• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Koruna, Euro a intervence ČNB - souhrn vyjádření

    Jiří Rusnok (ČNB): Rozhovor pro ČRo 31.12.2016, ČRo. Guvernér České národní banky o ukončení devizových intervencí Jiří Rusnok (ČNB): Situaci na realitním trhu v ČR pozorně sledujeme 08.01.2017, Jednání ČNB Jiří Rusnok (ČNB): 8.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 20. 1. 17

    Čtvrtek přinesl indexům pokles necelého půl procenta a dotkl se všech sektorů.dnešní makro přineslo lepší výsledek počtů žádostí v nezaměstnanosti i zahájených staveb domů a výrobního indexu philadelphského FEDu, za očekáváním zaostaly počty vydaných...

    celý článek »

    Ledově bílá královna: barva ve vysokém lesku

    Ledovou krásu nemusí do vašeho interiéru vnést pouze seversky laděné dřevodekory – pokud máte raději moderní minimalistický styl, můžete učinit z vašeho domova ledové království s pomocí nábytku v bílém vysokém lesku!

    celý článek »

    Změna klimatu povede k válkám, tvrdí výzkum

    Ambiciózní studie, která zkoumá vývoj klimatu a souvislosti s politickou nestabilitou v letech 1400 až 1900, tvrdí, že i přes značné rozdíly mezi současností a zkoumaným obdobím bychom měli očekávat častější války kvůli globálnímu oteplování.

    celý článek »

    Změna klimatu povede k válkám, tvrdí výzkum

    Ambiciózní studie, která zkoumá vývoj klimatu a souvislosti s politickou nestabilitou v letech 1400 až 1900, tvrdí, že i přes značné rozdíly mezi současností a zkoumaným obdobím bychom měli očekávat častější války kvůli globálnímu oteplování.

    celý článek »

    Komentáře k ECB - pro ČNB žádný posun

    ECB ponechala nastavení své měnové politiky beze změny, v souladu s očekáváním finančních trhů. To znamená, že ECB bude realizovat svůj program nákupů aktiv minimálně po celý letošní rok s tím, že od dubna klesne objem měsíčních nákupů z 80 miliard na 60.

    celý článek »

    Index relativní síly - RSI

    Autor: Bc. Patrik Chvátal Index relativní síly, zkráceně používaný jako RSI, se řadí mezi momentum oscilátory a jeho anglický název, z kterého zkratka RSI vychází, je Relative Strength Index.

    celý článek »

    ECB a lepší makrodata ženou akciové trhy výše

    Po krátké konsolidaci, kdy šly akciové trhy v Evropě a USA několik dní do strany, se zdá, že obchodníci dostali nový impulz ke zvýšení své poptávky po rizikových aktivech. Japonský Nikkei prorazil klíčovou úroveň 19 000, jež byla medvědy začátkem tohoto..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 19.01.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.1.Změna19.1. Americký dolar USD 1 25.3350 -0.02%25.3290...

    celý článek »

    ECB si nepřipouští zkrácení tisku peněz

    ECB ponechala úrokové sazby i program kvantitativního uvolňování (QE) na prvním letošním zasedání beze změn. A není se čemu divit. Vždyť na prosincovém zasedání v zásadě načtrla své záměry skoro na rok dopředu a bylo by zvlášťní, kdyby již v lednu znovu změnila směr.

    celý článek »

    ECB žene ceny nemovitostí vzhůru

    Zatímco spotřebitelskou inflaci ECB vyhlíží už několik let, růst cen se stále odehrává – za její asistence – na dalších trzích, a sice na dluhopisovém a v posledních dvou letech stále více na tom realitním.

    celý článek »

    ECB žene ceny nemovitostí vzhůru

    Zatímco spotřebitelskou inflaci ECB vyhlíží už několik let, růst cen se stále odehrává – za její asistence – na dalších trzích, a sice na dluhopisovém a v posledních dvou letech stále více na tom realitním.

    celý článek »

    Bernanke: Proč se trhy tak radují, ale Fed zůstává chladný

    Na zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem reagovaly trhy velmi citlivě. Rostly ceny akcií, výnosy vládních dluhopisů, posiloval dolar. Zdá se, že významnou roli navíc hrála zejména očekávání expanzivní fiskální politiky nové americké vlády – vyšší vládní výdaje, nižší daně a větší rozpočtové deficity.

    celý článek »

    Připravte se na obchod desetiletí!

    Česká národní banka letošní rok utratila již rekordních čtvrt bilionu korun za prvních deset dní v boji se spekulanty na obranu slabé měny. Dle ekonomů to naznačují úterní data banky o struktuře jejího majetku.

    celý článek »

    Akcie: Přichází čas pro stockpicking

    Na prahu roku 2017 velká část analytiků a stratégů mluví o návratu potřeby vybírat konkrétní tituly. ETF a algoritmy (Michl) vs. výběr akcií (Hájek): Sázka na 10 let pokračuje aneb Jak budou letos investovat dva zkušení manažeři Na jedné straně...

    celý článek »

    Veřejné jazykové skupinové kurzy

    Přestože veřejné jazykové skupinové kurzy zažily největší vzestup v porevolučních letech, stále je o tento typ výuky zájem. V současné době je asi největší rozdíl v počtu studentů ve skupinách a stylu výuky.

    celý článek »

    Co dnes čekat od ECB? (19.1.2017)

    Mario Draghi dnes bude před novináři obhajovat, proč se na posledním zasedání ECB rozhodla natáhnout “tisk peněz” (politiku QE) až do konce roku 2017. Čísla, která od té doby přišla, překvapovala vesměs výhradně pozitivně. Podle dat z průmyslu a...

    celý článek »

    Inflace v Evropě a USA na vzestupu

    Včera byla zveřejněna finální data německé inflace za prosinec. Předběžný odhad byl potvrzen a ceny tak v posledním měsíci loňského roku rostly o 0,7% meziměsíčně a o 1,7% meziročně. A to je hodně. Ekonomický příběh je v mnohém podobný jako v ČR.

    celý článek »

    ČEZ: Babiš odmítá státní záruky za dostavbu JE

    Ministr financí Andrej Babiš odmítá jakékoli státní záruky na stavbu jaderných elektráren. ČEZ si podle Babiše může na nové jaderné elektrárny snadno půjčit. Pokud by si ČEZ na stavbu půjčil, zvýšilo by to zadlužení (ohrožení ratingu) a omezilo výplatu...

    celý článek »

    Spekulativní ETP a jejich typy

    V posledních letech se investorům příliš nedaří pochopit nuance u spekulativních ETP produktů a vyhnout se tak potenciálním nástrahám spojených s jejich využíváním. Mylnou představou je i fakt, že se na trhu vyskytuje pouze jeden typ spekulativních ETF...

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 19. 1. 2017

    Čtvrtek 19. 1. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (-0,11 %), S&P500 (+0,18 %) a NASDAQ (+0,31 %). Evropa: DAX (+0,51 %), CAC40 (-0,13 %), FTSE 100 (+0,38 %). Čína: Hang Seng (-0,35 %), Shanghai Comp. (-0,38 %), CSI 300 (-0,30 %).

    celý článek »

    Býčí nálada dosahuje extrémních hodnot

    Podle zjištění Investors Intelligence je v současnosti na burze 60,6 % býků a jen 17, 3% medvědů. Býků je nejvíce od července 2014, naopak medvědů nejméně od září roku 2015. Bill Gross: Toto je klíč k dalšímu vývoji na trzích Na akciových trzích se...

    celý článek »

    Budoucnost světa podle amerických tajných služeb

    Každé čtyři roky se analytici amerických tajných služeb pokouší predikovat budoucnost. Několik týdnů před uvedením Donalda Trumpa do funkce byla zveřejněna nová analýza, která hovoří o obrovském posunu na mezinárodní scéně, ke kterému by mělo dojít zhr...

    celý článek »

    Budoucnost světa podle amerických tajných služeb

    Každé čtyři roky se analytici amerických tajných služeb pokouší predikovat budoucnost. Několik týdnů před uvedením Donalda Trumpa do funkce byla zveřejněna nová analýza, která hovoří o obrovském posunu na mezinárodní scéně, ke kterému by mělo dojít zhruba během následujících pěti let.

    celý článek »

    Konec intervencí se blíží, koruna může prudce posílit

    Koruna může podle analytiků posílit i k 23 korunám za euro. Pokud by se opakoval švýcarský scénář, koruna by mohla stát 20 korun. Jiří Rusnok v debatě pro Český rozhlas zopakoval, že nejpravděpodobnějším termínem pro ukončení intervenčního režimu...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »