• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 25. 1. 2011

    Indexy v úvodu úterního obchodního dne otevřely v červeném a tam se také držely během celého dne. Z makrodat potěšila sice spotřebitelská důvěra, která překonala očekávání, nicméně výrobní index richmondského FEDu zaostal za očekáváním a stejně tak i...

    celý článek »

    Ceny nemovitostí USA v listopadu stagnovaly

    Podle listopadového průzkumu Federal Housing Finance Agency ceny nemovitostí ve Spojených Státech stagnovaly a následovaly revidovaný růst o 0,2% v říjnu. Úřad revidoval předběžný odhad za říjen o 0,5% dolů na 0,2%.Sezónně očištěný index HPI 190,0...

    celý článek »

    USA makro - index cen domů a spotřebitelská důvěra

    Index cen domů v listopadu meziměsíčně stagnoval v souladu s očekáváním po předchozím růstu revidovaném jen na 0,2 % z 0,7 % Spotřebitelská důvěra v lednu stoupla na 60,6 bodu při očekávaném růstu na 54,0 z revidovaných 53,3 bodu (Bloomberg)

    celý článek »

    Důvěra zůstává celosvětově stabilní, v USA klesla

    Důvěra v podniky a vlády po celém světě zůstala i v krizi stabilní. V samotných Spojených státech však prudce klesla. Podle výročního Edelmanova barometru důvěry zveřejněného v rámci Světového ekonomického fóra v Davosu se důvěra v podnikání celosvětově..

    celý článek »

    MMF v lednu zvedá odhad růstu světové ekonomiky

    Mezinárodní měnový fond v lednovém výhledu světové ekonomiky uvádí, že dvourychlostní oživení nadále pokračuje. Ve vyspělých ekonomikách zůstává růst utlumen, nezaměstnanost je stále vysoká a obnovené napětí v eurozóně zhoršuje výhled. V mnoha...

    celý článek »

    Evropa na nule, Praha ztrácí 1,7 %! (25.1.2011)

    Evropské akcie dnes znovu hledaly směr a indexy v jednotlivých zemích kolísaly kolem nuly. Index Euro Stoxx 50 ztrácel 0,4 %, naopak německý DAX přidával 0,2 %. Ráno zveřejnily výsledky hospodaření společnosti Siemens, která překonala očekávání, či...

    celý článek »

    Monitor českých akcií

    Bankovní sektor: hypoteční trh v prosinci meziměsíčně vzrostl o téměř třetinu na 10,3 mld. Kč (+11% v listopadu). Za celý rok objem hypotečních úvěrů vzrostl o 13,3% na 84,3 mld. Kč poté, co v roce 2009 o 36,6% klesl.

    celý článek »

    Aktuální dění na devizových trzích

    Andrew Robinson, FX Analyst, Saxo Capital Markets, www.saxobank.cz Zpráva předního amerického think-tanku, podle níž můžeme očekávat komplexní stabilizační balíček pro EU a zvýšení úrokových sazeb ze strany ECB už ve 3.

    celý článek »

    Zlato v medvědím trendu

    Od počátku dnešní seance zlato klesá a pohybuje se na hladině 10-ti týdenního minima. Poptávka po tomto bezpečném přístavu na komoditním trhu skomírá v důsledku pozitivních ekonomických dat z eurozóny, jejichž zásluhou začala evropská měna...

    celý článek »

    Stavební spoření je i vaše jistota

    Wüstenrot vám nabízí vysoké zhodnocení a smlouvu zdarma. U všech nových smluv o stavebním spoření, které si sjednáte do 31. března 2011 budou vaše vklady úročeny sazbou 2,5 % ročně. Se smlouvou Wüstenrot Team získáte navíc prémii 2000 korun.

    celý článek »

    VIG: výsledek hospodaření

    Společnost VIG vykázala zisk před zdaněním ve výši 505 mil. EUR (+15% meziročně) vs. oček. 506 mil. EUR. Společnost na začátku roku cílovala růst zisku o 10%. Hrubé předepsané pojistné předběžně 8,7 mld. EUR vs. oček. 8,4 mld. EUR.

    celý článek »

    RBI podle očekávání zvýšila úrokové sazby (25.1.2011)

    Indická centrální banka v úterý podle očekávání zvýšila základní úrokovou sazbu. Stále se jí nedaří dostat inflaci pod kontrolu. V loňském roce zpřísnila měnovou politiku celkem šestkrát. RBI zvýšila s okamžitou platností repo sazbu o 25 bázických...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 25.01.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 24.1Změna25.1 Austrálie AUD 117.6930.24%17.650 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Sem investujte, tady budou zisky!

    Ve své dnešní zprávě uvedla švýcarská investiční banka, že investoři by se měli začít dívat směrem na thajsko a tam soustředit i své investice. Thajský index zaznamenal nejsilnější pád za posledních 15 měsíců a banka v tom vidí značnou investiční...

    celý článek »

    Automobilový průmysl čeká další velké IPO

    Po úspěších Tesla Motors (TSLA) a General Motors (GM) se pro IPO rozhodl i International Automotive Components Group, dodavatel autodílů vlastněný miliardářem Wilburem Rossem. V prvním čtvrtletí letošního roku tak plánují Bank of America Corp.

    celý článek »

    Kdo neplatí za plyn, prodělá

    O dost peněz mohou přijít zákazníci Pražské plynárenské, kteří jsou jejími dlouhodobými dlužníky. Firma jim totiž neposkytne žádnou z výhod, které náleží všem řádně platícím odběratelům. A to se neplatičům může prodražit.

    celý článek »

    Fúze a akvizice v plném proudu. Nestůjte bokem!

    Momentální optimismus na trzích v USA je poháněn i očekáváními investorů ohledně nových fúzí a akvizic. Investoři logicky očekávají, že zlepšené makroekonomické klima pomůže přesvědčit velké společnosti, aby vložily svou značnou hotovost opět do oběhu.

    celý článek »

    ČEKIA: Navzdory krizi se Češi podnikat nebojí

    Praha, 25. leden 2011. V roce 2010 v České republice vzniklo celkem 23 634 nových firem, přitom v 56 % případech se jedná o zcela nový byznys. Ke konci loňského roku bylo v ČR registrováno 340 489 kapitálových společností, to je o 6,4 % více než předloni.

    celý článek »

    Výbuch na letišti Domodědovo v Moskvě

    Moskevským letištěm Domodědovo otřásla silná exploze. Výbuch zabil nejméně 35 lidí a přes 170 zranil. Bomba vybuchla v příletové hale, zřejmě v místech, kde si cestující vyzvedávali zavazadla.

    celý článek »

    Tomáš Prouza: Jak poškodit mladé důchodovou reformou?

    Pokud je náhodou pravda, že se koaliční strany dohodly, že se dohodnou na důchodové reformě, měli bychom slavit. Jenže to, co zatím řízeně uniká do médií, naznačuje, že ve skutečnosti to zase bude typicky české řešení, na kterém vydělají všichni – kromě..

    celý článek »

    Texas Instruments a Siemens tahouny akciových trhů

    Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist, Saxo Bank Evropské akciové indexy otevřou v úterý výše. Vzhůru je táhnou velmi dobré hospodářské výsledky společností Texas Instruments a Siemens zveřejněné v noci, respektive dnes ráno.

    celý článek »

    Zastaví se již EURO tento týden?

    Tento týden nezačal pro americký dolar nejlépe. Většina likvidních měnových párů s americkým dolarem opět pokračovala v nevýrazném vývoji a již několik dnů se cena párů pohybuje do strany.

    celý článek »

    Unipetrol - Vyčkávání na vybrané provozní ukazatele

    Ve středu 26. ledna 2011 pravděpodobně před otevření trhu zveřejní Unipetrol své vybrané provozní ukazatele (trading statements) za poslední čtvrtletí minulého roku. Plánovaná odstávka etylenové jednotky by se měla negativně projevit na objemech produkce.

    celý článek »

    ATLANTIK FT Ranní přehled: 25/01/11: VIG, Unipetrol

    Index PX: 1 256 bodů (-1% d/d); objem: 1 197 mil. Kč Komentář k trhu Pražská burza začala nový týden poklesem a za pondělní obchodování odmazala prakticky celé páteční zisky. Nenásledovala tak evropské a americké trhy, které naopak dosahovaly mírných...

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 24.01.11

    Akciové trhy do nového týdne vstoupily velmi úspěšně. Blue Chips index Dow Jones se zvýšil o +0,92% na 11 980,52 bodů, širší index S&P 500 vzrostl o +0,58% na 1 290,84 bodů a technologický Nasdaq Composite posílil o +1,04% na 2 717,55 bodů.

    celý článek »

    CYRRUS Ranní komentář pro 25.1.2011 (25.1.2011)

    Premiantem mezi hlavními akciovými indexy ve Spojených státech je letos zatím ten nejstarší - Dow Jones Industrial Index. Od začátku roku posílil o 3,5% ve srovnání s 2,5% na S&P 500 a Nasdaq Composite a včera zavíral na svých 2,5-letých maximech.

    celý článek »

    MMF: odhady růstů ekonomik

    MMF zvýšilo odhad růstu globální ekonomiky na 4,4% z předchozích 4,2%. Tento rychlejší růst můžeme připisovat silnějšímu oživení USA a emerging markets. Odhad růstu na rok 2012 stále na 4,5%.

    celý článek »

    ČS - akciové trhy - denní zpráva 25. 1. 2011

    PX index klesl o 0,97% na 1255,9 bodu, obrat 67,1 mil. $ --------------------------------------------- VIG: předběžné výsledky nekonsolidovaného pojistného Společnost dnes představí své předběžné neauditované nekonsolidované pojistné, které se výrazněji..

    celý článek »

    ČS - koment 25. 1. - Singer promluvil

    ČR + Region (CZ) Promluvil Singer. Řekl, že odchylky od prognózy jsou proinflačním směrem, ale koruna je silnější, což dohromady vyznívá vcelku neutrálně. Koruna nicméně již od včera večera silnější, prolomila 4,20.

    celý článek »

    ORCO vstane z mrtvých!

    Na začátku prosince jsme zhodnotili výsledky a výhled společnosti ORCO Property Group. Nyní se k této společnosti opět vracíme a to z toho důvodu, že se objevili nové informace, které by v budoucnu mohli ovlivnit cenu akcií.

    celý článek »

    Koruna stoupá vzhůru, už minula i půdu

    CZK/EUR Přehled pondělních zpráv Eurozóna: nové průmyslové objednávky v listopadu rostly o 2,1 % m/m a o 19,9 % y/y, lépe než trhy čekaly Německo: index nákupních manažerů ve zpracovatelském sektoru za leden zpomalil na 60,2 bodu, hůře než trhy...

    celý článek »

    8:00 - US trhy zpět v růstu, Evropa otevře pozitivně

    Klidná seance která lépe skončila než začala. Tak by se dalo popsat pondělní obchodování na US trzích. Index Dow Jones dokonce vystoupal na téměř 1 % zisk. Na rozdíl od předchozích dní se včera dařilo technologiím, když Nasdaq přidal 1 %.

    celý článek »

    I pojištění chce v novém roce inventuru

    Řada z nás na konci roku bilancovala a a dávala si předsevzetí, co chce v novém roce proti tomu předchozímu změnit. Kolik z nás si ale udělá pořádnou inventuru ve svém finančním plánu? Nebo ještě lépe: kolik lidí vůbec finanční plán má? Asi bychom se dobrali k velmi nízkému číslu.

    celý článek »

    Tomáš Prouza: Jak poškodit mladé důchodovou reformou

    Největším rizikem dnešní debaty o důchodové reformě je fetiš garantovaných fondů. Garance jsou ale velmi drahé – a pokud stát půjde tou cestou, jakou zatím naznačuje (tedy bojíš-li se o své peníze, ukládej je do konzervativního fondu), spáchá na svých občanech brutální zločin.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí