• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,318 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,364 ↑
    CZK / EUR 25,090 ↑
    CZK / CAD 17,095 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,714 ↑
    CZK / USD 23,448 ↑
    CZK / GBP 29,338 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Stavební spoření: počet smluv je nejnižší za 10 let

    Donedávna hvězda všech spořících nabídek – stavební spoření – je v posledních letech na ústupu. Příčinou je klesající státní podpora i úrok, který stavební spořitelny klientům garantují. Státní podpora klesla za posledních šest let o více než 55 %.

    celý článek »

    Wall Street zahájila týden v zeleném, Mylan +8 %

    Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní den v zelených číslech, kdy indexy přidaly přibližně půl procenta. Optimismus podpořila rostoucí cena ropy, která se vyšplhala nad 51 USD za barel po spekulacích, že hlavní producenti budou spolupracova...

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 11. 10. 16

    Začátek týdne se nesl v pozitivním duchu a hlavní indexy si připisovaly přibližně půl procenta, i když za slabších objemů, což lze připsat dnešnímu svátku Columbus Day a uzavřeným bankám. Ze stejného důvodu nebyla dnes zveřejněna žádná makrodata.

    celý článek »

    Wall Street zahájila týden v zeleném, Mylan +8 %

    Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní den v zelených číslech, kdy indexy přidaly přibližně půl procenta. Optimismus podpořila rostoucí cena ropy, která se vyšplhala nad 51 USD za barel po spekulacích, že hlavní producenti budou spolupracovat se zeměmi OPEC na snížení produkce.

    celý článek »

    Směřuje ECB k dalšímu jestřábímu kiksu?

    Několik zástupců Fedu má na tento týden naplánováno projev a dá se čekat, že půjde o hlavní tržní tahouny následujících dní. Pozornost a spekulace se ale také otáčí směrem k ECB, která začíná hovořit o brzdění nákupu aktiv.

    celý článek »

    Směřuje ECB k dalšímu jestřábímu kiksu?

    Několik zástupců Fedu má na tento týden naplánováno projev a dá se čekat, že půjde o hlavní tržní tahouny následujících dní. Pozornost a spekulace se ale také otáčí směrem k ECB, která začíná hovořit o brzdění nákupu aktiv.

    celý článek »

    Summary - Mlyn NV

    USA:Akciové trhy se připravují na výsledkovou sezonu, proto byl dnešek poměrně klidný. Mezi akciovými tituly nicméně zazářil Mylan NV poté, co došlo k urovnání sporu ohledně ceny produktu EpiPen.

    celý článek »

    Summary - Mylan NV

    USA: Akciové trhy se připravují na výsledkovou sezonu, proto byl dnešek poměrně klidný. Mezi akciovými tituly nicméně zazářil Mylan NV poté, co došlo k urovnání sporu ohledně ceny produktu EpiPen.

    celý článek »

    Trendové indikátory MACD (Moving Average Conv/Div)

    Autor: Bc. Patrik Chvátal Druhým indikátorem, který si představíme je Moving Average Convergence Divergence , nebo jednoduše MACD , který je velmi oblíbený mezi technickými analytiky a je obecně považován za jeden z nejspolehlivějších indikátorů,...

    celý článek »

    IEA: Ropná dohoda by mohla stabilizovat ropný trh rychleji

    Podle analytiků agentury IEA by dohoda v rámci OPECu a dalších hlavních producentů o omezení produkce mohla vybalancovat ropný trh dříve, než se původně očekávalo. Analytici nicméně také uvedli, že ohledně dohody panují některé nejistoty ohledně způsobu..

    celý článek »

    HBR: Co vede k úspěchu v podnikání

    Většina lidí se domnívá, že úspěšného podnikatele dělá nějaký výjimečný nápad. Je tomu tak, protože pokud máte začít s něčím novým, musíte takový nápad skutečně dostat.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 10.10.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 7.10.Změna10.10. Americký dolar USD 1 24.2490 -0.16%24.2090...

    celý článek »

    Investice jako výhodnější forma spoření?

    Nudí vás klasické formy spoření a jejich výnosy vám připadají nízké? Zkuste s Chytrým Honzou vstoupit do zajímavého světa investic. Cílem každého investora je maximalizovat výnos při zachování minimálního rizika.

    celý článek »

    Čeká nás korekce na akciích Amazonu?

    Internetový obchod Amazon patřící americké společnosti Amazon.com spadá mezi nejstarší a největší internetové obchody. Nové revoluční služby jsou důvodem prudké expanze akcií Amazonu.

    celý článek »

    Buffett je a bude jen jeden

    Když jsem začínal s investicemi, přečetl jsem vše od Warrena Buffetta, Bena Grahama, Phila Fishera, Charlieho Mungera a dalších předních investorů. Velký vliv na mě mělo zejména Buffettovo přirovnání investic s lístkem na dvacet jízd.

    celý článek »

    Monetární politika se stává neefektivní

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Centrální banky na světě se snaží rozpoutat globální ekonomiku nástroji, které ztratily svou účinnost a fiskální politiku se nedaří úspěšně tvořit, tvrdí generální ředitel JPMorgan Chase Jamie Dimon.

    celý článek »

    Nezaměstnanost se blíží pěti procentům

    Podle očekávání míra nezaměstnanosti v září poklesla o jednu desetinu procentního bodu na 5,2 % a je tak o necelý jeden procentní bod nižší než ve stejném roce loňského roku. Současně se dále zvýšila nabídka volných pracovních míst, kterých je nyní.

    celý článek »

    Vzestup USD téměř u konce

    Tradeři s USD se od posledního zasedání soustředí na tahouny mimo americké hospodářské ukazatele a politiku Fedu (DB, brexit). Nad očekávání dobré americké výsledky a jestřábí vyjádření Fedu podpořily názor, že v prosinci může přijít zvýšení sazeb o 25...

    celý článek »

    Clintonová vs. Trump - 2:0

    V noci na dnešek proběhla druhá z plánovaných tří veřejných debat amerických prezidentských kandidátů.Podle expertních pozorovatelů v rámci průzkumu CNN/ORC i ve druhém kole zvítězila demokratická kandidátka Hillary Clintonová a to v poměru 57%...

    celý článek »

    Krátkodobě nižší inflace

    Jednu desetinu nad prognózou ČNB a současně jednu desetinu pod trhem (a naším odhadem) skončila inflace v září. Doba velmi nízké inflace se však i tak chýlí ke svému konci s tím, jak se začínají zvyšovat ceny pohonných hmot a zejména pak i služeb na ...

    celý článek »

    Krátkodobě nižší inflace

    Jednu desetinu nad prognózou ČNB a současně jednu desetinu pod trhem (a naším odhadem) skončila inflace v září. Doba velmi nízké inflace se však i tak chýlí ke svému konci s tím, jak se začínají zvyšovat ceny pohonných hmot a zejména pak i služeb na českém trhu.

    celý článek »

    Nevěřte řečem… nakupte GBP

    Právě když trh téměř zapomněl na nejistotu z brexitu, došlo k bouřlivé reakci. Komentáře britské ministerské předsedkyně Mayové povzbuzují zastánce „tvrdého brexitu“ náznaky, že bude upřednostňovat britské rozhodnutí při jednání o přistěhovalectví.

    celý článek »

    Samsung zastavil výrobu vlajkové lodi Note 7

    Podle informací Bloombergu Samsung přerušil výrobu svého nejdražšího mobilního telefonu Note 7. Stalo se tak poté, co americký T-Mobile a australská Telstra přestali telefon nabízet zákazníkům kvůli opakovaným potížím s přehříváním a vznícením baterie.

    celý článek »

    Praha open – Trhy zůstávají nadále silné

    Pražská burza zažila slibný první říjnový týden. Přes páteční pokles indexu PX o 0,41 % na hodnotu 885,72 bodu si Praha za celý týden připsala 2,56 % a objemy obchodů byly s výjimkou pondělí nad průměrem za poslední rok 0,588 mld.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 10. 10. 2016

    Pondělí 10. 10. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (-0,15 %), S&P500 (-0,33 %) a NASDAQ (-0,27 %). Evropa: DAX (-0,74 %), CAC40 (-0,67 %), FTSE 100 (+0,63 %). Asie: Nikkei 225 (Svátek), Shanghai Comp. (+1,14 %), CSI 300 (+0,96 %).

    celý článek »

    Ústavní soud vydal zásadní rozhodnutí na téma souběhů

    Souběh funkcí je paralelní výkon funkce člena statutárního orgánu s manažerskou pozicí vykonávanou v pracovněprávním vztahu, jejíž náplní je obchodní vedení. Podle převládajícího názoru, včetně rozhodovací praxe Nejvyššího soudu, přitom takový souběh nebyl v zásadě přípustný. Jedinou výjimkou byla situace od roku 2012 do roku 2014, kdy souběh výslovně dovoloval obchodní zákoník. Nedávno však vyhlásil Ústavní soud své rozhodnutí, ve kterém zpochybnil dostatečnost dosavadní argumentace soudů k této otázce.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Co si bereme z mixu dat, výsledků a jednání Fedu?

    Ve středu, kdy jsme slavili Svátek práce a hrdliččin zval ku lásce hlas, musely americké trhy vstřebat velké množství nové inspirace. Byly to smíšené firemní výsledky (solidní Amazon vs slabé AMD či Starbucks) a také makroekonomické zprávy.

    celý článek »

    ČEZ: Nabídky v jaderném tendru podány

    ČEZ v úterý obdržel závazné nabídky na výstavbu jednoho jaderného bloku plus závaznou opci na až tři další bloky od francouzské EfD a korejské KHNP v souladu s očekáváním. O vítězi tendru by se mělo rozhodnout do léta a podpis smlouvy se očekává do&hellip

    celý článek »

    RBI: Čistý zisk nad odhady

    Banka reportovala za 1Q čistý zisk ve výši 664 mil. EUR (+144 % r/r; oček. 527 mil. EUR). Čisté úrokové výnosy byly meziročně vyšší o 5 % na úrovni 1,46 mld. EUR (oček. 1,42 mld.), naopak výnosy z poplatků propadly o 31 % r/r na 669 mil. EUR.

    celý článek »

    JTPEG: Splnění kovenantu dluhopisového programu

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. oznámila výsledky testování kovenantu LTV (Loan-To-Value) ručitele vztahujícího se k dluhopisovému programu. Testování bylo provedeno k 31. prosinci 2023, přičemž výsledná hodnota byla 48,2 %, což splňuje stanovenou&h

    celý článek »

    PM ČR: Změna vedení a schválení dividendy

    Valná hromada akcionářů Philip Morris ČR včera mimo jiné schválila dividendu ze zisku minulého roku ve výši 1220 Kč na akcii (7,8% hrubý dividendový výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 7. května.

    celý článek »

    Obchody s kryptem stouply od ledna do dubna o čtvrtinu

    Objem obchodů s kryptoměnami v Česku v dubnu meziročně stoupl zhruba o 23 procent na více než 430 milionů korun. To je o osm procent více než v předchozím měsíci. Za první čtyři měsíce se tak zobchodovaly kryptoměny za 1,53 miliardy korun, což je o 32 pr

    celý článek »

    Problémy v průmyslu přetrvávají

    Index nákupních manažerů (PMI) výrazně poklesl z 46,2 bodů v březnu na 44,7 bodů v dubnu. Hlavním problémem je stále nízká zahraniční poptávka, která se projevuje nižším množstvím nových zakázek a tím pádem také nižší potřebou výroby.

    celý článek »

    Trh AUD/USD se většinu času pohybuje do strany

    Měnový pár AUD/USD byl tento týden prodáván poté, co se býci snažili překonat hranici 0,6575. V širším pohledu se pár obchoduje zpět v bočním pásmu, které od poloviny ledna obsahovalo většinu cenové akce, a výhled tak zůstává neutrální.

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (02.05.2024)

    Měnový pár USDJPY dnes po pravděpodobné intervenci Bank of Japan okamžitě umazal značnou část ztrát a nyní získává více než 1 % a vrací se nad hranici 155. Pravda, nejvyšší diplomat japonského devizového trhu Kanda odmítl situaci komentovat a

    celý článek »

    Vládní důchodová odvaha

    Vláda schválila návrh zákona s reformou penzí. Novela počítá s řadou významných změn. Zaprvé obsahuje navyšování důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života. Cílem je, aby lidé trávili v důchodu cca 21,5 roku.

    celý článek »

    Růst HDP v 1q24

    ČSÚ předběžně odhadl růst české ekonomiky v 124 na +0,5 % mezičtvrtletně a +0,4 % meziročně. Kolega Jirka Polanský k tomu v Bleskovce napsal: „To je sice stále velmi nízké číslo, ale celkově data naznačují, že se česká ekonomika vymaňuje ze stagnace a&hel

    celý článek »

    Fed dle očekávání sazby nezměnil

    Americká centrální banka v souladu s očekáváním finančních trhů nechala cílové pásmo pro svou klíčovou úrokovou sazbu na úrovni 5,25–5,5 %. Ke změně ale došlo u druhého měnověpolitického nástroje používaného Fedem, tedy u kvantitativního utahování...

    celý článek »

    Eurozóna: HDP v 1Q mírně rostlo

    HDP eurozóny v 1Q vzrostlo o 0,3 % q/q (-0,1 % q/q ve 4Q), což překonalo očekávání (oček. 0,1 % q/q). Meziročně HDP vzrostlo o 0,4 % r/r (+0,1 % r/r ve 4Q). Výsledky ukazují největší nárůst ekonomické aktivity v eurozóně od poloviny roku 2022, i když v&he

    celý článek »

    Měnový trh USD/JPY se propadl po vyhlášení FEDU

    USD/JPY se od začátku roku nachází ve stabilně rostoucím trendu a v pondělí dosáhl nového 34letého maxima. Po seanci na horské dráze, která se odehrála ten den po spekulacích o japonské intervenci, zažil pár silný výprodej, než získal zpět značnou část&he

    celý článek »

    Než otevře Wall Street: Carvana, DoorDash

    Hlavní zámořské indexy po včerejší volatilní seanci nakonec oslabovaly, přičemž zisk si dokázal udržet pouze Dow Jones . Včerejší závěr a silné prodejní tlaky ale přes noc zmizely a dnešní premarket ukazuje u většiny akcií zelený růst.

    celý článek »

    ČNB snižuje úrokové sazby

    Bankovní rada ČNB na svém dnešním jednání snížila dvoutýdenní repo sazbu (2T repo sazbu) o 0,5 procentního bodu na 5,25 %. Současně rozhodla o snížení diskontní sazby ve stejném rozsahu na 4,25 % a lombardní sazby na 6,25 %.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 02.05.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.4.Změna2.5. Americký dolar USD 1 23.4530 -0.02%23.4480...

    celý článek »

    Podpora zemědělců není efektivní

    Zavedení redistributivní platby, která měla podpořit malé zemědělské podniky na úkor velkých, se zvrtlo. Konstatuje to vedení Agrární komory ČR v článku, který zveřejnilo v dubnovém čísle svého časopisu AGRObase.

    celý článek »

    Jan Bureš: ČNB snižuje sazby na 5,25 %, ale jejich trajektorii reviduje prudce vzhůru

    ČNB dnes poměrem 7:0 snížila úrokové sazby o dalších 50bps z 5,75 % na 5,25 %. Nová prognóza však současně přinesla vyšší očekávanou trajektorii sazeb a od dalšího zasedání indikuje “opatrnější” snižování sazeb po 25bps - na konci roku tak prognóza předpokládá 3měsíční PRIBOR na úrovni 4,30 %, což je výrazně více než v únoru (2,93 %).

    celý článek »

    Zůstaneme jestřáby. A tak se i stalo (video)

    Zůstaneme jestřáby. To je věta, kterou jsme do guvernéra České národní banky Aleše Michla slyšeli opakovaně. Zazněla i na dnešní tiskové konferenci po květnovém zasedání bankovní rady, která doručila snížení sazeb a jestřábí prognózu. Ta pomohla koruně...

    celý článek »

    ČNB opět snížila sazby o 0,5 bodu

    Bankovní rada České národní banky na svém dnešním pravidelném měnověpolitickém zasedání rozhodla o snížení základní úrokové sazby o 0,50 procentního bodu na hodnotu 5,25 %. Čtěte komentář Víta Hradila

    celý článek »

    Mnoho povyku pro nic (Tématické reporty)

    Česká národní banka znovu snížila úrokové sazby o 50 bb a klíčová repo sazba tak klesla na 5,25 %. Rozhodnutí bylo tentokrát jednohlasné. Inflace se dostala na dvouprocentní cíl, poblíž kterého by se podle ČNB měla udržet i na celém horizontu prognózy....

    celý článek »