• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 23. 1. 2012

    Pondělní obchodování nebylo příliš výrazné, co se pohybu indexů týče a rovněž stále přetrvávají nízké objemy obchodů. V závěru dne se hlavní indexy pohybovaly kolem nuly. Vývoj indexů byl ovlivňován událostmi v Řecku, kde pokračují jednání se soukromými..

    celý článek »

    Co dělá Bernanke s akciemi a dluhopisy?

    Ben Bernanke se v čele Fedu může v posledních týdnech radovat - americká makrodata ukazují, že je na tom ekonomika Spojených států výrazně lépe než ta evropská. V souvislosti s dluhovou krizí se navíc často objevuje názor, že by ECB měla být stejně akční.

    celý článek »

    Španielsko zažije recesiu

    Španielska centrálna banka dnes uviedla, že v tomto roku očakáva návrat krajiny do recesie a pokles HDP o 1,5 %. Miera nezamestnanosti, ktorá sa momentálne nachádza na odstrašujúcej úrovni 23,4 %, by sa mohla ešte mierne zvýšiť.

    celý článek »

    Eaton otevírá u Prahy globální inovační centrum

    PRAHA (MEDIAFAX) - Společnost Eaton si pro své Inovační centrum vybral vědeckotechnický park v Roztokách u Prahy, cílem je výzkum energeticky účinných napájecích systémů, snižování provozních nákladů technologií a další. Eaton o tom informoval ve...

    celý článek »

    Polská ENEA chce investovat do uhelného dolu Bogdanka

    VARŠAVA (MEDIAFAX) - Polská energetická společnost ENEA chce investovat do tamní těžařské firmy vlastnící důl Bogdanka. S odvoláním na náměstka generálního ředitele ENEA Krzysztofa Zborowskiho o tom v pondělí informovala agentura Reuters.ENEA tak...

    celý článek »

    Dow Average nejvýše od května

    Americké akciové indexy vstoupily do nového týdne růstem, který poslal index Dow Jones Industrial Average nejvýše od května. Daří se akciím finančních společností. Prudce posilují i akcie společnosti Sears Holding (SHLD; +9,14%).

    celý článek »

    Soutěž ošklivek nabírá na intenzitě

    Pokud bychom se na pohyb kurzu dolaru k euru během posledního půl roku dívali stejně jako během posledních cca 10 let, odpovídal by slábnoucí globální/americké ekonomice a klesajícímu akciovému trhu.

    celý článek »

    Evropa vystoupala na svá pětiměsíční maxima. Dvouciferné zisky si připsaly banky, Commerzbank +13 %

    Evropské akciové trhy zakončily první seanci nového týdne v kladném teritoriu a vystoupaly tak na svá pětiměsíční maxima. I přes ranní pohyb v červených číslech, převládl optimismus investorů především v souvislosti se zprávami z jednání evropských ministrů financí, kde se diskutovalo o navýšení záchranného fondu.

    celý článek »

    Philip Morris ČR - Výhled pro rok 2012

    U akcií společnosti Philip Morris ČR (PMCR) nyní nevidíme další prostor pro růst, jelikož tržní cena dosáhla našeho férového ocenění. Loni zaznamenal trh s cigaretami v ČR pokles z důvodů zvýšení cen ze strany výrobců a také kvůli optimalizaci spotřeby zákazníků.

    celý článek »

    10 důvodů, proč by akcie mohly dále růst

    Minulý týden byl pro akcie velice úspěšný. Investoři například pomohli indexu S&P 500 po mnoha měsících nad 1 300 bodů. Co zatím pohání letošní rally? A mohou tyto faktory působit i v dalších týdnech a měsících? 1.

    celý článek »

    Evropské indexy díky bankám na pětiměsíčních maximech

    Klesající riziková přirážka u bankovních akcií umožnila dnes evropským indexům atakovat pětiměsíční maxima . Finanční sektor ovlivnily zprávy o úspěšném pokračování rozhovorů řecké vlády s věřiteli o podmínkách restrukturalizace tamního vládního...

    celý článek »

    Regionálním měnám se v úvodu týdne dařilo

    Ruku v ruce s posilujícím eurem vůči dolaru se dnes dařilo i středoevropským měnám. Nejúspěšnější měnou byl maďarský forint, který si připsal více než 1,3 %, když se kurz přiblížil psychologické úrovni 300 HUF /EUR. Již zítra se maďarský premiér V.

    celý článek »

    OJ nejvýše v historii

    Na historická maxima se v uplynulém týdnu vyšplhala na burze ICE Futures cena pomerančového koncentrátu. Stály za tím ze...

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: váhavý opening 23.1.12

    Úvodní obchodní seance týdne v USA bude navazovat na předchozí trading, při kterém zaznamenaly hlavní indexy výkonnost i více než 2% přes špatnou výchozí pozici po snížení ratingu zemí eurozóny od ratingové agentury Standard and Poor´s.

    celý článek »

    Asie v roce draka

    Letošek je rokem „černého vodního draka“, astronomickým cyklem, jenž je znamením změny, ovšem s jistou mírou klidu, uvážlivosti a prozíravosti. Lidé a vlády v Asii rozhodně doufají, že se tento příslib naplní, leč nejistoty – zvnějšku i uvnitř oblasti – překotně sílí.

    celý článek »

    Mark Mobius: 5 investičních rad pro rok 2012

    „Akcie jsou v současnosti extrémně podhodnocené a z pohledu value investora se nyní cítím jako ryba ve vodě. Na aktuálních trzích vidím řadu investičních příležitostí, kterých můj fond využívá a jsem přesvědčen, že v příštím roce začne nový býčí trend.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 23.01.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 20.1Změna23.1 Austrálie AUD 120.5700.06%20.556 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Evropa potřebuje více peněz v EFSF a možná i eurobondy, přiznává šéfka MMF. Itálie volá po zdvojnásobení kapacity záchranných úvěrů

    Evropské vlády by v rámci boje s dluhovou krizí měly zvýšit kapacitu svého záchranného fondu a rovněž by měly zvážit další kroky ke sdílení finančních rizik, jako například zavedení společných dluhopisů eurozóny, prohlásila dnes výkonná ředitelka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová.

    celý článek »

    Výkonný ředitel PKO BP: Loňský zisk čistý byl rekordní. Letos se čeká stabilizace. Dividendová politika musí být flexibilní (komentář KBC)

    Výkonný ředitel největší polské banky PKO BP Zbigniew Jagiello poskytl rozhovor agentuře PAP. Přinášíme zde nejdůležitější podrobnosti: K čistému zisku CEO uvedl, že banka v minulém roce podle všeho dosáhla rekordně vysokého konečného výsledku, avšak vzhledem k předpokládanému zpomalení ekonomiky letos počítá se stabilizací.

    celý článek »

    Technická analýza: Spekulujte na růst akcií ČEZ

    Akcie společnosti ČEZ podléhaly v roce 2011 vysoké volatilitě, když se v září jejich cena krátce propadla dokonce pod hranici 700 Kč. Poté následoval rychlý návrat na úroveň 750 Kč, v jejímž okolí cena oscilovala po zbytek roku.

    celý článek »

    Sarbu (CME): Reklamní trh v ČR letos poroste

    Generální ředitel CME očekává, že český reklamní trh by měl růst, i když tedy jenom díky konci reklamy na veřejnoprávní České televizi. TV Nova má více než 60% podílu na GRP a více než 40% podíl na sledovanosti v hlavním vysílacím čase, Prima má...

    celý článek »

    Evropské akcie jsou nejlevnější oproti US ode roku 2004

    Ocenění evropských akcií je v současné době na nejnižší úrovni oproti svým americkým protějšků od roku 2004, rozdílnost výkonnosti ekonomik je nejvyšší od roku 1998. Tituly z báze indexu Stoxx Europe 600 se v průměru obchodují na 1,43násobku účetní...

    celý článek »

    Řecko stále bez dohody... zprávy z dluhopisových trhů

    Rozhovory mezi Řeckem a privátními věřiteli byly o víkendu přerušeny, když tlak MMF a Německa na výši odpisu ze strany bank narazil na nesouhlas. MMF (za přitakávání Německa) totiž tlačí na to, aby kupón nově řeckých obdržených dluhopisů byl co nejnižší (na úrovni 3 %), což posunuje ztrátu privátních věřitelů k hranici 70 %.

    celý článek »

    Rally na komoditách slábne

    Globální akciové trhy mají za sebou jeden z nejsilnějších začátků roku za několik desetiletí. Mizérie, která na trhu panovala v průběhu roku 2011, dočasně ustoupila stranou. Mnozí správci fondů se zásobami hotovosti na začátku roku zvolili defenzivní a...

    celý článek »

    EU se dohodla na zákazu dovozu íránské ropy

    BRUSEL (MEDIAFAX) - Státy Evropské unie se dohodly na zákazu dovozu íránské ropy. Informuje o tom v pondělí agentura AFP. Máme už politickou dohodu o embargu, cituje AFP nejmenovaného diplomata z bruselského ústředí unie.

    celý článek »

    Monitoring doporučení: Méně výnosu pro NWR i Erste

    Uplynulý týden přinesl na trhy překvapivou euforii: Stačilo pár solidních zpráv z Číny a nad očekávání úspěšné dluhopisové emise Španělska a Francie a investoři byli ochotni vynášet rizikové tituly k nebesům: V centru pozornosti byla jednoznačně Erste,...

    celý článek »

    Francie a Německo prosazují měkčí pravidla pro banky proti Británii. Na pozadí i SocGen?

    Francie a Německo dnes navrhnou zmírnit globální pravidla kapitálové přiměřenosti bank, aby předešly situaci, kdy se nedostatek úvěrů stane dalším balvanem na zádech klesající ekonomiky, píše list Financial Times s odvoláním na společný dokument ministrů financí Německa Wolfganga Schäubleho a Francie Françoise Baroina, který dnes mají předložit.

    celý článek »

    IPO: na co se můžeme těšit tento týden?

    IPO: na co se můžeme těšit tento týden? IPO, tedy Initial public offering, první veřejná nabídka akcií společnosti. Nejčastěji bývá nabídka podána mladými společnostmi hledajícími nový kapitál pro další expanzi. Nicméně může být podána i velkými.

    celý článek »

    NWR má dnes zaděláno na pokles

    Dnes ráno zveřejnila společnost NWR ceny uhlí pro 1Q12 a objemy produkce za 4Q11. Cena koksovatelného uhlí je pro 1Q12 142 EUR/t. To znamená pokles o 13% na kvartální bázi. V našich projekcích jsme čekali cenu kolem 155 EUR/t.

    celý článek »

    Změny cílových cen akcií z 20. ledna

    Změny cílových cen akcií z 20. ledna Aarons Inc. (NYSE: AAN), akcie obdržely zvýšené doporučení Northcoast Research z neutral rating na buy rating. Advance Auto Parts, Inc. (NYSE: AAP), akcie obdržely zvýšené doporučení Cleveland Research..

    celý článek »

    NWR - zveřejnila prodeje za 4Q i ceny pro 1Q

    Těžební společnost NWR ve 4Q vyprodukovala 2,606 mil. tun koksovatelného a energetického uhlí, prodala přitom 2633 mil. tun, když z toho 1183 mil. tun koksovatelného uhlí za průměrnou cenu 167 EUR/t, resp. 1,45 mil. tun energetického uhlí za 72 EUR/t.

    celý článek »

    EU pořád láká

    CZK/EUR Přehled pátečních zpráv Chorvatsko: referendum poslalo zemi od června příštího roku do EU Kurz eura v pátek: koruna oslabila z 25,25 CZK/EUR nad 25,40 CZK/EUR Koncem minulého týdne koruna posílila až k 25,20 CZK/EUR, ale v pátek odpoledne...

    celý článek »

    V Íránu se hraje o hegemonii dolaru

    Ve své výroční analýze jsem zmínil, že osa Berlín-Moskva-Peking by mohla „do party“ přibrat i země Perského zálivu. Právě Írán, je jednou z nich a situace kolem něj je jedním z hlavních témat posledních dní. Proto se na situaci kolem něj podívám.

    celý článek »

    To nejhorší ještě přijde?

    Ihned poté, co se utišila krize ve Spojených státech, přišla krize veřejného dluhu a bankovní krize v Evropě. I ta bude nakonec překonána, protože náklad defaultu některé z velkých zemí eurozóny, nebo její rozpad, by byl příliš vysoký.

    celý článek »

    Euro proti dolaru korigovalo z dvoutýdenního maxima

    Za absence čerstvých ekonomických dat euro proti dolaru v závěru týdne korigovalo své předchozí zisky; kurz USD/EUR se odrazil od svého dvoutýdenního maxima. Zatímco na počátku pátečního evropského obchodování se kurz nacházel na dosah úrovně 1,3000.

    celý článek »

    Dow Jones posílen akciemi IBM, ostatní trhy na nule

    Evropské i zámořské trhy v pátek setrvávaly na nule nebo mírně ztrácely. Výjimku tvořil pouze index Dow Jones, který posílil o 0,76 %. Na jeho růstu se podepsaly akcie IBM, které díky silné váze v indexu a výraznému růstu posunuly index o 0,5 % výše.

    celý článek »

    Pohyb zaměstnanců po EU: mise stále nesplněna

    I když je situace lepší než v předchozích letech, členské státy EU stále brání zaměstnávání přeshraničních zaměstnanců na svém území. Tlumit rozdíly mezi odlišnými právními řády v EU má více než patnáct let stará směrnice. Otázka její efektivity ale není kvůli krizi eurozóny na pořadu dne.

    celý článek »

    E15: Česko proplatilo 308 miliard korun z EU (23.1.2012)

    PRAHA (MEDIAFAX) - Česká republika čerpala v roce 2011 ze strukturálních fondů Evropské unie podle plánu a nepřijde o žádné peníze s uzávěrkou do loňského prosince, koneční příjemci si dosud rozebrali 308 miliard korun z nabídky 798 miliard. Uvedlo..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »