• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 8. 11. 16

    Úvod nového týdne se nesl v překvapivém duchu silného růstu a hlavní indexy přidávaly téměř dvě procenta.Příčinou dnešního výrazného růstu trhů je víkendové prohlášení šéfa FBI, který oznámil, že po prověření nově objevených emailů Clintonové nemá důvod..

    celý článek »

    Jak si žije česká střední třída?

    Střední třída u nás zahrnuje drtivou většinu domácností. Do čeho investovat v roce 2017 Chcete se dozvědět, jak se mohou vyvíjet kapitálové, měnové a komoditní trhy v roce 2017 a co čeká svět alternativních investic? Unikátní možnost budete mít ve...

    celý článek »

    Značky, bez kterých se neobejdeme

    Z hlediska nových ekonomických dat by měl být tento týden nudou, přesto je jasné, že se může zařadit mezi týdny přelomové. Příčinou je přirozeně vyvrcholení volebního souboje o křeslo amerického prezidenta.

    celý článek »

    Značky, bez kterých se neobejdeme

    Z hlediska nových ekonomických dat by měl být tento týden nudou, přesto je jasné, že se může zařadit mezi týdny přelomové. Příčinou je přirozeně vyvrcholení volebního souboje o křeslo amerického prezidenta.

    celý článek »

    Evropa v novém týdnu posílila, Ferrari +7 %

    Evropské akciové trhy zakončily první seanci týdne v zelených číslech, kdy konkrétně širší index Stoxx 600 posílil poprvé za posledních jedenáct dní. Důvodem k příznivé náladě investorů jsou spekulace ohledně výsledku prezidentských voleb ve Spojených ...

    celý článek »

    Evropa v novém týdnu posílila, Ferrari +7 %

    Evropské akciové trhy zakončily první seanci týdne v zelených číslech, kdy konkrétně širší index Stoxx 600 posílil poprvé za posledních jedenáct dní. Důvodem k příznivé náladě investorů jsou spekulace ohledně výsledku prezidentských voleb ve Spojených státech, přičemž šance na vítězství stouply u Hillary Clintonové poté, co FBI uvedla, že neplánuje její stíhání.

    celý článek »

    Praha close – Začátek týdne byl zelený jako jinde v Evropě

    Index PX si v pondělí připsal 0,58 procenta a skončil tak na 899 bodech. Obchodování před závěrečnou aukcí bylo nadprůměrné na 0,692 miliard Kč oproti průměru za minulý rok 0,605 miliard Kč a pražské burze se tak i v listopadu daří navázat na nadprůměrná čísla z října.

    celý článek »

    Plzeňský Doosan dodá turbínu do Jordánska

    Plzeňská Doosan Škoda Power dodá do Jordánska nový stroj o výkonu 183 MW. O tom, že mnohdy stačí dobře odvedená práce na první zakázce v dané zemi, nebo regionu a pak se „prolomí“ ledy se v posledních letech přesvědčuje Škoda Doosan....

    celý článek »

    Summary: Ryanair, HSBC

    Evropa:Ryanair Holdings Plc (DIP)Irský letecký dopravce Ryanair hospodařil s čistým ziskem na akcii ve výši 0,72 EUR (+17 % YoY) proti tržním očekáváním stanoveným na 0,71 EUR.

    celý článek »

    Summary: Ryanair, HSBC

    Evropa: Ryanair Holdings Plc (DIP) Irský letecký dopravce Ryanair hospodařil s čistým ziskem na akcii ve výši 0,72 EUR (+17 % YoY) proti tržním očekáváním stanoveným na 0,71 EUR.

    celý článek »

    Prosincový hike FEDu může zastavit jen Trump

    Americká centrální banka ponechala i v listopadu sazby bez změny. Ač už je nějakou dobu jisté, že se odvážné predikce Fedu z minulého roku (čtyři zvýšení sazeb v roce 2016) nevyplní, druhé zvýšení sazeb v tomto utahovacím cyklu s vysokou pravděpodobností.

    celý článek »

    Obama zanechá svému nástupci ekonomický oříšek

    Zítra bude zvolen nový prezident USA. Jaký byl ten starý z pohledu ekonomiky?Demokrat Barack Obama se zapíše do US historie jako prezident, který vytáhl USA z největšího srabu o konce Velké recese ve 30tých letech minulého století a to za pomoci rekordně.

    celý článek »

    Týdenní výhled 7. - 11. listopadu

    Hlavním tématem začínajícího týdne jsou beze sporu americké volby. Ačkoli se bude volit i do Senátu a Sněmovny reprezentantů, výsledek bude vnímán nejvíce optikou voleb prezidentských.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 07.11.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.11.Změna7.11. Americký dolar USD 1 24.3590 +0.26%24.4240...

    celý článek »

    Síla internetových nákupů neopadá

    Český statistický úřad znovu potvrdil, že českému maloobchodu kralovaly nákupy prostřednictvím internetu i v září. Prodeje on-line obchodníků vzrostly meziročně o více než jednu čtvrtinu.

    celý článek »

    Vychází kniha, popisující záchranu ZOO Tábor

    Rozlohou největší zoologická zahrada jižních Čech ZOO Tábor je zároveň nejmladší zoologická zahrada v Česku. Vznikla v květnu 2015 poté, co ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec.

    celý článek »

    Očištění Clintonové? Ropa zdražuje, zlato klesá

    Nejnovější vývoj v kauze e-mailů Clintonové se neprojevil jenom na americkém dolaru. Ropa roste a zlato klesá poté, co Federální úřad pro vyšetřování (FBI) oznámil, že nově nalezené e-maily od nynější demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové z doby, kdy vedla americkou diplomacii, neukazují na žádné porušení zákonů, a FBI tudíž nemá v úmyslu ji stíhat.

    celý článek »

    Výkyv libry za poslední týden!

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Nenechte se ukolébat falešným pocitem bezpečnosti libry. To je rada, která přichází od nejvíce přesných prognostiků poté, co libra zaznamenala svůj nejlepší týden od roku 2009.

    celý článek »

    Výprodej pokračuje, ale nepodléhejte panice

    Nepodléhejte panice. Ano, ty náznaky vidíme. Osm sestupných dnů na S&P 500 (po čtyřech měsících obchodování do boku), globální vzestup dlouhodobých dluhopisů, plošný vzestup volatility, Trump kousek od vstupu do Bílého domu a Chicago Cubs vítězí ve...

    celý článek »

    Program statistických zjišťování na rok 2017

    @media screen and (max-width: 925px) { #p_p_id_RSKapExtPortlet_WAR_rskap_ .table-column-date span span { width:70px; display: inline-block; } #p_p_id_RSKapExtPortlet_WAR_rskap_ .table-column-text span span { width:70px; display:...

    celý článek »

    Evropa v novém týdnu roste, Ryanair +6 %

    Evropské akciové trhy vstoupily do nového týdne v kladném teritoriu poté, co zaznamenaly nejvyšší týdenní ztrátu od února letošního roku. Podporou pro optimismus investorů je zpráva, že FBI neplánuje stíhat prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou ohledně jejich emailů.

    celý článek »

    Fed musí v prosinci zapůsobit

    Fed podle očekávání finančních trhů nezměnil sazby ani monetární politiku, obojí zůstává do prosincového zasedání stejné. Zatím se pravděpodobnost prosincového zvýšení sazeb drží na 75%.

    celý článek »

    Obchodní témata - Prezidentské volby v USA

    Americké prezidentské volby 2016 upoutaly pozornost světa nejen kvůli postavení Ameriky ve světě, ale hlavně pro rozdílné názory kandidátů. Americká politická ideologie ještě nikdy nebyla tak výrazně polarizovaná.

    celý článek »

    I menší firmy si mohou dovolit svého “byznys guru”

    6 oblastí, ve kterých Cloud může pomoci i menší firmě. Mít menší firmu neznamená mít menší ambice! A leckdy to může znamenat i větší starosti. V menší firmě totiž majitel či jednatel často musí zvládat více rolí - nemá k ruce aparát specialistů jako ve...

    celý článek »

    US volby: Co čekat, když se stane nečekané

    Americké akcie už dobrý týden klesají, dolar se vůči euru po nedávném výletu pod 1,09 znovu vrátil nad 1,11 a index „strachu” VIX zase na hodnoty neviděné od Brexitu. Příčina je jedna a společná: průzkumové přiblížení se Donalda Trumpa ke své...

    celý článek »

    Chuť utrácet Čechy neopouští (7.11.2016)

    I v září pokračoval trend silného růst maloobchodních tržeb. Ty se v meziročním vyjádření zvýšily o 4,7 % a znovu tak potvrdily, že ekonomický růst ČR letos stojí především na spotřebě. Příjmová situace domácností se zlepšuje, a to nejen v...

    celý článek »

    Rozbřesk – Americké volby zastínily rychlý růst mezd

    Americké volby hrají na trzích hlavní roli a bylo to vidět i v páteční reakci na jinak velice dobrá čísla z amerického trhu práce. Nečekané bylo zejména výrazné zrychlení dynamiky amerických mezd, které v říjnu rostly meziročně o 2,8 % (nejrychleji za více než 7 let).

    celý článek »

    Chuť utrácet Čechy neopouští

    I v září pokračoval trend silného růst maloobchodních tržeb. Ty se v meziročním vyjádření zvýšily o 4,7 % a znovu tak potvrdily, že ekonomický růst ČR letos stojí především na spotřebě.

    celý článek »

    Výsledky HSBC za 3Q16 překonaly odhady

    Výsledky HSBC za 3Q 2016 překonaly očekávání na úrovni zisku před zdaněním, který po očištění o některé jednorázové vlivy meziročně vzrostl o 7 % na 5,59 mld. USD (oček. 5,29 mld. USD). Tržby vzrostly o 2,4 % r/r na 12,8 mld. USD.

    celý článek »

    Ukradené hlasování o brexitu?

    Jak jsme se zmínili už v září, nadále si myslíme, že spuštění článku 50 se odloží. Když byla Teresa Mayová jmenovaná ministerskou předsedkyní, oznámila, že je důležité respektovat hlas lidu, že o brexitu nemá smysl debatovat a článek 50 bude spuštěn.

    celý článek »

    Rozbřesk – Americké volby zastínily rychlý růst mezd

    Americké volby hrají na trzích hlavní roli a bylo to vidět i v páteční reakci na jinak velice dobrá čísla z amerického trhu práce. Nečekané bylo zejména výrazné zrychlení dynamiky amerických mezd, které v říjnu rostly meziročně o 2,8 % (nejrychleji za ...

    celý článek »

    Ranní FBI kafe BH Securities 7.11.2016

    Trhy čekají na jedny z nejdůležitějších voleb amerického prezidenta, které se konají zítra. Americké i evropské futures posilují poté, co FBI oznámilo, že ani nové vyšetřování na základě další várky emailů Clintonové by nemělo znamenat, že se Clintonová..

    celý článek »

    ČR - maloobchod v září rostl o 0,6 respektive 4,7%

    Tržby v maloobchodě po očištění o sezónní vlivy vzrostly v září reálně meziměsíčně o 0,6 %. Meziročně se tržby očištěné o kalendářní vlivy zvýšily o 4,7 %, stejně jako bez očištění. V maloobchodě kromě motorových vozidel (CZ-NACE 47) se sezónně...

    celý článek »

    Praha open - Trhy indikují nahoru

    Pražská burza minulý týden zažila propad z 921,78 bodu v pondělí na 893,82 bodu v pátek, když odepsala 1,74 procenta. Zároveň se však poslední den minulého týdne zapsal jako vysoce nadprůměrný z hlediska obchodování, když před závěrečnou aukcí vyměnily majitele cenné papíry za 1,232 miliardy Kč oproti dlouhodobému průměru za poslední rok 0,602 miliard Kč.

    celý článek »

    Měnové riziko a výkonnost ETF (s fixnímy příjmy)

    Měnové riziko může výrazně ovlivnit výkonnost ETF s fixními příjmy. Stejně jako může mít měnové riziko vliv na investice na mezinárodních akciových trzích, tak může mít potenciálně významný vliv na cenné papíry s pevným výnosem.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 7. 11. 2016

    Pondělí 7. 11. 2016 --------------------------------- USA: DJIA (-0,24 %), S&P500 (-0,17 %) a NASDAQ (-0,24 %). Evropa: DAX (-0,65 %), CAC40 (-0,78 %), FTSE 100 (-1,43 %). Čína: Hang Seng (+0,83 %), Shanghai Comp. (+0,26 %), CSI 300 (+0,08 %).

    celý článek »

    S jakými čísly se v úterý pochlubí ČEZ?

    Odstávky jaderných elektráren ovlivnily výsledky energetické společnosti ČEZ i ve třetím čtvrtletí letošního roku. Uvedli to analytici, které oslovila ČTK. Loni od července do září utržila společnost 47,7 miliardy korun a dosáhla čistého zisku 1,2...

    celý článek »

    Porušení péče řádného hospodáře: Jak mohou členové orgánů a společnosti vypořádat újmu?

    Péče řádného hospodáře představuje soubor poměrně přísných povinností, které musí dodržovat každý člen voleného orgánu právnické osoby. V reálném světě se nezřídka stane, že sám člen orgánu právnické osoby dopředu nemůže vědět, zda svým jednáním povinnost péče řádného hospodáře porušuje, či ne, i když jedná dle svého nejlepšího vědomí.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí