• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 27. 1. 2011

    Před zahájením středečního obchodování byla zveřejněna makrodata týkající se objednávek zboží dlouhodobé spotřeby, ale hlavně opět stav žádostí v nezaměstnanosti. Všechna data dopadla hůře, než se očekávalo.

    celý článek »

    ČR - souhrn 27.1. - NWR vtáhlo pražskou burzu do plusu

    Pražská burza dnes dopoledne mírně ztrácela, i na evropských trzích investoři vybírali zisky - rostly akcie těžebních společností. Z toho vytěžilo své plus i NWR, které uzavřelo na +3,19 % (297,2 Kč). V závěru se PX dostal na +0,27 %, 1247,9 b.

    celý článek »

    Evropa silnější, makra z USA výrazně zklamala

    Evropské akcie dnes od úvodu obchodování mírně přidávaly a s otevřením US trhů dosahovala už zisky kolem 0,5 %. Akcie na pražské burze začaly obchodování výraznou ztrátou, ze které se dostávaly po celý den a se závěrečným zvonem se index PX dostal mírně..

    celý článek »

    Koruna se vzdálila od svého více jak 2letého maxima

    Veškeré dnešní obchody s měnovým párem CZK/EUR proběhly na mezibankovním trhu během čtvrteční seance v rámci 10 haléřů, když se nejdráže jedno euro nakupovalo za 24,26 korun. Koruna během dneška měla tendenci spíše ztrácet, když otevírala pod...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 27.01.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 26.1Změna27.1 Austrálie AUD 117.6480.79%17.507 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Japonský jen po snížení ratingu oslabuje

    Japonská měna v průběhu dnešního obchodování prudce oslabuje. Příčinou je nečekané snížení ratingu Japonska o jeden stupeň z AA na AA- ze strany agentury Standard andamp; Poor's. Jedná se o první snížení od roku 2002.

    celý článek »

    Průmyslové cenné papíry, jasná volba!

    Nepřemýšleli jste nedávno, kam by bylo vhodné vložit své peníze? Do jakého sektoru, nebo do které konkrétní společnosti? Určitě záleží na tom, co od své investice očekáváte. Defenzivní tituly s dobrou dividendou nejdete i na pražské burze, stačí se...

    celý článek »

    Jak se zbavit sněhu a ledu na terase?

    Obáváte se, co se s Vaší terasou děje v zimě? Máte strach, že jí mráz poškodí? Nejste si jisti, jestli z ní odstraňovat závěje sněhu a ledovou krustu? Nezničí terasu nebo okolí bazénu prudké střídání teplot a tání? Péče o terasu v zimě se odvíjí od...

    celý článek »

    Rezidence pod Bertramkou

    Pražský developer ED Group, známý výstavbou komorních bytových domů v centru Prahy, v lednu zahájil stavbu 21 nadstandardních bytů, které vzniknou ve dvou propojených budovách Rezidence pod Bertramkou v klidné části ulice U Vojanky.

    celý článek »

    Výjmeční investoři historie - 1. díl (1/5)

    Investorů je spousta, ale těch výjimečných je jen pár. Někomu udělal obchod století náhodou. Těm zkušeným přálo štěstí, naví měli dost rozumu a odvahy. Lidem, kteří v rozmezí 110 let uskutečnili investorské veleobchody, radí snad sám ďábel.

    celý článek »

    Víkendový recept + co nevíte o těstovinách

    Třeba vyzkoušíte náš recept na víkend, nebo vás inspirujeme. V každém případě, dobrou chuť a dny volna si užijte podle svých představ. Vřetena po boloňsku Recept pro 3 - 4 osoby Suroviny: Balíček těstovin – vřeten, 3 l vody, 1 střední cibule, 2 – 4..

    celý článek »

    Akciové trhy - denní zpráva 27. 1.

    PX index vzrostl o 0,81% na 1244,6 bodu, obrat 102,9 mil. $ --------------------------------------------- ČEZu byly údajně ukradeny emisní povolenky Hackeři údajně ČEZu ukradli z registru emisních certifikátů emisní povolenky v odhadovaném objemu 240 mil.

    celý článek »

    AFT Ranní přehled: 27/01/11: Orco

    Index PX: 1 245 bodů (+0,8 % d/d); objem: 1 821 mil. Kč Komentář trhu Obchodování na pražské burze se podobně jako na všech okolních trzích neslo v optimistickém duchu. Index PX zakončil na úrovni 1 245 bodů, což představuje nárůst o 0,8 %.

    celý článek »

    CYRRUS Ranní komentář pro 27.1.2011

    Klíčovým bodem včerejšího programu na akciových trzích v USA bylo bezesporu vyústění dvoudenního zasedání měnového výboru Fedu. Sbor centrálních bankéřů, kteří hlasují o sazbách a dalších otázkách měnové politiky, byl od začátku roku tradičně obměněn o 4.

    celý článek »

    ECM, ČEZ, ERSTE - Report ČR z 26.1. + akciový výhled

    V polovině týdne se domácí trh vydal poprvé v tomto týdnu výše. Nakonec díky i závěrečné aukci uzavřel výše o +0,81 % na 1244,6 bodech. Svou vahou nakonec nejvíce pozitivně působila ERSTE (+2,02 %), která se ve Vídni dokázala od úvodu navrátit do...

    celý článek »

    Posílení DOLARU se stále nedaří

    Posílení dolaru se stále nedaří. Měnový pár EUR/USD sice zaznamenal zpomalení růstu v posledních třech dnech, ale stále se drží na dvouměsíčních maximech. Technicky se pár pohybuje u Fibonacciho 61,8% návratu z nejvyšší ceny za poslední víc jak půl rok,..

    celý článek »

    Veřejné zakázky: Ministerstva mají co vysvětlovat

    Vláda a ministerstva zadaly v letech 2006-2010 neprůhledně 80 % veřejných zakázek za 276 miliard korun. Podle studie doktorandů Institutu ekonomických studií Univerzity Karlovy si vedlo nejlépe Ministerstvo financí. Ani ono se ale nemá příliš čím chlubit.

    celý článek »

    Měny: koruna bude k euru dál posilovat

    Komoditní a asijské měny ukázaly relativní sílu. V poli poražených skončily africké a balkánské měny. Pro rok 2011 favorizuji chilské peso, brazilský real a ruský rubl. Věřím také české koruně a polskému zlotému.

    celý článek »

    Jak co nejefektivněji bojovat proti korupci?

    Domácí i zahraniční podnikatelé označují za jeden z největších problémů české ekonomiky korupci. Sílí proto volání po změně zákona o veřejných zakázkách. Dokáže ale tento krok odstranit, nebo alespoň omezit korupci, která nás připravuje o miliardy?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.03.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.3.Změna28.3. Americký dolar USD 1 23.4080 +0.02%23.4130...

    celý článek »

    Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné využití v prospěch Ukrajiny je etické, otevírá ale Pandořinu skříňku. USA by si neměly zahrávat s výlučnou pozicí dolaru

    Spojené státy skrze mezinárodní platební systém, který je založen na americkém dolaru, byly v roce 2022 schopné zmrazit velkou část devizových rezerv Ruska v objemu několika set miliard dolarů. Více než dva roky poté válka na Ukrajině, jejíž zahájení...

    celý článek »

    HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING)

    13:30 GMT, Kanada – údaje o HDP za leden: HDP: skutečný 0,6 % meziměsíčně; prognóza 0,4 % MoM; předchozí -0,1 % MoM; Průměrný týdenní výdělek: předchozí 3,77 % meziročně; Kanadský HDP zaznamenal výrazný nárůst, z velké části díky 6,0% nárůstu

    celý článek »

    SPA35 v březnu roste

    Index IBEX 35 (SPA35) je v březnu největším ziskem mezi hlavními srovnávacími indexy západoevropských akciových trhů, když překonal italský FTSE MIB (ITA40). Výnosnost pro jednotlivé indexy akciového trhu. Zdroj: Bloomberg Financial LP Banky,

    celý článek »

    EURUSD klesá na pětitýdenní minimum

    Výprodej na EURUSD pokračuje. Hlavnímu měnovému páru se zhruba před třemi týdny nepodařilo prorazit nad zónu odporu pohybující se pod oblastí 1,10 a od té doby se stahuje zpět. Pár dnes prorazil pod hranici 1,08 a klesl na nejnižší úroveň za

    celý článek »

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. (video)

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. I letos už kontroly odhalily velké množství...

    celý článek »

    Co se právě děje na stavbě D35 Hořice-Sadová?

    Stavba D35 Hořice – Sadová Na stavbě dálničního úseku D35 Hořice-Sadová, který byl slavnostně zahájen 7.listopadu loňského roku, probíhala během zimního období hlavně příprava stavby, tzn. odvoz ornice, příprava staveniště, kácení, instalace

    celý článek »