• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 19. 11. 2012

    Pondělní obchodování bylo podpořeno nejen lepšími makrodaty ve formě prodejů existujících domů, ale hlavně rostoucí důvěrou v dosažení dohody na opatřeních, která by řešila stávající fiscal cliff.

    celý článek »

    Britská libra - past na medvědy?

    Britská libra vytváří dvouměsíční low pod vlivem slabé globální investiční nálady. Tak jako řada trhů. Při testování supportu ve formě 200 denního klouzavého průměru, libra ukázala slušné momentum v protisměru pod vlivem technického hook reversal...

    celý článek »

    Pár EUR/USD od začátku obchodního týdne stoupá

    Na hodinovém grafu EUR/USD se svíčky dostaly nad MA30, prorazily S/R úroveň 1,2775 bíží se k rezistenci na hodnotě 1,2830. Přechod z konce obchodování minulého týdne k začátku obchodování tohoto týdne byl kontinuální a až odpoledne překvapily údaje,...

    celý článek »

    Pohádka bez špatného konce

    V minulém sloupku jsem zde vyprávěl pohádku pro děti, ze které si mohly vzít poučení do života. Pod článkem vznikla obšírná diskuse, která se nakonec úplně přestala týkat příběhu slepičky.

    celý článek »

    Měnovým guru snadno a rychle (a proti ČNB se nebojuje?)

    Minulý týden jsme se na těchto stránkách mohli dočíst, že „Měny hovoří jasně: Fed nedodrží slib a ukonči stimulaci dříve“. Článek mě zaujal už proto, že pokud bych o pokrizovém chování měn něco řekl, pak by to bylo něco o velmi nejednoznačných signálech, které vysílají.

    celý článek »

    Evropa si chce došlápnout na americké giganty kvůli daním

    Evropské vlády, sužované rozpočtovými schodky a neudržitelným vývojem veřejných financí, si v honbě za dodatečnými příjmy pro státní kasu našly nový cíl: velké americké korporace, obzvlášť internetové giganty typu Google a Amazon, které na starém kontinentu platí mizivé či nulové daně, i když zde ročně utrží miliardy dolarů.

    celý článek »

    Obama je optimistou ohledně dosažení dohody o rozpočtu

    Americký prezident Barrack Obama po víkendové jednání se špičkami Demokratů a Republikánů ohledně vytvoření všestranně přijatelného rozpočtu a odvrácení rizika tzv. fiskálního útesu, který hrozí v případě neschopnosti vzájemné dohody, uvedl, že je...

    celý článek »

    Pozor na skreslené výnosy hedžových fondov

    V minulosti sa investori v hedžových fondoch zaujímali primárne o dosahované výnosy a spôsobom, akým fondy generovali zisky, neprikladali veľkú váhu. V posledných dvoch rokoch ale došlo k obratu – hedžové fondy začali výrazne zaostávať za „klasickými“ investíciami do akcií a dlhopisov.

    celý článek »

    Portfolio do každého burzovního počasí

    Zakladatel investiční společnosti Bridgewater Associates Raymond Dalio je často považován za nejlepšího manažera hedgeových fondů na světě. Touhou každého investora je pak při co nejmenším riziku vydělat co nejvíce, a to bez ohledu na to, jaké ekonomické.

    celý článek »

    Neregulovaný trh bankovních služeb vzkvétá. Loni narostl na 67 bilionů USD

    Šedá zóna bankovnictví, kterou někteří viní z vyostření globální finanční krize, prosperuje. Podle odhadů mezinárodní instituce Financial Stability Board (FSB), která z pověření zemí G-20 monitoruje globální finanční systém, se na nijak regulovaném trhu s úvěry, deriváty a dalšími instrumenty všeho druhu loni protočilo rekordních 67 bilionů USD.

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: vydatný opening 19.11.12

    Úvodní pondělní seance sice navazuje na poměrně solidní závěr týdne předchozího, který byl zfinalizován nadějnými náznaky při výstupu z jednání mezi zainteresovanými stranami (prezident, Republikáni, Kongres) a vyplynuly z toho určité kompromisní...

    celý článek »

    Australské akcie korigují ztráty z minulého týdne

    Australské akcie v pondělí připisují téměř procento taženy převážně těžařskými a ropnými společnostmi. Ty profitují převážně z ceny ropy, která skokově vzrostla minulý týden kvůli požáru ropné plošiny v Mexickém zálivu a hlavně stupňujícímu se...

    celý článek »

    Krajská vláda v Libereckém kraji už má podobu

    LIBEREC (MEDIAFAX) - Starostové Libereckého kraje se v pondělí dohodli na konečné podobě krajské vlády se Změnou pro Liberecký kraj. Mediafaxu to potvrdil pravděpodobný hejtman Martin Půta.Hejtmanem se s největší pravděpodobností stane Martin Půta,..

    celý článek »

    TOP 10 nejlepších světových ekonomik

    Světové ekonomické fórum každoročně publikuje ve své Zprávě o globální konkurenceschopnosti index globální konkurenceschopnosti. O co se jedná? Jde o porovnání jednotlivých zemí na základě jejich ekonomické produktivity.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 19.11.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 16.11.Změna19.11. Austrálie AUD 120.6890+0.01%20.6920 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Mauzóleum problémov

    Záver minulého týždňa sa niesol v miernom optimizme po prvom rokovaní amerického prezidenta Obamu so zástupcami Kongresu. Témou bol samozrejme fiškálny útes. Prvé oficiálne vyjadrenia boli ako z bruselských salónov (veríme, že sme schopní dohody ....

    celý článek »

    Na evropských trzích převládl optimismus, daří se bankám, Barclays po zlepšeném doporučení +5 %

    Evropské akcie si v novém týdnu připisují poměrně solidní zisky, když všechny hlavní indexy rostou z tříměsíčních minim o více než procento. Optimismus na trhy přineslo především prohlášení Baracka Obamy, který po jednání s republikánskými i demokratickými představiteli vyjádřil přesvědčení, že dojde k dohodě ohledně nového rozpočtu.

    celý článek »

    Zelený evropský rozpočet

    Ať se náročná jednání doprovázející evropskou politiku zdají jakkoli předvídatelná, nakonec se jim většinou podaří překvapit. Tento týden proběhne zásadní summit Evropské unie zaměřený na dojednání dohody o rozpočtu EU na roky 2014-2020, tedy takzvaném víceletém finančním rámci (VFR), a atmosféra, která jej obklopuje, je – mírně řečeno – zjitřená.

    celý článek »

    Singer: ČNB je připravena k měnovým intervencím

    ČNB je podle slov guvernéra Miroslava Singera připravena zakročit k oslabení koruny ve chvíli, kdy to bude třeba. Zmínil se o tom v rozhovoru, který dnes zveřejnil denník E15. „Pro nás je kurz nástroj, který nám připadá silný.

    celý článek »

    Bundesbank: Naděje na rychlé oživení německé ekonomiky klesají

    Naděje na rychlé oživení hospodářského růstu v Německu klesají, uvedla dnes tamní centrální banka Bundesbank v pravidelné měsíční zprávě. Upozornila, že řada sektorů německé ekonomiky se potýká s negativními důsledky dluhové krize v eurozóně a zpomalení růstu světového hospodářství.

    celý článek »

    Tištění peněz a jeho výsledky z nadhledu

    Aby titulky nevypadaly stylem „centrální banka tiskne další a další peníze“, byl zaveden eufemismus „kvantitativní uvolňování“. Čtenáře to nevyděsí a navíc to působí „odborně“. Jaký byl výsledek? Jediným výsledkem QE1 a QE2 ve Spojených státech bylo to,..

    celý článek »

    EURUSD 100 a 200-MA jako statný podstavec

    V úvodu nového týdne se nám díky vyrovnanému boji z posledních dní seběhly hodnoty delších rovnovážných průměrů 100 a 200-MA, které budou v tomto týdnu hrát klíčovou roli. Z pohledu toho, že se díky poslednímu růstu ceny více retailových obchodníků..

    celý článek »

    Švýcarský frank blízko denního maxima

    Švýcarský frank dnes k dolaru sílí o 0,2% d/d na 0,944 blízko denního maxima. Podporu tvoří zóna 0,938 0,94 bránící další růstovou aktivitu v zádech s klíčovým podpůrným pilířovým pásmem 0,915 0,929. Strop současného obchodování 0,951 je ale...

    celý článek »

    Jednání o rozpočtu v USA pomáhá Evropě v růstu, v čele komoditní společnosti a automobilky

    Pozitivně se na počátku týdne vyvíjí obchodování evropské akciové indexy, které tak navazují na páteční závěr na Wall Street. Na amerických trzích převládl optimismus v souvislosti s vyjednáváním republikánských zákonodárců a prezidenta Baracka Obamy o rozpočtu, které bylo podle zúčastněných „konstruktivní“ a vyjadřuje snahu řešení tzv.

    celý článek »

    Blog: Inflace vs. akcie

    Již několik let zvýšenou rizikovou prémii akcií vůči dluhopisům (převrácené P/E – 10y yield) a jejich relativní podhodnocení si investoři mimo jiné ospravedlňují trvající nejistotou ohledně budoucí inflace.

    celý článek »

    Evropa vrací úder, v úvodu týdne posiluje!

    Evropské trhy se po minulém týdnu pohybovaly v přeprodaných hladinách a není tudíž velkým překvapením, že trhy v úvodu týdne zahajují výše. Z dané situace vyvstávají dvě otázky a to, jestli se jedná o ukončení poklesů a návrat k růstu, nebo jestli je to..

    celý článek »

    Maďarsko uvalí novou daň na energetiky, vodu i telekomy. I Erste musí počítat s trvalou bankovní daní (+komentář)

    Dalšího daňového zatížení se od prvního ledna 2013 dočkají maďarské utility, pro které vláda přichystala daň, uvalenou na jejich infrastrukturu. Na zprávě klesají relevantní tituly v čele s MOL a následuje je finanční sektor v čele OTP Bank, kde investoři započítávají „dočasně“ uvalenou bankovní daň po porušeném slibu vlády ji příští rok snížit a v roce 2014 zrušit jako již trvalou záležitost.

    celý článek »

    Cena zemního plynu zůstane vysoká

    Komoditou, která minulý týden zajímavě posilovala, byl americký zemní plyn. Rostl hlavně před týdenní statistikou zásob od agentury EIA. Ta přinesla první sezónní propad zásob, jehož důvodem byla zvýšená poptávka způsobená podprůměrnými teplotami.

    celý článek »

    Prezident Václav Klaus udělil 12 milostí

    PRAHA (MEDIAFAX) - Dalším 12 letošním žadatelům o milost vyhověl prezident České republiky Václav Klaus. Agenturu Mediafax o tom v pátek informoval ředitel Tiskového odboru Hradu Radim Ochvat.Prvním omilostněným je občan Makedonie Hamdi Bakiu,...

    celý článek »

    EURUSD - Intradenní výhled: Euro může posilovat k 1,2800

    Měnový pár je v rostoucím trendu, pohybuje se nad intradenním pivotem na úrovni 1,272 EURUSD a v současné době se obchoduje za 1,2761 EURUSD. Kurz měnového páru atakuje horní linii 20hodinového Bollingerova pásma, oscilátor relativní síly RSI se nachází v neutrálním pásmu.

    celý článek »

    Žádné úlevy řeckému dluhu

    Ve svém víkendovém rozhovoru pro německou televizi ARD zopakoval německý ministr financí Schaeuble svou opozici vůči jakémukoliv odepisování řeckého dluhu veřejnými věřiteli.

    celý článek »

    FX výhled 19. 11. 2012

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Trojka sjednala s kyperskou centrální bankou dohodu o pomoci

    Zástupci mezinárodních věřitelů dnes uzavřeli dohodou jednání s kyperskou centrální bankou o podmínkách pomoci pro tamní bankovní sektor. Po shodě na širších reformách finančního sektoru se inspektoři "trojky" dohodli i na podmínkách rekapitalizace bank, sdělila dnes centrální banka Kypru.

    celý článek »

    Změní USA po volbách směr?

    Listopadové prezidentské a kongresové volby nepřinesly velké změny v obsazení klíčových politických míst. Prezident zůstane v úřadě i příští 4 roky, jeho mandát ve srovnání s volbami v roce 2008 přes oslabení zůstává silný.

    celý článek »

    V čem může bavorský vévoda inspirovat české byznysmeny

    Před dvaceti lety jsem se prakticky seznámil s užitečným právním nástrojem zvaným dědická smlouva. Bylo to na semináři, který pořádal Institut Maxe Plancka pro soutěžní právo z Mnichova. Vědecká sedánka se konala u jednoho z půvabných jezer v mnichovském okolí, na zámku Ringberg.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí