• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 10. 11. 16

    Ve středu posiluje index SPX téměř o jedno a půl procenta poté, co v premarketu se po překvapivém výsledku amerických prezidentských voleb, podívaly do pětiprocentních ztrát. Donald Trump se navzdory předvolebním odhadům stal 45.

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy (9.11.2016)

    Technická analýza cen akcií ČEZ a Komerční banky. ČEZ lokální maximum: 473,1 lokální minimum: 445,3 20denní klouzavý průměr: 460,6 50denní klouzavý průměr: 443,1 200denní klouzavý průměr: 425,7 50denní exponenciální klouzavý průměr: 448,6 Podpora na 443..

    celý článek »

    Ferrari a pivní akcie pro kontrariány

    Dnes se budu věnovat BBC. Ne té britské, mediální, ale americké Boston Beer Company. Jsme národ s nejvyšší spotřebou piva na hlavu a pozoruhodný korporátně investiční příběh BBC tak pravděpodobně bude pro řadu našich domácích investorů zajímavý dvojná...

    celý článek »

    Ferrari a pivní akcie pro kontrariány

    Dnes se budu věnovat BBC. Ne té britské, mediální, ale americké Boston Beer Company. Jsme národ s nejvyšší spotřebou piva na hlavu a pozoruhodný korporátně investiční příběh BBC tak pravděpodobně bude pro řadu našich domácích investorů zajímavý dvojnásob.

    celý článek »

    Praha close – Index PX před Trumpem neucukl

    Obchodování na pražské burze ve středu skončilo v mírném mínusu, když si index PX odepsal 0,02 procenta a skončil tak na 897,76 bodech. Vyvrátil tak obavy, že zvolení republikánského kandidáta Donalda Trumpa americkým prezidentem bude mít, aspoň v krátkém horizontu, globálně negativní efekt na akciové trhy.

    celý článek »

    Tři druhy spekulativních ETP produktů

    V posledních letech se investorům příliš nedaří pochopit nuance u spekulativních ETP produktů a vyhnout se tak potenciálním nástrahám spojených s jejich využíváním. Mylnou představou je i fakt, že se na trhu vyskytuje pouze jeden typ spekulativních ETF...

    celý článek »

    Zapomeňte na bitcoin, je tu Zcash

    Spekulanti houfně nakupují novou virtuální měnu nazvanou Zcash. Tu vytvořili univerzitní akademici a transakce vypořádané s pomocí této měny by nemělo být možné nijak vysledovat.

    celý článek »

    Den po volbách: Trhy se uklidnily, některé sektory rostou

    SOUHRN - Trump vyhrál volby, stane se 45. americkým prezidentem - Republikáni mají většinu v senátu i ve sněmovně - Trhy nejprv reagovaly poklesy, ráno a dopoledne se situace zklidnila - USD smazal část ztrát, proti EUR dokonce nepatrně roste - V Evropě roste těžařský sektor, producenti kovů a healthcare Přes dramatickou noc se finanční trhy s nečekaným vítězstvím republikánského kandidáta Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách smířily a okolo osmé hodiny začaly částečně odmazávat ztráty, které zaznamenaly v noci.

    celý článek »

    Den po volbách: DJIA a STOXX Europe 600 aktuálně v zeleném

    SOUHRN - Trump vyhrál volby, stane se 45. americkým prezidentem - Trhy setřásly ranní strach - STOXX Europe 600 je zelený s +0,84 % - DJIA po otevření +0,09 %, S&P 500 -0,14 % - USD smazal část ztrát, proti EUR dokonce roste o +0,65 % - Roste hlavně těžařský sektor, producenti kovů a healthcare Přes dramatickou noc se finanční trhy s nečekaným vítězstvím republikánského kandidáta Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách smířily a okolo osmé hodiny začaly částečně odmazávat ztráty, které zaznamenaly v noci.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 09.11.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 8.11.Změna9.11. Americký dolar USD 1 24.4780 +0.17%24.5210...

    celý článek »

    Pimco: Projekce cen ropy pro rok 2017

    Už v první polovině tohoto roku jsme očekávali, že se ceny ropy vrátí na úroveň kolem 50 dolarů za barel. Ta stabilizuje těžbu ve Spojených státech a je v souladu s vyrovnaným růstem poptávky po ropě.

    celý článek »

    Koberce a tapety hlásí návrat do našich ložnic

    Trendy pro následující rok sází na přirozenost a jednoduchost, přitom však obsahují i prvky výrazných barev. Návrat hlásí také tapety a koberce. Pokud se chystáte rekonstruovat ložnici nebo jen hledáte podněty, jak jí vtisknout nový vzhled, inspirujte se.

    celý článek »

    Letošní turistická sezóna je velmi úspěšná

    9. listopadu 2016 Letos se v Česku ubytovalo zatím 14,57 miliónu turistů. Za první tři čtvrtletí jde o nejvyšší číslo od roku 2000. Více k nám jezdí turisté ze sousedních států a z asijských zemí. Ubylo ale turistů z Ruska a Japonska. Od ledna do...

    celý článek »

    Listopadová strategie pro české akcie

    Jaký výhled mají analytici z České spořitelny na domácí akciový trh pro listopadové obchodování? Zdroj: Česká spořitelna Investiční fórum: Do čeho investovat v roce 2017 Chcete se dozvědět, jak se mohou vyvíjet kapitálové, měnové a komoditní trhy v roce..

    celý článek »

    Trump prezidentem - co bude s dolarem a se sazbami?

    Tři otázky a odpovědi, které se pojí s vítězstvím D. Trumpa v amerických prezidentských volbách 1. Jaký dopad má vítězství D. Trumpa dopad na devizový trh? Okamžitý dopad vítězství D. Trumpa na devizový trh nepodceňujme, ale hlavně nepřeceňujme.

    celý článek »

    Ranní Trumpovo prezidentské kafe BH Securities 9.11.2016

    Evropské trhy se probudily do volebního překvapení, Trump vyhrál americké volby. V současnosti má 276 volitelů, Clintonová má pouze 218. Na vítězství je potřeba 270. Jde již o druhou velkou volební kampaň, ve které předvolební průzkumy fatálně selhaly.

    celý článek »

    TRUMP VYHRÁL - mapa USA i trhy zrudly

    Ještě před rokem ho všichni měli za outsidera, který je pouhým zpestřením republikánských primárek. Trump však v historických a mimořádně vyostřených volbách dokázal oslovit voliče v klíčových státech Florida, Ohio a Pensylvánie a dokázal tak po napínavé volební noci porazit demokratickou kandidátku a bývalou ministryni zahraničí Hillary Clintonovou.

    celý článek »

    České firmy získaly zasloužená ocenění

    Čeští spotřebitelé v průzkumech deklarují, že věří českým výrobkům. Úterní Galavečer s Českou kvalitou ukázal, že jejich víra je oprávněná. Osmnáct nových výrobků a služeb prošlo úspěšně náročnými testy zkušeben a získalo právo užívat některou z...

    celý článek »

    Výsledky E.ON za 3Q ve shodě s odhady, cíl potvrzen

    E.ON reportoval č. zisk za 9M16 641 mil. EUR (oček. 509 mil. EUR) a EBITDA 3,64 mld. EUR (oček. 3,67 mld. EUR) a EBIT 2,31 mld. EUR (oček. 2,28 mld. EUR) při tržbách 28,2 mld. EUR. E.ON potvrdil celoroční cíl na provozní zisk 2,7-3,1 mld. EUR (oček.

    celý článek »

    Kofola - výběr z konferenčního hovoru

    V rámci zveřejnění výsledků pořádala Kofola konferenční hovor. Nové informace s bezprostředním dopadem na cenu akcií nezazněly. • Potvrzen cíl EBITDA v pásmu 1,05 – 1,15 mld. Kč. Aby Kofola splnila spodní hranici, bude muset meziročně téměř zdvojnásobit..

    celý článek »

    Cestovní ruch - 3. čtvrtletí 2016

    Ve třetím čtvrtletí 2016 se zvýšil počet hostů v hromadných ubytovacích zařízeních o 7,6 % a počet jejich přenocování o 5,5 %. V hlavní turistické sezóně se tak potvrdil trend zvyšující se návštěvnosti patrný již několik let. Počet přenocování hostů.

    celý článek »

    Služby - 3. čtvrtletí 2016

    V 3. čtvrtletí sezónně očištěné tržby ve službách reálně mezičtvrtletně vzrostly o 1,2 %. Tržby očištěné o vliv počtu pracovních dní se meziročně zvýšily o 1,2 %, bez očištění o 0,6 %. Nejvýraznější růst tržeb zaznamenala sekce ubytování, stravování.

    celý článek »

    Mapa USA rudne stejně jako trhy – Trump vede

    Ještě před rokem ho všichni měli za outsidera, který je pouhým zpestřením republikánských primárek. Teď Donald Trump vede a trhy začínají věřit průzkumům, které tvrdí, že realitní magnát se přestěhuje do Bílého domu a stane se americkým prezidentem.

    celý článek »

    Mapa USA rudne stejně jako trhy – Trump vede

    Ještě před rokem ho všichni měli za outsidera, který je pouhým zpestřením republikánských primárek. Teď Donald Trump vede a trhy začínají věřit průzkumům, které tvrdí, že realitní magnát se přestěhuje do Bílého domu a stane se americkým prezidentem.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí