• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 1. 2. 17

    Závěr měsíce byl pro trhy opět ztrátový. Dow Jones ztrácel více než půl procenta, naproti tomu technologický Nasdaq dokázal v závěru dne umazat ztráty a pohyboval se blízko nuly. Trhy byly nadále poznamenány kontroverzními Trumpovými opatřeními a díky...

    celý článek »

    MONETA Money Bank, a.s - Oznamuje, že získala od agentury Moody´s ratingové hodnocení na investičním stupni

    MONETA Money Bank, a.s. Povinně zveřejňovaná informace MONETA Money Bank, a.s., vedoucí nezávislá česká banka (dříve GE Money Bank), oznamuje, že jí bylo mezinárodní ratingovou agenturou Moody’s uděleno dlouhodobé a krátkodobé depositní ratingové hodnocení na investičním stupni “Baa2/P-2” se stabilním výhledem.

    celý článek »

    MONETA Money Bank, a.s - Oznamuje, že jí bylo ratingovou agenturou Standard & Poor’s uděleno dlouhodobé a krátkodobé ratingové hodnocení na investičním stupni BBB/A-2

    MONETA Money Bank, a.s. Povinně zveřejňované informace MONETA Money Bank, a.s., vedoucí nezávislá česká banka (dříve GE Money Bank), oznamuje, že jí bylo mezinárodní ratingovou agenturou Standard & Poor’s uděleno dlouhodobé a krátkodobé ratingové hodnocení na investičním stupni “BBB/A-2” se stabilním výhledem.

    celý článek »

    Hyperinflace klepe na dveře

    Z více než 100 sledovaných zemí jich stále méně je v deflaci, zatímco států s hyperinflací (meziroční změna CPI > 10 %) pomalu přibývá. Pozoruhodný příběh George Sorose: Kritik Trumpa, který desítky let porážel Buffetta Miliardář, investorská...

    celý článek »

    Jak investovat do křupavých kuřecích křídel

    Vedle Yum! Brands a McDonald's je podle investora Steva Symingtona nejatraktivnější rychlojídlovou akcií Popeyes Louisiana Kitchen. Ta si na počátku minulého roku prošla prudkým sešupem, aby se na jeho konci naopak vzepjala k mohutnému skoku směrem nahoru a za posledních 12 měsíců je tak zhruba beze změny.

    celý článek »

    Nádej pre zlato - hranice 1200 USD opět prolomena!

    Autor: Silvia Holá Cena zlata mierne stúpa, hoci od zvolenia Donalda Trumpa bola silno pod tlakom. Nový report z USA uvádza, že investori sa navracajú k optimizmu, čo sa ukázalo neskôr po voľbách a začína sa to odrážať v zotavení cien zlata.

    celý článek »

    Aktuality o zakládání společností v roce 2017

    Kromě nebývalých mrazů nám rok 2017 přináší nejen novelu z.č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ze které plynou některé důležité věcné změny (z.č. 460/2016 Sb., zákon, kterým se mění zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, a další související zákony)

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 31.01.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.1.Změna31.1. Americký dolar USD 1 25.4210 -1.18%25.1200...

    celý článek »

    ČSOB spustí v roce 2018 tzv. robotické poradenství (robo-advisory)

    Finanční skupina ČSOB chystá od roku 2018 zavést pro klienty novinku v podobě robotického poradenství (tzv. robo-advisory). Ještě letos se prémioví klienti skupiny ČSOB mohou těšit na elektronickou podobu Investičního kompasu, analýzu klientského investičního portfolia, a plně funkční poradenství v rámci webového portálu ČSOB Investice.

    celý článek »

    Chaos kolem Trumpa znamenal body plus pro zlato

    Úspěšný měsíc se slušným finišem, takový může být první měsíc roku pro zlato. Žlutý kov těžil z nervozity z nového amerického prezidenta Donalda Trumpa a dokázal se vyhoupnout nad 1 200 dolarů za unci.

    celý článek »

    Francie - HDP ve 4Q rostl o 0,4%

    HDP Francie ve 4Q loňského roku rostl o 0,4% oproti 0,2% ve 3Q. Růst naplnil očekávání trhu.Poptávka domácností přispěla k celkovém HDP šesti desetinami procenta, zahraniční obchod přidal další desetinku.

    celý článek »

    Pražskou burzu vedou do zisků O2 po výsledcích a ČEZ

    Pražská burza otevírá mírným růstem o 0,3 %, a tak se jí zatím daří přerušit třídenní pokles. Západoevropské burzy otevírají rovněž v zelených číslech, když včera zaznamenaly nejhorší vstup do nového týdne od konce září minulého roku.

    celý článek »

    USA: Růst osobních výdajů i PCE inflace

    Výdaje domácností v americké ekonomice v prosinci zrychlily svůj růst, který byl 0,5% (předtím v listopadu to bylo 0,2%). To souvisí se silnou domácí poptávkou, v níž se odráží nízká nezaměstnanost a zesilující mzdový růst.

    celý článek »

    Rozbřesk: Jak se poperou dluhopisy s dalším růstem evropské inflace?

    Německé dluhopisy se v předvečer důležitých makroúdajů z eurozóny stabilizovaly a zastavily své novoroční ztráty. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží. Dnes by měl totiž Eurostat ukázat, že eurozóna ke konci roku 2016 zrychlila (na 0,4 % mezikvartálně a 1,7 % meziročně) a současně lednová euro-inflace vyskočí do blízkosti čtyřletých maxim (náš odhad 1,5 %).

    celý článek »

    Kam se poděly korelace mezi investicemi?

    Korelace vývoje cen aktiv, jež na finančních trzích spolehlivě fungovaly ještě pár dnů před prezidentskými volbami v USA, se po nečekaném úspěchu Donalda Trumpa poprvé za více než desetiletí zhroutily, tvrdí analytici z americké banky Morgan Stanley...

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 31. 1. 2017

    Úterní 31. 1. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (-0,61 %), S&P500 (-0,60 %) a NASDAQ (-0,83 %). Evropa: DAX (-1,12 %), CAC40 (-1,14 %), FTSE 100 (-0,92 %). Čína: Svátek - Chinese New Year Japonsko: Nikkei 225 (-1,69 %).

    celý článek »

    Trump odvolal vzpurnou ministryni spravedlnosti a pořádně zhořkl asijským trhům

    Nesouhlas s přístupem Trumpa vůči imigrantům přinesl konec úřadující ministryni spravedlnosti USA Sally Yatesové a dopadl také na obchodování v Asii. Ministryně v pondělí nařídila ministerským právníkům, aby před soudy neobhajovali rozhodnutí prezidenta Donalda Trumpa znemožnit občanům sedmi muslimských zemí vstup na území USA, oznámila televize CNN.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí