• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 20. 1. 2011

    Před zahájením obchodování byla zveřejněna data týkající se stavu žádostí v nezaměstnanosti a jak pokračující tak nové žádosti poklesly více, než se očekávalo. Nad očekávání vzrostly také prodeje existujících domů a lépe dopadly i předstihové ukazatele.

    celý článek »

    Koruna ve čtvrtek korigovala

    Čtvrteční obchodování nebylo pro regionální měny příznivé. Výraznější ztráty zaznamenal polský zlotý a maďarský forint, koruna pak vůči euru mírně ztratila,...

    celý článek »

    EIA týdenní zásoby ropy a paliv (20.1.2011)

    Americký energetický institut zveřejnil data o velikosti zásob ropy a ropných produktů v týdnu do 14.ledna. Zásoba ropy vzrostla o 2,6 milionů barelů na 335,7 mil barelů, stav v loňském roce 330,6 mil barelů, meziroční změna +5,2 mil barelů,...

    celý článek »

    NWR a KIT Digital padají o 5 %, US trhy dále korigují

    Některé evropské trhy dnes mírně posilovaly, nicméně zdá se, že včerejší korekce bude pokračovat dále. Pražská burza dnes navázala na včerejší pokles ještě silnějším oslabením. Index PX ztratil 1,3 % a v plusu se udržel pouze Unipetrol (193,4 Kč, +0,73...

    celý článek »

    ČR - souhrn 20.1. - dostavila se výraznější korekce

    Pražská burza při nárůstu likvidity výrazněji korigovala díky negativní náladě v zahraničí. Evropské trhy dnes výrazněji korigovaly v reakci na makroekonomické údaje z Číny a v reakci na zklamání z výsledků velkých amerických bank, jejichž výsledky...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 20.01.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 19.1Změna20.1 Austrálie AUD 118.0750.57%17.971 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Výsledky Morgan Stanley ve 4Q nenaplnily očekávání

    Americká banka Morgan Stanley vykázala za 4Q roku 2010 meziroční růst čistého zisku o 35% na 836 milUSD = 41 centů na akcii. Zisk bez započtení některých jednorázových položek dosáhl úrovně 26 centů na akcii, což zaostalo za očekáváním trhu nastaveným v..

    celý článek »

    Výrobní ceny Německa rostly v roce 2010 o 1,6%

    Ceny dokončené výroby Německa v prosinci vyskočily o 0,7% a meziroční růst zrychlil z 4,4% na 5,3%, uvedl spolkový statistický úřad. Byla to nejvyšší úroveň od prosince 2008. Většinový konsenzus předpokládal meziroční růst o 5,1%. Ve stejném období..

    celý článek »

    Čína pravdepodobne zvýši nákupy bavlny z USA

    Bavlna včera zaznamenal ďalší deň vzostupu hodnoty po informácii, že Čína, najväčší svetový spotrebiteľ, by mohla zvýšiť nákupy bavlny od USA. V miernom raste zatiaľ pokračuje aj dnes. Trh očakáva, že Čína sa môže dohodnúť na nákupe bavlny a sóje...

    celý článek »

    Předstihový ukazatel Japonska zrychlil poprvé od června

    Složený index ukazatelů ekonomické aktivity Japonska, měřící odhad budoucí výkonnosti v listopadu výrazně zrychlil, poprvé v průběhu pěti měsíců. Konečný odhad úřadu vlády Japonska uvedl, že hlavní index vyskočil o 2,9 na 100,6 bodů, úroveň...

    celý článek »

    Polská centrální banka zvedla sazby o 0,25%

    Polská centrální banka včera přistoupila poprcé od června 2009 ke zvýšení hlavní úrokové sazby o 0,25 procentního bodu na výsledných 3,75%. Důvodem pro zvýšení sazeb přitom bylo očekávání růstu HDP v tomto roce a rostoucí tlakyn a růst mezd a inflace.

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 19.01.11

    Akciové trhy ve středu korigovaly. Blue Chips index Dow Jones se snížil o 0,11% na 11 825,29 bodů, širší index S&P 500 klesl o 1,01% na 1 281,92 bodů a technologický Nasdaq Composite oslabil o 1,46% na 2 725,36 bodů.

    celý článek »

    V jednoduchosti je síla

    Nejspíše se shodneme, že současný „západní“ spotřebitel trpí mnoha věcmi, úzká nabídka konzumního zboží však mezi ně nepochybně nepatří. Právě naopak – v konkurenci desítek až stovek výrobců relativně podobných produktů je stále těžší nalézt pevnou půdu..

    celý článek »

    ČEZ: rozšíření JE Temelín bez investičního partnera

    Podle finančního ředitele společnosti může ČEZ financovat rozšíření JE Temelín bez investičního partnera kombinací peněžních toků a externího dluhu a současně si udržet svůj dluhový rating (Bloomberg) Vzhledem k nízké zadluženosti společnosti tato zpráva.

    celý článek »

    Korekce na US trzích, Nasdaq ztratil 1,5 %

    Po delší době se včera na amerických trzích odehrál pokles, který vymazal zisky posledních 2 dní a index S&P 500 se dostal na 3 denní minimum. Nejvíce oslabil index Nasdaq a to 1,5 %. Indexy uzavřely téměř na denním minimu.

    celý článek »

    Komodity: naskočíte do rozjetého Pendolina?

    Rostoucí ceny komodit lákají. Stále více lidí je pokládá za zajímavou investici, která by měla ochránit jejich jmění před očekávanou inflací. Přichází však pozdě. Znovu opakuji, naskakovat do rozjetého pendolina se nevyplácí. Rokem komodit byl již rok 2010.

    celý článek »

    Student v drsném světě byznysu

    Jsou mladí, dynamičtí, nebojí se riskovat… Postrádají ale zkušenosti z praxe i finanční prostředky. Jejich vstupní kapitál tvoří jen dobrý nápad. Přesto není ojedinělé, že se do podnikání vrhne student, kterého ještě čeká dlouhá cesta za diplomem. V cizině i u nás.

    celý článek »

    Deregulace nájemného: zabrání cenové mapy soudním sporům?

    V řadě měst a obcí se od ledna platí tržní nájemné. Legislativa upravující stav po uvolnění nájmů ale začne platit koncem března, nebo ještě později. O něco dříve mají být hotovy cenové mapy pro orientační výpočet místně obvyklého nájemného. Pomohou zabránit soudům pronajímatelů s nájemníky?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí