• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Konec růstu materiálního blahobytu?

    Pokud dáme stranou ekonomické cykly, krize, monetární a fiskální pokusy a všechen další krátkodobý šum, rychle si uvědomíme, že v dlouhém období vděčíme za růst našeho materiálního životního standardu tomu, že jsme schopni s nižšími vstupy generovat vě...

    celý článek »

    Konec růstu materiálního blahobytu?

    Pokud dáme stranou ekonomické cykly, krize, monetární a fiskální pokusy a všechen další krátkodobý šum, rychle si uvědomíme, že v dlouhém období vděčíme za růst našeho materiálního životního standardu tomu, že jsme schopni s nižšími vstupy generovat větší výstupy.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu ve 4. týdnu (22.1.-26.1.2018)

    Klíčové události a ukazatele CZ - Důvěra v domácí ekonomiku v lednu mírně poklesla o 0,1 bodu m/m na hodnotu 99,5 bodu DE - Index podnikatelského klimatu Ifo v lednu vzrostl na 117,6 bodu EZ - Evropská centrální banka ponechala měnověpolitické nástroje...

    celý článek »

    EUI: USA čeká v roce 2020 recese

    Americká ekonomika je podle prominentní analytické společnosti na cestě k další recesi. Je ale prý nepravděpodobné, že by byla příliš závažná. „Očekáváme, že ekonomika vstoupí do technické recese začátkem roku 2020,“ řekl pro CNBC Andrew Staples, ředitel The Economist Intelligence Unit pro jihovýchodní Asii.

    celý článek »

    Vynikající zisky lithiového ETF!

    Autor: Zuzana Janková Lithium se stalo kritickým materiálem a zdrojem energie, což je trend, který v roce 2017 poskytl společnosti Global X Lithium & Battery Tech (LIT) velké zisky.

    celý článek »

    Americká ekonomika zpomalila, ale nezklamala

    Americká ekonomika ve čtvrtém čtvrtletí minulého roku stoupla o 2,6 procenta, čímž na první pohled úplně nenadchla. Minulý kvartál totiž přidala 3,2 pct a trh byl nastaven na 3,0 procenta (vše mezikvartální anualizovaná změna).

    celý článek »

    Harmonizovat daň ze zisku? Základ ano, sazbu ne

    Jedním z ožehavých témat, která se probírají na právě probíhajícím Světovém ekonomickém f óru, je také harmonizace daně ze zisku. Například f rancouzský prezident Macron v Davosu prohlásil, že při harmonizaci daní v rámci Evropské unie by méně ambiciózní.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 26.1.2018

    Klíčové události • ČR: Na měnovém jednání ČNB 1. února 2018, na kterém bude rozhodováno o zvýšení úrokových sazeb, bude přítomno 5 ze 7 členů bankovní rady. Chybět budou viceguvernér M. Hampl a člen rady O. Dědek. • Německo: GfK index spotřebitelské n...

    celý článek »

    Hledám doktora. Zn. Rychle a dobrého

    Přestěhujete se a potřebujete „obvoďáka“ nebo zubaře. Čeká vás plánovaná operace a chcete vědět, že bude provedena dobře. Váš lékař se rozhodl odejít do důchodu a vy hledáte nového.

    celý článek »

    Prestižní francouzský magazín ocenil kolekci Yakisugi

    České sklo sklízelo úspěchy na světoznámém veletrhu interiérového designu Maison et Objet v Paříži. Kolekce váz a skleniček Yakisugi učarovala francouzskému magazínu Intramuros, který ji pasoval mezi top 5 nejlepších produktů celého veletrhu.

    celý článek »

    Okamžik pravdy pro japonskou centrální banku

    Japonská ekonomika se může pochlubit sedmi po sobě jdoucími čtvrtletími růstu, během nichž dosáhlo průměrné roční tempo růstu hodnoty 1,9%. Agregátní poptávka převyšuje potenciální výkon o 1%, takže japonská „mezera HDP“ má nyní kladnou hodnotu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí