• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,312 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,371 ↑
    CZK / EUR 25,145 ↑
    CZK / CAD 17,138 ↑
    CZK / PLN 5,821 ↑
    CZK / CHF 25,692 ↑
    CZK / USD 23,453 ↑
    CZK / GBP 29,417 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 28. 10. 16

    Ve čtvrtek indexy mírně ztrácely, avšak technologický Nasdaq odepisoval více než půl procenta.Dnes zveřejněná makrodata ukázala pokles objednávek zboží dlouhodobé spotřeby, smíšeně dopadly počty žádostí v nezaměstnanosti a lepší byly rozjednané prodeje...

    celý článek »

    Proč Švýcaři platí daně dřív, než musí?

    Švýcarská vláda ve středu oznámila neplánovaný přebytek rozpočtu v hodnotě 2,2 miliard švýcarských franků. Stalo se tak poté, co velké množství švýcarských společností využilo možnosti zaplatit daně dříve, než musí – do nedávna dokonce úřady nabízely t...

    celý článek »

    Proč Švýcaři platí daně dřív, než musí?

    Švýcarská vláda ve středu oznámila neplánovaný přebytek rozpočtu v hodnotě 2,2 miliard švýcarských franků. Stalo se tak poté, co velké množství švýcarských společností využilo možnosti zaplatit daně dříve, než musí – do nedávna dokonce úřady nabízely takovým společnostem slevu na dani.

    celý článek »

    Summary - Nokia

    Evropa:Nokia Oyj (DIP)Tržby společnosti Nokia poklesly meziročně o 6 % na 5,9 mld. EUR při srovnatelných tržních očekáváních. Největší propad tržeb (-12 % YoY) zaznamenala divize Networks.

    celý článek »

    Summary - Nokia

    Evropa: Nokia Oyj (DIP) Tržby společnosti Nokia poklesly meziročně o 6 % na 5,9 mld. EUR při srovnatelných tržních očekáváních. Největší propad tržeb (-12 % YoY) zaznamenala divize Networks.

    celý článek »

    Souhrn 27.10. - trhy se zdráhají růst, nejistot je příliš mnoho a příliš blízko, libra silněji oslabuje i přes slušný růst HDP, ropa se snaží držet hranici 50 USD, BCPP v plusu díky bankám, O2 silně koriguje

    Pražská burza zakončila svůj zkrácený týden lehce nadprůměrnou likviditou a celkem zajímavým růstem pod taktovkou bank. Evropské trhy se dnes kromě rána vyhýbaly výraznějším pohybům a ve finále lehce oslabovaly.

    celý článek »

    Rusko hodlá prodat 19,5% Rosneftu

    Podle agenturních zpráv se Rusko zjevně inspirovalo postupem Saúdské Arábie a zvažuje údajně prodej části své ropné jedničky OAO Rosněft. Na prodej by mohlo být údajně až 19,5% akcií.Saúdská Arábie plánuje prodej cca 5procentního podílu ve svém ARAMCO.

    celý článek »

    Zisky amerických korporací opět rostou

    Ve Spojených státech amerických se v těchto dnech naplno rozjíždí třetí výsledková sezóna v letošním roce, kterou, jako obvykle, neoficiálně odstartoval report hospodářských čísel zámořského producenta hliníku Alcoa.

    celý článek »

    US - počet nových žádostí o podporu klesl na 258 000

    P očet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA v uplynulém týdnu poklesl o 3 000 na 258 000 případů. Trh počítal v průměru s větším poklesem k 255 000 žádostí. Čtyřtýdenní klouzavý průměr mírně rostl o 1000 na celkových 253 000 případů.

    celý článek »

    Ztrátový Twitter bude propouštět

    Hledal-li Twitter důvody, proč zůstat nezávislou firmou, mohl jeden z nich najít ve výsledkách za uplynulé čtvrtletí. Výnos i počet uživatelů během léta a v září překonaly odhady, Twitter tudíž může pokračovat v plánech, jak se vrátit k růstu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 27.10.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 26.10.Změna27.10. Americký dolar USD 1 24.7360 -0.02%24.7290...

    celý článek »

    Nokia čeká další problémy na trzích, akcie se propadly

    Nokii sice v uplynulém čtvrtletí klesly tržby, i tak se jí ale vedlo o něco lépe než švédskému konkurentu Ericsson. Finská firma, která kdysi vládla trhu s mobilními telefony, patří k hlavním hráčům na trhu s telekomunikačním vybavením, který ale nen...

    celý článek »

    Tesla: Po třech letech poprvé v zisku

    Akcionáři Tesla Motors měli s hospodařením automobilky v posledních letech svatou trpělivost, ta se jim ale přinejmenším nyní vyplatila. Americký výrobce elektrických aut se poprvé po více než třech letech dostal do černých čísel.

    celý článek »

    Nokia čeká další problémy na trzích, akcie se propadly

    Nokii sice v uplynulém čtvrtletí klesly tržby, i tak se jí ale vedlo o něco lépe než švédskému konkurentu Ericsson. Finská firma, která kdysi vládla trhu s mobilními telefony, patří k hlavním hráčům na trhu s telekomunikačním vybavením, který ale není v poslední době v dobré kondici.

    celý článek »

    Evropa mírně ztrácí, Nokia po výsledcích -8 %

    Evropské akciové trhy se střídavě pohybují mezi kladnými a zápornými hodnotami a hledají tak směr pro svůj další vývoj. Sledované jsou zejména jednotlivé korporátní výsledky, kdy svá čísla reportovaly významné společnosti v Evropě i Spojených státech.

    celý článek »

    Třetí čtvrtletí 2016 bylo pro Deutsche Bank ziskové. Překvapivě

    Třetí čtvrtletí roku 2016 přineslo německé Deutsche Bank, jejíž akcie se v září dotkly historických minim, nečekané zisky. Zatímco analytici oslovení agenturou Bloomberg očekávali ztrátu až 394 miliónů eur, Deutsche se za předposlední kvartál podařilo vykázat čistý zisk 256 miliónů eur po rekordní ztrátě šest miliard eur před rokem, a to zejména kvůli odpisům a urovnávání sporů.

    celý článek »

    Výsledky Biogenu za 3Q překonaly odhady

    Biogen včera ještě před zahájením amerického obchodování zveřejnil výsledky, které překonaly očekávání trhu. Tržby dosáhly 2,96 (+6,5 % r/r) vs. oček. 2,9 mld. USD. Čistý zisk na akcii dosáhl na 5,19 (+16 % r/r) vs. oček. 4,97 USD.

    celý článek »

    Česko vloni vyprodukovalo 26,9 miliónu tun odpadu

    27. října 2016 S růstem ekonomiky souvisí i množství odpadů vyprodukovaných v roce 2015. Celkem se jedná o 26,9 miliónu tun. O 13 % více než v předchozím roce. Největší část odpadů připadala na podniky. Komunální odpad pak tvořil 3,3 miliónu tun....

    celý článek »

    Zisk Barclays ve 3Q rostl o 35%

    Banka Barclays dosáhla ve 3Q meziročního růstu zisku o 35 %, především zásluhou růstu příjmů z obchodování s dluhopisy. Očištěný zisk dosáhl 1,7 mld. GBP a překonal odhady trhu na úrovni 1,53 mld. GBP.

    celý článek »

    Ranní kafe BH Securities 27.10.2016

    Tesla porazila očekávání ohledně tržeb a vykázala zisk. Akcie rostly po skončení obchodování o 6 %. Z Velké Británie se dnes dozvíme první údaje o HDP za 3. čtvrtletí, týdenní data z trhu práce, objednávky zboží dlouhodobé spotřeby za září a také...

    celý článek »

    Výsledky Barrick Gold za 3Q překonaly odhady

    Barrick Gold včera po trhu zveřejnil výsledky, které na všech úrovních překonaly očekávání. Firma vytěžila 1,38 mil. uncí zlata, nad očekáváním 1,33 mil., a tržby 2,30 mld. USD tak překonaly odhady 2,23 mld.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Co si bereme z mixu dat, výsledků a jednání Fedu?

    Ve středu, kdy jsme slavili Svátek práce a hrdliččin zval ku lásce hlas, musely americké trhy vstřebat velké množství nové inspirace. Byly to smíšené firemní výsledky (solidní Amazon vs slabé AMD či Starbucks) a také makroekonomické zprávy.

    celý článek »

    ČEZ: Nabídky v jaderném tendru podány

    ČEZ v úterý obdržel závazné nabídky na výstavbu jednoho jaderného bloku plus závaznou opci na až tři další bloky od francouzské EfD a korejské KHNP v souladu s očekáváním. O vítězi tendru by se mělo rozhodnout do léta a podpis smlouvy se očekává do&hellip

    celý článek »

    RBI: Čistý zisk nad odhady

    Banka reportovala za 1Q čistý zisk ve výši 664 mil. EUR (+144 % r/r; oček. 527 mil. EUR). Čisté úrokové výnosy byly meziročně vyšší o 5 % na úrovni 1,46 mld. EUR (oček. 1,42 mld.), naopak výnosy z poplatků propadly o 31 % r/r na 669 mil. EUR.

    celý článek »

    JTPEG: Splnění kovenantu dluhopisového programu

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. oznámila výsledky testování kovenantu LTV (Loan-To-Value) ručitele vztahujícího se k dluhopisovému programu. Testování bylo provedeno k 31. prosinci 2023, přičemž výsledná hodnota byla 48,2 %, což splňuje stanovenou&h

    celý článek »

    PM ČR: Změna vedení a schválení dividendy

    Valná hromada akcionářů Philip Morris ČR včera mimo jiné schválila dividendu ze zisku minulého roku ve výši 1220 Kč na akcii (7,8% hrubý dividendový výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 7. května.

    celý článek »

    Obchody s kryptem stouply od ledna do dubna o čtvrtinu

    Objem obchodů s kryptoměnami v Česku v dubnu meziročně stoupl zhruba o 23 procent na více než 430 milionů korun. To je o osm procent více než v předchozím měsíci. Za první čtyři měsíce se tak zobchodovaly kryptoměny za 1,53 miliardy korun, což je o 32 pr

    celý článek »

    Problémy v průmyslu přetrvávají

    Index nákupních manažerů (PMI) výrazně poklesl z 46,2 bodů v březnu na 44,7 bodů v dubnu. Hlavním problémem je stále nízká zahraniční poptávka, která se projevuje nižším množstvím nových zakázek a tím pádem také nižší potřebou výroby.

    celý článek »

    Trh AUD/USD se většinu času pohybuje do strany

    Měnový pár AUD/USD byl tento týden prodáván poté, co se býci snažili překonat hranici 0,6575. V širším pohledu se pár obchoduje zpět v bočním pásmu, které od poloviny ledna obsahovalo většinu cenové akce, a výhled tak zůstává neutrální.

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (02.05.2024)

    Měnový pár USDJPY dnes po pravděpodobné intervenci Bank of Japan okamžitě umazal značnou část ztrát a nyní získává více než 1 % a vrací se nad hranici 155. Pravda, nejvyšší diplomat japonského devizového trhu Kanda odmítl situaci komentovat a

    celý článek »

    Vládní důchodová odvaha

    Vláda schválila návrh zákona s reformou penzí. Novela počítá s řadou významných změn. Zaprvé obsahuje navyšování důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života. Cílem je, aby lidé trávili v důchodu cca 21,5 roku.

    celý článek »

    Růst HDP v 1q24

    ČSÚ předběžně odhadl růst české ekonomiky v 124 na +0,5 % mezičtvrtletně a +0,4 % meziročně. Kolega Jirka Polanský k tomu v Bleskovce napsal: „To je sice stále velmi nízké číslo, ale celkově data naznačují, že se česká ekonomika vymaňuje ze stagnace a&hel

    celý článek »

    Fed dle očekávání sazby nezměnil

    Americká centrální banka v souladu s očekáváním finančních trhů nechala cílové pásmo pro svou klíčovou úrokovou sazbu na úrovni 5,25–5,5 %. Ke změně ale došlo u druhého měnověpolitického nástroje používaného Fedem, tedy u kvantitativního utahování...

    celý článek »

    Eurozóna: HDP v 1Q mírně rostlo

    HDP eurozóny v 1Q vzrostlo o 0,3 % q/q (-0,1 % q/q ve 4Q), což překonalo očekávání (oček. 0,1 % q/q). Meziročně HDP vzrostlo o 0,4 % r/r (+0,1 % r/r ve 4Q). Výsledky ukazují největší nárůst ekonomické aktivity v eurozóně od poloviny roku 2022, i když v&he

    celý článek »

    Měnový trh USD/JPY se propadl po vyhlášení FEDU

    USD/JPY se od začátku roku nachází ve stabilně rostoucím trendu a v pondělí dosáhl nového 34letého maxima. Po seanci na horské dráze, která se odehrála ten den po spekulacích o japonské intervenci, zažil pár silný výprodej, než získal zpět značnou část&he

    celý článek »

    Než otevře Wall Street: Carvana, DoorDash

    Hlavní zámořské indexy po včerejší volatilní seanci nakonec oslabovaly, přičemž zisk si dokázal udržet pouze Dow Jones . Včerejší závěr a silné prodejní tlaky ale přes noc zmizely a dnešní premarket ukazuje u většiny akcií zelený růst.

    celý článek »

    ČNB snižuje úrokové sazby

    Bankovní rada ČNB na svém dnešním jednání snížila dvoutýdenní repo sazbu (2T repo sazbu) o 0,5 procentního bodu na 5,25 %. Současně rozhodla o snížení diskontní sazby ve stejném rozsahu na 4,25 % a lombardní sazby na 6,25 %.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 02.05.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.4.Změna2.5. Americký dolar USD 1 23.4530 -0.02%23.4480...

    celý článek »

    Podpora zemědělců není efektivní

    Zavedení redistributivní platby, která měla podpořit malé zemědělské podniky na úkor velkých, se zvrtlo. Konstatuje to vedení Agrární komory ČR v článku, který zveřejnilo v dubnovém čísle svého časopisu AGRObase.

    celý článek »

    Jan Bureš: ČNB snižuje sazby na 5,25 %, ale jejich trajektorii reviduje prudce vzhůru

    ČNB dnes poměrem 7:0 snížila úrokové sazby o dalších 50bps z 5,75 % na 5,25 %. Nová prognóza však současně přinesla vyšší očekávanou trajektorii sazeb a od dalšího zasedání indikuje “opatrnější” snižování sazeb po 25bps - na konci roku tak prognóza předpokládá 3měsíční PRIBOR na úrovni 4,30 %, což je výrazně více než v únoru (2,93 %).

    celý článek »

    Zůstaneme jestřáby. A tak se i stalo (video)

    Zůstaneme jestřáby. To je věta, kterou jsme do guvernéra České národní banky Aleše Michla slyšeli opakovaně. Zazněla i na dnešní tiskové konferenci po květnovém zasedání bankovní rady, která doručila snížení sazeb a jestřábí prognózu. Ta pomohla koruně...

    celý článek »

    ČNB opět snížila sazby o 0,5 bodu

    Bankovní rada České národní banky na svém dnešním pravidelném měnověpolitickém zasedání rozhodla o snížení základní úrokové sazby o 0,50 procentního bodu na hodnotu 5,25 %. Čtěte komentář Víta Hradila

    celý článek »