• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Praha close – Čtvrtek byl červený s podprůměrným objemem

    Index PX ve čtvrtek odepsal 0,27 procenta na 886,31 bodu. Jednalo se tak o třetí červený den tento týden. Obchodní aktivita byla kvůli svátku ve Spojených státech po dlouhé době podprůměrná na 0,456 miliard Kč před závěrečnou aukcí oproti průměrnému objemu obchodů za poslední rok 0,628 miliard Kč.

    celý článek »

    Souhrn 24.11. - Evropa při klidnějším dnu lehce v plusu, eurodolar v klidu, USD posiluje k jenu, ropa vyčkává na rozhodnutí OPECu, BCPP lehce v červeném kvůli ČEZ a Monetě, Pegas na výsledky nereagoval

    Pražská po dlouhé době s pouze podprůměrnou likviditou lehce oslabila- Evropské akciové trhy bez amerického vodítka dnes lehce rostly navzdory dalšímu posunu pravděpodobnosti amerického zvýšení sazeb směrem k absolutní jistotě.

    celý článek »

    Summary - Vestas Wind Systems A/S

    Evropa: Vestas Wind Systems A/S Akcie výrobce větrných elektráren dnes posílily o více než 4 % poté, co společnosti Aquila Capital Ltd a OX2 Group AB potvrdily rozšíření svých investičních aktivit ve Švédsku.

    celý článek »

    Oběti globalizace spojte se!

    Od volby nového amerického prezidenta uplynulo již více než 14 dní, emoce vyvolané překvapivým vítězstvím Donalda Trumpa však slábnou jen pomalu. Pozoruhodné je, že horké hlavy poražených chladnou pomalu nejen ve Spojených státech, kde někteří kyberne...

    celý článek »

    Černý pátek: Internetové obchody táhnou čím dál víc

    Černý pátek, kterým začíná vánoční nákupní sezóna v severní Americe, je za dveřmi. Podle agentury Bloomberg americká organizace sdružující maloobchodníky National Retail Federation (NRF) uvádí, že prodloužený víkend, jenž začíná už čtvrtečním Dnem díkuvzdání, využije k nákupům až 137,4 miliónů Američanů.

    celý článek »

    Oběti globalizace spojte se!

    Od volby nového amerického prezidenta uplynulo již více než 14 dní, emoce vyvolané překvapivým vítězstvím Donalda Trumpa však slábnou jen pomalu. Pozoruhodné je, že horké hlavy poražených chladnou pomalu nejen ve Spojených státech, kde někteří kybernetici radí Hillary Clintonové napadnout volby kvůli údajné manipulaci, ale i u nás – viz např.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 24.11.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.11.Změna24.11. Americký dolar USD 1 25.4880 +0.55%25.6290...

    celý článek »

    Na čo si treba dávať pozor pri investovaní

    Autor: Silvia Holá Ceny akcií zvyknú kolísať o päť až trinásťkrát viac, než by teoreticky mali. To značí nadpriemernú volatilitu , ktorú teda môže investor využiť vo svoj prospech. Dôvody tejto volatility môžeme hľadať v správaní investorov.

    celý článek »

    V Číně rostou ceny, ale důvod k radosti to není

    Na konci roku 2015 měla Čína za sebou čtyři roky klesajících výrobních cen. Komunistická strana tak přišla s novým plánem, který byl nazýván „reformou nabídkové strany ekonomiky“ a obecně byl vnímán jako pokus o eliminaci nadbytečných kapacit.

    celý článek »

    V Číně rostou ceny, ale důvod k radosti to není

    Na konci roku 2015 měla Čína za sebou čtyři roky klesajících výrobních cen. Komunistická strana tak přišla s novým plánem, který byl nazýván „reformou nabídkové strany ekonomiky“ a obecně byl vnímán jako pokus o eliminaci nadbytečných kapacit.

    celý článek »

    Evropské indexy mírně rostou

    Evropské akciové trhy se v úvodu dnešního obchodování pohybují mírně v plusu, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru. Pozornost investorů zamířila na data z Německa, kde index podnikatelského klimatu Ifo dosáhl 110,4 b.

    celý článek »

    Slušná německá nálada asi názor ECB nezmění

    Německá podnikatelská nálada Ifo zůstala i v listopadu na silných úrovních v blízkosti 2,5 –letých maxim. Zlepšila se především nálada v maloobchodě a velkoobchodě, ale i sentiment v průmyslu zůstává nadále velmi dobrý.

    celý článek »

    Slušná německá nálada asi názor ECB nezmění

    Německá podnikatelská nálada Ifo zůstala i v listopadu na silných úrovních v blízkosti 2,5letých maxim. Zlepšila se především nálada v maloobchodě a velkoobchodě, ale i sentiment v průmyslu zůstává nadále velmi dobrý.

    celý článek »

    Jak ušetřit na půjčce

    Ušetřit nějaké peníze by si jistě každý rád přál. A nemusí jít pouze o šetření na energiích, nebo potravinách, ale třeba i poskytnutých půjčkách. Trh s finančními půjčkami je natolik obsáhlý, že konkurenční boj, který mezi s sebou takové společnosti...

    celý článek »

    ECB: Informace ohledně rozšíření portfolia dluhopisů

    Včera se na Blooombergu objevila informace, že ECB by mohla rozšířit portfolio dluhopisů, které je ochotna půjčovat bankám. Zatím nejde o oficiálně zveřejněnou informaci. Pokud by ECB k takovým krokům opravdu přistoupila, tak pak by tím pravděpodobně...

    celý článek »

    Ranní krůtí kafe BH Securities 24.11.2016

    Americký dolar znovu obnovil svůj růst a sráží měny řady rozvíjejících se zemí dolů. Dále klesají i dluhopisy a zlato, které včera ubralo cca 2 %. Písemný zápis amerického FEDu ukázal, že několik dní před zvolením Donalda Trumpa byl přesvědčen, že je...

    celý článek »

    Českou ekonomiku opanovala výborná nálada (24.11.2016)

    I v listopadu se důvěra v české ekonomice dále zvyšovala, a dostala se tak až na úrovně dosahované naposledy před první recesí v roce 2008. Na rozdíl od předchozích měsíců se na zlepšení důvěry podíleli především podnikatelé, zatímco nálada spotřebitel...

    celý článek »

    Českou ekonomiku opanovala výborná nálada

    I v listopadu se důvěra v české ekonomice dále zvyšovala, a dostala se tak až na úrovně dosahované naposledy před první recesí v roce 2008. Na rozdíl od předchozích měsíců se na zlepšení důvěry podíleli především podnikatelé, zatímco nálada spotřebitelů velmi mírně poklesla.

    celý článek »

    Českou ekonomiku opanovala výborná nálada

    I v listopadu se důvěra v české ekonomice dále zvyšovala a dostlala se tak až na úrovně dosahované naposledy před první recesí v roce 2008 . Na rozdíl od předchozích měsíců se na zlepšení důvěry podíleli především podnikatelé, zatímco nálada spotřebitelů.

    celý článek »

    Fed klepe na dveře vyšších sazeb

    Pravděpodobnost prosincového utažení měnové politiky americké centrální banky opět o něco narostla. Přispěl tomu včera zveřejnění zápis z posledního zasedání měnového výboru Fedu. Neuškodí proto, vydat se alespoň krátce po jeho stopách.

    celý článek »

    ČSÚ dokončuje zpracování výsledků Energo

    24. listopadu 2016 Na začátku tohoto roku skončilo mimořádné šetření Českého statistického úřadu Energo 2015. Naposledy bylo realizováno před více než deseti lety. Jedním z výstupů bude publikace Spotřeba paliv a energií v domácnostech, obsahující...

    celý článek »

    Konjunkturální průzkum - listopad 2016

    Celková důvěra v domácí ekonomiku se v listopadu zvýšila. Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený v bazickém indexu, oproti říjnu vzrostl o 1,8 bodu na hodnotu 99,3. Indikátor důvěry podnikatelů se meziměsíčně zvýšil.

    celý článek »

    Deere snížil tržby méně, roste o 8 %

    Výrobce zemědělské a stavební techniky Deere dnes zveřejnil překvapivě slušné čtvrtletní výsledky za poslední fiskální kvartál roku 2017.I když se upravené zisky propadly o 7,9 procenta na 6,52 miliardy dolarů oproti stejnému období před rokem, výkon ...

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy (24.11.2016)

    ČEZ lokální maximum: 473,1 lokální minimum: 411,3 20denní klouzavý průměr: 444,1 50denní klouzavý průměr: 442,1 200denní klouzavý průměr: 426,9 50denní exponenciální klouzavý průměr: 441,1 Úterní vývoj ceny akcií ČEZ naznačil nalezení dna (podpory) na...

    celý článek »

    Stát se úředníkem? Jen 40% pohovorů je úspěšných

    Ministerstvo pro místní rozvoj si nechalo udělat rozsáhlý screening, díky kterému zjišťuje, co je potřeba zlepšit při aplikaci zákona o výběrových řízení. 147, přesně tolik připomínek přišlo k aplikaci pravidel zákona o státní službě, respektive k..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí