• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 10. 5. 17

    Indexy dnes končily bez znatelnějšího posunu, kromě Nasdaqu, který tři desetiny procenta přidával.Úvodní zisky indexů do závěru nevydržely a po slabších výsledcích velkoobchodních zásob a indexu ekonomického optimismu lehce ztrácely.

    celý článek »

    Jak dopadla tipovací soutěž Patria.cz? Bodovaly nejvyšší odhady

    Rozhodující kolo prezidentských voleb ve Francii vyhrál kandidát středu Emmanuel Macron. Podle oficiálních výsledků získal 66,10 procenta hlasů. Definitivní výsledek musí být ještě vyhlášen ústavním soudem a uveřejněn v oficiálním věstníku, my ale velké změny nepředpokládáme a navíc: nejlepší odhady v tipovací soutěži nejsou u cíle těsně.

    celý článek »

    Ropa | Rozšiřování těžby v afrických zemích

    Autor: Kamil Hussein Africa oil corporation pracuje na rozšíření těžby ropy na východě Afriky. Společně z čínskými těžaři by mohli v budoucnu vytvořit silnou alianci, jako protiváhu OPEC. Kanadská společnost Africa oil corp.

    celý článek »

    Bitcoin by mohl růst na 4000 USD během 8-14 měsíců

    Nejpopulárnější alternativní měna Bitcoin v posledním měsíci zažívá velkou vlnu zájmu, jež tlačí jeho cenu na nová historická maxima. Dnes se cena vyšplhala již přes hranici 1700 USD za kus a za poslední měsíc se zvýšila již o více jak třetinu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 09.05.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.5.Změna9.5. Americký dolar USD 1 24.4330 +0.26%24.4970...

    celý článek »

    Kam investují čeští milionáři?

    &am

    celý článek »

    Kam investují čeští milionáři?

    Jak přemýšlejí a do čeho investují čeští milionáři? Nejen to vám prozradí aktuální Investorský magazín. Prostor dostávají také ověřené investiční strategie pro období, kdy akciové trhy ovládá euforie, nabízíme netradiční pohled na svět osobních financí a.

    celý článek »

    Eurodolar tlačí dolů výběr zisků a sázky na Fed

    Francouzi svou volbou prezidenta finanční trhy nijak nešokovaly, takže vstup do nového týdne mohl proběhnout poměrně klidně. Ukázalo se, že sázky na Macronovo vítězství dosáhly vysoké úrovně, takže pozitivní reakce po oznámení výsledků už byla malá a přechodná.

    celý článek »

    ČNB: Setkání s analytiky

    V pátek se konalo v ČNB setkání s analytiky a detailnější prezentace prognózy. Výsledek byl trochu jiný než v případě čtvrteční tiskové konference a trhy (i my) jsme trochu zmatení: Ve čtvrtek se tisková konference po měnověpolitickém zasedání nesla v...

    celý článek »

    FED: Trhy věří v hike již v červnu

    Další zasedání FEDu se koná v červnu. Trhy nyní věří, že by mohlo dojít ke zvýšení sazeb. Trh práce je silný, HDP zpomalilo jen dočasně a inflační tlaky mohou opět zesílit. My v letošním roce očekáváme 2 zvýšení s tím, že červnový termín vidíme jako...

    celý článek »

    ČR: Kasy obchodníků se plní stále rychleji

    Ani v březnu se ochota spotřebitelů utrácet v obchodech nezměnila a tentokrát ponechali v obchodech o 7,8 % více než v předchozím roce. Po zohlednění rozdílného počtu pracovních dnů tržby obchodníků rostly rovněž velmi podobným tempem (+7 %).

    celý článek »

    Kasy tuzemských obchodníků se plní stále rychleji

    Ani v březnu se ochota spotřebitelů utrácet v obchodech nezměnila a tentokrát ponechali v obchodech o 7,8 % více než v předchozím roce. Po zohlednění rozdílného počtu pracovních dnů tržby obchodníků rostly rovněž velmi podobným tempem (+7 %).

    celý článek »

    Fitch snížila dluhový rating Poste Italiane

    Agentura Fitch snížila Poste Italiane dluhový rating o jeden stupeň z BBB+ na BBB. Snížení ratingu odráží fakt, že Fitch snížil před časem dluhové hodnocení Itálii a Poste Italiane drží coby finanční instituce dluhopisy italské vlády.

    celý článek »

    Výsledky Commerzbank za 1Q17 překonaly odhady

    Commerzbank, druhá největší německá banka, reportovala za 1Q 2017 čistý zisk ve výši 217 mil. EUR (+28 % r/r), čímž překonala očekávání trhu (74 mil. EUR). Tržby meziročně mírně vzrostly na 2,37 mld. EUR (oček. 2,3 mld. EUR).

    celý článek »

    ČR - maloobchod v březnu se silným meziročním růstem

    Tržby v maloobchodě po očištění o sezónní vlivy vzrostly v březnu reálně meziměsíčně o 1,2 %. Meziročně se tržby očištěné o kalendářní vlivy zvýšily o 7,0 %, bez očištění o 7,8 %. Meziměsíčně se tržby v maloobchodě kromě motorových vozidel (CZ-NACE..

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 9. 5. 2017

    Úterý 9. 5. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,03 %), S&P500 (+0,00 %) a NASDAQ (+0,03 %). Evropa: DAX (+0,55 %), CAC40 (1,12 %), FTSE 100 (0,68 %). Čína: Hang Seng (+0,42 %), Shanghai Comp. (-0,22 %), CSI 300 (-0,44 %).

    celý článek »

    Kdo má pod palcem cenu zlata?

    Většinový názor mezi investory je takový, že největší vliv na cenu zlata mají vedle spekulantů centrální banky, případně velcí spotřebitelé, jako jsou Čína nebo Indie. Dnes se ale podíváme na alternativní názor.

    celý článek »

    Lobbyisté ze Silicon Valley zvyšují tlak na Brusel

    Technologické společnosti jako eBay, Twitter nebo Facebook zvýšily své výdaje na lobbying v Evropské unii za poslední tři roky téměř trojnásobně. Obvykle firmám nějakou dobu trvá, než si uvědomí, jak moc může Brusel negativně ovlivnit jejich zisky...

    celý článek »

    Balkony, předzahrádky, lodžie – komu vlastně patří?

    Vymezení místností, které jsou součástí bytové jednotky, zpravidla nezpůsobuje problémy. V případě některých dalších prostor ale nemusí být řešení tak jednoznačné. Zákonná úprava a teoretické pojetí společných prostor mohou mít praktické důsledky, a to jak pro developera, tak pro vlastníky bytu, případně jeho potenciální kupující.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »