• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,235 ↑
    CZK / CNY 3,276 ↑
    CZK / DKK 3,382 ↑
    CZK / EUR 25,230 ↑
    CZK / CAD 17,170 ↑
    CZK / PLN 5,801 ↑
    CZK / CHF 26,023 ↑
    CZK / USD 23,714 ↑
    CZK / GBP 29,540 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2011

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 16. 5. 2011

    Po úvodu, kdy se trhy měly snahu zvedat z počátečního, otevíracího záporu došlo opět k pozvolnému klesání indexů. Ty končily v mírně v záporu, avšak technologický Nasdaq klesl o více než jedno procento.

    celý článek »

    Sýr a sýrové recepty - hody se sýrem

    Recepty na úpravu sýrů a sýrových pochoutek jsou ze studené i teplé kuchyně. Sýr, to není jen smažák s hranolkami. Sýry se dají grilovat, péci v alobalu, stojí za to zkusit i sýrové fondue.

    celý článek »

    Stříbro

    Jedním z předních investičních témat posledních týdnů je cena stříbra. Podobně jako jsem se v posledním článku věnoval vztahu zlato – akcie bych tak nyní rád krátce pohlédl na vztah zlato – stříbro.

    celý článek »

    NWR - Prognóza výsledků za 1Q11 od Patrie

    NWR oznámí své výsledky za 1Q 2011 ve středu 18. května, před otevřením trhu. NWR již zveřejnilo většinu důležitých provozních informací během posledních dvou ohlášení vybraných provozních ukazatelů.

    celý článek »

    US akcie hledají směr

    Americké akciové indexy na počátku dnešního obchodování hledají směr. Nepříznivou zprávou je dnes pro akcie statistika o...

    celý článek »

    His Master‘s Voice u konce s dechem

    Snad nejznámější (i když již dlouho ne největší) prodejce konzervované hudby, tj. nosičů, má veliké problémy. Skupina s pozorným psíčkem u fonografu v logu nestačila dostatečně flexibilně reagovat na vývoj na trhu a nyní jen obtížně zvládá svoje zadlužení.

    celý článek »

    Čína stále neochotna k bolestivým krokům?

    Zdrojů rostoucích inflačních tlaků v Číně je několik, vláda proto k jejich utlumení musí použít více nástrojů. Ceny tlačí nahoru růst mezd a cen komodit, Čína má také za sebou dva roky silné monetární expanze.

    celý článek »

    Venkovní osvětlení - moderní LED svítidla

    Venkovní osvětlení v moderním provedení - to jsou LED svítidla. LED osvětlení je nenáročné na údržbu, je vhodné k osvětlení v interiéru i exteriéru. Široké uplatnění najde při osvětlování venkovních expozic - zahrad, parků, příjezdových cestiček, bazénů,.

    celý článek »

    Záhadný krok Pimca

    Bill Gross z vedení společnosti Pimco se domnívá, že výnosy vládních dluhopisů USA jsou uměle stačeny programem kvantitativního uvolňování QE2. Ve chvíli, kdy bude tento program ukončen, ceny dluhopisů klesnou a výnosy se zvýší.

    celý článek »

    Wall Street – opening 16.5.2011

    Burzovní kolbiště podle indikací futures otevřelo v minusových teritoriích, když se do úvodu tradingu víceméně přenesl turbulentní sentiment z minulého týdne. K tomu je třeba přidat obvinění zřejmě již bývalého šéfa MMF Strausse-Kahna a jeho vyšetřování..

    celý článek »

    Fortuna dnes rozeběhla prodej stíracích losů

    Sázková společnost Fortuna dnes oznámila, že začala s prodejem stíracích losů Šťastná 7, Gól a Zlatá rybka s hlavní výhrou 2 mil.Kč. Losy by měly být dostupné zhruba na tisícovce prodejních míst po celé ČR.

    celý článek »

    Zisk Lowe´s nenaplnil očekávání

    Společnost Lowe´s (LOW), druhý největší maloobchod pro domácí kutily ve Spojených státech, zveřejnila zisk za první čtvrtletí, který nenaplnil očekávání analytiků a zároveň snížila odhad celoročního zisku.

    celý článek »

    Sazka dnes pořádala MVH

    Sazka dnes na mimořádné valné hromadě obměnila vedení společnosti. Dozorčí radu opustí po odvolání zástupce sokolů Jan Ulrych. Sokolové také zatím nemají svého zástupce v představenstvu, poté co Jaroslav Bernard se funkce vzdal, ale jeho možného nástupce.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 16.05.2011

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 13.5Změna16.5 Austrálie AUD 118.2430.22%18.202 Brazílie BRL...

    celý článek »

    České akcie v uplynulém týdnu posílily o 0,3 pct

    České akcie udržely mírný růst čtyři týdny v řadě. Hlavní index pražské akciové burzy zakončil v pátek 0,5% v plusu na úrovni 1265,7 bodů. V průběhu 19. týdne si PX připsal 0,3% a následoval slabý 0,1% růst o týden dříve. Pouze čtyři z patnácti...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada msene

    msene, se sídlem Lázeňská 62, Mšené-lázně, IČO 445 69 530 Normal 0 21 Představenstvo společnosti Lázně Mšené, a.s. se sídlem Mšené-Lázně, Lázeňská č.p. 62, PSČ 411 19, IČ 44569530, zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ústí nad...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Lázně Mšené, a. s.

    Lázně Mšené, a.s., se sídlem Lázeňská 62, Mšené-Lázně, IČO 445 69 530 Normal 0 21 Představenstvo společnosti Lázně Mšené, a.s. se sídlem Mšené-Lázně, Lázeňská č.p. 62, PSČ 411 19, IČ 44569530, zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ústí.

    celý článek »

    Wall Street dva týdny v červeném

    Americké akcie ztrácely již druhý týden v řadě, když i nadále investoři vyprodávali v obavách o vývoj v předlužené Evropě. Nedařilo se logicky bankám, které byly kvůli této zprávě nejvíce pod tlakem a odepsaly přes 2 %.

    celý článek »

    Ceny v EU dále rostou, v eurozóně nejvýrazněji od října 2008

    Růst spotřebitelských cen v Evropské unii v dubnu zrychlil na 3,2 procenta z březnových 3,1 procenta. Novináře o tom dnes informoval Eurostat, který zároveň potvrdil svůj předchozí odhad, že v eurozóně meziroční míra inflace v dubnu zrychlila na 2,8 procenta z předchozích 2,7 procenta.

    celý článek »

    Zlato čeká další růst: Kupujte, dokud je čas

    Celý život pracuji na Wall Street a za ta léta jsem už zjistil, že velcí institucionální investoři jako penzijní nebo nadační fondy se málokdy vzdalují od stáda. Spravují příliš mnoho cizích peněz, než aby z něj samotní vystrkovali hlavu.

    celý článek »

    Nový způsob stavby rodinných domů na IBF

    Na mezinárodním stavebním veletrhu IBF Brno 2011 prezentovala společnost GOLDBECK Prefabeton, s.r.o. novinku v oblasti výstavby rodinných domů SKELETSYSTEM GOLDBECK. Během veletrhu měli návštěvníci brněnského výstaviště možnost navštívit stánek...

    celý článek »

    Záhadný krok Pimca

    Bill Gross z vedení společnosti Pimco se domnívá, že výnosy vládních dluhopisů USA jsou uměle stačeny programem kvantitativního uvolňování QE2. Ve chvíli, kdy bude tento program ukončen, ceny dluhopisů klesnou a výnosy se zvýší.

    celý článek »

    Strojní objednávky Japonska v březnu klesly o 15,8 pct

    Celková hodnota strojních objednávek přijatá japonskými výrobci se v březnu výrazně snížila o 15,8% na 2,1 bilionů jenů a následovala růst o 2,3% za únor, uvedl předběžný odhad úřadu vlády. V meziročním srovnání růst výrazně zpomalil z 31,4% na...

    celý článek »

    ČNB - vývoj platební bilance v březnu 2011

    Březen 2011 Aktivum běžného účtu platební bilance dosáhlo v březnu 2,7 mld. Kč, vlivem aktiva bilance zboží a služeb. Bilance výnosů a běžných převodů byly pasivní. Objem vyplacených dividend v březnu činil 8,3 mld. Kč.

    celý článek »

    Patria - koment k dubnovým výrobním cenám

    Index cen průmyslových výrobců se v dubnu zvýšil o 0,8 procenta. Meziroční inflace ve výrobních cenách zrychlila z 6,3 na 6,4 procenta. Obraz z inflačního radaru nabízí stejný obraz: drahá ropa, stoupající ceny potravin a vysoké ceny kovů.

    celý článek »

    Blíží se konec amerického dolaru?

    Americký dolar dominoval ve světě posledních šedesát let. V poslední době se ale často objevují hlasy o tom, že je na čase přehodnotit historickou pozici dolaru jako světové, preferované měny.

    celý článek »

    Akciová snídaně 16.5. - pomoc Řecku, výsledky, ČEZ

    Přehled hlavních událostí pro 16. května 2011 USA V pátek poklesy, vybírání zisků ASIE Pokračování negativní nálady EVROPA Dnes v 15:00 začne jednání o další pomoci Řecku Výsledky Hochtief SUPERSPAD ČEZ a emisní povolenky Očekávané MAKRO 14:30 Empire...

    celý článek »

    Koruna začíná týden lehkým oslabením, trhy pod tlakem státních dluhů

    Téma veřejných dluhů drží trhy začátkem týdne pod tlakem. Skupina ministrů financí eurozóny se schází kvůli jednání o Řecku a trh určitě bude zajímat, jestli hlavním směrem zůstává navyšování finanční pomoci, nebo zda zástupci eurozóny naleznou odvahu mluvit i o řízeném krachu neboli restrukturalizaci dluhu.

    celý článek »

    Tržby Photon Energy rostly o 288% r/r

    Společnost Photon Energy zveřejnila své výsledky. Zaznamenaný rychlý růst tržeb (+288% YoY) na 116,99 mil. Kč je pozitivní, na druhou strany Photon meziročně pouze zvýšil marže na provozní úrovni z -22% na -14%.

    celý článek »

    Kdo doplatí na řecký bankrot?

    Bankrot Řecka se zdá být neodvratný a poslední zprávy, které mluví o možnosti vystoupení z eurozóny, věc jen urychlují. Záchranné balíčky nebudou stačit a restrukturalizace dluhu, která laicky řečeno znamená, že část dluhu již Řecko svým věřitelům nikdy..

    celý článek »

    Kompletní změny cílových cen akcií z 13. května

    RBS zvyšuje rating pro akcie Alumina Limited (NYSE: AWC) z “hold” rating na “buy” rating. TD Newcrest zvyšuje rating pro akcie Baytex Energy Corp (NYSE: BTE) z “hold” rating na “buy” rating. Raymond James zvyšuje rating pro akcie CenturyLink, Inc.

    celý článek »

    9,30 h - Akciové trhy zahajují nový týden oslabením

    V pátek americké akciové indexy uzavřely týden poklesem (S&P 500 -0,81%, Nasdaq -1,21%). Dubnový index spotřebitelských cen se v souladu s očekáváním meziměsíčně zvýšil o 0,4% a květnový index spotřebitelské důvěry Michiganské univerzity očekávání...

    celý článek »

    ČEZ zvažuje elektrárnu u dolů MIBRAG

    Podle GŘ Martina Romana ČEZ zvažuje výstavbu uhelné elektrárny v SRN za 25 mld. Kč. Výstavba takové elektrárny u dolů Mibrag je jednou z možností. Rozhodnutí bude také záviset, jestli německá vláda schválí uzavření některých jaderných elektráren a zda...

    celý článek »

    Týden na devizovém trhu (16.5.2011)

    CZK/EUR Klíčová data minulého týdne Polsko: centrální banka překvapivě zvýšila sazbu o 25 bodů na 4,25 % ČR: inflace v dubnu zmírnila růst na 1,6 %, dle očekávání, meziměsíčně ceny vzrostly o 0,3 % ČR: obchodní bilance v březnu v přebytku 21,5 mld.

    celý článek »

    Stručná situace US trhů dne 13.5.2011

    Páteční seance znamenala druhý týden směru akcií ke korekci, když investoři reflektovali rostoucí obavy, že pravděpodobně na akcie čeká určitý zpětný pohyb. Naznačoval to již předchozí týden a trhy byly pod vlivem jistých turbulentních nálad.

    celý článek »

    FGE 16. 5. - šéf Mezinárodního měnového fondu zatčen

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Nový týden přináší na asijské trhy další dávku poklesu...

    Nový týden přináší na asijské trhy další dávku poklesu. Hlavním důvodem tohoto vývoje jsou zejména pokračující obavy o osud slabších zemí EU a jejich rozpočtových schodků, společně se sníženým investičním doporučením na japonské akcie ze strany investiční banky Goldman Sachs (141,46 USD, -0,90%).

    celý článek »

    Konec týdne negativní, o víkendu zatčen šéf MMF

    Světové trhy pokračují v pravidelných výkyvech a po relativně úspěšném čtvrtku přišel v pátek jak na evropské, tak na americké trhy znovu výběr zisků. Zveřejněná makrodata zejména v USA však páteční pokles nevysvětlují, naopak dopadla podle očekávání či..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí