06.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 7.6.Změna8.6. Austrálie AUD 120.082+0.19%20.122 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Portugalsko - HDP v 1Q pokles pošesté v řadě

    Revize údajů o vývoji portugalského HDP v 1Q tohoto roku potvrdila mezikvartální poklesl o 0,1%, oproti poklesu o 1,3% ve 4Q11. V meziročním srovnání ekonomika poklesla o 2,2%. Spotřeba domácností poklesla o 2,1% oproti 4Q11.

    celý článek »

    Španělsko - finanční korida startuje

    Španělsko oficiálně přiznalo problémy svých bank a podle posledních zpráv požádalo o pomoc pro ně.Ministři finanční členských zemí eurozóny budou mít podle těchto informací v sobotu 9. června telekonferenci na toto téma.

    celý článek »

    ZUNO sbírá ovenění ve Zlaté koruně

    I přes velice krátkou existenci na trhu, online banka ZUNO zabodovala azískala dvě prestižní ocenění v anketě Zlatá koruna 2012. V 10. ročníku ankety o nejlepší finanční produkty roku ZUNO uspělo především v hodnocení odborné finanční akademie.

    celý článek »

    Peloton plný příležitostí

    Jen málokterý tradiční sport prožívá takové oživení jako cyklistika. Nejde jen o platonickou lásku, ale mnohdy i docela zajímavé příležitosti pro business.

    celý článek »

    Ztratí japonský jen své postavení silné měny?

    Japonská ekonomika čelí deflaci a depresi již dvě desetiletí. Růst HDP sice v prvním čtvrtletí letošního roku dosáhl 4,1 %, protože mu pomohly vládní výdaje a podpora zaměřená na oživení po šoku, který přineslo loňské tsunami.

    celý článek »

    Komentáře k HDP - pozitivní revize negativních dat

    V úvodu letošního roku se opakovala stejná situace jako na konci roku loňského: revidovaná data HDP ukázala o něco lepší výsledky české ekonomiky než první oficiální odhad. Tentokrát došlo ke zmírnění mezikvartálního poklesu z 1,0 na 0,8 procenta,...

    celý článek »

    Podle čeho zvolit správného obchodníka?

    Uvažovali jste o nákupu cenných papírů, ale nejste si jisti, kterého obchodníka zvolit? V ČR působí na kapitálovém trhu 57 licencovaných obchodníků, z nichž pouze někteří umožňují obchodování i pro individuální investory a zároveň nabízejí možnost obchodování prostřednictvím internetové aplikace.

    celý článek »

    Vnitřní informace ČEZ: Kalendář plnění periodických informačních povinností emitenta - aktualizace

    ČEZ, a.s. (IČ 45274649) Povinně uveřejňovaná informace – vnitřní informace Kalendář plnění periodických informačních povinností emitenta A schedule of significant IR events Kalendarium wypełniania obowiązku okresowego informowania przez emitenta papierów wartościowych Dokumenty jsou k dispozici v pdf formátu ve třech jazykových verzích.

    celý článek »

    Sell in May and back in June? (průzkum mezi analytiky)

    Sell in May and back in June? Chování investorů k akciím připomínalo v uplynulých týdnech takřka genocidu: Z portfolií se vymetalo bez ladu a skladu takřka vše, nad hospodářskými vyhlídkami se lámaly kvalitní hole a cyklické tituly se proměnily v...

    celý článek »

    FX výhled 8. 6. 2012

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Nezaměstnanost se drží sestupného trendu (komentář)

    Počet nezaměstnaných se opět snížil a v květnu dosahoval 482 tisíc. Míra nezaměstnanosti spolu s tím poklesla na 8,2 procenta z dubnových 8,4. Za poklesem opět stojí příznivá sezónnost, zatímco sezónně očištěné číslo se mírně zhoršilo oproti předchozímu měsíci.

    celý článek »

    UBS vyřadila ČEZ ze seznamu nejméně preferovaných utilit

    Pražská burza se včera vezla na vlně optimismu zejména po výrazném růstu amerických indexů. V samotném závěru obchodování burza postupně vyklesávala, přesto index PX obchodování zakončil přesvědčivě v kladných číslech nárůstem o 1,33 % na závěrečnou...

    celý článek »

    Šéfvymahač daní: Řekové ročně nepřiznají 45 mld. eur, polovina by smazala současné problémy. Tlačí EK na zavření části bank?

    Řekové ročně nepřiznají na daních až 45 miliard eur, což přestavuje až 15 procent řeckého hrubého národního produktu. Kdyby stát získal alespoň polovinu, vyřešil by současné finanční problémy, uvedl v rozhovoru pro Die Welt šéf řeckého úřadu pro vymáhání daní SDOE Nikos Lekkas.

    celý článek »

    Fitch srazila rating Španělska o 3 stupně na BBB

    Ratingová agentura Fitch snížila včera rating Španělska rovnou o 3 stupně z A na BBB, což je jen 2 stupně od pásma junk. Agentura revidovala svůj odhad na potřebný kapitál pro španělské banky ze 30 mld EUR na v extrémním případě 100 mld EUR.

    celý článek »

    Bernanke včera zklamal trhy

    Šéf americké centrální banky Ben Bernanke včera zklamal trhy. Po předvčerejších projevech některých členů FEDu trhy nabyly dojmu, že k nějaké formě kvantitativního uvolňování je blízko. Bernanke ovšem před americkým kongresem zchladil očekávání.

    celý článek »

    ČR - revize HDP v 1Q12 snížila pokles jen na 0,7% r/r

    Hrubý domácí produkt očištěný o cenové, sezónní a kalendářní vlivy klesl v 1. čtvrtletí podle zpřesněného odhadu meziročně o 0,7 % a mezičtvrtletně o 0,8 %. Hrubý domácí produkt (HDP) očištěný o cenové vlivy a sezónnost*/ poklesl v 1.

    celý článek »

    Optimismus na trzích pomohl středoevropským měnám

    Optimismus trhy neopustil ani během včerejšího dne a rizikovým aktivům se poměrně dařilo. Relativně úspěšně skončila očekávaná aukce španělských dluhopisů, Fed ústy svého šéfa B. Bernankeho potvrdil, že je ochoten v případě potřeby pomoci americké...

    celý článek »

    Unipetrol uzavře jedntku na výrobu močoviny

    Unipetrol uzavře od příštího roku jednotku na výrobu močoviny, uvedla společnost v tiskovém prohlášení. Hospodaření jednotky bylo v minulých letech negativní a změna tohoto trendu se neočekává. Dalším důvodem je nutná investice do rekonstrukce jednotky.

    celý článek »

    Zlato oslabilo nejvíce za 2 měsíce

    Včerejší oslabení zlata bylo úzce spjaté s projevem guvernéra amerického FEDu, Bena S. Bernankeho. Ten ve svém komentáři k současné situaci U.S. ekonomiky sice zmínil, že FED je připraven kdykoliv pomoci tamní ekonomice, nicméně konkrétní kroky,...

    celý článek »

    Korekce poklesu skončila?

    Růst evropských akciových burz se nezastavil ani třetí den v řadě. I když trhy nedosáhly na dvouprocentní růsty jako ve středu, FTSE zhodnotilo o 1,18 % a DAX přidal solidních 0,82 %. O něco hůře se vedlo francouzskému CAC, který se zvýšil o 0,42 %.

    celý článek »

    Gary Shilling: Americké akcie čeká silný propad

    Známý investor Gary Shilling byl během týdne hostem Bloomberg TV a kromě jiného nabídl velice negativní výhled pro americké akcie. Ty sice ve čtvrtek posílily o více než 2 %, vzhledem k Shillingovu výhledu to ovšem nemusí nic znamenat.

    celý článek »

    Regulace spotřebitelských úvěrů zpřísní, ministerstvo financí chystá novelu

    Zákaz zajištění nebo splácení spotřebitelských úvěrů směnkami či šeky, přiměřenost zajištění nebo písemná forma smlouvy o zprostředkování spotřebitelském úvěru. To vše obsahuje návrh novely, který by měla brzy projednat vláda. Je v zásadě přínosný, vyvolává však i nejasnosti. Podívejte se na hlavní posuny, které přináší.

    celý článek »

    USA zveřejní data o zahraničním obchodu v dubnu

    WASHINGTON (MEDIAFAX) - Spojené státy americké v pátek zveřejní výsledky obchodní bilance za duben. V březnu schodek zahraničního obchodu USA vzrostl na 51,8 miliardy dolarů (1,073 bilionu korun).Americký vývoz měl podle ministerstva obchodu v...

    celý článek »

    Americké akcie zaznamenaly smíšené výsledky

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie zaznamenaly během čtvrtečního obchodování smíšené výsledky. Informuje o tom v noci na pátek agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones přidal 79,24 bodu, tedy 0,64 procenta, a uzavřel na 12 494,03 bodu. Index...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí