• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Brexit poslal Wall Street do kolen; Nasdaq propadl nejvíce za 5 let

    Britské „ne“ v referendu o setrvání v EU dnes bylo jediným tématem, které v závěru týdne investory zajímalo. Nejistota plynoucí z Brexitu poslala hlavní americké indexy hluboko do červených čísel, když index S&P 500 ztratil 3,6 % a DJIA odepsal 3,4 %, co pro oba indexy znamenalo největší ztrátu od srpna minulého roku.

    celý článek »

    Nezaměstnanost pod 5 % = téměř 8 % návratnost akcií

    Tak to vypadá, že letos žádná okurková sezóna nebude. V Evropě se věci daly do pohybu, je jen na nás, jaký bude jeho konečný směr a výsledek. Dnes ale nehodlám přispívat k záplavě aktuálních brexitových komentářů a naopak bych se rád věnoval tématu na...

    celý článek »

    Nezaměstnanost pod 5 % = téměř 8 % návratnost akcií

    Tak to vypadá, že letos žádná okurková sezóna nebude. V Evropě se věci daly do pohybu, je jen na nás, jaký bude jeho konečný směr a výsledek. Dnes ale nehodlám přispívat k záplavě aktuálních brexitových komentářů a naopak bych se rád věnoval tématu nadčasovějšímu: Vztahu mezi trhem práce a trhem akciovým.

    celý článek »

    Volný pád na akciových trzích

    Akciové trhy zažily jednu z nejhorších seancí ve své historii, když nakonec zvítězili v britském referendu zastánci odchodu Velké Británie z Evropské unie. Evropský Stoxx 600 v ranních hodinách padal až o 12 %, během dne část svých ztrát začal mazat.

    celý článek »

    Česká koruna: Bezpečný přístav No. 1

    Česká koruna je minimálně korelovaná se změnami nálady na trzích z pohledu risk-on a risk-off. Ono se vzhledem k bariéře na 27 EUR/CZK ani není co divit. Vítejte na trhu spekulantů aneb Jak by (nejen) na brexitu vydělal André Kostolany Když jsme na...

    celý článek »

    Pražská burza se koupala v brexitové krvavé lázni

    Pro trhy do značné míry šokující rozhodnutí Britů vystoupit z Evropské unie na konci týdne doslova strhlo lavinu. Propady zahájily páteční obchodování trhy v Asii a vlna negativního sentimentu se velmi rychle přelila i na starý kontinent.

    celý článek »

    Politické a ekonomické dopady britského referenda

    Konečné výsledky britského referenda jsou známy a je nutné je respektovat jako rozhodnutí suverénního lidu. Nyní nás čeká série jednání, na jejichž konci by měl být jasnější další postup Evropské unie jako celku. Diskuze by se však měly vést nejen ohle...

    celý článek »

    Týden na měnách: Libra obětí Brexitu

    Není asi třeba zdůrazňovat, že tento týden měl nejen na devizových trzích v podstatě jen jedno téma. Zásadní pro týdenní vývoj kurzů byl až pátek a otřesy po rozhodnutí o Brexitu.

    celý článek »

    Vítězové a Poražení z Brexitu

    Včerejší rozhodnutí Britů vystoupit z EU bude mít s největší pravděpodobností dalekosáhlé politické, ekonomické a také společenské dopady. Následující tabulka se snaží pokrýt ty nejočividnější z nich.

    celý článek »

    Eurozóna jako dlužnicko-věřitelský spolek

    Milí čtenáři! Redakce Patria Online chce neustále rozšiřovat svou obsahovou nabídku, která se týká názorů, postojů a dění na finančních trzích. I proto jsme se rozhodli, ve spolupráci s kolegy z finanční skupiny ČSOB, že budeme na nepravidelné bázi hodnotit zajímavé publikace a knihy, které se týkají investic, ekonomiky a financí.

    celý článek »

    Dopady brexitu (II. díl)

    Rozhodnutí Britů vystoupit z Evropské unie neznamená jen vyjádření jejich přání zastavit nekontrolovaný příliv uprchlíků na ostrovy za kanálem La Manche a vymanění se z područí silné evropské regulace.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 24.06.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.6.Změna24.6. Americký dolar USD 1 23.7610 +3.07%24.4910...

    celý článek »

    Dopady brexitu (II. díl)

    Rozhodnutí Britů vystoupit z Evropské unie neznamená jen vyjádření jejich přání zastavit nekontrolovaný příliv uprchlíků na ostrovy za kanálem La Manche a vymanění se z područí silné evropské regulace.

    celý článek »

    12.h - trhy špatně zvládají ohromný nárůst rizikové averze po překvapivém Brexitu, banky nesou hlavní tíhu, libra nejslabší od r. 1985, ropa -5%, BCPP silně v červeném

    Evropské akciové trhy se v průběhu dnešního dopoledne jen velmi těžko vypořádávají s výraznou vlnou růstu rizikové averze, kterou spustilo rozhodnutí Britů vystoupit z EU. Investoři se uchylují k bezpečným přístavům jako jsou dolar, CHF, jen, zlato,...

    celý článek »

    Díky Brexitu můžeme zapomenout na růst dolarových sazeb!

    Šéfka amerického Fedu Janet Yellen před několika málo dny mimo jiné uvedla, že možný Brexit je jedním z hlavních rizik pro globální ekonomiku a pro finanční trhy a že čekání na výsledek britského referenda byl jedním z důležitých motivů, proč americká...

    celý článek »

    Algoritmické obchodování nebo ruční přístup?

    Autor: Bc. Jan Kolář S nástupem technologického boomu se začal postupně měnit i samotný způsob obchodování na finančních trzích. Vyspělé technologie po malých krůčcích prorostly velkým množstvím procesů a nahradily tak nespočet lidí.

    celý článek »

    Česko a Velká Británie ve statistickém vyjádření

    24. června 2016 Dovoz Velké Británie do České republiky vloni dosáhl hodnoty 68,0 miliardy korun. Tuzemský vývoz do Spojeného království se rovnal 166,3 miliardy. Míra nezaměstnanosti je v obou zemích v porovnání s průměrem EU nízká. Vloni v Česku...

    celý článek »

    Jak Brexit ovlivní obchod s hypotékami

    Autor: Ondřej Hriadel‘ Jedno z nejdiskutovanějších a nejaktuálnějších a to referendum o vystoupení Velké Británie z EU má samozřejmě velký vliv na celý burzovní trh, zaměřme se v tomto článku ale konkrétně na hypotéky.

    celý článek »

    Výhled pro finanční trhy - Britové mění pravidla hry

    Prvotní reakce finančních trhů na zprávy z Británie je hodně o nejistotě, palcových pravidlech, automatických pokynech, panice... Až se přežene tato první vlna, investoři se jako vždy budou čím dál více zaměřovat na nové výhledy a konfrontovat je s aktuální situací na rozvířených trzích.

    celý článek »

    BREXIT a akcie v CEE - jak se zachovat ve středu Evropy (+komentář analytika)

    Britské rozhodnutí opustit EU poslalo globální akciové trhy prudce dolů. Ačkoli trhy budou v následujících dnech pod vlivem zvýšené volatility, prudká negativní reakce na rozhodnutí britů vytváří zajímavé investiční příležitosti mezi společnostmi, které benefitují z nízké ceny ropy a delšího období nízkých úrokových sazeb.

    celý článek »

    10,30h - BCPP maže více jak polovinu ranních ztrát

    Pražská burza v průběhu dopoledne výrazně koriguje ranní horentní ztráty. Trh jako celek je sice stále pod tlakem, který je ale již jen zhruba poloviční oproti samotnému úvodu. Burza Praha Online 10:37:52 Název Kurz Změna Objem Včera CETV CME 54.

    celý článek »

    Když Británie odchází… (I. díl)

    Navzdory přání ostatních členů Unie se Britové ve včerejším referendu rozhodli, že z tohoto ojedinělého hospodářského a politického celku vystoupí. S čím se nyní budou muset potýkat investoři?-Británie odchází, její technické vystoupení z EU však bude ...

    celý článek »

    Británie vstupuje do dlouhého období nejistoty

    Podle neoficiálních výsledků se včera v referendu britští voliči rozhodli opustit EU. Britská vláda tedy v dohledné době požádá Evropskou radu o spuštění procedury podle článku 50 smlouvy o EU, který definuje způsob opuštění EU členským státem. To...

    celý článek »

    Začíná šetření o vzdělávání dospělých

    24. června 2016 V pondělí 11. července startuje šetření o vzdělávání dospělých. Bude se týkat 7 800 domácností. Proškolení tazatelé ČSÚ je budou s žádostí o vyplnění dotazníku oslovovat až do 16. ledna 2017. Cílem pravidelného šetření je zjistit,...

    celý článek »

    ČR: Důvěra v ekonomiku opět klesá

    Po krátkém zlepšení nálady v české ekonomice přichází opět jejich lehké ochladnutí. I tak je ovšem nálada v českém hospodářství na podobně vysoké úrovni jako v loňském roce.

    celý článek »

    VW to v USA uhraje na dohodu za cca 10,2 md. USD

    Podle agenturních zpráv Volkswagen v příštích dnech oznámí, že se u amerického soudu dohodl s žalobci na odškodnění ve výši 10,2 mld. USD. To by mělo pokrýt platby motoristům ve výši 1000 – 7000 USD za jeden postižený vůz a rovněž platbu federální vládě..

    celý článek »

    Erste: Spořitelna uzavře 45 svých poboček

    Česká spořitelna plánuje k 1. říjnu zavřít 45 svých poboček. Důvodem je změna v chování klientů a vyšší využívání elektronických kanálů. Mělo by se jednat především o málo využívané pobočky na vesnicích či otevřených jen několik dní v týdnu.

    celý článek »

    Když Británie odchází… (I. díl)

    Navzdory přání ostatních členů Unie se Britové ve včerejším referendu rozhodli, že z tohoto ojedinělého hospodářského a politického celku vystoupí. S čím se nyní budou muset potýkat investoři? - Británie odchází, její technické vystoupení z EU však bude trvat několik let.

    celý článek »

    Konjunkturální průzkum - červen 2016

    Celková důvěra v domácí ekonomiku se v červnu mírně snížila. Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený v bazickém indexu, se oproti květnu mírně snížil o 0,7 bodu na hodnotu 95,3. Indikátor důvěry podnikatelů se...

    celý článek »

    Farage (UKIP): Náš den nezávislosti!

    Lídr protievropské strany UKIP Nigel Farage označil výsledek referenda za náš den nezávislosti a vítězství pro obyčejné lidi, pro slušné lidi.Podle Farage by premiér Cameron měl odstoupit ze své funkce.

    celý článek »

    Vítězové a padlí hrdinové Brexitu…

    Znesvářené strany hlasující v historickém okamžiku britských dějin. Zhruba tak by se dal (poněkud anticky) popsat včerejší klíčový den. Jelikož je po bitvě a vítězství se přiklonilo na stranu podporovatelů Brexitu, je na čase počítat vítěze a poražené.

    celý článek »

    Brexit je tady, trhy kolabují

    Pražská burza ve čtvrtek poměrně hezky performovala přes den. Zisky ovšem neudržela. Index PX tak získal +0,38 % na 855,26 bodu. Objem byl mírně podprůměrný a investoři pravděpodobně značnou část pozornosti věnovali také Brexitu.

    celý článek »

    Velká Británie opustí EU, trhy v šoku

    Světové trhy jsou v šoku. Výsledky britského referenda poslaly libru na 1,35 USD/EUR, nejslabší úroveň od roku 1985. Euro vůči dolaru ztrácí téměř 4 %, když hlavní světový měnový pár sklouzl z 1,14 USD/EUR až pod 1,10. Propadají se asijské akciové...

    celý článek »

    FT: Británie přijde u S&P o AAA rating

    Podle odhadů Finantial Times Británie v souvislosti s rozhodnutím referenda s největší pravděpodobností přijde o nejvyšší možný rating AAA u Standard & Poors´s.Vedení ratingové agentury již potvrdilo, že výsledek všelidového hlasování bude mít...

    celý článek »

    Páteční obchodní seance 24. 6. 2016 - BREXIT

    Pátek 24. 6. 2016 --------- BREXIT -------------- Asie: Nikkei 225 (-8,07 %), Shanghai Comp. (-1,19 %), CSI 300 (-1,04 %). Makroekonomický kalendář DE: (10:00) – IFO Business climate USA: (14:30) – Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby USA: (16:00) –...

    celý článek »

    HSBC: Libra oslabí až na 1,2 USD

    Britská libra po vyhlášení překvapivých výsledků britského referenda oslabila o více jak 10% proti euru a ocitla se nejníže od roku 1985.Podle analytiků banky HSBC britská libra v souvislosti s překvapivým výsledkem referenda oslabí do konce 3Q směrem k..

    celý článek »

    Co Brexit udělá s finančním centrem světa?

    Britské historické rozhodnutí vzbuzuje řadu hlubokých obav. Jednou z nich je i budoucnost londýnského finančního centra. Není totiž žádným tajemstvím, že finanční sektor patřil mezi zastánce zachování členství v EU.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »