• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 25. 11. 2014

    Dnešní obchodování zahájily trhy pozitivně pod vlivem lepšího výsledku HDP, než bylo očekáváno a lépe dopadl i index cen domů. Počáteční nálada však ochladla poté, co spotřebitelská důvěra za očekáváním naopak zaostala a trhy se tak ve zbytku dne...

    celý článek »

    Francie: Další země co chce repatriovat své zlato

    Nejdříve Německo, pak Nizozemsko, Švýcarsko o tom bude hlasovat o víkendu a nyní už i Francie uvažuje o repatriaci zlata. Předsedkyně radikální pravicové Národní fronty, jež v květnu nečekaně vyhrála volby do Evropského parlamentu, Marine Le Penová,...

    celý článek »

    Evropa končí v plusu, E.ON i RWE +3 %

    Evropské akciové trhy i přes to, že neudržely zisky z průběhu obchodování, nakonec zavřely v mírném zisku. Sentiment investorů pozitivně ovlivnila data ze Spojených států v podobě růstu HDP, který se mezikvartálně zvýšil o 3,9 % při odhadech analytiků na úrovni 3,3 %.

    celý článek »

    Euro na vzestupu

    Již druhým dnem se společná evropská měna pohybuje, na měnovém páru s britskou librou, v býčím trendu. Z dlouhodobého pohledu se ukazuje jako velice silná S/R úroveň na hladině 0,8015, kterou se páru EUR/GBP zatím nepodařilo definitivně prolomit.

    celý článek »

    Akciové trhy pokračují v růstu

    Západoevropské akciové trhy dnes opět mírně rostou , když se stejně jako v posledních dnech nejvíce daří finančnímu sektoru a zisky většiny ostatních odvětví jen částečně brzdí menší pokles komoditních titulů.

    celý článek »

    Akciové trhy pokračují v růstu (25.11.2014)

    Západoevropské akciové trhy dnes opět mírně rostou , když se stejně jako v posledních dnech nejvíce daří finančnímu sektoru a zisky většiny ostatních odvětví jen částečně brzdí menší pokles komoditních titulů.

    celý článek »

    Obchodování na koruně bylo v úterý poklidné

    Obchodování na trhu koruny s eurem dnes příliš vzruchu nepřineslo, když se kurz CZK/EUR pohyboval v pásmu 27,56-27,61 bez výraznější tendence nahoru či dolů. Další zisky si připisoval polský zlotý ( 0,4 %), ztráty v podobné výši naopak...

    celý článek »

    Průzkum: Podnikatelský potenciál v ČR letos klesnul o 7%

    Studie zaměřená na vnímání podnikání ukázala, že samostatné podnikání si dokáže představit 30% obyvatel České republiky. Před rokem to přitom bylo o 7% víc. Průzkum zadala společnost Amway v 38 zemích světa a kromě podnikatelského potenciálu se zaměřil i.

    celý článek »

    3 nezničitelné tituly pro okamžiky paniky na burzách

    Pokaždé když býčí trh trvá dlouho a na trhu panuje všeobecná opojná nálada a všichni doufají, že trhy prorazí strop. Tak to je přesně ten čas, kdy by investor měl zbystřit, přikrčit se a uvažovat o zařazení superbezpečných titulů do svého portfolia, které nereagují na býčí vábení, ale zároveň mají dost rozumu odolat medvědím náladám.

    celý článek »

    Získejte až 2 000 Kč ročně podporu od státu

    Získejte až 2 000 Kč ročně podporu od státu. Nadstandardní úročení a státní podpora. Stavební spoření se vyplatí.Stavební spoření je určeno především na uspokojení potřeb s bydlením. Na významu však roste jeho funkce jako spořícího produktu.

    celý článek »

    Euforie na evropských akciích nepolevuje.

    Je tomu již šest týdnů, kdy evropské indexy zažívaly nejhlubší propad od roku 2011. Konkrétně německý index DAX měl za sebou korekci o 17 %. Mnozí analytici se předháněli předpověďmi, že konečně přichází TA korekce, na kterou už se dlouho čeká.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 25.11.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.11.Změna25.11. Americký dolar USD 1 22.2320 -0.13%22.2030...

    celý článek »

    FLASH: Maďarské sazby beze změny a bez překvapení

    Úrokové sazby v Maďarsku zůstávají beze změny. Hlavní sazba setrvává na 2,10 procenta, kde se zastavil její pokles v červenci. Rozhodnutí centrální banky (MNB) není překvapivé - celý trh (dle průzkumu Bloomberg) s tímto výsledkem počítal.

    celý článek »

    Maďarské sazby beze změny a bez překvapení

    Úrokové sazby v Maďarsku zůstávají beze změny. Hlavní sazba setrvává na 2,10 procenta, kde se zastavil její pokles v červenci. Rozhodnutí centrální banky (MNB) není překvapivé - celý trh (dle průzkumu Bloomberg) s tímto výsledkem počítal.

    celý článek »

    Zásoby plynu

    Tento týden budou zcela jistě komodity „mávat“ trhem. Většina investorů upíná zrak na čtvrteční zasedání organizace OPEC ve Vídni, ale ti z nás co sledují i vývoj plynu by měli také zpozornit.

    celý článek »

    Podvodníci na internetu zneužívají zájemce o práci

    Lidé hledající práci na internetu by si měli dát pozor na podvodníky, kteří nabízejí zdánlivě legální zaměstnání a pod záminkou nabídky práce získávají osobní data. Nic netušící oběti tak poskytnou svůj bankovní účet k podvodným převodům peněz.

    celý článek »

    OECD zvýšila odhad růstu v ČR na 2,4 %

    Česká ekonomika oživí z loňského poklesu výrazně rychleji, než Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) na jaře očekávala. Hrubý domácí produkt tento rok vzroste o 2,4 procenta, dvojnásobným tempem, než OECD odhadovala v květnu.

    celý článek »

    HDP USA - třetí kvartál

    Dnes v 14:30 (SEČ) budou zveřejněny dva ekonomické indikátory: index ( Core retail sales, CRS ) v Kanadě a předběžný čtvrtletní HDP v USA. CRS se vydává měsíčně statistickým úřadem a zobrazuje relativní změnu objemu maloobchodních tržeb všech výrobků s...

    celý článek »

    BoJ oslabila jen

    Dnes skoro v noci zverejnila BoJ svoju zápisnicu z októbrového zasadnutia, kedy nachytala trh nepripravený a ohlásila výrazné rozšírenie svojho QE. Tesné hlasovanie v pomere 5:4 sľubovalo zaujímavé čítanie zápisnice. Tá bola dnes zverejnená. Dnes...

    celý článek »

    PPF banka za 9M zvýšila zisk o 3% na 657 mil. Kč

    PPF banka z investiční skupiny PPF za 9M tohoto roku vykázala meziroční zlepšení čistého zisku o 3% na celkových 657 mil. Kč. Celková bilanční suma banky se zvýšila o 8 % na 113 mld. Kč.Objem poskytnutých úvěrů rostl o 3% na 32 mld. Kč.

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na index DAX

    S měsíčním odstupem se podíváte s Janem Kovalovským na investiční příležitosti na grafu indexu DAX . Dvě svíčkové formace v kombinaci s indikátorem Williams představili investorům dvě příležitosti jak vydělat.

    celý článek »

    Ropa čeká na OPEC

    Ropa denní komentář Ropa čeká na OPEC Lednový futures kontrakt ropy WTI posiluje 0,6% d/d na 76,1 s růstem napětí s blížícím se rokováním OPECu (27. listopad), možná nejdůležitějším od světové finanční krize 2008. Členové organizace zatím naznačují..

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada USA solidní

    Makroekonomické události 25. listopad Spotřebitelská nálada USA solidníIndex spotřebitelského sentimentu Conference Board (11 2014) Očekávání: 96,0 Předchozí: 94,5 Spotřebitelská nálada amerických domácností po dlouhých letech od světové finanční...

    celý článek »

    Červená knihovna, nehody cyklistů, MaMa Index . . . alternativní indikátory ekonomické výkonnosti

    Profesionální investoři a analytici každý den pozorně sledují zveřejňovaná makrodata a údaje o hospodářských výsledcích kotovaných titulů. Například dnes ráno byl zveřejněn finální údaj za 3Q HDP v Německu, trh čeká na rozhodnutí maďarské centrální banky ohledně nastavení úrokových sazeb, odpoledne se pozornost přesune do USA k údajům o hrubém produktu a spotřebitelské důvěře.

    celý článek »

    Evropské a americké akcie pokračovaly v posilování

    Evropské a americké akcie pokračovaly v posilování i minulý týden. Americký akciový index S&P 500 a Dow Jones vytvořil nové historické maximum. Tento týden nás čeká několik zajímavých makrodat, i navzdory tomu, že v USA budou ve čtvrtek kvůli...

    celý článek »

    Tesla údajně jedná s BMW o vývoji dobíjecích stanic

    Zástupci výrobce elektromobilů Tesla Motors údajně jednají s BMW o možné spolupráci v oblasti baterií, lehkých komponent a vývoji kompatibilních dobíjecích stanic. Zvláště ten poslední bod by mohl výrazněji pomoct rozvoji elektromobilů na evropském trhu.

    celý článek »

    ČEZ se chce více orientovat na zákazníka

    Od zaměření na tradiční energetiku se ČEZ bude více orientovat na zákazníka. ČEZ prochází transformací a měl by v budoucnu nabízet vše k energetické samostatnosti (např. elektřinu, panely, pojištění, údržbu, financování).

    celý článek »

    Německá ekonomika v 3Q mírně rostla a vyhnula se recesi

    Německá ekonomika ve třetím čtvrtletí stoupla díky silné soukromé spotřebě o 0,1 procenta a těsně se tak vyhnula recesi. Oznámil to v dnešní konečných údajích spolkový statistický úřad, který tím potvrdil předběžné údaje z poloviny měsíce.

    celý článek »

    Praha by měla úterý otevírat do zeleného

    Pražská burza zahájila poslední listopadový týden na zelené nule, když index PX včera připsal 0,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ zahájila nový týden mírným poklesem, když většinu dne strávila v úzkém obchodním pásmu mezi 601 a 604 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zahájila poslední listopadový týden na zelené nule, když index PX včera připsal 0,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ zahájila nový týden mírným poklesem, když většinu dne strávila v úzkém obchodním pásmu mezi 601 a 604 Kč.

    celý článek »

    Německý Ifo index příjemně překvapil svým zlepšením

    Evropská měna si na začátku týdne připisovala zisky, když vůči dolaru posílila o 0,3 % na 1,2430 USD/EUR. Evropské měně pomohl německý Ifo, který se oproti očekáváním zlepšil v obou svých složkách a nenavázal na zhoršení důvěry měřené indexem PMI.

    celý článek »

    Daňové výhody komoditních ETN

    Komoditní ETN Vám mohou ušetřit peníze v nadcházejícím daňovém období. Investoři mnohdy váhají využít ETN právě kvůli výše zmíněnému úvěrovému riziku. Existují však případy, kdy nám tyto produkty mohou přinést výrazné výhody oproti ostatním strukturám...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »