• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Drahoš vyrazil do rodného města, Zeman se chystá na duel

    Už příští sobotu budeme znát jméno nového prezidenta republiky. Štáby obou kandidátů, Miloše Zemana a Jiřího Drahoše, hned po ukončení prvního kola voleb naplno spustily horkou fázi prezidentské kampaně. Zároveň by se měli utkat i v televizních debatách.

    celý článek »

    Asie chce regulaci trhu kryptoměn a jejich ceny se řítí dolů

    Asijský trh s kryptoměnami se otřásá snahami vlád o jeho regulaci a ceny digitálních měn padají strmě dolů. Svědčí to o blížícím se konci? Čína by měla zakázat obchodování s kryptoměnami, a to včetně služeb zprostředkovaných jednotlivci a podniky, řekl dnes přední čínský centrální bankéř.

    celý článek »

    Pražskou burzu odbrzdila KB spolu se Stock

    Pražská burza se, po včerejším přešlapování na místě, odvážněji pustila do zeleného. Index PX dnešek uzavřel růstem o 0,53 % na 1 114,92 bodu, k čemuž mu pomohla především Komerční banka a Stock.

    celý článek »

    Akcie GE klesají téměř o 4% po výsledcích za 4Q17

    Akcie průmyslového konglomerátu General Electric dnes v úvodu dne klesají téměř o 4% v reakci na výsledky za 4Q17 a zklamání z výhledu zisku za celý rok. Ten by měl podle vedení firmy dosáhnou po očištění o jednorázové vlivy spodní hranice stanoveného...

    celý článek »

    Nové vesmírné ETF přichází na trh!

    Autor: Zuzana Janková Hned dva nové burzovně obchodované fondy (ETF) by se brzy mohly dostat na Wall Street. Jedná se o ETF věnovaný vesmíru a kosmu a ETF pro globální oteplování, který bude obsahovat společnosti podporující snížení globálního oteplování.

    celý článek »

    Benda (ČNB): Sazby mohou růst rychleji

    Člen bankovní rady Vojtěch Benda vidí inflační rizika v porovnání s poslední prognózou České národní banky mírně vyšší, což by mohlo umožňovat rychlejší růst českých úrokových sazeb.

    celý článek »

    Komodity postrčily ceny výrobců směrem nahoru

    Ceny průmyslových výrobců v prosinci mírně překročily náš odhad, když vzrostly o 0,3 % m/m. K růstu jim dopomohl především vývoj na komoditních trzích. Ceny zemědělských výrobců svoji dynamiku naopak zvolnily a v meziročním srovnání již dvouciferný..

    celý článek »

    ČR - ceny výrobců PPI v prosinci smíšené

    Meziměsíčně se snížily ceny zemědělských výrobců o 2,4 % a tržních služeb o 0,5 %, ceny průmyslových výrobců a stavebních prací vzrostly shodně o 0,3 %. Meziročně byly ceny zemědělských výrobců vyšší o 8,0 %, ceny průmyslových výrobců o 0,7 %, stavebních.

    celý článek »

    Dolar prudce oslabuje, čekáme ale korekci

    Z hlediska trhů jednoznačně nejzajímavější záležitost včerejšího dne je relativně výrazné oslabení dolaru k euru. A to i přes státní svátek v USA. Možná částečně i proto, kdy dolar pokračuje v oslabování k konce minulého týdne.

    celý článek »

    Bank Indonesia: Kryptoměny nejsou legální formou směny

    Kromě posledních kritických vyjádření čínské PBOC vůči kryptoměnám se proti nim v minulých dnech ostřeji vymezila také indonéská centrální banka Bank Indonesia (BI). Ta vydala varování před obchodováním s kryptoměnami vzhledem k riziku ztrát z pohledu...

    celý článek »

    Hüner (MPO): Dostavba JE by se měla rozlousknout letos

    Ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner řekl pro denní tisk, že o dostavbě jaderných elektráren by se mělo rozhodnout letos. Nechce tlačit vedení ČEZu do problematických rozhodnutí, ale měla by se zvážit i varianta financování ze strany ČEZu.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 16. 1. 2018

    Úterý 16. 1. 2018 --------------------------------- USA: DJIA (+0,89 % ), S&P500 (+0,67 %) a NASDAQ (+0,68 %). Evropa: DAX (-0,34 %), CAC40 (-0,13 %), FTSE 100 (-0,12 %). Čína: Hang Seng (+1,45 %), Shanghai Comp. (+0,75 %), CSI 300 (+0,77 %).

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 16.1.2018

    Klíčové události • ČR: Běžný účet platební bilance v listopadu v přebytku 0,04 mld. CZK. • Polsko: Běžný účet platební bilance v listopadu v přebytku 233 mil. EUR. • Německo: Německá centrální banka Deutsche Bundesbank uvedla, že ve svých devizových ...

    celý článek »

    Jak Detroit přestal Kanaďanům zamořovat vzduch

    Detroit patřil k největším znečišťovatelům ovzduší na hranici mezi USA a Kanadou. Pak ale přijal několik regulací a kvalita vzduchu se zlepšila. Příběh se začal psát před pěti lety. Tehdy obyvatelé dvousettisícového ontarijského města Windsor mohli při...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »