• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Evropské akcie v závěru neúspěšného týdne rostou

    Západoevropské akciové indexy dnes přidávají přes procento, za celý týden ale kvůli předchozím ztrátám odepisují 3-4 %. Díky menšímu ústupu obav z Brexitu se dnes nejvíce daří bankám, které musí dohánět největší ztráty. V plusu jsou ale v Evropě i...

    celý článek »

    Strach z Brexitu vyhnal kurz koruny výše

    Středoevropské měny byly tento týden pod tlakem, když se na světových trzích výrazně zesílilo vnímání rizika spojeného s referendem o setrvání Velké Británie v EU. Česká koruna kvůli tomu oslabila až na 27,08 CZK/EUR. Ještě hůře si vedly regionální..

    celý článek »

    Jak na indikátory objemu? On Balance Volume (OBV)

    Autor: Bc. Patrik Chvátal Prvním zástupcem objemových indikátorů, který si představíme, je na výpočet trochu složitější On Balance Volume (OBV). Jen pro připomenutí si zopakujeme, že principem indikátorů objemu je zachycování toku peněz, kdy se snaží...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 17.06.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.6.Změna17.6. Americký dolar USD 1 24.2240 -0.71%24.0520...

    celý článek »

    Pegas: Seznam akcionářů s podíly nad 5%

    Na základě poskytnutých informací PEGAS oznamuje seznam akcionářů s více než 5% podílem hlasů na valné hromadě společnosti PEGAS konané dne 15. června 2016 v Lucembursku. Jan Židek Manažer externího reportingu PEGAS NONWOVENS

    celý článek »

    Jedna dobrá zpráva

    Je pozoruhodné, že ať se děje co se děje, mediálním finančním úvahám (a i úvahám nefinančním) dominují témata hrozeb, rizik, nebezpečí a podobně. Možná to má kořeny až v naší lovecko-sběračské historii.

    celý článek »

    Celerovo-jablečná polévka

    Máte chuť na něco zdravého? Zkuste si jednoduchou celerovo-jablečnou polévku. Připravte si: celer 2 středně velká jablka cibule olej máslo Lučina jablko na dozdobení pepř a sůl A jdeme do toho! Cibuli orestujte na másle s olejem, přidejte celer a...

    celý článek »

    Microsoft kupuje Linkedin! Jak to proběhne?

    Autor: Ondřej Hriadel‘ Firma Microsoft se rozhodla k výraznému kroku a to ke koupi pracovního portálu Linkedin, pojďme se tedy podívat na to, jak obchod probíhá, za jakých podmínek a jaký vliv to bude mít na akcie Microsoftu.

    celý článek »

    Evropa v závěru týdne roste, tahounem banky

    Evropské akciové trhy v závěru týdne rostou a korigují tak ztráty, které zaznamenaly za posledních pět dní. Do centra pozornosti se dostal atentát na britskou poslankyni Jo Coxovou, na jejímž základě byla pozastavena kampaň obou táborů ohledně hlasování o Brexitu, které je na programu příští čtvrtek.

    celý článek »

    Ranní zprávy: Řecko dostane peníze až do konce roku

    Euro během čtvrtka ztrácelo proti dolaru až více než jedno procento a kurz se pohyboval pod 1,1150 USD/EUR. Ke konci americké obchodní seance ovšem opět posílilo a dnes se začíná obchodovat na hladině 1,1250 USD/EUR. Do dnešního obchodování by se...

    celý článek »

    Ranní zprávy: Americké indexy včera otočily do zisků

    v příloze naleznete Ranní zprávu z akciového trhu. Americké indexy včera otočily do zisků Hlavní událostiDnes bez nových důležitých zpráv na domácím akciovém trhu.Západoevropské akcie by dnes měly otevřít solidním růstem.Závěr týdne nepřinese žádné..

    celý článek »

    Akcie Oracle rostly o 3% díky výsledkům

    Včera se zadařilo akciím společnosti Oracle, která reportovala své kvartální výsledky. Ty byly sice pod odhady analytiků na úrovni zisku, nicméně na úrovni tržeb z cloudových služeb překvapila silným růstem (meziročně 51%).

    celý článek »

    Dnes proběhne rebalancování indexů CECE EUR a PX

    Do indexu PX bude nově zařazena Moneta Money Bank a to s váhou něco málo přes 10%, což negativně dolehne na ostatní tituly, jejichž váha by tak měla mírně klesat. Pokles kolem 3 p.p. čekáme u ČEZu (rebalancování na maximální 20% váhový limit v indexu).

    celý článek »

    Příští týden připomíná procházku minovým polem

    Vražda britské poslankyně Jo Coxové zcela přerušila kampaň před blížícím se hlasováním o Brexitu a vnesla do příštího týdne další prvek nejistoty. Oba dva tábory zastavily své akce, své vystoupení zrušil guvernér Bank of England Carney a dokonce i Mezinárodní měnový fond kvůli tragické události odložil publikaci svojí analýzy dopadů eventuálního Brexitu.

    celý článek »

    Credit Suisse: Katar navýšil podíl z 4,98 na 5,07%

    Credit Suisse reportovala, že ke konci března měla kapitál ve výši 49,3 mld. CHF a leverage ratio na úrovni 5,1 %. Katarský investiční fond, druhý největší akcionář Credit Suisse, reportoval k 7. červnu nárůst svého podílu na 5,07 % (z 4,98 %).

    celý článek »

    CME: Viceprezident prodal 11 000 akcií

    Viceprezident CME Daniel Penn prodal ve dnech 13.-14.6. 2016 celkem cca 11 tis. akcií společnosti. Penn prodával již před dvěma týdny, přesto prodeje managementem bývají trhem vnímány negativně.

    celý článek »

    Pozor na zdanění MLP (Master Limited Partnerships)

    Pokud se jedná o MLP (Master Limited Partnerships), ETFka nemohou zaručit požadovaný výstup. Burzovně obchodované produkty (ETP) – pojem, který zahrnuje ETF, ETN a jiné podobné cenné papíry, se stal v posledních několika letech nástrojem pro přístup k...

    celý článek »

    Praha otočí do zelených čísel

    Výstupy ze zasedání centrálních bank neuchlácholily finanční trhy a středeční komentáře šéfky Fedu Janet Yellenové v kombinaci s nervozitou spojenou s blížícím se referendem o Brexitu tlačily ve čtvrtek nejen evropské, ale i americké akciové indexy do červených čísel.

    celý článek »

    Bitcoin vyšplhal na dvouleté maximum 750 dolarů

    Hodnota kybernetické měny bitcoin ve čtvrtek stoupla o osm procent na 750 dolarů. Dostala se tak na nejvyšší úroveň od začátku roku 2014. Podle agentury Reuters někteří investoři hledají v bitcoinech bezpečné útočiště kvůli obavám ohledně vývoje světové..

    celý článek »

    Páteční obchodní seance 17. 6. 2016

    Pátek 17. 6. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,53 %), S&P500 (+0,31 %) a NASDAQ (+0,21 %). Evropa: DAX (-0,59 %), CAC40 (-0,45 %), FTSE 100 (-0,27 %). Asie: Nikkei 225 (+1,25 %), Shanghai Comp. (+0,40 %), CSI 300 (+0,50 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí