• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Dun & Bradstreet zvýšila rating Francie

    Dun & Bradstreet v únoru zvýšila rating Francie v kategorii nízkého rizika návratnosti investice o jeden kvartil z DB2c na DB2b. „Francie je náš významný obchodní partner, proto je zlepšené hodnocení příznivou zprávou pro naše exportéry,“ říká analytička.

    celý článek »

    Krátkozraké trhy a usínající býk

    Americké akcie byly před současnou korekcí valuačně hodně našponované, ale zbytek světa byl valuačně vstřícnější. Podívejme se dnes na to, kam vlastně vývoj posledních dní posunul trhy celosvětově, protože tento obrázek se i kvůli rozdílům ve valuacích...

    celý článek »

    Krátkozraké trhy a usínající býk

    Americké akcie byly před současnou korekcí valuačně hodně našponované, ale zbytek světa byl valuačně vstřícnější. Podívejme se dnes na to, kam vlastně vývoj posledních dní posunul trhy celosvětově, protože tento obrázek se i kvůli rozdílům ve valuacích od toho amerického liší.

    celý článek »

    Dolar si dělá pauzu po úspěšném týdnu

    Dolar si dělá pauzu po úspěšném minulém týdnu, který byl pro něj vůči euru nejlepším od předloňského listopadu. Americké měně se k euru sice během dne podařilo krátce posilovat, podvečerní obchodování ji ale vrátilo na hodnoty kolem 1,22, a tedy do blízkosti úrovní z ranního evropského obchodování.

    celý článek »

    Týden v regionu začal na zelené notě

    Tento týden uzavřela pražská burza v kladných číslech, když index PX přidal o 0,67 % na 1113,47 bodů. Tahounem dne byly akcie rakouského dua Erste (1017 CZK, 2,29 %) a VIG (691 CZK, 1,99 %).

    celý článek »

    Bude pokračovat spekulativní mánie kolem kryptoměn?

    Autor: Jacob Pouncey, analytik kryptoměn, Saxo Bank Kryptoměny v roce 2017 rozdrtily veškeré předpovědi a ovládly novinové titulky. Rok 2018 bude však pro tento dospívající obor mnohem složitější, přestože doteď rostl milníkovými skoky. Buď bude rozvíj...

    celý článek »

    Týden v regionu začal na zelené notě

    Tento týden začala pražská burza v kladných číslech, když index PX přidal o 0,67 % na 1113,47 bodů. Tahounem dne byly akcie rakouského dua Erste (1017 CZK, 2,29 %) a VIG (691 CZK, 1,99 %).

    celý článek »

    Jak správně založit e-shop?

    Při zahájení on-line podnikání a založení e-shopu nestačí mít jen promyšlenou obchodní stránku, ale je třeba se věnovat také právním aspektům podnikání. Při založení e-shopu je totiž nutné splnit podmínky nejednoho právního předpisu.

    celý článek »

    Devizový trh minulý týden

    CZK/EUR Koruna k euru na začátku týdne pokračovala v relativně klidném obchodování lehce nad úrovní 25,2 CZK/EUR. Ovšem od čtvrtka začala ztrácet a postupně klesla až na dosah úrovně 25,4 CZK/EUR. Korunu negativně ovlivnil hlavně globální sentiment.

    celý článek »

    Výprodej v akciích: Kdy to skončí?

    Skutečnost, že během uplynulých pěti obchodních dní zmizelo z akciových trhů v USA skoro pět bilionů dolarů, mohla některým investorům či analytikům přidělat vrásky, stejně jako obrovité výkyvy, které během pár dní rozbily dosavadní dlouhodobě mrtvoln...

    celý článek »

    Výprodej v akciích: Kdy to skončí?

    Skutečnost, že během uplynulých pěti obchodních dní zmizelo z akciových trhů v USA skoro pět bilionů dolarů, mohla některým investorům či analytikům přidělat vrásky, stejně jako obrovité výkyvy, které během pár dní rozbily dosavadní dlouhodobě mrtvolný klid na trzích.

    celý článek »

    Ještě není pozdě! Investujte s rozumem

    Prodělávat není legrace, ale na trzích k nepříjemnosti zvané ztráta dochází docela běžně. Komu by se nelíbilo, kdyby každý pokles cen byl poklidný, dalo se mu mile optimisticky říkat zdravá korekce a byl by rychle vystřídán stabilním a dlouhodobým růstem.

    celý článek »

    Objem shortů na akciích CETV klesl podesáté v řadě

    Dle zveřejněných statistik investoři na současný propad na akciových trzích ke konci ledna již příliš nesázeli. Zatímco v první polovině ledna se celkový objem short pozic na Nasdaq i NYSE výrazně zvýšil, druhá polovina měsíce dle aktuálně...

    celý článek »

    Fondy se stahují z eura. Sázky jsou ale stále rekordní

    Minulý týden byl pro dolar (měřeno dolarovým indexem) jeden z nejúspěšnějších za posledních 15 měsíců. Síla americké měny a fundamenty za ní stojící se podepsaly i na strategii hedgeových fondů, které začaly snižovat své sázky na silnější euro. I přest...

    celý článek »

    Qualcomm: Jednání s Broadcomem ve středu

    Podle agenturních zpráv se představenstvo Qualcommu sejde tuto středu se zástupci Broadcomu ve věci možného převzetí firmy. Qualcomm minulý týden odmítl i druhou a údajně poslední nabídku Broadcomu na převzetí. Nevyloučil však další jednání.

    celý článek »

    Rozbřesk: Jak moc se bát tržních výprodejů?

    České koruně se obrat nálady na globálních trzích vůbec nelíbí a oslabila v závěru týdne k 25,40 EUR/CZK. A není se čemu divit. Byla to právě kombinace nízkých globálních výnosů a nízké averze k riziku, která držela zahraniční hráče ve spekulativních p...

    celý článek »

    Rozbřesk: Jak moc se bát tržních výprodejů?

    České koruně se obrat nálady na globálních trzích vůbec nelíbí a oslabila v závěru týdne k 25,40 EUR/CZK. A není se čemu divit. Byla to právě kombinace nízkých globálních výnosů a nízké averze k riziku, která držela zahraniční hráče ve spekulativních pozicích v české měně.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 12.2.2018

    Klíčové události • ČR: V zápise z posledního zasedání České národní banky (ČNB) bylo uvedeno, že pro zvýšení úrokových sazeb hlasovali následující členové bankovní rady: Rusnok, Tomšík, Benda, Mora a Nidetzký. V zápise bylo dále řečeno, že pomalejší po...

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 12. 2. 2018

    Pondělí 12. 2. 2018 --------------------------------- USA: DJIA (+1,38 % ), S&P500 (+1,49 %) a NASDAQ (+1,44 %). Evropa: DAX (-1,25 %), CAC40 (-1,41 %), FTSE 100 (-1,09 %). Čína: Hang Seng (+0,65 %), Shanghai Comp. (+0,78 %), CSI 300 (-4,27 %).

    celý článek »

    Ranní komentář: Akciová houpačka

    Začíná v tom být trochu zmatek. Po poměrně ostrých čtvrtečních výprodejích, dorazilo v pátek na zámořské trhy opětovné zklidnění. Výsledek? Index S&P 500 připsal 1,49 % a Nasdaq zakončil se ziskem 1,44 %.

    celý článek »

    Velké finále spotřebitelské soutěže

    Velká spotřebitelská soutěž, kterou organizoval Státní zemědělský intervenční fond, skončila 14. ledna 2018. Jejím c ílem bylo podpořit osvětu v oblasti kvalitních potravin a také jejich konzumaci. Soutěž p ředčila veškerá očekávání.

    celý článek »

    DPA: V Německu roste zájem o bankovní služby podle Alláha

    Islámské právo zakazuje úroky. Tabu jsou i investice do tabákového, alkoholového a zbrojařského průmyslu. Muslimům žijícím v Německu je proto od poloviny roku 2015 k dispozici banka KT Bank, podle svého tvrzení jediná islámská banka v eurozóně, která obchoduje podle pravidel islámského práva šaría.

    celý článek »

    Farmabyznys v roce 2018: Velcí hráči v nejistotě

    Sanofi by se mohla letos vrátit k růstu. GSK vyplatí dividendu, ale letošní rok vyhlíží s nejistotou. Teva počítá s poklesem tržeb. Francouzská farmaceutická skupina Sanofi má v plánu se zbavit svého evropského byznysu s generickými léky. Prodat by ho ...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí