• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2012

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 5. 11. 2012

    Před úterními prezidentskými volbami se trhy v průběhu dne nevyvíjely příliš významně a hlavní indexy se pohybovaly v blízkosti nuly. Z makrodat dnes vyšel pouze index nevýrobního sektoru, který slabě zaostal za očekáváním a neměl na vývoj indexů valný...

    celý článek »

    Romney by pomohl akciím a dolaru, Obama dluhopisům

    Příští americký prezident má už nyní svázané ruce: fiskální útes, dluhový strop a nutnost poprat se s dluhem bude muset brát v případě svého vítězství v potaz Obama i Romney. I proto je, navzdory nedostatku konkrétních informací z obou táborů,...

    celý článek »

    ČR směrem k měnovým potyčkám

    Rok se s rokem sešel a úvahy o tom, že se i ČNB zapojí do měnových válek, dostaly reálný rozměr. I když slovo „válka“ je pro dnešní globální situaci stále příliš expresivní, hodilo by se tak maximálně pro kurzový vztah mezi renminbi a dolarem.

    celý článek »

    CETV dle KB: Dlouhodobá perspektiva, příliš mnoho krátkodobých rizik

    Mnohem mírnější prostor pro růst na ročním horizontu vidí analytici KB u akcií mediální skupiny Central European Media Enterprises (CETV) po výsledcích za 3Q12, které byly horší proti očekávání na provozní úrovni a meziročně zaostaly jak tržby tak OIBDA kvůli ústupu výdajů na reklamu a nepříznivému vývoji měnových kurzů.

    celý článek »

    3 miliony prodaných ipadů... denní přehled Trhy, data, výsledky

    Hlavní evropské indexy otevřely dnešní obchodování o půl procenta níže a ze ztrát se již nevymanily. Nervozita je patrná zejména z těžko predikovatelného výsledku amerických prezidentských voleb a na náladě nepřidávají ani obavy o potřebnou politickou podporu strukturálních reforem v Řecku, které podmiňují čerpání poskytnuté pomoci zemi.

    celý článek »

    Evropa v úvodu týdne ztratila, PostNL po profit warningu -11 %

    Evropské akcie zaznamenaly v úvodu týdne poměrně výrazné ztráty, když nejistotu na trzích způsobuje hned několik událostí. Nervozita investorů vyplývá z prezidentských voleb ve Spojených Státech, ale i ze situace v Řecku, kde premiér Samaras velmi těžko shání podporu pro další balík škrtů.

    celý článek »

    Pohádka nejen pro mou malou dceru

    Z oblasti ekonomie, která mne velmi baví, píšu sloupky poměrně často. Co je ale pro mne nejdůležitější v životě, je moje malá dcera. Je jednoznačně mým největším koníčkem.

    celý článek »

    Koruna na dohled úrovně 25,30 CZK/EUR

    Regionální měny na počátku týdne oslabovaly. Kromě domácích faktorů k tomuto pohybu přispěly i ztráty eura na trhu proti dolaru. Koruna si připsala ztráty zhruba čtyři desetiny procenta, když jí neprospělo zveřejnění zářijových maloobchodních tržeb.

    celý článek »

    Zvítězil poražený předseda

    Včerejšíí zkrácené Otázky Václava Moravce svedly k jednomu stolu Jeronýma Tejce, Petra Gazdíka, Pavla Kováčika a Radka Johna. Možnosti posedět s nimi nevyužila včera čerstvě zvolená předsedkyně Lidem, Karolína Peake.

    celý článek »

    Úvod týdne v červených číslech!

    Evropské trhy po vzoru těch asijských převzaly negativní náladu navíc umocněnou vyčkáváním investorů na výsledky voleb v USA. Podle zpráv ze zahraničí si investoři stahují a shromažďují hotovost a výsledky voleb rozhodnou, do kterého segmentu trhu budou..

    celý článek »

    Stručná situace Wall Street: předvolební opening 5.11.12

    Úvodní burzovní seance tohoto týdne bude po negativním skončení bilance minulého týdne opět zasažena nerozhodností investorů i možná v globálním měřítku, nejen na US trhu. Na vině to má samozřejmě odraz výhledu výsledku prezidentských voleb amerického...

    celý článek »

    V předvečer amerických prezidentských voleb můžeme od akciových trhů očekávat utlumené obchodování; V eurozóně žádný pokrok do konce roku neočekáváme.

    James Hughes, ChiefMarket Analyst v Alpari, uvedl: „Předpokládáme, že akciové trhy vstoupí v očekávání zítřejších prezidentských voleb do nového týdne opatrně. Soupeření o Bílý dům je již několik měsíců velice těsné a vzhledem k tomu, že do okamžiku, kdy.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 05.11.2012

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát Kód Počet Kurz Kurz 2.11.Změna5.11. Austrálie AUD 120.3920+0.30%20.4540 Brazílie BRL...

    celý článek »

    Co ničí trh s IPO?

    Vysoké valuace, které s sebou nesly nedávné IPO internetových titulů, a jejich následný pokles hodnoty vyvolávají vzpomínky na dot.com bublinu konce 90.

    celý článek »

    EURUSD - Přehled důležitých úrovní 05. 11. 2012.

    Páteční posílení Amerického dolaru dotlačilo evropskou měnu až k úrovni 1.2820. Dnes po otevření evropské seance došlo k dalšímu posilování amerického dolaru a cena dále klesla až k úrovni 1.2780. Na této hranici se cena odrazila a navrátila se k...

    celý článek »

    Nemecko hovorí NIE gréckym stratám

    Skrátené obchodovanie počas minulého týždňa prinieslo akciovému indexu SP500 mierny zisk 0,16%. Nebyť piatkového poklesu o 0,94%, kedy trh až príliš dobré dáta z trhu práce nedokázal využiť na rast, bol by prírastok oveľa silnejší. Akciový trh bol...

    celý článek »

    Švýcarský frank také na hraně klíčové podpory

    Švýcarský frank dnes k dolaru klesá o 0,3% d/d na 0,943, v rámci rezistenčního pásma 0,939 0,944 blízko denního minima. Dalším důležitým rezistenčím pásmem je oblast 0,947 0,95. Hlavními podporami jsou 0,928 a dlouhodobé podpůrné pásmo 0,915 0,925,..

    celý článek »

    ČEZ: predikce výsledků hospodaření za 3Q2012

    V příštích dvou měsících by investoři měli mít více jasno v tom, jaká bude budoucnost společnosti ČEZ, jak bude firma vypadat v příštích letech. Blížíme se (snad) rozklíčování mimořádně zapleteného příběhu o prodeji uhelných elektráren ČEZ, a také...

    celý článek »

    Americkým dluhopisům se před volbami daří... zprávy z dluhopisových trhů

    Americké vládní dluhopisy zareagovaly na zveřejnění velmi dobrého říjnového reportu z trhu práce (přírůstek pracovních sil +171 tisíc, plus pozitivní revize ze září) zajímavým způsobem, když po prudkém nárůstu výnosů o přibližně 6-7 bps (na úrovni 10 let) nakonec uzavřely s výnosy níže než na pátečních úvodních úrovních.

    celý článek »

    Obama vs. Romney - šance jsou stále vyrovnané

    Podle posledních předvolebních průzkumů CNN/ORC jsou den před zahájením prezidentských voleb šance obou kandidátů stále poměrně vyrovnané. V mezinárodním průzkumu voličů mají oba kandidáti podporu cca 49%.

    celý článek »

    Pražská burza stagnuje. Podporuje ji Erste, tíží KB a NWR

    Pražská burza vstupuje do nového týdne bez větších změn a zatím tak vzdoruje negativní náladě na západoevropských burzách, kde se vybírají zisky v souvislosti s rostoucí nervozitou před sérií důležitých politických událostí, které nás v tomto týdnu čekají.

    celý článek »

    Akciová snídaně 5.11. - Čína, Řecko, makro, výsledky

    Přehled hlavních událostí pro pondělí 5. listopadu 2012 USA S&P 500 ASIE Čínské PMI ve službách dle HSBC EVROPA Řecko SUPERSPAD Automobilky KOMODITY x Očekávané události 16:00 ISM ve službách USA USA Průběh obchodování indexy neudržely své úvodní nárůsty.

    celý článek »

    Týdenní komentář k EUR/USD

    Americký dolar díky pozitivním číslům z trhu práce končí tento obchodní týden Vliv bouře Sandy na vývoj měnového páru EUR/USD Atmosféra na finančních trzích byla v pondělí a v úterý klidnější, protože zaměstnanci americké Wall Street museli kvůli...

    celý článek »

    Středočeská ČSSD uvažuje o koalici s ODS

    PRAHA (MEDIAFAX) - Vedení středočeské ČSSD v sobotu už potřetí jednalo s KSČM o krajské vládě. Menšinová vláda s podporou komunistů je pro nás stále preferovaným řešením, pokud se ale nedohodneme, začneme jednat s ODS, v sobotu o tom informoval...

    celý článek »

    Venezuela v područí Číny

    V článku věnovaném Mexiku jsem slíbil, že se podívám ještě na dvě ropu produkující země. Venezuela je první z nich. Pokud se dočteme v tisku o Venezuele, v drtivé většině článků je zmíněn Hugo Chávez. Velmi málo se v souvislosti s Venezuelou mluví o Číně.

    celý článek »

    Maloobchod v září: Stále žádné dobré zprávy

    Tržby v obchodech v září opět výrazně klesly. Meziročně se obrat snížil o 3,3 procenta. Nicméně tentokrát k tomu výrazně přispěla skutečnost, že letošní září mělo o dva pracovní dny méně než stejný měsíc loňského roku.

    celý článek »

    Dotkne se trhů prezidentská volba?

    Páteční obchodování výrazně ovlivnila makrodata z trhu práce v Americe. Počet nově vytvořených pracovních míst příjemně překvapil růstem až na 171 tisíc oproti očekávaným 125 tisícům. Naopak míra nezaměstnanosti mírně vzrostla na 7,9% ze 7,8%.

    celý článek »

    Kongres ODS vyzval poslance, aby skončili s rebelií

    BRNO (MEDIAFAX) - Delegáti 23. kongresu ODS schválili v neděli usnesení, kterým žádají poslance zvolené za ODS, aby ukončili rebélii, která může vést až k pádu vlády. Naopak kongres nepodpořil snížení daní v roce 2014 nebo spuštění důchodové reformy.

    celý článek »

    Výhled ceny ropy do konce roku - utlumená poptávka

    Očekáváme, že růst globální poptávky po ropě bude do konce roku utlumený. Nárůst poptávky na rozvíjejících se trzích bude téměř vyvážen poklesem poptávky v zemích OECD. Díky tomu by měla cena ropy Brent, zůstat do konce roku 2012 uvězněná v pásmu, a to...

    celý článek »

    Pražskou burzu mohou v úvodu týdne stahovat níže banky i ČEZ

    Pražská burza dokázala v pátek uhájit půlprocentní zisk, k němuž nejvíce přispěly akcie Erste Bank. Index PX tak za celý týden posílil o 1,7 %. Erste si za celý týden připsala bezmála 8procentní zisk po příznivých 3Q12 výsledcích a výhledu a sérii zlepšených doporučení a cílových cen.

    celý článek »

    FX výhled 5. 11. 2012

    ForexGlobal Expert je exkluzivní analýza světových doporučení na měnové páry. Každý den v ranních hodinách přinášíme všem forexovým obchodníkům přehlednou tabulku, kde denně zpracováváme a shrnujeme většinový názor nejvlivnějších světových hráčů a...

    celý článek »

    Euro proti dolaru v závěru týdne prudce oslabilo

    Euro bylo vůči dolaru během většiny minulého týdne téměř stabilní. Obchodování bylo klidnější než obvykle, protože v pondělí a v úterý zasáhl trhy v New Yorku hurikán Sandy a ve čtvrtek měly mnohé evropské země svátek.

    celý článek »

    Co vše změní klíčová novela v distribuci pojistných produktů?

    Po více než roce skončily legislativní orgány vlády projednávání návrhu zákona, který má přinést zásadní změny do distribuce pojistných produktů v České republice. Návrh mimo jiné redukuje druhy pojišťovacích zprostředkovatelů a nově upravuje vznik a zánik oprávnění k činnosti pojišťovacího zprostředkovatele. Novelu podrobně popisuje profesor Jan Dědič, který byl v Legislativní radě vlády jejím zpravodajem.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »