• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,318 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,364 ↑
    CZK / EUR 25,090 ↑
    CZK / CAD 17,095 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,714 ↑
    CZK / USD 23,448 ↑
    CZK / GBP 29,338 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 18. 10. 16

    V úvodu týdne indexy ztrácely přibližně tři desetiny procenta.V červeném se pohybovaly všechny sektory, kromě utilit, které udržely půlprocentní růst. Dnes zveřejněné výsledky hospodaření společností Bank of America a Hasbro překonaly očekávání a tituly..

    celý článek »

    Summary: Bank of America

    USA:Bankovní sektor dnes opět potvrzuje úspěšný kvartál díky výsledkům Bank of America (DIP). Bankovní dům pokračuje v trendu, který minulý týden nastolily JPMorgan a Citibank, a překonává očekávání trhu.

    celý článek »

    Summary: Bank of America

    USA: Bankovní sektor dnes opět potvrzuje úspěšný kvartál díky výsledkům Bank of America (DIP). Bankovní dům pokračuje v trendu, který minulý týden nastolily JPMorgan a Citibank, a překonává očekávání trhu.

    celý článek »

    Nová data dolaru nepomohla navýšit zisky

    Inflace v eurozóně dnes podle očekávání velkou pozornost nepřitáhla, pouze potvrdila předběžná čísla. Slabší údaje přišly odpoledne z amerického průmyslu, jehož výroba se po srpnovém poklesu zmohla pouze na mírný nárůst, přičemž průzkum v New Yorku podal negativní indikaci pro říjen.

    celý článek »

    Praha close - Trh v úvodu týdne v zeleném, O2ČR +3,3 %

    Pražská burza zahájila týden solidním růstem. Akcie O2ČR, u kterých se začalo rozhodovat o setrvání v indexu MSCI, vystřelily raketově vzhůru a spolu s výrazným nárůstem u ČEZu, Monety či Unipetrolu pomohly indexu PX zakončit obchodní seanci na 906,97...

    celý článek »

    Photon Energy zahájila na BCPP růstem o 32%

    Na pražské burze se dnes začne obchodovat s akciemi Photon Energy N.V. Společnost vlastní a provozuje solární elektrárny a poskytuje jejich servis. V Praze by se měly obchodovat na trhu Free Market. Akcie se již obchodují ve Varšavě.

    celý článek »

    Praha close - Trh v úvodu týdne v zeleném, O2ČR +3,3 %

    Pražská burza zahájila týden solidním růstem. Akcie O2ČR, u kterých se začalo rozhodovat o setrvání v indexu MSCI, vystřelily raketově vzhůru a spolu s výrazným nárůstem u ČEZu, Monety či Unipetrolu pomohly indexu PX zakončit obchodní seanci na 906,97 bodu s přírůstkem 0,87 procenta.

    celý článek »

    Výsledky Bank of America za 3Q překonaly odhady trhu

    Bank of America za 3Q tohoto roku vykázala meziroční růst zisku o 6,6% na 4,45 mld. USD = 41 cent na akcii, což překonalo očekávání trhu nastavená na 34 centy.Celkové tržby a příjmy rostly o 14% na 21,64 mld. USD oproti trhem očekávaným 20,96 mld. USD.

    celý článek »

    Pět rad, jak správně prostřít slavnostní stůl

    Plánujete oslavu narozenin, nebo jen tak pozvat přátele či rodinu na dobrou večeři? Jistě chcete, aby si kromě kulinářského zážitku odnesli také pocit dokonale stráveného času téměř jako v luxusní restauraci. A k tomu patří krásně prostřený stůl.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 17.10.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.10.Změna17.10. Americký dolar USD 1 24.5610 +0.09%24.5840...

    celý článek »

    Americký rozpočtový deficit poprvé za 6 let vzrostl

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Podíl deficitu rozpočtu na ekonomice v USA vzrostl poprvé za posledních 6 let, příčinnou je stárnoucí populace a rostoucí vládní výdaje. Výdaje překročili příjmy o 587,4 mld. dolarů v období za 12 měsíců do 30.

    celý článek »

    Týdenní výhled - Fischer, inflační data, ECB

    Na páteční vystoupení Janet Yellenové navážou v nejbližších dnech další její kolegové v čele s místopředsedou Stanley Fischerem. Náš postoj zůstává beze změny: Sazby by měly znovu stoupnout v prosinci a dále pak pokračovat vzhůru pomalu.

    celý článek »

    Týdenní výhled - Výsledky, inflační data, ECB

    Na páteční vystoupení Janet Yellenové navážou v nejbližších dnech další její kolegové v čele s místopředsedou Stanley Fischerem. Náš postoj zůstává beze změny: Sazby by měly znovu stoupnout v prosinci a dále pak pokračovat vzhůru pomalu.

    celý článek »

    Bank of America překvapila trhy, akcie v premarketu +1,5 %

    Bank of America navázala na sérii nečekaně solidních kvartálních zisků velkých amerických bank. Čistý zisk banky vzrostl ve třetím čtvrtletí o 7,3 % a překonal očekávání trhu, podobně jako tomu bylo minulý týden u konkurenčních Citigroup a Wells Fargo.

    celý článek »

    Zákeřnost výnosových měr

    V poslední době slýchávám čím dál častěji názory, že jsou výnosové míry komerčních nemovitostí na historických minimech, ceny na svých maximech a že realitní akvizice dávají při daných parametrech pramalý smysl.

    celý článek »

    Nepřekvapivá zpráva Fedu & silný maloobchodní prodej

    Minimálně sedm členů Fedu tento týden hovořilo, mezi nimi v pátek i Janet Yellenová. Stratégové důrazně naznačili prosincové zvýšení sazeb, jehož pravděpodobnost se nyní odhaduje na 68%. Opakuje se loňský scénář s prosincovým zvýšením.

    celý článek »

    BoE může velebit devalvovanou libru

    Propad libry se vlastně nevysvětlil Týden po propadu, který poslal GBPUSD po úroveň 1,2000, aby se potom odrazil zpátky, je znepokojující, že důvody stále nejsou zřejmé. Můžeme vinit algoritmy, ale jak najít důvod, který by vysvětloval takový výprodej...

    celý článek »

    Evropa zahájila týden poklesem, nedaří se ropným titulům

    Západoevropské akciové indexy se na počátku nového týdne pohybují mírně v záporu, když proti pátečnímu závěru odepisují několik desetin. Index Stoxx 600 směřuje do blízkosti nejnižších úrovní za poslední dva měsíce, přičemž cena ropy se dostala zpět do těsné blízkosti 50 USD za barel.

    celý článek »

    Investice do bitcoinu? Nevěřte na zázraky

    Zhodnocení za rok 2013 ve výši přes 5500 % přilákalo před lety pozornost k první z kryptoměn, bitcoinu. Současně však před investicemi varují silné propady po krádežích či pádech burz. Za rok 2014 tak měna zejména kvůli pádu velké burzy ztratila 58 %.

    celý článek »

    Yellen: Budeme udržovat kotel ve varu

    Šéfka Fedu dostála své holubičí pověsti. V pátek prohlásila, že když se podaří přehřívání ekonomiky udržovat, tak je možné odstranit náklady vzniklé díky Velké Recesi (to je ta, která podle NBER začala v prosinci 2007 a skončila v červnu 2009, ale s...

    celý článek »

    Skotové si pro Jednotný trh nechají vrtat koleno

    Britské premiérce se komplikuje vyjednávající pozice s EU o vystoupení poté, co řekla, že setrvání na jednotném trhu není vlastně priorita. Nicola Sturgeon, lídr Skotské národní strany a zároveň šéfka Skotské vlády totiž mimo jiné řekla, že vyžaduje pro..

    celý článek »

    Itálie děkuje mafii

    Italský vládní dluh k HDP dosáhne cca 133 procent HDP. Vysoké číslo. Ale ve skutečnosti by mohlo být ještě vyšší. Jde o poměr dluhu k HDP. Statistikové do HDP ale dávají i odhad šedé a ilegální ekonomiky. V Itálii jde o významný sektor. Bez mafie a spol.

    celý článek »

    Výrobci zdražují jen velmi opatrně

    Výrobci stále nechtějí volání po zvyšování cen na českém trhu vyslyšet. A většinou vlastně ani nemohou, když vezmeme jejich postavení na domácím i zahraničním trhu, kde vystupují často jako subdodavatelé či dodavatelé vázaní pevnými cenami na silně kon...

    celý článek »

    Výrobci zdražují jen velmi opatrně

    Výrobci stále nechtějí volání po zvyšování cen na českém trhu vyslyšet. A většinou vlastně ani nemohou, když vezmeme jejich postavení na domácím i zahraničním trhu, kde vystupují často jako subdodavatelé či dodavatelé vázaní pevnými cenami na silně konkurenčních trzích.

    celý článek »

    Twitter: Nabídku převzetí nepodá ani Salesforce

    Generální ředitel společnosti Salesforce Marc Benioff v pátek řekl, že nepodá nabídku na akvizici Twitteru. Již dříve média uvedla, že od podání nabídky upustili i ostatní zájemci , o kterých se spekulovalo (Alphabet, Walt Disney).

    celý článek »

    Indexy cen vývozu a dovozu - srpen 2016

    V srpnu 2016 vývozní a dovozní ceny meziměsíčně shodně klesly o 0,1 %, směnné relace dosáhly hodnoty 100,0 %. Meziročně se vývozní ceny snížily o 2,5 %, dovozní ceny o 3,6 %, směnné relace dosáhly hodnoty 101,1 %. Meziměsíční srovnání: Vývozní ceny..

    celý článek »

    ČR - indexy cen výrobců PPI v září svorně rostly

    Meziměsíčně vzrostly ceny zemědělských výrobců o 4,2 %, průmyslových výrobců o 0,3 %, stavebních prací o 0,2 % a tržních služeb o 1,1 %. Meziročně byly nižší ceny zemědělských výrobců o 3,4 % a průmyslových výrobců o 2,4 %. Ceny stavebních prací...

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 17. 10. 2016

    Pondělí 17. 10. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,22 %), S&P500 (+0,02 %) a NASDAQ (+0,02 %). Evropa: DAX (+1,60 %), CAC40 (+1,49 %), FTSE 100 (+0,51 %). Asie: Nikkei 225 (+0,26 %), Shanghai Comp. (-0,55 %), CSI 300 (-0,42 %).

    celý článek »

    Ranní pondělní kafe BH Securities 17.10.2016

    Americké trhy v pátek v průběhu dne odevzdaly většinu počátečních zisků po slabších číslech z michiganského spotřebitelského sentimentu. Šéfka FEDu Janet Yellenová v pátečním projevu zmínila, že by mohlo být chytré nechat běžet ekonomiku pod „vyšším...

    celý článek »

    Průmysl 4.0 ve znamení údržby a servisu

    Svět průmyslu se dnes čím dál víc prolíná se světem IT. V té souvislosti zaznívá především termín Průmysl 4.0. Jeho součástmi jsou Prediktivní údržba a Inteligentní servis. Nový produkt s názvem SCS, jehož úkolem je jejich automatizovaná podpora, je...

    celý článek »

    Trendové indikátory - MACD

    Autor: Bc. Patrik Chvátal Druhým indikátorem, který si představíme je Moving Average Convergence Divergence , nebo jednoduše MACD , který je velmi oblíbený mezi technickými analytiky a je obecně považován za jeden z nejspolehlivějších indikátorů,...

    celý článek »

    Nabyvatel nemovitosti bude poplatníkem daně

    Pokud plánujete koupi nebo prodej nemovitosti, případně již máte podepsané smlouvy, ujistěte se, že jste zohlednili zásadní změny týkající se daně z nabytí nemovitých věcí. Nová právní úprava obrací stávající nastavení a přináší několik dalších novinek – a to již od 1. listopadu 2016.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Co si bereme z mixu dat, výsledků a jednání Fedu?

    Ve středu, kdy jsme slavili Svátek práce a hrdliččin zval ku lásce hlas, musely americké trhy vstřebat velké množství nové inspirace. Byly to smíšené firemní výsledky (solidní Amazon vs slabé AMD či Starbucks) a také makroekonomické zprávy.

    celý článek »

    ČEZ: Nabídky v jaderném tendru podány

    ČEZ v úterý obdržel závazné nabídky na výstavbu jednoho jaderného bloku plus závaznou opci na až tři další bloky od francouzské EfD a korejské KHNP v souladu s očekáváním. O vítězi tendru by se mělo rozhodnout do léta a podpis smlouvy se očekává do&hellip

    celý článek »

    RBI: Čistý zisk nad odhady

    Banka reportovala za 1Q čistý zisk ve výši 664 mil. EUR (+144 % r/r; oček. 527 mil. EUR). Čisté úrokové výnosy byly meziročně vyšší o 5 % na úrovni 1,46 mld. EUR (oček. 1,42 mld.), naopak výnosy z poplatků propadly o 31 % r/r na 669 mil. EUR.

    celý článek »

    JTPEG: Splnění kovenantu dluhopisového programu

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. oznámila výsledky testování kovenantu LTV (Loan-To-Value) ručitele vztahujícího se k dluhopisovému programu. Testování bylo provedeno k 31. prosinci 2023, přičemž výsledná hodnota byla 48,2 %, což splňuje stanovenou&h

    celý článek »

    PM ČR: Změna vedení a schválení dividendy

    Valná hromada akcionářů Philip Morris ČR včera mimo jiné schválila dividendu ze zisku minulého roku ve výši 1220 Kč na akcii (7,8% hrubý dividendový výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 7. května.

    celý článek »

    Obchody s kryptem stouply od ledna do dubna o čtvrtinu

    Objem obchodů s kryptoměnami v Česku v dubnu meziročně stoupl zhruba o 23 procent na více než 430 milionů korun. To je o osm procent více než v předchozím měsíci. Za první čtyři měsíce se tak zobchodovaly kryptoměny za 1,53 miliardy korun, což je o 32 pr

    celý článek »

    Problémy v průmyslu přetrvávají

    Index nákupních manažerů (PMI) výrazně poklesl z 46,2 bodů v březnu na 44,7 bodů v dubnu. Hlavním problémem je stále nízká zahraniční poptávka, která se projevuje nižším množstvím nových zakázek a tím pádem také nižší potřebou výroby.

    celý článek »

    Trh AUD/USD se většinu času pohybuje do strany

    Měnový pár AUD/USD byl tento týden prodáván poté, co se býci snažili překonat hranici 0,6575. V širším pohledu se pár obchoduje zpět v bočním pásmu, které od poloviny ledna obsahovalo většinu cenové akce, a výhled tak zůstává neutrální.

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (02.05.2024)

    Měnový pár USDJPY dnes po pravděpodobné intervenci Bank of Japan okamžitě umazal značnou část ztrát a nyní získává více než 1 % a vrací se nad hranici 155. Pravda, nejvyšší diplomat japonského devizového trhu Kanda odmítl situaci komentovat a

    celý článek »

    Vládní důchodová odvaha

    Vláda schválila návrh zákona s reformou penzí. Novela počítá s řadou významných změn. Zaprvé obsahuje navyšování důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života. Cílem je, aby lidé trávili v důchodu cca 21,5 roku.

    celý článek »

    Růst HDP v 1q24

    ČSÚ předběžně odhadl růst české ekonomiky v 124 na +0,5 % mezičtvrtletně a +0,4 % meziročně. Kolega Jirka Polanský k tomu v Bleskovce napsal: „To je sice stále velmi nízké číslo, ale celkově data naznačují, že se česká ekonomika vymaňuje ze stagnace a&hel

    celý článek »

    Fed dle očekávání sazby nezměnil

    Americká centrální banka v souladu s očekáváním finančních trhů nechala cílové pásmo pro svou klíčovou úrokovou sazbu na úrovni 5,25–5,5 %. Ke změně ale došlo u druhého měnověpolitického nástroje používaného Fedem, tedy u kvantitativního utahování...

    celý článek »

    Eurozóna: HDP v 1Q mírně rostlo

    HDP eurozóny v 1Q vzrostlo o 0,3 % q/q (-0,1 % q/q ve 4Q), což překonalo očekávání (oček. 0,1 % q/q). Meziročně HDP vzrostlo o 0,4 % r/r (+0,1 % r/r ve 4Q). Výsledky ukazují největší nárůst ekonomické aktivity v eurozóně od poloviny roku 2022, i když v&he

    celý článek »

    Měnový trh USD/JPY se propadl po vyhlášení FEDU

    USD/JPY se od začátku roku nachází ve stabilně rostoucím trendu a v pondělí dosáhl nového 34letého maxima. Po seanci na horské dráze, která se odehrála ten den po spekulacích o japonské intervenci, zažil pár silný výprodej, než získal zpět značnou část&he

    celý článek »

    Než otevře Wall Street: Carvana, DoorDash

    Hlavní zámořské indexy po včerejší volatilní seanci nakonec oslabovaly, přičemž zisk si dokázal udržet pouze Dow Jones . Včerejší závěr a silné prodejní tlaky ale přes noc zmizely a dnešní premarket ukazuje u většiny akcií zelený růst.

    celý článek »

    ČNB snižuje úrokové sazby

    Bankovní rada ČNB na svém dnešním jednání snížila dvoutýdenní repo sazbu (2T repo sazbu) o 0,5 procentního bodu na 5,25 %. Současně rozhodla o snížení diskontní sazby ve stejném rozsahu na 4,25 % a lombardní sazby na 6,25 %.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 02.05.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.4.Změna2.5. Americký dolar USD 1 23.4530 -0.02%23.4480...

    celý článek »

    Podpora zemědělců není efektivní

    Zavedení redistributivní platby, která měla podpořit malé zemědělské podniky na úkor velkých, se zvrtlo. Konstatuje to vedení Agrární komory ČR v článku, který zveřejnilo v dubnovém čísle svého časopisu AGRObase.

    celý článek »

    Jan Bureš: ČNB snižuje sazby na 5,25 %, ale jejich trajektorii reviduje prudce vzhůru

    ČNB dnes poměrem 7:0 snížila úrokové sazby o dalších 50bps z 5,75 % na 5,25 %. Nová prognóza však současně přinesla vyšší očekávanou trajektorii sazeb a od dalšího zasedání indikuje “opatrnější” snižování sazeb po 25bps - na konci roku tak prognóza předpokládá 3měsíční PRIBOR na úrovni 4,30 %, což je výrazně více než v únoru (2,93 %).

    celý článek »

    Zůstaneme jestřáby. A tak se i stalo (video)

    Zůstaneme jestřáby. To je věta, kterou jsme do guvernéra České národní banky Aleše Michla slyšeli opakovaně. Zazněla i na dnešní tiskové konferenci po květnovém zasedání bankovní rady, která doručila snížení sazeb a jestřábí prognózu. Ta pomohla koruně...

    celý článek »

    ČNB opět snížila sazby o 0,5 bodu

    Bankovní rada České národní banky na svém dnešním pravidelném měnověpolitickém zasedání rozhodla o snížení základní úrokové sazby o 0,50 procentního bodu na hodnotu 5,25 %. Čtěte komentář Víta Hradila

    celý článek »

    Mnoho povyku pro nic (Tématické reporty)

    Česká národní banka znovu snížila úrokové sazby o 50 bb a klíčová repo sazba tak klesla na 5,25 %. Rozhodnutí bylo tentokrát jednohlasné. Inflace se dostala na dvouprocentní cíl, poblíž kterého by se podle ČNB měla udržet i na celém horizontu prognózy....

    celý článek »