• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Spustil Trump nové šílenství na akciovém trhu?

    Donald Trump jako prezident USA vyvolával nejistotu před svým zvolením a vyvolává ji, i přes překvapivě klidné dění na trzích, i po něm. Na druhou stranu, nejistota a překvapení jsou nedílnou součástí dění na trzích.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 16. 11. 16

    V úterý si index SPX připsal více než půlprocentní zisk, Nasdaq pak posílil o více než jedno procento.Nasdaqu pomohly k výraznějšímu přírůstku velké technologické společnosti jako Google, Facebook, Amazon, nebo Apple.

    celý článek »

    Buffet pustil miliardu do „smrtící pasti“

    Časy se mění, a Warren Buffet nám to připomíná možná hlasitěji než kdokoli jiný. Slavný investor utratil přes miliardu dolarů za podíly ve čtyřech aeroliniích - které pro něj dosud byly investiční „smrtící pastí“.

    celý článek »

    Buffett pustil peníze do „smrtící pasti“

    Časy se mění, a Warren Buffett nám to připomíná možná hlasitěji než kdokoli jiný. Slavný investor utratil přes miliardu dolarů za podíly ve čtyřech aeroliniích - které pro něj dosud byly investiční „smrtící pastí“.

    celý článek »

    Měnové riziko | Pohyby měn a jejich vliv na akciové ETF

    Měnové riziko může výrazně ovlivnit výkonnost akciových ETF. Mnoho investorů investujících na zahraničních trzích nebere v potaz kurzové změny měn, skutečnost je ale taková, že tyto pohyby jsou jedním z faktorů, které ovlivňují realizované výnosy na...

    celý článek »

    Slibný náznak z New Yorku - aktivita průmyslu konečně roste

    Po třech měsících, kdy index Empire State Manufacturing naznačoval pokles průmyslové aktivity v New Yorku, přináší listopad konečně změnu k lepšímu. Zmíněný index se zvedl na kladných 1,5 bodu, čímž překonal předešlé záporné hodnoty i konsensus, který byl nastaven na -2,5 b.

    celý článek »

    Nízkonákladový easyJet trápí brexit

    Britská nízkonákladová aerolinka easyJet dnes zveřejnila výsledky za fiskální rok 2016, který pro společnost skončil ke 30. září. I přes o 6,6 procentní nárůst počtu přepravených pasažérů se však upravený čistý zisk propadl o 22 procent na 429,4 miliar...

    celý článek »

    Nízkonákladový easyJet trápí brexit

    Britská nízkonákladová aerolinka easyJet dnes zveřejnila výsledky za fiskální rok 2016, který pro společnost skončil ke 30. září. I přes o 6,6 procentní nárůst počtu přepravených pasažérů se však upravený čistý zisk propadl o 22 procent na 429,4 miliard liber z 548,8 miliard liber ve fiskálním roce 2015, tedy více méně podle očekávání.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 15.11.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.11.Změna15.11. Americký dolar USD 1 25.0800 +0.10%25.1060...

    celý článek »

    Korekce na páru EUR/GBP

    Na měnovém páru společné evropské měny a britské libry se v posledních dnech posunul kurz páru o pěkných pár pipů dolů. Od referenda o Brexitu a následném testu hranice 0,9000 je v současnosti cena páru o 400 pipů níže.

    celý článek »

    Tisíce podnikatelů nestihnou EET. Budou sankce?

    Pokud můžeme soudit na základě konkrétních zkušeností, je dost pravděpodobné, že termín pro nástup I. fáze EET nestihne celá řada podnikatelů či firem. Doba potřebná k vystavení potřebných certifikátů se liší podle místa působiště konkrétního finančního..

    celý článek »

    Normalizace v USA a její dopad na globální ekonomiku

    Americkou ekonomiku ovlivňuje vývoj v zahraničí prostřednictvím obchodních i finančních kanálů. Asi jedna osmina zboží a služeb produkovaných v USA směřuje na zahraniční trhy a velká část agregátní poptávky v americké ekonomice tak závisí na spotřebě v...

    celý článek »

    Normalizace v USA a její dopad na globální ekonomiku

    Americkou ekonomiku ovlivňuje vývoj v zahraničí prostřednictvím obchodních i finančních kanálů. Asi jedna osmina zboží a služeb produkovaných v USA směřuje na zahraniční trhy a velká část agregátní poptávky v americké ekonomice tak závisí na spotřebě v zahraničí a investicích v jiných zemích.

    celý článek »

    Profesní kurzy anglického jazyka

    V současné době, kdy je výuka angličtiny běžnou záležitostí, je potřeba nabídnout klientům něco speciálního. Existuje celá řada publikací se všeobecnou angličtinou, která se používá při běžné výuce.

    celý článek »

    Ropa otestovala tříměsíční minima!

    Autor: Adam Beran Ceny ropy se přiblížily k tříměsíčnímu minimu kvůli nejasnostem ohledně alžírské dohody OPECu před zasedáním ve Vídni. Londýn – Ropa klesla v pondělí na nejnižší úroveň za poslední tři měsíce kvůli výhledu na další rok, kdy má dojít k...

    celý článek »

    Jádro Trumpovy administrativy je známé, kabinet ještě ne

    Nově zvolený americký prezident Donald Trump v neděli oznámil jména svých dvou nejbližších spolupracovníků. Trumpovým „šéfem štábu“, dá se říci vrchním personalistou, který určuje, kdo bude mít přístup k prezidentovi a kdo ne, se stane Reince Priebus, ...

    celý článek »

    Andurand: OPEC se dohodne, ceny ropy 60-70 USD v r.2017

    Významný obchodník s ropou v podobě hedgeového fondového manažera Pierre Anduranda míní, že pravděpodobnost dohody OPECu na omezení produkce je stále poměrně vysoká a ve finále k ní skutečně dojde nehledě na určité rozepře mezi hlavními členy ropného...

    celý článek »

    Evropa mírně roste, Nokia -6 %

    Evropské akciové trhy se v úvodu obchodní seance pohybují mírně v plusu a posilují tak druhým dnem v řadě. Sledovaná byla makrodata, zejména pak čísla týkající se HDP v eurozóně za 3Q, který vzrostl v souladu s odhady o 1,6 %.

    celý článek »

    Jádro Trumpovy administrativy je známé, kabinet ještě ne

    Nově zvolený americký prezident Donald Trump v neděli oznámil jména svých dvou nejbližších spolupracovníků. Trumpovým „šéfem štábu“, dá se říci vrchním personalistou, který určuje, kdo bude mít přístup k prezidentovi a kdo ne, se stane Reince Priebus, předseda Národního výboru Republikánské strany.

    celý článek »

    Německo - HDP ve 3Q rostl jen o 0,2% a jasně zpomaluje

    Německá ekonomika ve 3Q tohoto roku celkem zjevně ztrácí své růstové momentum.Podle předběžných odhadů HDP ve 3Q roku rostl mezikvartálně o 0,2% oproti 0,4% ze 2. a 0,7% z 1Q.V meziročním srovnání pak HDP rostl ve 3Q o 1,7% oproti 1,8% ze 2Q.

    celý článek »

    10.h - BCPP otevírá na nule

    Pražská burza otevírá na nule, když se index PX obchoduje těsně nad hranicí 900 bodů. Západoevropské burzy sice otevřely v zelených číslech, ale nyní většinu zisků odevzdávají a pohybují se okolo nuly, když investoři vyčkávají na zveřejnění indexu eko...

    celý článek »

    Pražská burza otevírá na nule

    Pražská burza otevírá na nule, když se index PX obchoduje těsně nad hranicí 900 bodů. Západoevropské burzy sice otevřely v zelených číslech, ale nyní většinu zisků odevzdávají a pohybují se okolo nuly, když investoři vyčkávají na zveřejnění indexu ekonomické aktivity ZEW v Německu.

    celý článek »

    Česká ekonomika šlape na brzdu

    Podle očekávání česká ekonomika ve třetím kvartále dále mírně zpomalila svůj růst. Zatímco v úvodu roku HDP ještě rostl tříprocentním tempem, nyní to bylo – podle předběžného odhadu statistického úřadu – jen o necelá dvě procenta (1,9 %).

    celý článek »

    ČNB po konci intervencí čeká posílení koruny o 4 %

    Průměrný kurz koruny by měl být na základě údajů zveřejněných Českou národní bankou ve čtvrtém čtvrtletí 2017 na 26 korunách za euro. Vyplývá to z výpočtů hlavního ekonoma ING Bank Jakuba Seidlera na základě Zprávy o inflaci, kterou ČNB v pátek...

    celý článek »

    Česká ekonomika šlape na brzdu

    Podle očekávání česká ekonomika ve třetím kvartále dále mírně zpomalila svůj růst. Zatímco v úvodu roku HDP ještě rostl tříprocentním tempem, nyní to bylo – podle předběžného odhadu statistického úřadu – jen o necelá dvě procenta (1,9 %).

    celý článek »

    ETP | Název ETF vždy neodpovídá složení portfolia

    Jméno nedělá ETF, vždy se podrobně zajímejte, do jakých aktiv fond investuje. Jednoduše řečeno, investoři by nikdy neměli soudit ETF podle „obalu“. Pro většinu fondů platí, že jejich název nám dává většinu příslušných údajů.

    celý článek »

    Moneta nově v MSCI, udrželo se i O2

    Včera večer bylo oznámeno nové složení indexů MSCI. Moneta Money Bank byla podle očekávání nově přidána do indexu MSCI Czech Republic. Zařazení do indexu zvýší atraktivitu titulu pro institucionální investory a vyvolá nákupní zájem ze strany fondů, které.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 15. 11. 2016

    Úterý 15. 11. 2016 --------------------------------- USA: DJIA (+0,11 %), S&P500 (-0,01 %) a NASDAQ (-0,36 %). Evropa: DAX (+0,24 %), CAC40 (+0,43 %), FTSE 100 (+0,34 %). Čína: Hang Seng (+0,40 %), Shanghai Comp. (-0,11 %), CSI 300 (-0,01 %).

    celý článek »

    Ranní MONETA a O2 kafe

    MSCI rozhodlo o zařazení MONETA Money Bank do indexu MSCI. O2 v indexu zůstává. Směny se projeví 30. listopadu po skončení obchodování. Index amerického dolaru vůči koši měn dosáhl silné psychologické hranice 100 bodů, kde se naposled nacházel před rokem.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Uber se v předobchodní fázi propadl o 7 %

    Společnost Uber Technologies (UBER.US) dnes v předobchodní fázi obchodování na americkém trhu propadá. Akcie klesají o 7 % po zveřejnění zprávy o výsledcích za 1Q 2024. Společnost vykázala tržby a rezervace, které byly víceméně v souladu s očekáváním a...

    celý článek »

    Nordické zdravotnické akcie: Co a proč vám vydělá

    Hledání inovativních a růstových podniků na severských trzích v uplynulých letech výrazně zkomplikovaly pandemické lockdowny. Nyní je ale již vše při starém a třeba firmy z odvětví zdravotní péče pokračují v řadě slibných klinických studií...

    celý článek »

    Co očekávat od výsledků společnosti ARM Holdings?

    Společnost ARM Holdings (ARM.US) má dnes po skončení seance na Wall Street oznámit výsledky za 4. čtvrtletí 2024. Zpráva bude bedlivě sledována nejen proto, že ARM je společností spojenou s umělou inteligencí, ale také proto, že její poslední čtvrtletn...

    celý článek »

    ⛽ Ropa se zotavuje z dvouměsíčního minima

    Ropa se odráží od dvouměsíčních minim, kterých dosáhla dnes. Cena ropy se dnes dříve propadla až o 2 %, ale plně se zotavila a tento pokles smazala. Pokud jde o WTI, cena se odrazila od oblasti 78 dolarů, kde lze nalézt klouzavý průměr 100 seancí (modr...

    celý článek »

    Tesla po zprávě agentury Reuters klesá

    Tesla (TSLA.US) zahájila dnešní obchodování medvědí cenovou mezerou. Pohyb směrem dolů byl vyvolán zprávou agentury Reuters. Agentura uvedla, že američtí prokurátoři prověřují, zda společnost neuvedla investory a spotřebitele v omyl ohledně schopností ...

    celý článek »

    Ropa po zprávě o zásobách roste

    Americké ministerstvo energetiky (DOE) dnes v 16:30 zveřejnilo oficiální týdenní zprávu o zásobách ropy v USA. Očekávalo se, že zpráva vykáže více než milionový pokles barelů ve všech třech hlavních kategoriích. Soukromá zpráva API zveřejněná včera ve ...

    celý článek »

    Výsledky jsou hnací silou pohybu cen akcií - US OPEN

    Wall Street otevírá níže US2000 s potenciálním obrazcem hlavy a ramen Velké pohyby po výsledcích společností Arista, Shopify, Reddit a ZoomInfo Indexy na Wall Street zahájily dnešní peněžní seanci poklesem po smíšeném obchodování v Evropě. Akcie s malo...

    celý článek »

    Množství vody v Česku | 8. 5. 2024 (video)

    Za minulý týden u nás napršelo v průměru 5 mm, to je přibližně třetina normálu pro tuhle dobu. Nepršelo ale rovnoměrně, takže některá místa byla na srážky chudá. Ve videu se podívejte na přehled aktuálního množství vody v Česku

    celý článek »

    Nejen o cyklojízdě Greenway Jizera 2024

    Předmětem cyklojízdy, která se odehrála 3. května, bylo seznámení s aktuálním stavem a problémy při přípravě, realizaci a provozu nadregionální cyklotrasy Greenway Jizera, a to s důrazem na úsek od Železného Brodu na hranici Libereckého a

    celý článek »

    Jak si stojí EU v digitalizaci ve vzdělávání?

    Jak si stojí EU v digitalizaci ve vzdělávání? Lucie_Munchova St, 05/08/2024 - 10:04 V pondělí 29. dubna uspořádala Evropská komise celodenní konferenci, která se zaměřila na dosavadní úspěchy Akčního plánu digitálního vzdělávání 2021 – 2027

    celý článek »