• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak prodělat na vzdělání: Apollo Group

    Mezi pětihvězdičkovými akciemi na seznamu Morningstar najdeme i vzdělávací instituci Apollo Group. Vzdělávání je dost specifickým oborem a jak ukazuje následující obrázek, je dost výjimečné i co se týče návratnosti akcií.

    celý článek »

    Evropa si nakonec připsala zisky, v červeném zůstaly banky

    Evropské akciové trhy dnes několikrát změnily svůj směr, když se jim nakonec podařilo zakončit obchodování v zeleném. Výrazné výkyvy způsobilo jednání ECB a následný komentář Maria Draghiho, který sice žádná nová opatření neoznámil, ale řekl, že banka začala připravovat nové nástroje, které je v případě potřeby připravena využít.

    celý článek »

    Mario Draghi vrátil akciové burzy do zisku

    Trhy čekaly na dnešní zasedání Evropské centrální banky. Změna v nastavení měnové politiky se příliš nečekala poté, co ECB zahájila nákupy cenných papírů, a navíc v prosinci nabídne další likviditu v dlouhodobých dodávacích repo...

    celý článek »

    Graf dne: V USA zavládla stříbrná horečka

    Cena stříbra klesla během včerejšího obchodování (5.11.2014) na úroveň února z roku 2010. Nízká cena tak zvedla vlnu zájmu spotřebitelů o investiční mince a pruty. Zároveň se kov dostal na nejnižší úroveň ve vztahu ke zlatu za více než pět let.

    celý článek »

    Praha zavřela čtvrtek na zelené nule; Komerční banka po výsledcích +1,9 %

    Pražská burza dokázala až ve čtvrté obchodní seanci tohoto týdne zavřít v zeleném teritoriu, když dnes index PX „rostl“ o 0,01 %. Další trhy ve středoevropském regionu si vedou hůře – německý DAX sice získává 0,3 %, rakouský ATX nicméně odepisuje 0,1 %, polský WIG ztrácí 0,3 % a maďarský BUX obchoduje níže o 0,5 %.

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na WTI

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na vývoj ropy. Informace uvedené ve videokomentáři nejsou investičním doporučením, jde o názor daného makléře na možný budoucí vývoj jím popisovaného aktiva.

    celý článek »

    Metody hledání výhod v trhu – hodnotová výhoda

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Neustálé hledání obchodní výhody v trhu nepatří jenom k práci traderů, ale také ke každodenní práci podnikatelů, kteří nechtějí zůstat pozadu a chtějí si svým podnikáním zajistit dlouhodobý a stabilní příjem.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 06.11.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.11.Změna6.11. Americký dolar USD 1 22.2870 -0.43%22.1910...

    celý článek »

    Kladivo na banky

    Americká centrální banka Fed včera zveřejnila nové pravidlo, které by mělo zamezit bobtnání finančních institucí do velikostí, které by mohly v případě jejich krachu ohrozit celý finanční systém a potažmo ekonomiku USA.

    celý článek »

    Otázky pro Draghiho na téma nákupu aktiv

    ECB dnes bude rozhodovat o nastavení sazeb a dalších měnových otázkách. Trh poměrně široce spekuluje kolem komentářů, jež takové rozhodování pravidelně doprovází a o jejich významu především s ohledem na rozeběhnutý program nákupu aktiv.

    celý článek »

    Siemens prudce zvýšil zisk navzdory vadným turbínám

    Německému průmyslovému koncernu Siemens vzrostl ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí čistý zisk o 40 procent na 1,498 miliardy eur (41,7 miliardy Kč). Operace v oblasti větrných turbín však skončily se ztrátou kvůli mimořádným nákladům spojeným s vadnými turbínami.

    celý článek »

    Putin je nejmocnější

    Nejmocnější osobností světa je podle aktuálního žebříčku časopisu Forbes ruský prezident Vladimir Putin. Jeho americký protějšek Barack Obama je ve dnes zveřejněném žebříčku pro rok 2014 druhý.

    celý článek »

    Sucho pomáhá sklizni v USA - sója oslabuje

    Potřetí v tomto týdnu klesá dnes na burze CBOT cena nejaktivnějšího futures kontraktu na sóju. Jedná se o reakci na očekávání, že sucho pomůže urychlit právě probíhající sklizni ve Spojených státech, jež má v letošním roce dosáhnout nového rekordu.

    celý článek »

    STOCK - po profit warningu nová doporučení na titul

    Likérka Stock Spirits (dále jen STOCK) včera ve své kvartální zprávě investory nepotěšila. Zmínila sice některá pozitiva, na druhou stranu zejména upozornila po zvýšení spotřebních daní složitou situaci v Polsku ve 3Q, ale i obdobná očekávání pro tento...

    celý článek »

    S&P 500 po volbách: bez korekce na maximech

    S&P 500 denní komentář S&P 500 po volbách: bez korekce na maximech Prosincový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování klesá 0,2% d/d na 2015. Ve středu ale akcie rostly s podporou výsledků...

    celý článek »

    O2 na hranici 240 Kč = nejníže od listopadu 2002

    Akcie O2 dnes dopoledne klesají na hranici 240 Kč na akcii, což znamená, že se titul pohybuje nejníže od poloviny srpna roku 2002. Zájem o akcie firmy klesá v souvislosti se snahou PPF přenést část akvizičních nákladů na firmu samotnou přes zvýšení...

    celý článek »

    ECB v expanzivním módu, co mzdy USA?

    Makroekonomické události 6. listopad ECB v expanzivním módu, co mzdy USA?13.45 SEČ - Eurozóna - Klíčová úr. sazba ECB pro hlavní refinanční operace:Očekávání: 0,05%Předchozí: 0,05%14.30 SEČ - Eurozóna - Prohlášení ECB a tisková konference prezidenta.

    celý článek »

    OECD tlačí na ECB – rozjeďte QE

    Evropská centrální banka by měla rozšířit program nákupu aktiv a eventuálně do něj zahrnout i nákupy vládních dluhopisů. Takové je doporučení OECD, dle které bez další měnové stimulace monetární autorita riskuje vleklou ekonomickou stagnaci a postupný deflační tlak napříč státy eurozóny.

    celý článek »

    Klesajúci trend na EURUSD pretrváva

    Dnešné vyhlásenie rady guvernérov ECB bude pravdepodobne obsahovať veľa rečí, no málo skutkov. Zaujímavejšia bude tlačová konferencia s Draghim. Ten často zachádza nad rámec vyjadrení rady, čo nie je prekvapením pre orgán s 24 členmi. Avšak...

    celý článek »

    Vsadit si sportku nebo spekulovat s akciemi?

    Představa rychlého zbohatnutí bez velké námahy je neuvěřitelně lákavá. Sázení na sportovní zápasy, loterie a stírací losy, to je oblíbenou činností každého, kdo chce zažít trochu hazardu, ale také jako možný zdroj zajímavého zhodnocení.

    celý článek »

    Aktuální opční strategie naked put na index S&P 500

    Na reálném obchodu z dnešního dne vysvětlíme strategii nekrytého výpisu put opce neboli naked put. Jako podkladové aktivum využijeme indexu S&P 500 ve formě SPDR S&P 500 ETF (SPY). Index S&P 500 je nyní těsně pod historickými maximy nad..

    celý článek »

    US - ISM ve službách v říjnu nepotěšil

    Americký ISM index za sektor služeb v říjnu příliš nepotěšil, když stejně jako v září zaznamenal pokles, tentokráte na 57,1 z 58,6 (odhad trhu 58,0). Dílčím pozitivem však je, že v souladu s příznivými daty z amerického trhu práce došlo k opětovnému...

    celý článek »

    Export opět roste dvojciferným tempem

    Po letní přestávce se i zahraniční obchod ruku v ruce s průmyslem vrátil k předchozímu dynamickému růstu. Zářijové tempo exportu překonalo hranici 14 %, zatímco dovoz přidal jen něco přes 11 %.

    celý článek »

    ČR - průmysl v září rostl meziročně o 8,3%

    Průmyslová produkce v září meziročně vzrostla reálně o 8,3 %, po očištění od vlivu počtu pracovních dnů vzrostla o 5,6 %. Ve srovnání s předchozím měsícem byla po vyloučení sezónních vlivů vyšší o 4,5 %. Hodnota nových zakázek meziročně vzrostla o 15,0 %.

    celý článek »

    ČR - stavebnictví v září rostlo meziročně o 9,5%

    Stavební produkce v září 2014 vzrostla meziročně reálně o 9,5 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 4,5 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota klesla o 27,6 %. Bylo zahájeno meziročně o 7,2 % bytů více. Dokončeno bylo o 6,7 % bytů méně.

    celý článek »

    Stavebnictví nabírá dech

    Vedle průmyslu potěšily v září i výsledky českého stavebnictví. Po dvou měsících poklesu se výroba v tomto odvětví zvýšila o 9,5 %, přičemž něco málo přidal i jeden pracovní den navíc.

    celý článek »

    Výsledky AVG za 3Q nad odhady trhu

    Antivirový producent AVG včera reportoval výsledky nad odhadem trhu. Tržby 92,3 mil. USD dle očekávání meziročně klesly s tím, jak společnost opouští segment Platform (bezpečné vyhledávání na internetu). Byly nicméně nad odhady 91 mil.

    celý článek »

    ČEZ: JEDU odstavila 2 ze 4 bloků

    Jaderná elektrárna Dukovany odstavila dva ze čtyř bloků. Důvodem jsou technické potíže. Délka odstávky není jasná. Zastavení provozu jaderných bloků není pozitivní informací, protože nukleární elektrárny jsou nejvýnosnější v portfoliu společnosti.

    celý článek »

    Výsledky KB za 3Q ve všech ohledech nad odhady trhu

    Komerční banka dosáhla ve 3Q 2014 čistého zisku 3 268 mil. Kč, mírně nad očekáváním trhu. Rozdíl oproti odhadům je dán již tradičně nízkou úrovní opravných položek, které meziročně propadly o 20 % na 305 mil. Kč (oček. 389 mil. Kč).

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPraha zakončila i třetí obchodní seanci tohoto týdne v červeném, když včera index PX odepsal 1 %. Elektrárenská společnost ČEZ včera prošla nudnou obchodní seancí, když titul obchodoval v úzkém pásmu mezi 603,50 Kč a 606,90 Kč, aby nakonec zavřel na zelené nule na ceně 604,50 Kč.

    celý článek »

    Na světě je rekordní počet miliardářů

    Ing. Libor Stoklásek Světová ekonomika na tom není zrovna nejlépe, nicméně počet světových miliardářů tento rok trhá historické rekordy. Nové průzkumy ukazují, že tento rok vzrostla světová miliardářská populace o 155 nových členů, což je 7 % nárůst...

    celý článek »

    Euro se včera dále propadlo, dnes zasedá ECB

    Včerejší obchodování poslalo euro na nejslabší úroveň od srpna 2012. Euro během dne vůči dolaru ztrácelo až 0,7 %, během noční seance však část svých ztrát zkorigovalo. Dnes ráno se obchoduje okolo 1,2520 USD/EUR.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americký S&P 500 si včera polepšil o zhruba 0,6 % a téměř vyrovnal své pondělní historické maximum. Dařilo se síťovým odvětvím ( 2,3 %) a energetickému sektoru ( 1,8 %), kterému pomohl růst cen ropy a který tak mírní své ztráty z předešlých...

    celý článek »

    6. listipad: Užitečné informace pro investory

    Americké akcie ve středu opět trhaly rekordy, pomohly jim výsledky voleb i data z trhu práce Americké akcie ve středu obnovily růst, k němuž jim pomohlo zejména přesvědčivé vítězství republikánů v úterních volbách do Kongresu.

    celý článek »

    Je růst na měnovém páru CHF/JPY vyčerpaný?

    Na denním grafu měnového páru švýcarského franku a japonského jenu se začíná tvořit náznak pinbarové svíce. Již ty předchozí svíce jsou výrazně kratší než počáteční býčí, vytvořená v pátek minulého obchodního týdne, kdy započal vzestup na všech měnových..

    celý článek »

    Blíží se technická novela nového občanského zákoníku. Co v ní bude?

    Nový občanský zákoník, který nabyl účinnosti 1. ledna letošního roku, možná podle probíhajících debat čeká první velká novela. Kdy k ní však dojde a co bude obsahovat, zatím ale není zcela jasné. Zřetelněji se ovšem už rýsuje „malá“, technická novela tohoto zákoníku, kterou by měla v dohledné době projednat vláda a která by měla napravit nejdůležitější nedostatky spíše technického rázu. Zde je přehled navrhovaných změn.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »