• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2010

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Cena ropy klesla k 72 dolarům za barel

    NEW YORK (MEDIAFAX) - Cena ropy na světových trzích klesla po zveřejnění dat o americkém trhu s bydlením k úrovni 72 dolarů za barel. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.Cena americké ropy s dodávkou v říjnu klesla o 1,05 dolaru, tedy o 1,44..

    celý článek »

    Tesco přichází s novým věrnostním systémem

    PRAHA (MEDIAFAX) - Řetězec hypermarketů Tesco se chystá spustit věrnostní systém Tesco ClubCard. V úterý o tom informoval server retailinfo.czNa konci srpna připravuje provozovatel sítě hypermarketů Tesco spuštění svého dlouho avizovaného...

    celý článek »

    Děsivé úterý, trhy padají, PX -2,3 %

    Čtvrtý den v řadě akcie oslabují, dnes však nabraly ještě větší tempo. Evropské trhy oslabovaly v průběhu celého dne a ztráty dosáhly až 2 %. Podobný vývoj postihl i americké futures. V Praze oslabovaly všechny obchodované tituly.

    celý článek »

    Obavy z návratu recese srážejí evropské akcie

    Sektory, které včera vedly růst evropských indexů, tedy zejména banky a těžební tituly, dnes naopak byly hlavními břemeny táhnoucími akciové trhy do ztrát. Změna investorského sentimentu se projevila již ve včerejší americké seanci a hlavním důvodem.

    celý článek »

    Pro snadno dostupné koupání volte bazény Tampa

    České rodiny si stále častěji chtějí dopřát luxus vlastního bazénu. Nejdostupnější volbu pro ně představují nadzemní bazény. Popularitu si získaly především bazény Tampa. Snadno se s nimi manipuluje, jsou jednoduché na údržbu a zároveň se prodávají za...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 24.08.2010

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 23.8Změna24.8 Austrálie AUD 117.4910.48%17.406 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Průmyslové zakázky eurozóny v červnu vzrostly o 2,5%

    Nové průmyslové zakázky eurozóny v červnu vzrostly o 2,5%, po revidovaném zvýšení o 4,1% v květnu a poklesu o 0,2% v dubnu, uvedl Eurostat. Úřad zpětně revidoval květnový údaj o 0,3% nahoru, avšak data za duben o 0,8% dolů. V meziročním srovnání...

    celý článek »

    Fotuna na pražské burze? Vsaďte si!

    Sen o kvalitním novém titulu na domácí burze. Tak může vypadat noc průměrného českého investora. Ten již začíná být poněkud netrpělivý a snad i trochu frustrovaný. Již kolikrát se nechal „utáhnout na vařené nudli“ věrozvěsty z nejrůznějších adres a...

    celý článek »

    Čechům nevadí platit za televizi

    Zájem o placené kanály meziročně vzrostl až o dvacet osm procent. Mít doma placenou televizi prostřednictvím satelitu nebo kabelu je pro stále větší počet Čechů samozřejmostí. Počet diváků placené televize v posledních třech letech meziročně...

    celý článek »

    ČT partnerem Fresh Film Festu

    Festival se poprvé koná v Praze, ČT nabídne online filmy z minulých ročníků. Česká televize se stala hlavním mediálním partnerem sedmého ročníku mezinárodního filmového festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest, který proběhne od 25. do.

    celý článek »

    Zoo pokračuje s online přenosy

    Na Tn.cz můžete online sledovat líhnutí draků. Zoo Praha a server Tn.cz připravily internetový přímý přenos líhnutí varanů komodských. Protože je tento druh ještěra označovaný jako „drak z Komodo“, dostal projekt název Líhnutí draků. Vysílán je na..

    celý článek »

    Koruně se nedaří, oslabila na 24,86 CZK/EUR

    PRAHA (MEDIAFAX) - České měně se v úvodu úterního obchodování příliš nedaří, aktuálně (11:40) se pohybuje na úrovni 24,86 CZK/EUR, což v porovnání s pondělním závěrem (24,79) znamená oslabení o 0,3 procenta. Vyplývá to z údajů serveru Patria...

    celý článek »

    Investice pro případ těch nejhorších scénářů

    Budoucnost světové ekonomiky v příštích letech je zahalena tajemstvím. Mezi názory optimistů a pesimistů se investoři snaží zorientovat a zvolit tu nejvhodnější strategii. Optimisté věří akciím, mladým trhům a Číně, pesimisté vidí druhé dno recese,...

    celý článek »

    Proč by to mělo trvat tak dlouho?

    I když zadlužení ve světě roste dlouhodobě, období, kdy muselo dojít k jeho poklesu předtím, než se opět dostavil udržitelný růst, tu již bylo několik. Na první pohled by se tak mohly zdát trochu přehnané úvahy o tom, že vysoké dluhy ve Spojených státech.

    celý článek »

    Situace na US akciových trzích ze dne 23.08.10

    Akciové trhy v USA do nového týdne nevstoupily příliš úspěšně a v pondělí oslabovaly. Blue Chips index Dow Jones se snížil o 0,38% na 10 174,41 bodů, širší index S&P 500 klesl o 0,40% na 1 067,36 bodů a technologický Nasdaq Composite oslabil o 0,92%..

    celý článek »

    Burzy ve světě - souhrn 23.8. (24.8.2010)

    Včera sice americké akciové indexy začínaly posílením, ke konci obchodování však opět ztrácely a dosáhly tak pětitýdenních minim. Důvodem jsou obavy o další vývoj amerického hospodářství – v pátek se podle konsensu trhu očekává revize růstu HDP za 2.

    celý článek »

    NWR, ORCO, KITD - Report ČR z 23. 8. + akciový výhled

    V úvod týdne na pražské burze jakoby vrcholila prázdninová aktivita. Ještě hodinu po zahájení seance se ve SPAD u více jak poloviny emisí neuskutečnil jediný obchod. Polovina emisí pak nakonec ve SPAD jednotlivě nedosáhla ani hranice zobchodovaných 500...

    celý článek »

    Koruna k dolaru padá, k euru bez pohybu

    CZK/EUR Přehled pondělních zpráv Německo: index nákupních manažerů ve zpracovatelském průmyslu za srpen se propadl na 58,2 bodu, hůře než trhy čekaly eurozóna: index nákupních manažerů ve zpracovatelském průmyslu za srpen se propadl na 55 bodů, hůře.

    celý článek »

    8:00 - USA - Apatický trh opět ztratil

    Zámořské trhy včera neudržely prvotní nadšení a ze zelených čísel se rychle stáhly zpět k nule. Závěrečná hodina pak znamenala další oslabení a návrat do negativního teritoria. Nadále tak pokračuje pokles započatý 10.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 23.8.2010

    V pondělí trhy zahájily poměrně optimisticky, pravděpodobně až příliš a úvodní, téměř procentní zisky, byly v zápětí smazány a během dne se hlavní indexy pohybovaly víceméně okolo nuly.

    celý článek »

    Dolar nadále profituje z rostoucí averze k riziku

    Euro spadlo proti dolaru na šestitýdenní minimum. Po převážnou většinu včerejší evropské seance se kurz držel stabilní v okolí úrovně 1,2700 USD/EUR. V průběhu americké seance ovšem spadl k 1,2650 a během dnešního asijského obchodování až na 1,2620..

    celý článek »

    V Brně začnou veletrhy módy

    BRNO (MEDIAFAX) - Celkem 781 oděvních, obuvnických a kožedělných značek z 18 zemí se od úterý představí na brněnském výstavišti v rámci veletrhů Styl a Kabo. Zvýrazněným tématem je letos nadměrná móda.Vystavovatelé se představí v pavilonech P, F a...

    celý článek »

    I se smlouvou na dobu určitou úvěr v bance dostanete

    Návrh ministra práce a sociálních věcí na prodloužení doby, po kterou se budou moci obnovovat pracovní smlouvy na dobu určitou, vyvolal povyk ohledně možnosti zaměstnanců vzít si úvěr. Hodně bude záležet, ke které bance se takový zájemce vypraví.

    celý článek »

    Hledáte vhodné investice? Začněte od poplatků.

    Ve světě financí platí přísloví dvakrát měř, jednou řež, víc než kdekoliv jinde. Týká se to i výběru vhodného podílového fondu. Budoucí vývoj na burze sice uhodnete jen stěží, ale kolik vás bude investování stát, spočítat lze. Proč toho tedy nevyužít?

    celý článek »

    Ve kterém kraji ČR nyní roste zájem o hypotéky nejrychleji?

    Za první pololetí roku 2010 si občané vzali v Česku hypotéky v objemu 38,5 miliard korun. Meziročně to bylo o tři procenta méně. Druhé čtvrtletí už však bylo ve znamení meziročního růstu o 2,2 procenta. Tipněte si, ve kterém kraji rostl hypotéční trh nejrychleji a dozvíte se víc.

    celý článek »

    E15: Těžba ostravského uhlí může pokračovat

    OSTRAVA (MEDIAFAX) - Ostravsko-karvinské doly, které spoluvlastní finančník Zdeněk Bakala, dostaly od ministerstva životního prostředí souhlas k těžbě více než dvaceti milionů tun černého uhlí na dole Darkov, píše úterní vydání deníku E15.Desetiletý.

    celý článek »

    NWR: Těžba ostravského uhlí může pokračovat

    Ostravsko-karvinské doly, které spoluvlastní finančník Zdeněk Bakala, dostaly od ministerstva životního prostředí souhlas k těžbě více než dvaceti milionů tun černého uhlí na dole Darkov, píše úterní vydání deníku E15.Desetiletý.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »