• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 22. 11. 16

    Úvod nového týdne se nesl opět v pozitivním duchu a index SPX rostl o více než půl procenta.Pondělí nenabízelo mnoho vodítek pro obchodování a hlavním impulzem k dnešnímu růstu byl růst sektoru základních materiálů, jenž byl pod vlivem pokračujícího...

    celý článek »

    Obrat k lepšímu a zlaté dilema

    Trhy a značná část světové ekonomiky se už pár dní točí kolem dohad ohledně politiky nového amerického prezidenta. A ještě hodně dlouho tomu tak bude.

    celý článek »

    Obrat k lepšímu a zlaté dilema

    Trhy a značná část světové ekonomiky se už pár dní točí kolem dohad ohledně politiky nového amerického prezidenta. A ještě hodně dlouho tomu tak bude.

    celý článek »

    GPRO: Pohledem na GoPro z první osoby!

    Autor: Patrik Jetelina GoPro hlásilo pokles příjmů o 40% za 3Q 2016 a zničilo tím předpovědi celoročních zisků. Po kamerách, které jsou určené pro pořizování point of view záběrů, už prostě není zájem, přesto byla ohlášena nová pátá řada.

    celý článek »

    Spekulace kolem ropy rostou, jsou největší za 9 let

    Objem opčních obchodů podle CFTC v uplynulém týdnu dosáhl úrovně 1,47 kontraktů v obou směrech. což bylo nejvíce od roku 2007. Zvýšená aktivita v obou směrech předznamenává růst očekávání výraznějšího vývoje tržních cen jinými slovy zvýšení celkové...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 21.11.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.11.Změna21.11. Americký dolar USD 1 25.4360 -0.04%25.4240...

    celý článek »

    Evropská politická rizika 2016/17 v jednom grafu

    Evropská unie potažmo eurozóna budou ve zbytku toho a po celý příští rok čelit vážným politickým hrozbám. Na pořadu dne budou především parlamentní volby v Německu, Francie, Holandsku a Itálie a očekávání oficiálního oznámení Brexitu aktivací článku 50...

    celý článek »

    ETF | Různé definice rozvíjejících se trhů

    Rozvíjející se trhy mají konkrétní (hmatatelné) požadavky, které je nutné sledovat a brát na vědomí. Zájem o rozvíjející se trhy vzrostl v posledních letech poté, co investoři rozpoznali, že Indie, Čína a další rozvíjející se ekonomiky jsou hlavní hnací..

    celý článek »

    SAP: Výroba aut v ČR za 10M historicky rekordní

    Podle údajů Sdružení automobilových výrobců se produkce motorových vozidel v ČR za prvních 10 měsíců roku zvýšila meziročně o 5,6% a dosáhla rekordní úrovně 1,12 miliónu vozů.Za samotný říjen ale tempo produkce pokleslo, což bylo způsobeno především...

    celý článek »

    Evropa na počátku týdne ztrácí, daří se těžařům

    Evropské akciové trhy se na počátku nového týdne pohybují v červených číslech, když od úvodu obchodování navyšují své ztráty. Na programu nejsou žádná důležitá makrodata, a tak pozornost směřuje především na ropu, která se dokázala díky spekulacím o možné dohodě OPECu na omezení produkce dostat na 47 USD za barel.

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy (21.11.2016)

    lokální maximum: 473,1 lokální minimum: 425,3 20denní klouzavý průměr: 454,8 50denní klouzavý průměr: 443,1 200denní klouzavý průměr: 426,5 50denní exponenciální klouzavý průměr: 445,6 Podpora na 443 Kč padla během jediného dne, kdy akcie ČEZ oslabily o..

    celý článek »

    Trhy očekávají náznaky ECB na rok 2017

    Co přijde po březnu Na začátku minulého týdne zveřejnila ECB zprávu z říjnového zasedání. Stratégové se rozhodli, že je ještě příliš brzy na hodnocení monetární politiky, především pokud jde o nákup aktiv po příštím březnu.

    celý článek »

    Rizika USD míří negativním směrem

    Je to téměř jisté. Federální rezervní systém by měl zvýšit na prosincovém zasedání FOMC cílové pásmo úrokových sazeb o 25 zb. Prezident Fedu v St. Louis James Bullard minulé úterý řekl, že pravděpodobnost zvýšení sazeb posiluje, ale navrhl, že by bylo...

    celý článek »

    Trump efekt doléhá na ceny komodit

    Nejistoty kolem voleb v USA jsou značné. Ceny zlata poklesly za poslední dva týdny z 1305 dolarů na přibližně 1215 dolarů za unci. I stříbro šlo výrazně níž a koketovalo s cenami, jaké jsme neviděli posledních šest měsíců.

    celý článek »

    ECB: Draghi vs. Weidmann

    M. Draghi v pátek prohlásil, že oživení inflace v eurozóně je stále velice tlumené. Podle jeho s lov ECB stále nevidí trvalé posilování prorůstových inflačních tlaků. Jeho vyjádření je tak konzistentní s faktem, že značná část současného růstu inflace je.

    celý článek »

    Babiš by podpořil snížení daní z dividend

    Ministr financí Babiš kontroval vyjádření premiéra Sobotky o zavedení „sektorové“ daně. Podle něj by naopak mělo dojít ke snížení daní z dividend. Věří, že snížení by mělo být pobídkou pro české off-shorové společnosti, aby převedly svůj kapitál zpět...

    celý článek »

    Dividendové ETF a výnosy z dividend...

    Na trhu existuje celá řada dividendových ETF fondů, ujistěte se, že již jsou na trhu delší dobu a podrobně si přečtěte jejich podmínky. Mnozí investoři přijali ETF jako účinný nástroj k provádění dividendově orientované strategie investování.

    celý článek »

    Ranní kafe BH Securities 21.10.2016

    Janet Yellenová minulý týden prohlásila, že čas zvýšit sazby o čtvrt procentního bodu se přiblížil. Trhy již očekávají zvednutí sazeb v prosinci. Tento týden bude hubený na makrodata, ale opět se rozběhne česká výsledková sezóna.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 21. 11. 2016

    Pondělí 21. 11. 2016 --------------------------------- USA: DJIA (-0,19 %), S&P500 (-0,24 %) a NASDAQ (-0,23 %). Evropa: DAX (-0,20 %), CAC40 (-0,52 %), FTSE 100 (-0,28 %). Čína: Hang Seng (+0,13 %), Shanghai Comp. (+0,79 %), CSI 300 (+0,69 %).

    celý článek »

    Dražší ropa pomohla energetickým titulům v Asii

    Dražší ropa dnes táhla vzhůru akcie energetických firem v Asii. Černému zlatu pomáhá naděje, že ropný kartel OPEC najde shodu na snížení produkce. Vzhůru míří i americký dolar, za jehož růstem stojí očekávání, že americký Fed v prosinci zvýší úrokové...

    celý článek »

    Dražší ropa pomohla energetickým titulům v Asii

    Dražší ropa dnes táhla vzhůru akcie energetických firem v Asii. Černému zlatu pomáhá naděje, že ropný kartel OPEC najde shodu na snížení produkce. Vzhůru míří i americký dolar, za jehož růstem stojí očekávání, že americký Fed v prosinci zvýší úrokové sazby.

    celý článek »

    EUR/USD se blíží zásadní hladině 1,05

    Bezmála dva roky se nejobchodovanější měnový pár pohybuje v rozmezí 1,05-1,15 EUR/USD, v příštích dnech a týdnech by se však mohl z úzkého rozmezí vymanit. S pomocí Trump efektu dominantní kurz prolomil úroveň 1,10, nad níž se držel prakticky celý...

    celý článek »

    Tichá společnost – flexibilní investiční prostředek

    Tichá společnost, ač má v českém právním řádu dlouholetou tradici, je v právní literatuře poněkud opomíjeným institutem. Úprava tiché společnosti je převážně dispozitivní, a jedná se tak o zajímavý prostředek, jímž se může jedna osoba podílet na podnikání druhé. Podstatou tiché společnosti je vložení vkladu, kterým se tichý společník bude podílet na podnikání podnikatele, a jeho následné právo na podíl na zisku podnikatele, resp. podílení se na podnikatelově ztrátě, avšak pouze do výše vkladu. Právě díky tzv. dispozitivní úpravě tiché společnosti může být tato smlouva na rozdíl od obchodních korporací nastavena tak, aby co nejvíce vyhovovala představám smluvních parterů.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí