• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 10. 9. 2012

    Trhy dnes za absence makrodat mírně korigovaly růst minulého týdne. Do popředí zájmu se dostávají úvahy o čtvrtečním výsledku jednání FEDu a možnosti dalšího QE. Index S&P 500 dnes ztrácel přibližně půl procenta.

    celý článek »

    Prodeje zbraní v USA na rekordu: Bojí se Američané vítězství přísnějšího Obamy, nebo o svůj majetek?

    Akcie zbrojovky Smith & Wesson předvedly v pátek po oznámení výsledků za 2Q12 střemhlavý vzestup vzhůru. Zatímco většina amerických společností letos snižuje prognózy, výrobce legendárních ručních zbraní, založený v roce 1852, vylepšil výhled pro zbytek roku s tím, že momentálně nestíhá uspokojit poptávku.

    celý článek »

    EURUSD - avizovaný střednědobý cíl splněn! Co teď?

    V návaznosti na náš poslední komentář můžeme konstatovat, že hranice 50 % Fibo a cenová úroveň kolem 1,274 byla již díky pátečnímu obchodování splněna. Náš technický cíl, avizovaný již 25.července tak byl konfirmován a rádi bychom nyní očekávali...

    celý článek »

    Soros zdvojnásobil svoju pozíciu v zlate

    George Soros (1930) patrí aj vo svojich 82-rokoch k najrešpektovanejším investorom. Narodil sa v neďalekej Budapešti, odkiaľ neskôr odišiel do Anglicka, kde vyštudoval prestížnu London School of Economics.

    celý článek »

    Telefonica bez dividendy poslala PX do nadprůměrného poklesu

    Evropské akcie dnes mírně korigují zisky z minulého týdne . Na náladě investorů se podepsal nečekaně slabý růst čínského vývozu, což opět podpořilo názor, že čínská ekonomika znatelně zpomaluje. Nedaří se zejména potravinářským a nápojářským titulům.

    celý článek »

    Koruna se drží poblíž hranice 24,50 CZK/EUR

    Koruna se během pondělka pohybovala na mezibankovním trhu ve zhruba 10haléřovém pásmu nad hranicí 24,50 CZK/EUR. Zatímco ještě v ranních hodinách měla tendenci ke zpevňování, v odpoledních hodinách oslabila.

    celý článek »

    Korekce nebo pokračující růst?

    Pohled na německý index DAX indikuje velký optimismus investorů. Aktuálně se nachází jen 4% pod loňskými dubnovými maximy, což je způsobeno nadějí, že řešení evropské dluhové krize nabírá jasný směr.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 10.09.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 7.9.Změna10.9. Austrálie AUD 120.028-0.80%19.866 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Makroekonomický kalendář 10. 9. 2012 - 14. 9. 2012

    Pondělí 10.ZÁŘÍ JAPONSKO – Běžný účet v 1:50, Výsledek: 0,34T, očekávání: 0,39T, předchozí: 0,77T ČÍNA – Obchodní bilance za srpen. Výsledek: 26,7 mld. USD, očekávání: 18,9 mld. USD, předchozí: 25,1 mld. USD FRANCIE - Průmyslová výroba za červenec v.

    celý článek »

    ECB připravila Evropě nový prostor pro týdenní růst; banky +6 %

    Zasedání ECB, které proběhlo minulý týden ve čtvrtek, dokázalo slušně podpořit akciové tituly napříč Evropou. ECB sice nesnížila základní úrokovou sazbu na nový rekord 0,5 procenta a ponechala ji na 0,75%, Mario Draghi ale oznámil neomezené nákupy dluhopisů zemí na starém kontinentu.

    celý článek »

    Investorský hlad po riziku (10.9.2012)

    Komodity svým letním „olympijským výkonem porazily jak akcie, tak dluhopisy, tak i americký dolar. Pozitivní sentiment, který trhům vlily centrální bankéři, vyvolal u investorů nesmírný apetit po rizikových aktivech. Ti pro změnu přestali nakupovat.

    celý článek »

    Eurozóna v rukou německých soudců

    Eurozóna vstupuje do týdne, který může přinést velké množství zvratů, poměrně v optimistické náladě. Způsobila jí podpora Evropské centrální banky, která potvrdila pokračování nákupu dluhopisů nejvíce postižených zemí unie, a tím udělala první krok..

    celý článek »

    Švýcarský frank po nárazu do rezistencí slábne

    Švýcarský frank dnes k dolaru slábne o 0,4% d/d na 0,946. Trh se již ocitá v podpůrném pásmu 0,94 0,943 sestaveném z 200 MA, 50% Fibonacci a minimem z poloviny června (případně 0,935), které řadu obchodníků láká k nákupu. Hlavními rezistencemi jsou..

    celý článek »

    Fed ponechá sazby na nule až do poloviny roku 2015

    Ještě před 6 měsíci se obchodníci na měnových a dluhopisových trzích vážně domnívali, že americký Fed do konce roku 2013 zvýší sazby. Nyní se nálada zcela změnila a z vývoje na trhu se naopak zdá, že aktuální přesvědčení je nastaveno tak, že Fed ponechá..

    celý článek »

    Čínská ekonomika citelně zpomaluje, potvrzují to čerstvá data. Splní letošní plán?

    Růst průmyslové výroby v Číně byl v srpnu nejslabší za tři roky a obchodní bilance navzdory přebytku zklamala poklesem dovozu. Nová data z čínské ekonomiky z tohoto víkendu svědčí o tom, že druhá největší ekonomika světa citelně zpomaluje a vyvolávají otázky ohledně schopnosti země dostát svým růstovým plánům a pomoci tak k oživení globálního ekonomického růstu.

    celý článek »

    Akciová snídaně 10.9. - Fed a stimulace, makro Asie, ESM

    Přehled hlavních událostí pro pondělí 10. září 2012 USA Fed ASIE Revize japonského HDP EVROPA ESM SUPERSPAD Lufthansa, BP KOMODITY Ropa Očekávané události 8:45 Průmyslová produkce Francie 10:00 HDP 2Q Itálie USA Stimuly Fed: Trh očekává prodloužení...

    celý článek »

    Ceny benzinu minulý týden rostly, nafta stagnovala

    PRAHA (MEDIAFAX) - Během uplynulého týdne pokračovalo v Česku zvyšování cen benzinu, který zdražil o 20 haléřů na 38,33 koruny, na druhou stranu se mírně snížila cena nafty (o 3 haléře na 37,17 koruny). Ve prospěch českých motoristů hraje nadále...

    celý článek »

    BMW v srpnu výrazně zvýšila prodeje, meziročně o 9,7%

    Skupina BMW oznámila silný růst počtu prodaných automobilů v srpnu o 9,7 % r/r na 122 000. Číslo je překvapivé, jelikož je nejrychlejším růstem za posledních 5 měsíců. Prodeje táhla jednoznačně Čína (+37,5 %), rostla i Evropa (+5 %), naopak se BMW nedaří.

    celý článek »

    Akciový výhled 10.9.: V Praze to žilo! (+PX)

    Mariu Draghimu se ve čtvrtek podařilo nakopnout trhy ještě mnohem více než když vyslovoval svůj slib učinit vše pro záchranu eura s dodatkem „a věřte mi, bude to stačit!“ Euro proti dolaru je nejsilnější za posledních 5 měsíců, rizikové dluhopisy...

    celý článek »

    Akcie TO2 dnes na BCPP poprvé bez nároku na dividendu

    Dnes (10.9.) je první obchodní den bez nároku na řádnou hrubou dividendu 27 Kč/akcii při standardním T+3 vypořádání. Jen připomínáme, že mimořádné snížení vlastního jmění 13 Kč/akcii by mělo být efektivní na přelomu října a listopadu.

    celý článek »

    Budou trhy dále růst, nebo přijde změna?

    Trhy minulý týden předvedly, že mají tendence i nadále růst, ale v poslední den minulého týdne evropské trhy opět vyhasly a vrátily se k ziskům dosahujících maximálně 0,66 % v podobě německého indexu DAX.

    celý článek »

    Wall Street dále rozšířila 4,5letá maxima podpořena plány Číny na budování infrastruktury; Intel propadl po snížení výhledu pro 3Q

    Americké trhy v pátek nakonec zavřely s minimálními zisky poté, co během obchodní seance oscilovaly v úzkém pásmu okolo nuly. Investoři trávili horší čísla z trhu práce, které zvýšily šance na to, že Fed na svém zasedání během příštího týdne oznámí další kolo kvantitativního uvolňování.

    celý článek »

    Euro na téměř čtyřměsíčním maximu

    Společná evropská měna si v pátek připisovala výrazné zisky, když proti dolaru posílila až téměř k 1,28 USD/EUR. Důvodem byly páteční údaje z amerického trhu práce, které výrazně podpořily pravděpodobnost stimulačních opatření Fedu.

    celý článek »

    Asie dnes jenom čeří vodu, makrodata mnoho podpory nenabízejí…

    Asijské burzy jsou v první obchodní den nového týdne téměř bez pohybu s tím, jak makroekonomická data přicházející ze Spojených států, Číny a Japonska na jedné straně tlumí optimismus z udržitelnosti globálního ekonomického oživení, na straně druhé však zvyšují šanci na externí intervenci ze strany centrálních bank.

    celý článek »

    Natixis: Eurozóna a USA padají do japonské pasti, Evropu navíc tíží nedostatečná konkurenceschopnost

    Poté, co v Japonsku na počátku 90. let praskla bublina na trhu akcií a nemovitostí, japonská ekonomika spadla do pasti. Tu můžeme popsat jako dlouhodobé snižování dluhu soukromého sektoru, posun v rozdělení příjmů směrem od zaměstnanců k firmám a růst jejich ziskovosti, který však nebyl doprovázen zvýšením investic.

    celý článek »

    Evropská komise si brousí zuby na auditory

    Špatné audity velkých korporací, které v řadě případů signalizovaly zelenou i tam, kde by byla na místě spíš stopka, byly podle Evropské komise jednou z příčin finanční krize z roku 2008. Lékem by měla být nová právní úprava, která by mimo jiné měla postavit zeď mezi auditorské a poradenské služby.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »