• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 11. 7. 2014

    V právě uplynulém týdnu indexy korigovaly z dosažených maxim. Dnešek byl spíše nevýrazný. Kromě výsledků hospodaření Wells Fargo (WFC), která reportovala jako první z velkých bank, dnes příliš vodítek obchodování k dispozici nebylo.

    celý článek »

    Nové ETFs na evropské a britské akcie

    Společnost UBS uvedla na trh Xetra dva nové burzovně obchodované fondy. Pomocí prvního ETF můžete investovat do evropských akcií, druhý fond se zaměřuje na tituly z Velké Británie.

    celý článek »

    WASDE k 11.07.2014

    ...........................................................................................................................

    celý článek »

    NWR – Co bude dál? (komentář analytika)

    Společnost NWR dnes před začátkem obchodování zveřejnila výši produkce a objemu prodejů v 2Q14 a také indikovala průměrné ceny pro koksovatelné uhlí, které se svými zákazníky dojednala na 3Q14.

    celý článek »

    Týden na měnách: Euro obral o zisky strach z bank

    Na koruně proti euru stále nic podstatného. Kurz zůstává prakticky bez pohybu a za tento týden registruje nepodstatnou změnu. Ani ostatní měny v regionu se nakonec neposunují z hodnot před týdnem, i když se snažily o posílení.

    celý článek »

    Evropa zakončila týden mírným ziskem, nedařilo se těžařům

    Evropské akciové trhy zisky z průběhu obchodování nakonec neudržely, když zakončily týden mírně v zeleném, případně v blízkosti včerejšího závěru. Trhům se tak alespoň částečně podařilo zkorigovat včerejší propad, kdy indexy oslabily o více než procento, přičemž došlo k určitému uklidnění ohledně situace v Portugalsku.

    celý článek »

    Pražská burza leaderem evropských trhů

    Vývoj na evropských akciových trzích se dnes nesl v neutrálním duchu, který však nedokázal výrazně zvrátit sestupný trend tohoto týdne. Včerejší výprodej, iniciován znepokojujícími zprávami ohledně portugalské Banco Espirito Santo, tak zatím nepokračuje..

    celý článek »

    Základy Dow teorie

    Dow teorie v technické analýze Historie technické analýzy Úvod do Dow teorie Instrumenty technické analýzy Při prvním vstupu na měnový trh obchodníci mohou snadno čelit mnoha ztrátám, pokud nepoužívají vhodné obchodní strategie a instrumenty pro...

    celý článek »

    Kanada hlásí zvýšení nezaměstnanosti na 7,1%

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Dnes v 14:30 byly v Kanadě vyhlášeny výsledky z trhu práce týkající se meziměsíční změny nezaměstnanosti. Předchozí měsíc šlo o hodnotu 7,0%, která, dle analytiků, měla zůstat nezměněná.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 11.07.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.7.Změna11.7. Americký dolar USD 1 20.1680 +0.07%20.1840...

    celý článek »

    Bulharsko odebere licenci problémové bance CCB

    Bulharsko odebere licenci problémové bance Corporate Commercial Bank (CCB), která po hromadném vybírání vkladů přešla pod státní kontrolu. Kvalitní aktiva této finanční instituce Bulharsko převede na její divizi a upozorní vyšetřovatele na možné zneužití pravomocí v bance.

    celý článek »

    Whirlpool kupuje Indesit (+ 3,4 %)

    Americká společnost Whirlpool, která je největším výrobcem domácích spotřebičů na světě, koupí většinový podíl v italském konkurentovi Indesit za zhruba 758 milionů eur (21 miliard Kč).

    celý článek »

    Whirlpool – posílení pozice na trhu

    Největší výrobce domácích spotřebičů na světě, společnost Whirlpool (WHR), oznámila ve včerejší tiskové zprávě zájem o koupi většinového podílu konkurenční italské společnosti Indesit. Plánovaná transakce za v přepočtu 21 mld.

    celý článek »

    Evropské indexy korigují ztráty, v čele banky (+1,3 %)

    Evropské akciové trhy na konci týdne rostou, kdy tak korigují své ztráty, které posbíraly za posledních pět dní. Na programu dnes nejsou žádná důležitá makrodata a tak se pozornost investorů přesune na probíhající výsledkovou sezónu ve Spojených státech, kde své výsledky představí Wells Fargo.

    celý článek »

    Tabákoví giganti finalizují fúzi

    Americké společnosti Reynosld a Loriillard dokončují jednání o podmínkách fúze, v rámci které dojde ke spojení druhé a třetí největší tabákové společnosti v USA s celkovou tržní kapitalizací okolo 56 miliard amerických dolarů.

    celý článek »

    Enel plánuje prodej aktiv na Slovensku a v Rumunsku

    Enel plánuje získat více než 4,4 mld. € z prodeje všech aktiv na Slovensku a v Rumunsku, aby snížil své zadlužení. Enel má podíl 66 % ve společnosti Slovenské Elektrarne AS a v Rumunsku vlastní distribuci a retailová aktiva (Bloomberg).

    celý článek »

    Pražská burza v úvodu seance roste; Erste Bank zpět nad 500 Kč

    Pražská burza v úvodu poslední obchodní seance tohoto týdne slušně roste, index PX přidává 1,40 %. Další trhy v regionu obchodují také v pozitivním teritoriu – německý DAX získává 0,39 %, rakouský ATX připisuje 0,29 %, polský WIG obchoduje výše o 0,99 % a maďarský BUX získává 0,19 %.

    celý článek »

    Babiš podezírá ČEZ ze špatného hospodaření

    Podle denního tisku plánuje ministr financí Andrej Babiš prověřit obchody ČEZu. Podezírá totiž firmu, ve které je za stát vykonavatelem akcionářských práv (cca 70 %), ze špatného hospodaření. Rozhodující bude, jaké budou výsledky kontrol.

    celý článek »

    Itálie s Portugalskem včera krátkodobě znejistily trhy

    Ve čtvrtek, stejně jako celý tento týden, si rovněž připsali vítězství medvědi. Oleje do „prodejního ohně“ v průběhu dopoledne přilily Itálie a Portugalsko. V Itálii zveřejněný nejstrmější meziměsíční pokles průmyslové produkce od listopadu 2012...

    celý článek »

    Trhy v Asii obchodovaly smíšeně

    Kromě Evropy zasáhly včerejší zprávy o potížích portugalské finanční skupiny Espírito Santo také trhy v Asii. Portugalská banka zpozdila své platby držitelům krátkodobých dluhopisů.

    celý článek »

    Pražská burza pravděpodobně otevře mírným růstem

    Pražská burza ukončila čtvrteční obchodní seanci v červeném teritoriu, index PX ztratil 0,54 %. Finanční sektor si vedl smíšeně – Komerční banka připsala 1,1 % na 4540 Kč, když se v průběhu dne obchodovala i za 4580 Kč, Erste Bank naopak po středečním růstu opět nabrala jižní směr, když klesla o 3,1 % na 497 Kč.

    celý článek »

    Čtvrteční události pomohly dolaru

    Dolaru se včera proti euru dařilo, když si připsal dvě desetiny procenta a posílil na úroveň 1,3600 USD/EUR. Důvodem bylo hned několik faktorů. Francouzská spotřebitelská inflace v červnu překvapivě zpomalila na 0,6 % y/y, nejnižší hodnotu od konce.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí