• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,312 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,371 ↑
    CZK / EUR 25,145 ↑
    CZK / CAD 17,138 ↑
    CZK / PLN 5,821 ↑
    CZK / CHF 25,692 ↑
    CZK / USD 23,453 ↑
    CZK / GBP 29,417 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Listopadové novinky: mění se daně, bude se i zdražovat

    Daň z nabytí nemovitosti bude od listopadu platit kupující, doposud měl tuto povinnost prodávající, pokud se strany nedohodly jinak. Ceny točeného piva dál porostou, po Plzeňském Prazdroji bude zdražovat i druhý největší pivovar v Česku - Staropramen.

    celý článek »

    Wall Street uzavřela říjen nevýraznou seancí

    Americké akcie dnes stagnovaly. Větším poklesům se ubránily i po oznámení říjnové hodnoty chicagského PMI, který klesl z 54,2 bodu na 50,6b.Dow Jones Industrial Average zavřel desetinu procenta v záporu, S&P500 -0,0% a technologický Nasdaq Composi...

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 1. 11. 16

    Začátek nového týdne přinesl nevýrazný vývoj a hlavní indexy končily blízko nuly.V trhu přetrvává nejistota a očekávání. Nervozitu zvýšily páteční zprávy o obnoveném vyšetřování emailů Clintonové a následné možné důsledky ve volbách.

    celý článek »

    Wall Street uzavřela říjen nevýraznou seancí

    Americké akcie dnes stagnovaly. Větším poklesům se ubránily i po oznámení říjnové hodnoty chicagského PMI, který klesl z 54,2 bodu na 50,6b. Dow Jones Industrial Average zavřel desetinu procenta v záporu, S&P500 -0,0% a technologický Nasdaq Composite -0,0%.

    celý článek »

    Týden práce a pak to přijde

    První týden v měsíci je tradičně týdnem práce, protože jeho pátky přináší čerstvá data z amerického trhu práce. Tedy z trhu, který je z hlediska dalšího vývoje americké monetární politiky faktorem číslo jedna.

    celý článek »

    Týden práce a pak to přijde

    První týden v měsíci je tradičně týdnem práce, protože jeho pátky přináší čerstvá data z amerického trhu práce. Tedy z trhu, který je z hlediska dalšího vývoje americké monetární politiky faktorem číslo jedna.

    celý článek »

    Skytoll si stěžuje na mýto u Evropské komise

    Stížnost k Evropské komisi pro porušení zákona o zadávání veřejných zakázek Ministerstvem dopravy ČR v případě prodloužení smlouvy na výběr mýtného, podala společnost Skytoll. Ta je nejhlasitějším kritikem chování Ťokova ministerstva. Ministru...

    celý článek »

    Dolar setřásl obavy z vyšetřování dalších e-mailů Clintonové

    Americký dolar dnes setřásl obavy, které vyvolalo vyšetřování dalších e-mailů odeslaných ze soukromé pošty Hillary Clintonové. Další vývoj v této kauze americké měně minulý týden uškodil, protože trhy demokratické kandidátce obecně straní více než jejímu soupeři v prezidentském klání, republikánu Donaldu Trumpovi.

    celý článek »

    Proč Apple v Británii ze dne na den zdražil o 20 %?

    Brexit a s ním spojené oslabení kurzu libry začíná mít pomalu ale jistě vliv na ceny spotřebního zboží v Británii. Jak podotýká server MarketWatch, ještě před týdnem se dal počítač Apple Mac Pro pořídit na londýnské nákupní ulici Regent Street za 2 499...

    celý článek »

    General Electric sází na plyn a na ropu

    V těžce zkoušeném energetickém sektoru vzniká nový obr. Postaral se o to průmyslový konglomerát General Electric, který spojí svoje aktivity v oblasti ropy a zemního plynu se společností Baker Hughes.

    celý článek »

    Amazon straší své investory

    Autor: Patrik Jetelina Amazon.com, největší internetový obchod, varuje své akcionáře před nižšími zisky. Společnost pokračuje v obchodní strategii budování vlastní dopravní sítě včetně skladišť, automatizované asistence, ale třeba i nových televizních...

    celý článek »

    Konsolidujte své půjčky a ušetřete!

    Máte dvě půjčky v bance, k tomu kontokorent, kreditní kartu a pomalu nestíháte vše splácet, hlídat termíny splátek? Konsolidujte své půjčky a ušetřete. Banky nabízí sloučení půjček, kdy místo šesti splátek platíte jednu, která je ve finále mnohem nižší,..

    celý článek »

    OPEC se brání vyšším cenám ropy

    Zástupci Sdružení zemí vyvážejících ropu (OPEC) se v září na schůzce v Alžíru dohodli na snížení denního objemu těžby ropy. Šlo o náznak první dohody o snižování těžebních kvót od roku 2008, jejíž konkrétní podoba měla být stanovena na víkendové zasedání.

    celý článek »

    Proč Apple v Británii ze dne na den zdražil o 20 %?

    Brexit a s ním spojené oslabení kurzu libry začíná mít pomalu ale jistě vliv na ceny spotřebního zboží v Británii. Jak podotýká server MarketWatch, ještě před týdnem se dal počítač Apple Mac Pro pořídit na londýnské nákupní ulici Regent Street za 2 499 liber.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 31.10.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.10.Změna31.10. Americký dolar USD 1 24.7290 -0.16%24.6870...

    celý článek »

    Aegon urychlí Chytrému Honzovi výlet do světa

    Minulý týden jste mohli zaregistrovat rozhovor s naším zakladatelem a výkonným ředitelem Jiřím Patákem. Co bylo hlavním tématem celého povídání? Přečtěte si, jaké plány má společnost Chytrý Honza a.s. Chytrý Honza nejprve koupil broker pool Bonnet.

    celý článek »

    43. TÝDEN NA ČMKBK: Cena zemního plynu stagnovala

    Na Českomoravské komoditní burze Kladno bylo ve 43. týdnu uzavřeno 15 kontraktů na dodávku 21,3 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele za 9,4 milionu korun. Ceny jednotlivých produktů zemního plynu jsou v poslední době silně...

    celý článek »

    Nevyvážené zotavení eurozóny

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Zotavení eurozóny netrpí nedostatkem investic, je tomu právě naopak. Ve skutečnosti současná úroveň investic je neudržitelná bez dalšího růstu spotřebitelských výdajů.

    celý článek »

    Německo - maloobchod v září propadl nejvíce za 2 roky

    Maloobchodní tržby v Německu v září po očištění o sezónní vlivy poklesly meziměsíčně o 1,4%, což byl nejsilnější pokles za poslední 2 roky. Trh přitom očekával mírný růst o 0,2%.V meziročním srovnání tržby rostly po očištění o vliv inflace o 0,4%.

    celý článek »

    Monetární politika SNB zůstane velmi uvolněná

    Minulé pondělí předseda SNB Thomas Jordan uspořádal tiskovou konferenci v Bernu. Investoři často hledají další náznaky, co SNB podnikne. Komunikace švýcarské centrální banky je ale bohužel často nejasná a tato bankovní instituce zřejmě neodkryje svoji...

    celý článek »

    Tato dolarová rally je jiná

    Dolar se dostal na úrovně, na kterých se nacházel před devíti měsíci a příčiny jsou podobné jako při jeho posilování z počátku tohoto roku. Přesto ale tentokrát nepozorujeme takový dopad sílícího dolaru na finanční trhy jako předtím.

    celý článek »

    Díky ePokladně od Vodafonu máme od EET pokoj

    Penzion Za Mlýnem si manželé s malými dětmi pořídili, aby se stali svými pány. Podnikání se jim podařilo rozjet po necelém tři čtvrtě roce, ale nabídku svých služeb neustále zlepšují. Zjednodušit podnikání jim pomůže systém ePokladna od Vodafonu.

    celý článek »

    Should I study a new language on-line or off-line?

    Do you think that online learning will soon replace offline language schools? Online language learning will use artificial intelligence to teach foreign languages. We do believe in off-line studying as the most important part of the learning process.

    celý článek »

    O2 C.R.: Kompletní přehled investičních doporučení

    Jaký názor mají na akcie O2 Czech Republic domácí a zahraniční analytici? Jaké jsou jejich dvanáctiměsíční cílové ceny a jak znějí jejich aktuální investiční doporučení? Nabízíme jejich přehled, jak jej k 21. 10. 2016 shromáždila agentura Bloomberg. O2 C.

    celý článek »

    Výsledky Yandexu za 3Q překonaly očekávání

    Ruský internetový vyhledávač Yandex měl ve 3. čtvrletí tržby 19,3 mld. rublů (+25 % r/r), nad odhadem trhu 18,8 mld. Zdrojem růstu byla rostoucí poptávka po reklamně (+22 %) a prudký růst doplňkových služeb jako Yandex.Taxi (+130 %).

    celý článek »

    Ranní kafe BH Securities 31.10.2016

    Světové trhy zůstávají i nadále velmi opatrné. Většina akciových indexů v pátek klesala. Trhy se mírně obávají nejistoty plynoucí z 5 schůzek centrálních bank, které nás tento týden čekají. Představení zahájí centrální banky Austrálie a Japonska 1.11.

    celý článek »

    Zemědělství - 3. čtvrtletí 2016

    Ve 3. čtvrtletí 2016 dosáhla výroba masa 110 348 tun (meziročně -1,0 %), z toho bylo 17 090 tun (+4,7 %) masa hovězího a telecího, 53 602 tun (-3,0 %) vepřového a 39 620 tun (-0,5 %) drůbežího. Mlékárny nakoupily od tuzemských producentů a...

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 31. 10. 2016

    Pondělí 31. 10. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (-0,05 %), S&P500 (-0,31 %) a NASDAQ (-0,50 %). Evropa: DAX (-0,19 %), CAC40 (+0,33 %), FTSE 100 (+0,14 %). Čína: Hang Seng (+0,09 %), Shanghai Comp. (-0,12 %), CSI 300 (-0,10 %).

    celý článek »

    OPEC se znovu dostal do hry o vývoj cen asijských akcií

    Přelom října a listopadu roku 2016 se na asijských akciových trzích projevil doslova nejistými výsledky. Faktem ale zůstává, že energetické akcie v regionu po pondělní seanci zaznamenaly pokles, když se pod ním podepsala neschopnost hlavních světových producentů ropy opravdu snížit těžební objemy komodity, na kterých se Sdružení zemí vyvážejících ropu (OPEC) dohodlo v září letošního roku.

    celý článek »

    ECB už brzy nebude mít co kupovat

    Načasování ukončování programu odkupu aktiv ze strany ECB bude velice důležité. Zásoby dluhopisů na trzích v zemích eura se postupně ztenčují. Načasování ukončování programu odkupu aktiv ze strany ECB bude velice důležité.

    celý článek »

    Investment incentives in Romania and rights of foreign investors

    To help promote investments in Romania, the state has implemented a series of measures targeting investors who might be interested in opening a business there. As a result, investors can benefit from various types of facilities such as non-refundable amounts and interest allowances in contracting loans, which could play a crucial role in setting up a firm.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Co si bereme z mixu dat, výsledků a jednání Fedu?

    Ve středu, kdy jsme slavili Svátek práce a hrdliččin zval ku lásce hlas, musely americké trhy vstřebat velké množství nové inspirace. Byly to smíšené firemní výsledky (solidní Amazon vs slabé AMD či Starbucks) a také makroekonomické zprávy.

    celý článek »

    ČEZ: Nabídky v jaderném tendru podány

    ČEZ v úterý obdržel závazné nabídky na výstavbu jednoho jaderného bloku plus závaznou opci na až tři další bloky od francouzské EfD a korejské KHNP v souladu s očekáváním. O vítězi tendru by se mělo rozhodnout do léta a podpis smlouvy se očekává do&hellip

    celý článek »

    RBI: Čistý zisk nad odhady

    Banka reportovala za 1Q čistý zisk ve výši 664 mil. EUR (+144 % r/r; oček. 527 mil. EUR). Čisté úrokové výnosy byly meziročně vyšší o 5 % na úrovni 1,46 mld. EUR (oček. 1,42 mld.), naopak výnosy z poplatků propadly o 31 % r/r na 669 mil. EUR.

    celý článek »

    JTPEG: Splnění kovenantu dluhopisového programu

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. oznámila výsledky testování kovenantu LTV (Loan-To-Value) ručitele vztahujícího se k dluhopisovému programu. Testování bylo provedeno k 31. prosinci 2023, přičemž výsledná hodnota byla 48,2 %, což splňuje stanovenou&h

    celý článek »

    PM ČR: Změna vedení a schválení dividendy

    Valná hromada akcionářů Philip Morris ČR včera mimo jiné schválila dividendu ze zisku minulého roku ve výši 1220 Kč na akcii (7,8% hrubý dividendový výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 7. května.

    celý článek »

    Obchody s kryptem stouply od ledna do dubna o čtvrtinu

    Objem obchodů s kryptoměnami v Česku v dubnu meziročně stoupl zhruba o 23 procent na více než 430 milionů korun. To je o osm procent více než v předchozím měsíci. Za první čtyři měsíce se tak zobchodovaly kryptoměny za 1,53 miliardy korun, což je o 32 pr

    celý článek »

    Problémy v průmyslu přetrvávají

    Index nákupních manažerů (PMI) výrazně poklesl z 46,2 bodů v březnu na 44,7 bodů v dubnu. Hlavním problémem je stále nízká zahraniční poptávka, která se projevuje nižším množstvím nových zakázek a tím pádem také nižší potřebou výroby.

    celý článek »

    Trh AUD/USD se většinu času pohybuje do strany

    Měnový pár AUD/USD byl tento týden prodáván poté, co se býci snažili překonat hranici 0,6575. V širším pohledu se pár obchoduje zpět v bočním pásmu, které od poloviny ledna obsahovalo většinu cenové akce, a výhled tak zůstává neutrální.

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (02.05.2024)

    Měnový pár USDJPY dnes po pravděpodobné intervenci Bank of Japan okamžitě umazal značnou část ztrát a nyní získává více než 1 % a vrací se nad hranici 155. Pravda, nejvyšší diplomat japonského devizového trhu Kanda odmítl situaci komentovat a

    celý článek »

    Vládní důchodová odvaha

    Vláda schválila návrh zákona s reformou penzí. Novela počítá s řadou významných změn. Zaprvé obsahuje navyšování důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života. Cílem je, aby lidé trávili v důchodu cca 21,5 roku.

    celý článek »

    Růst HDP v 1q24

    ČSÚ předběžně odhadl růst české ekonomiky v 124 na +0,5 % mezičtvrtletně a +0,4 % meziročně. Kolega Jirka Polanský k tomu v Bleskovce napsal: „To je sice stále velmi nízké číslo, ale celkově data naznačují, že se česká ekonomika vymaňuje ze stagnace a&hel

    celý článek »

    Fed dle očekávání sazby nezměnil

    Americká centrální banka v souladu s očekáváním finančních trhů nechala cílové pásmo pro svou klíčovou úrokovou sazbu na úrovni 5,25–5,5 %. Ke změně ale došlo u druhého měnověpolitického nástroje používaného Fedem, tedy u kvantitativního utahování...

    celý článek »

    Eurozóna: HDP v 1Q mírně rostlo

    HDP eurozóny v 1Q vzrostlo o 0,3 % q/q (-0,1 % q/q ve 4Q), což překonalo očekávání (oček. 0,1 % q/q). Meziročně HDP vzrostlo o 0,4 % r/r (+0,1 % r/r ve 4Q). Výsledky ukazují největší nárůst ekonomické aktivity v eurozóně od poloviny roku 2022, i když v&he

    celý článek »

    Měnový trh USD/JPY se propadl po vyhlášení FEDU

    USD/JPY se od začátku roku nachází ve stabilně rostoucím trendu a v pondělí dosáhl nového 34letého maxima. Po seanci na horské dráze, která se odehrála ten den po spekulacích o japonské intervenci, zažil pár silný výprodej, než získal zpět značnou část&he

    celý článek »

    Než otevře Wall Street: Carvana, DoorDash

    Hlavní zámořské indexy po včerejší volatilní seanci nakonec oslabovaly, přičemž zisk si dokázal udržet pouze Dow Jones . Včerejší závěr a silné prodejní tlaky ale přes noc zmizely a dnešní premarket ukazuje u většiny akcií zelený růst.

    celý článek »

    ČNB snižuje úrokové sazby

    Bankovní rada ČNB na svém dnešním jednání snížila dvoutýdenní repo sazbu (2T repo sazbu) o 0,5 procentního bodu na 5,25 %. Současně rozhodla o snížení diskontní sazby ve stejném rozsahu na 4,25 % a lombardní sazby na 6,25 %.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 02.05.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.4.Změna2.5. Americký dolar USD 1 23.4530 -0.02%23.4480...

    celý článek »

    Podpora zemědělců není efektivní

    Zavedení redistributivní platby, která měla podpořit malé zemědělské podniky na úkor velkých, se zvrtlo. Konstatuje to vedení Agrární komory ČR v článku, který zveřejnilo v dubnovém čísle svého časopisu AGRObase.

    celý článek »

    Jan Bureš: ČNB snižuje sazby na 5,25 %, ale jejich trajektorii reviduje prudce vzhůru

    ČNB dnes poměrem 7:0 snížila úrokové sazby o dalších 50bps z 5,75 % na 5,25 %. Nová prognóza však současně přinesla vyšší očekávanou trajektorii sazeb a od dalšího zasedání indikuje “opatrnější” snižování sazeb po 25bps - na konci roku tak prognóza předpokládá 3měsíční PRIBOR na úrovni 4,30 %, což je výrazně více než v únoru (2,93 %).

    celý článek »

    Zůstaneme jestřáby. A tak se i stalo (video)

    Zůstaneme jestřáby. To je věta, kterou jsme do guvernéra České národní banky Aleše Michla slyšeli opakovaně. Zazněla i na dnešní tiskové konferenci po květnovém zasedání bankovní rady, která doručila snížení sazeb a jestřábí prognózu. Ta pomohla koruně...

    celý článek »

    ČNB opět snížila sazby o 0,5 bodu

    Bankovní rada České národní banky na svém dnešním pravidelném měnověpolitickém zasedání rozhodla o snížení základní úrokové sazby o 0,50 procentního bodu na hodnotu 5,25 %. Čtěte komentář Víta Hradila

    celý článek »