• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 12. 1. 2012

    Před zahájením dnešního obchodního dne vyšla v makrodata týkající se počtů žádostí v nezaměstnanosti, která nedosáhla na očekávání a stejně tak i údaj o maloobchodních tržbách byl rovněž slabší než se očekávalo.

    celý článek »

    Aukce dluhopisů podpořily regionální měny

    Regionální měny dnes zažily velmi úspěšné dopoledne. Důvodem jejich posílení byly především překvapivě úspěšné aukce státních dluhopisů ve Španělsku a pokladničních poukázek v Itálii. Španělsko totiž bez problémů prodalo 10 mld.

    celý článek »

    Evropské akcie rostou po španělské a italské aukci

    Západoevropské akcie dnes přidávají necelé 1 % hlavně díky finančnímu sektoru . Akcie bank i pojišťoven letí vzhůru po úspěšné aukci španělských i italských státních dluhopisů, které byly prodány s výrazně nižším požadovaným výnosem, než...

    celý článek »

    Objem short pozic klesl na téměř 11měsíční minima

    Objem zashortovaných akcií dle aktuálně vydaných statistik na NYSE Group k 30.12. klesl na 12,775 mld. akcií oproti 13,437 mld. akcií k 15.12. Jedná se tak o vůbec druhý nejnižší objem v roce 2011. Méně (12,76 mld. akcií) bylo zashortováno jen k 15.2.

    celý článek »

    Lotos: Společnost představila strategii pro letošní rok (komentář KBC)

    Polská těžařská a petrochemická společnost Lotos včera na tiskové konferenci představila svá očekávání a plánované strategické kroky pro letošní rok. Přinášíme zde nejdůležitější body: (=) Čistý zisk za 4Q11 by měl vzrůst: Finanční ředitel předpokládá, že čistý zisk za 4Q11 bude vyšší než ve 3Q11, i když odmítl specifikovat, jestli Lotos ve 4Q11 vykáže čistý zisk, nebo čistou ztrátu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 12.01.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 11.1Změna12.1 Austrálie AUD 120.9050.55%20.788 Brazílie BRL...

    celý článek »

    CET 21 převezme od Centra platformu ICQ

    Provozovatel televize Nova, společnost CET 21, převezme od portálu Centrum.cz komunikační platformu ICQ na českém a slovenském trhu. Uvedl to dnes server DigiZone. Nova zatím nechtěla transakci oficiálně komentovat.

    celý článek »

    2012: Tyto události mohou letos šokovat svět

    Krátce předtím, než se trhy v roce 1929 zhroutily a vypukla světová recese, americký ekonom Irving Fisher předpověděl, že se akcie ustálily na vysokých cenách. Od té doby zažil finanční svět celou řadu podobných zaručených předpovědí.

    celý článek »

    Britská centrální banka ponechala sazby na 0,5%

    Britská centrální banka Bank of England (BoE) ponechala podle očekávání základní sazbu na rekordním minimu 0,50 procenta. Bank of England o tom informovala ve čtvrtek na svých webových stránkách.Bank of England se zároveň...

    celý článek »

    Španělsko v aukci získalo 10 miliard eur, dvojnásobek cíle. Z vyšší poptávky a nižších výnosů se těší i Maďarsko

    Španělsko v dnešní aukci prodalo dluhopisy v celkovém objemu 9,98 miliardy eur, tedy takřka dvojnásobek proti původně stanovenému cíli 5 mld. EUR. Vysoký zájem v první velké aukci evropské „periferní země“ od začátku roku se nezastavil ani před poklesem výnosů, který provázel všechny tři dnes upsané splatnosti.

    celý článek »

    Španělsko v aukci získalo 10 miliard eur, dvojnásobek cíle. Slušná poptávka a pokles výnosů následovaly i v Maďarsku a Itálii

    Španělsko v dnešní aukci prodalo dluhopisy v celkovém objemu 9,98 miliardy eur, tedy takřka dvojnásobek proti původně stanovenému cíli 5 mld. EUR. Vysoký zájem v první velké aukci evropské „periferní země“ od začátku roku se nezastavil ani před poklesem výnosů, který provázel všechny tři dnes upsané splatnosti.

    celý článek »

    Výsledky aukce dluhopisů posílají trhy výše

    Silná poptávka přiměla Španělsko nakonec prodat dluhopisy za celkem 9,98 mld. EUR, oproti původnímu plánu 5 mld. EUR. Průměrné výnosy v aukci klesly: u 3letých na 3,384 %, 4letých na 3,748 % a u 5letých dluhopisů na 3,912 %.

    celý článek »

    Zlato má stále potenciál růstu

    Zlato: Zlato se pohybuje vysoko nad úrovní denního pivotu při současné ceně 1647 usd/tr. unce. Aktuálně cena zlata atakuje horní linii 20 hodinového Bollingerova pásma.

    celý článek »

    Citi: Odchod Erste, RBI a KBC z Maďarska? Náklady by dosáhly 11 miliard eur, nad všechny dosavadní zisky

    Maďarsko je po dvou letech neortodoxní hospodářské politiky blízko přijetí zajišťovací půjčky MMF. Vláda to nechce, její klesající popularita, prudký odliv kapitálu, propadající forint a rostoucí náklady na dluh při nulovém zájmu na domácím trhu jí ale její přání zůstat stranou dohledu mezinárodních institucí nedovolí, uvádí Citi v analýze, ve které se ale především zamýšlí nad dopadem vývoje v Maďarsku na klíčové zahraniční banky tamního trhu, v čele s Erste, Raiffeisen a KBC.

    celý článek »

    Neústupná ECB vs. španělské a italské aukce

    Německá ekonomika po více jak dvou a půl letech začíná padat. Souhrnná čísla za rok 2011 ukázala, že německé hospodářství se na konci roku propadlo zhruba o 0,25 % mezikvartálně. Jsou to první tvrdá čísla, která jasně potvrzují, že nákaza z evropských...

    celý článek »

    Inflace ve Francii na tříletém maximu

    Inflace ve Francii se v prosinci udržela na úrovni tříletého maxima. Jednou z příčin byl růst daní. Spotřebitelské ceny vzrostly meziročně o 2,7 procenta, což odpovídalo listopadovému růstu. Jedná se o nejvyšší hodnotu od října 2008.

    celý článek »

    Mountfield konkretizoval své plány ohledně IPO

    Své plány na IPO, které se objevily před několika dny, včera konkretizovala společnost Mountfield. Příliš nových informací se však investoři nedozvěděli. Společnost plánuje v procesu IPO, které se však odehraje zřejmě až příští rok, umístit na burzu 15%..

    celý článek »

    VIG: KBC brzy vybere kupce Warty

    KBC Groep NV by mohla vybrat kupce polské pojišťovny Warta již tento týden. Mezi zúženým seznamem kandidátů jsou VIG, Zürich Financial Services AG, která má nejsilnější vyjednávací pozici, a Generali SpA. Kandidáti údajně nabízí mezi 700 a 800 mil.

    celý článek »

    Asie poprvé po čtyřech dnech klesá...

    Asijské trhy oslabují poprvé za poslední čtyři dny na pozadí informací, že klesá poptávka po japonském vývozu, evropské státy připravují další emise vládních dluhopisů a společnost Infosys snížila své odhady tržeb.

    celý článek »

    Španělská a italská aukce v hledáčku investorů

    Euro se během noci odrazilo od svého 16měsíčního maxima těsně nad hranicí 1,2650 USD/EUR. V průběhu dnešního asijského obchodování se dostalo nad úroveň 1,27, nicméně prostor pro jeho další posilování je nyní poměrně omezený.

    celý článek »

    HN: Američané koupili známky Budweiser Bier

    PRAHA (MEDIAFAX) - Americká pivovarnická skupina Anheuser-Busch koupila společnost Budějovický měšťanský pivovar. Dostala se tak k části jejích registrovaných ochranných známek s názvem Budweiser Bier, informují ve čtvrtečním vydání Hospodářské...

    celý článek »

    E15: Nové banky chtějí posílit své pozice

    PRAHA (MEDIAFAX) - Noví bankovní hráči, kteří loni vstoupili na český trh, mají poměrně agresivní strategie pro posilování svých pozic, nabízejí až tříprocentní úroky na vkladech a nyní se ve velkém pouštějí i do úvěrů. Deník E15 o tom informoval ve.

    celý článek »

    E15: Nové banky chtějí posílit své pozice

    Noví bankovní hráči, kteří loni vstoupili na český trh, mají poměrně agresivní strategie pro posilování svých pozic, nabízejí až tříprocentní úroky na vkladech a nyní se ve velkém pouštějí i do úvěrů. Deník E15 o tom informoval ve.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí