• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 11. 1. 2012

    Dnešní obchodování bylo ve znamení očekávání závěrů Béžové knihy FEDu, které byly zveřejněny ve 20:00. Na úvodu obchodování jsme se dočkali mírného poklesu a hledání směru vývoje.

    celý článek »

    NWR - Výhled Patrie pro rok 2012

    Akcie NWR považujeme na současných úrovních za podhodnocené a předpokládáme, že očekávané hospodářské zpomalení ve střední Evropě je již v jejich ceně zohledněno.

    celý článek »

    Ceny ropy uprostřed týdne oslabují

    NEW YORK/LONDÝN (MEDIAFAX) - Světové ceny ropy ve středu klesají. Hlavním důvodem je podle agentury Reuters vyšší averze investorů k riziku.Ropný trh sledoval podle analytiků určitě i středeční pokles na eurodolaru a na hlavních akciových trzích....

    celý článek »

    Příběh dvou obležených pevností

    Maďarská spirála chaosu se znatelně roztočila. Mimo jiné ukazuje i jiné menší ekonomice ve větších problémech – Řecku, co jí hrozí (a naopak). Řecko má v podstatě dvojí volbu: První z nich je opuštění eurozóny a devalvace s cílem vyřešit jádro problémů - obnovit konkurenceschopnost.

    celý článek »

    Chytrá a hloupá regulace. Poučili jsme se?

    Často se objevuje otázka, zda není finanční krize důkazem toho, že potřebujeme více regulace? Je to však špatně položená otázka, která nikam nevede. U regulace totiž neplatí, že je jí více, či méně – podobně jako když si něco lijeme do sklenice až do chvíle, kdy již máme dost (např.

    celý článek »

    EIA zásoby ropy a paliv v USA do 6. ledna

    Komerční zásoby ropy vyskočily o 5,0 milionů barelů na 334,6 milionů barelů, stav v loňském roce 333,1 mil. barelů, meziroční změna +1,5 mil. barelů, (0,5%). Zásoby destilátů se zvýšily o...

    celý článek »

    Maďarsko hýbe regionem

    Příběh o finanční injekci pro Maďarsko nadále pokračuje. Přestože se dopoledne objevily zprávy, že maďarská strana přistoupí na další změny v kontroverzním zákoně o centrální bance, aby vyhověla určitým požadavkům ze strany Evropské komise a MMF, na.

    celý článek »

    Nervozita posílá akciové indexy do ztrát

    Evropské burzy mažou část úterních zisků poté, co ratingová agentura Fitch uvedla, že pro zastavení dluhové krize musí ECB zvýšit objem nákupů vládních dluhopisů. Německý statistický úřad navíc uvedl, že největší ekonomika eurozóny je na hraně...

    celý článek »

    Trhy po dvou dnech nárůstů stagnují.

    Evropské trhy dnes nenavázaly na nárůsty z předchozích dní a stáhly se do mírně červených čísel. Z významnějších trhů si nejhůře počíná FTSE, který oslabuje o více než -0,7 %, zatímco francouzský CAC 40 a německý DAX jen necelých -0,3 %.

    celý článek »

    Natixis: Nemohou vydat dluhopisy? Ať ručí majetkem!

    Banky a investoři již nemají zájem o nákup vládních dluhopisů zemí eurozóny, výjimku představují obligace německé, nizozemské a finské. Finanční stabilita bude přitom obnovena až ve chvíli, kdy dojde k oživení poptávky po dluhopisech.

    celý článek »

    I Rosenberg už to vidí lépe...

    „Evropské nebe“ by se mohlo vyjasnit, pokud se dostaneme přes duben bez toho, aby se zhoršila situace na trzích. První tři čtyři měsíce tohoto roku totiž budou kulminovat potřeby refinancování zadlužených ekonomik a zejména Itálie a Španělska.

    celý článek »

    Co hýbalo burzovními trhy v roce 2011?

    V uplynulém roce trhy vládám ukázaly, že jim politické odpovědi na hrozbu ekonomické krize nestačí. Pro vás, kteří jste nestíhali sledovat ty nejdůležitější události, je tady malá rekapitulace.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: slabší opening 11.1.12

    Po dvou zdařených seancích se nezdá, že by US trhy v důsledku nedostatku spíše pozitivních impulsů dokázaly vykročit podobně jako v úvodu týdne. Středeční trading lze tedy spíše vidět ve stylu time-out a možná i nových informací z problémové eurozóny...

    celý článek »

    Ukáže JP Morgan americkým bankám směr?

    Z pohledu amerického finančního sektoru vstupujeme do velmi zajímavé výsledkové sezóny, protože se pomalu objevují drobné náznaky, že se americký realitní sektor zlepšuje. Hlavním tématem bude, zda dva bývalí finanční obři Bank of America (BAC) a...

    celý článek »

    ČNB loni vykázala zisk 35,2 miliardy korun

    Česká národní banka (ČNB) k 31. 12. 2011 vykázala hospodářský výsledek ve výši 35,2 miliardy Kč, v roce 2010 hospodařila se ztrátou 9,7 mld. Kč. Banka o tom ve středu informovala na své webové prezentaci.Jak banka dále uvedla,...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 11.01.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 10.1Změna11.1 Austrálie AUD 120.8320.35%20.905 Brazílie BRL...

    celý článek »

    EU vyzve Maďarsko, aby zrušilo změny ústavy

    BRUSEL (MEDIAFAX) - Evropská komise bude požadovat, aby Maďarsko zrušilo změny ústavy, které omezují nezávislost justice a centrální banky. Informuje o tom ve středu agentura AFP.Evropská komise připravuje tři

    celý článek »

    Natixis: Nemohou vydat dluhopisy? Ať ručí majetkem!

    Banky a investoři již nemají zájem o nákup vládních dluhopisů zemí eurozóny, výjimku představují obligace německé, nizozemské a finské. Finanční stabilita bude přitom obnovena až ve chvíli, kdy dojde k oživení poptávky po dluhopisech.

    celý článek »

    Analytik ČEKIA: Nechte letos své úspory vycestovat!

    Stane se rok 2012 přes svůj nervózní začátek rájem investičních příležitostí pro hráče i pro konzervativnější povahy? Na které regiony se v nadcházejících měsících zaměřit? Jakých investiční příležitostí je možné využít za Velkou louží? Dává ještě smysl..

    celý článek »

    Orco: trh s kancelářemi je v Praze pod tlakem

    V současné době je v Praze 300 tisíc čtverečních metrů volných kancelářských prostor a dalších 111 tisíc čtverečních metrů bude k dispozici trhu v průběhu tohoto roku. Míra neobsazenosti na Praze 9 dosahuje 30%.

    celý článek »

    ČEZ: Interní audit prověřil zakázky Škoda Plzeň; Internal Audit Examined Contracts for Škoda Pilsen; Audyt wewnętrzny skontrolował zlecenia firmy Škoda Plzeň

    ČEZ, a.s. (IČ 45274649)Povinně uveřejňovaná informace – vnitřní informace ČEZ: Interní audit prověřil zakázky Škoda Plzeň Internal Audit Examined Contracts for Škoda Pilsen Audyt wewnętrzny skontrolował zlecenia firmy Škoda PlzeňDokumenty jsou k dispozici v pdf formátu ve třech jazykových verzích.

    celý článek »

    Goldman Sachs o Telefónice: Rok 2012 přinese růst!

    Telefónica v roce 2012? Stabilní provozní i čistý zisk bez významnějších změn, pokud ovšem nedojde k silnějšímu zpomalení ekonomiky, či dalšímu růstu DPH. Role brouků v hlavě tak připadne zejména spekulacím o výši dividendy a prodeji společnosti.

    celý článek »

    Regionálním měnám se včera dařilo

    CZK/EUR Přehled úterních zpráv Maďarsko: výnos u 3měsíčních pokladničních poukázek roste na 7,98 % Kurz eura v úterý: koruna v závěru dne posílila ke 25,75 CZK/EUR Obchodování s korunou v úterý opět nepřineslo žádné velké změny.

    celý článek »

    Stručné shrnutí US trhů dne 10.1.12 - znovuposílení

    Úterní seance pokračovala v pozitivním rytmu v návaznosti na nákupní zájem, který se nejprve projevil na asijských a posléze i na evropských trzích. Ačkoliv US indexy nastoupaly v úvodních fázích přes 1%, finální hodnoty se poněkud posunuly o několik...

    celý článek »

    Burzy rostou díky bankám a těžebnímu sektoru

    Na evropské burzy se vrátil optimismus, kterému napomohla rekordní čínská poptávka po mědi. Rostoucí ceny komodit pak obrátily pozornost investorů k těžebnímu sektoru. Daří se ale také automobilkám poté, co němečtí výrobci luxusních vozů oznámili...

    celý článek »

    Výše úročené měny včera získávaly podporu

    Před setkáním německé kancléřky A. Merkelové s šéfkou MMF Ch. Lagarde panoval na trzích opatrný optimismus, že se podaří v řešení eurové dluhové krize někam posunout. Akciové indexy se tak vydaly vzhůru, získávaly i výše úročené měny jako například..

    celý článek »

    Evropa výrazně výše, USA s menším ziskem

    Vidina finální dohody na výměně řeckých dluhopisů a také pozitivní výsledky hospodaření společnosti Alcoa pomohly trhům v úterý výše. Evropské indexy dokázaly růst o 2,5 % a dorovnaly tak svou několikadenní slabší výkonnost ve srovnání s trhy v USA.

    celý článek »

    Leasing po sousedsku

    Podnikatelé se často potřebují nechat zastoupit jinou osobou. Nejčastěji se tak děje udělením plné moci či prokury. Každodenní provoz zejména větších podniků však vyžaduje flexibilnější přístup, což řeší takzvané zákonné zastoupení. Nejvyšší soud nedávno připomněl, jak jednoduché to s ním může někdy být.

    celý článek »

    Americké akcie posilovaly (11.1.2012)

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Americké akcie během úterního obchodování zaznamenaly růst. Informovala o tom v noci na středu agentura Reuters.Průmyslový index Dow Jones přidal 69,78 bodu (0,56 procenta) a uzavíral na 12 462,47 bodu. Index Standard & Poor's..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »