• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 2. 2. 2011

    Přestože byly v úterý před otevřením trhu zveřejněny pozitivní výsledky počtu žádostí o hypotéky i znatelně lepší výsledek ADP změny zaměstnanosti, což by mělo znamenat postupné zvyšování spotřebitelské poptávky, tak trhy otevíraly mírně v záporu a během.

    celý článek »

    Ceny nemovitostí ve Spojeném království opět klesly

    Přehled britských stavebních společnosti za leden signalizoval stagnující trh nemovitostí a nejistý výhled. K dalšímu oživení, podobně jako v prosinci nedošlo. Sezónně očištěný index cen nemovitostí oslabil o 0,1% a následoval 0,4% růst v prosinci,..

    celý článek »

    EIA týdenní zásoby ropy a paliv (2.2.2011)

    Americký energetický institut zveřejnil data o velikosti zásob ropy a ropných produktů v týdnu do 28.ledna. Zásoba ropy opět vzrostla o 2,6 milionů barelů na 343,2 mil barelů, stav v loňském roce 329,0mil barelů, meziroční změna +14,2 mil barelů,...

    celý článek »

    Žádosti o hypotéky v USA vzrostly

    Průzkum americké celonárodní bankovní asociace odrážel v posledním lednovém týdnu vzestup poptávky po bydlení i refinancování, navzdory nepatrně vyšším zápůjčním sazbám. Sezónně očištěný kompozitní index do 28.ledna vyskočil o 11,3% a následoval...

    celý článek »

    Evropa mírně ztrácí, PX odepsal ranní zisky

    Dnešní obchodní den začal na dálném východě přírůstky japonského Nikkei a hongkongského Hang Seng téměř o 2 %. Evropské trhy na včerejší růsty navázaly i dnes po otevření, nicméně úvod byl nakonec nejsvětlejším bodem dne.

    celý článek »

    S&P snižuje rating Irska na A-

    Ratingová agentura S&P oznámila, že snižuje kreditní hodnocení Irska z předchozího stupně A na A- s tím, že ponechává další hodnocení v revizi s možností dalšího snížení. A- je 4 stupně nad hranicí spekulativních hodnocení a je to na stejné úrovni...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 02.02.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 1.2Změna2.2 Austrálie AUD 117.6690.11%17.649 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Ropa Brent stále nad hranicí $100

    Neklidná situace v Egyptě drží ropu Brent nad hranicí 28ti měsíčního maxima. Vyhrocenou situaci v Káhiře a ostatních částech Egypta nezmírnil ani úterní projev prezidenta Mubaraka, který prohlásil, že by se vzdal vlády v září. Na tuto výzvu ovšem...

    celý článek »

    US index výrobní aktivity povzbudil rizikový apetit

    Po velmi příznivých údajích o výrobě, které byly včera zveřejněny v USA, otevřou evropské akciové indexy ve středu na vyšších úrovních. Série silných hospodářských výsledků firem pokračuje a jednoznačně tento vzestupný trend podporuje.

    celý článek »

    Exporty a produkcia bavlny, všetky oči na Indiu

    Za posledných 6 mesiacov sa veľká pozornosť diania okolo bavlny na celom svete sústredila práve na Indiu, ktorá ju druhým najväčším producentom a spotrebiteľom. Vojna vedená medzi miestnymi vývozcami a domácim textilným priemyslom má za následok rad.

    celý článek »

    Vytápění kondenzačním kotlem

    Při neustálém nárůstu cen za energie se každý z nás snaží najít způsoby jak ušetřit provozní náklady na chod domácnosti. Nejvyšší roční provozní náklady jsou spojené zejména s vytápěním a přípravou teplé vody.

    celý článek »

    Eurozona - PPI rostl v prosinci nejrychleji od roku 2008

    Produkční ceny měřené indexem PPI v eurozóně v prosinci rostly v meziročním srovnání o 5,3% oproti 4,5% v listopadu. Prosincový údaj je nejvyšší od října 2008. Trh očekával růst cen v průměru na úrovni 5,2%. V meziměsíčním srovnání PPI rostl o 0,8%.

    celý článek »

    Ropa a její deriváty: Co s cenami kolem 100 USD ?

    Ø Aktuální situace: cena ropy Brent dále vzrostla až lehce pod 100 USD/brl. Důvodem růstu ceny ropy je trvající optimismus ohledně růstu světové ekonomiky v tomto roce. Růst je také silně podporován přílivem finančních investic, který souvisí s...

    celý článek »

    Unipetrol: Propadák nebo tajný tip?

    Horší, ale kladný: Takový by měl být podle tradičně mnohoznačného prohlášení Unipetrolu provozní zisk za čtvrtý kvartál. Petrochemický titul zrovna k analytickým láskám nepatří, jsou měsíce, kdy se neobjeví na adresu této akcie žádný report, a tak každá..

    celý článek »

    Víkendový recept + rýže známá i neznámá

    Recept na víkend můžete brát jako inspiraci, i když je teprve středa. Také zjistěte, zda vás překvapíme informacemi o stále nedoceněné rýži. Ať s rýží, nebo bez rýže, již dnes přejeme, ať je váš nadcházející víkend příjemný na kulinářské i nekulinářské...

    celý článek »

    Co dělat, když Suez zamrzne? Připravte se včas!

    Jak jste si patrně všimli, hovořit o egyptské krizi je v tuto chvíli cosi podobného šíření poplašných zpráv. Zámořští investoři včera příliš času sledováním Al-Džazíry nestrávili, jasně svými penězi rozhodli o tom, co je a co není důležité a mottem se...

    celý článek »

    Zlato včera posílilo

    Cena aktuálního dubnového zlata včera vyrazila mírně směrem na sever. Důvodem byly spekulace, že rostoucí inflace a takt...

    celý článek »

    Europast zaklapla, kde jsou medvědi teď?

    Ti, kteří na počátku roku sázeli proti euru, vkročili do pasti. Tou dobou byl jeho kurz k dolaru nejnižší za poslední 4 měsíce a většina na trhu se domnívala, že půjde ještě níž kvůli eskalaci dluhové krize.

    celý článek »

    Bankéři by rádi masivní nákupy dluhopisů v Evropě

    Asi 40 šéfů bank se minulý týden setkalo na konferenci v Davosu, hovořilo se zejména o situaci v eurozóně. Podle některých by evropské vlády měly přistoupit ke strategii šoku. Podle jednoho z návrhů by měl být vzniknout nový „masivní“ program nákupu...

    celý článek »

    Když je Big Mac lepší než statistický úřad

    Inflace je celosvětově na vzestupu. V řadě zemí ale jak běžní spotřebitelé, tak investiční analytici podezřívají vládu, že se zveřejňovanými čísly z politických důvodů manipuluje a že skutečný růst cen je mnohem vyšší než oficiální údaje.

    celý článek »

    ČS - koment 2.2. - PMI a ISM, Polsko, euro sílí

    ČR + Region · ČR (D-1) PMI index v ČR vzrostl na historické maximu,m (60,5) zejména kvůli novým objednávkám (přičemž domácí rostly rychleji než zahraniční). Pokračovalo najímání pracovníků, rostly vstupní i výstupní ceny – to bylo vidět nejen tady, ale...

    celý článek »

    Dow Jones nad 12 000b., S&P500 nad 1 300b

    Včera americké akciové indexy výrazně posílily a smazaly tak ztráty z pátečního náhlého poklesu. (S&P 500 +1,67%, Nasdaq +1,89%). Lednové výrobní ISM v USA vzrostlo nejvíce za 7 let až na 60,8b. a výrazně tak překonalo odhady (oč. nárůst z 57 na 58b.

    celý článek »

    Orco prodalo aktiva v Berlíně a Budapešti

    Orco oznámilo, že jeho 57% dceřiná společnost prodala pozemek v Berlíně (Leipziger Platz) za 89 mil. €, což je 5 mil. € (vzhledem k 57% podílu 0,2 € na akcii Orca) nad posledním oceněním. Společnosti také souhlasily s dodatečnou platbou 30 mil.

    celý článek »

    O2, ECM, CETV - Report ČR z 1. 2. + akciový výhled

    První únorová seance, která byla po prodloužení obchodování první „delší“, probíhala pozitivně. Index PX tak navázal na pondělní směrování, když i atakoval hranici 1250 bodů. Nakonec uzavřel se ziskem +0,81 % na 1246,9 bodech. Aktivita investorů, resp.

    celý článek »

    Změny v programovém schématu TV Nova, nové kanály

    Jak jsme již minulý týden informovali, TV Nova ze skupiny CME plánuje změny v programovém složení. Na včerejší tiskové konferenci televize tyto změny představila. Hlavní změnou má být nasazení turecké telenovely na 5 večerů v týdnu v hlavním vysílacím...

    celý článek »

    6 akcií, kterých se v únoru zbavte

    Únor je historicky druhý nejhorší měsíc pro americké akcie. A ty inspirují investory na řadě dalších trhů, především v Evropě. Které akcie budou jen těžko odolávat očekávané výprodejní vlně? 1. Yoku.

    celý článek »

    Koruna pod 24,00 CZK/EUR a pod 17,50 CZK/USD

    CZK/EUR Přehled úterních zpráv Německo: lednová nezaměstnanost klesla na 7,4 %, lépe než se čekalo eurozóna: prosincová nezaměstnanost beze změny na 10 % ČR: v lednu stát hospodařil s přebytkem 10,6 mld.

    celý článek »

    Jeden jestřáb na šest holubic nestačí

    Tento čtvrtek bude ČNB letos poprvé rozhodovat o dalším nastavení úrokových měr. Tým M. Singera zatím drží sazby na historickém minimu na 0,75 %. Je to téměř dva roky, co ČNB naposledy zvýšila klíčovou 2T REPO sazbu z 3,50 % na 3,75 %.

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 01.02.11

    Akciové trhy v úterý zaznamenaly razantní růst. Blue Chips index Dow Jones se zvýšil o 1,25% na 12 040,16 bodů, širší index S&P 500 vzrostl o 1,67% na 1 307,59 bodů a technologický Nasdaq Composite posílil o 1,89% na 2 751,19 bodů.

    celý článek »

    Euro a libra - růst na plané naději?

    Jak ukazuje vývoj eura nebo britské libry v posledních týdnech, trhy jakoby nyní daly stranou své obavy z bankovního systému a dluhových problémů zemí v Evropě, a zaměřují se na zlepšující se ekonomická data silných zemí, např.

    celý článek »

    Osobní účty: novinky roku 2011

    Začátek roku přináší řadu změn v osobních účtech. Fio banka nabízí zřízení běžného účtu přes internet, UniCredit Bank, Raiffeisenbank a Poštovní spořitelna ohlásily změny sazebníků, Partners přichází s akční nabídkou Konta Partners PLUS.

    celý článek »

    Klára Samková: Nájemné místně neobvyklé

    Čas od času se mi to stane. Prostě jdu po ulici a začnu si zpívat. Štrádovala jsem si to po Václaváku a asi jsem budila veřejné pohoršení, protože ke mně přistoupil jeden můj klient (to víte, ti se najdou všude) a zeptal se mne, jestli jsem v pořádku. S okem lehce nevnímajícím okolí jsem totiž halekala:

    celý článek »

    Jak se mění daně na Slovensku

    Řada Čechů či českých firem podniká na Slovensku. Víte, k jakým změnám u našich sousedů od letošního ledna došlo v oblasti daní a pojištění? Nabízíme vám jejich stručný přehled.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí