• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street na nových historických maximech, Amazon slaví 20 let na burze

    Americké akcie, podpořeny technologiemi a skokovým růstem cen ropy, zahájily nový týden ve velkém stylu. Dow Jones Industrial Average uzavřel čtyři desetiny v plusu, v rámci indexu se nejlépe dařilo akciím Johnson & Johnson (+2,7%) a nejhůře Verizonu (-1,0%), S&P500 přidal půl procenta na nové historické maximum a technologický Nasdaq Composite rovněž +0,5% se zakončením na novém maximu.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 16. 5. 17

    Týden zahájily indexy růstem přibližně o čtyři desetiny procenta. Nasdaq a S&P 500 posunuly svá historická maxima.Pondělí nepřineslo zajímavější makrodata. Zveřejněn byl pouze lehce rostoucí index realitního trhu.

    celý článek »

    Na čem stojí současný globální optimismus?

    Ekonomové a analytici nyní ohledně výhledu globální ekonomiky srší optimismem. Namístě je ovšem otázka: Co se vlastně ve světě tak výrazně změnilo? Na jedné straně je tu řada rozvíjejících se ekonomik, které se těší skutečnému zlepšení včetně poklesu inflace a sazeb, posílení domácí poptávky a v některých případech se projevují i vyšší ceny komodit.

    celý článek »

    Akciové trhy - ČEZ oznámil termín VH

    Český trh dnes při slabých objemech mírně rostl a lehce tak překonal západoevropské indexy. Největší pohyb byl vidět na Fortuně (-2,26%), kde investoři po slabých čtvrtletních výsledcích mhohou vybírat krátkodobé zisky.

    celý článek »

    Souhrn 15.5. - Evropa se vymanila z negativního vlivu kybernetických útoků a roste, euro výrazněji posiluje, ropa silně v plusu díky prodloužení regulace, BCPP v plusu bez emocí

    Pražská burza vstoupila do nového týdne při podprůměrné likviditě mírným růstem. Evropské akciové trhy se v průběhu dne postupně vypořádávaly s negativním vlivem rozsáhlých víkendových kyber útoků, jež zasáhly odhadem až 200 000 PC ve 150 zemích světa.

    celý článek »

    Na čem stojí současný globální optimismus?

    Ekonomové a analytici nyní ohledně výhledu globální ekonomiky srší optimismem. Namístě je ovšem otázka: Co se vlastně ve světě tak výrazně změnilo? Na jedné straně je tu řada rozvíjejících se ekonomik, které se těší skutečnému zlepšení včetně poklesu ...

    celý článek »

    Euro postupuje ještě výš, americká data znovu zklamala

    Začátkem týdne finanční trhy překonaly obavy ze severokorejských testů i kybernetických útoků, příliš se neprojevila ani nová data z Číny. Čísla ze Spojených států ani tentokrát nepotěšila, neboť newyorský index průmyslové aktivity se nečekaně propadl až do záporu.

    celý článek »

    Bitcoin - bežné platidlo?

    Autor: Silvia Holá Viaceré vlády sa v posledných dňoch prikláňajú k výhodám, ktoré poskytujú kryptomeny. Ťažiť z nich chce hlavne Malta, Japonsko a Krym. Kurz Bitcoinu tento týždeň prekročil rekordných 1800 USD.

    celý článek »

    Buffett: Proč jsem nekupoval Amazon? Byl jsem hloupý!!!

    Warren Buffett na dotaz, proč nekupoval či nekupuje akcie Amazonu jednoduše uvedl, že to bylo a je z hlouposti. Buffett se velice pochvalně vyjádřil o vedení Amazonu a konkrétně o Jeffu Bezosovi, který podle Buffetta zároveň třese se světem maloobchodu a.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 15.05.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.5.Změna15.5. Americký dolar USD 1 24.4350 -1.27%24.1240...

    celý článek »

    Toshiba v 1Q17 s obří ztrátou 8,4 mld. USD

    Japonský průmyslový konglomerát Toshiba zaznamenal za 1Q roku ztrátu 950 miliard jenů = cca 8,4 mld. USD. Hlavním důvodem byl krach americké jaderné divize Westinghouse v úvodu roku.Pro srovnání za celý poslední fiskální rok firma vykázala ztrátu 4,1 mld.

    celý článek »

    Voila evropské akcie! Do fondů přiteklo rekordních 6 mld. USD

    Macron-rally? Rekordních 6,1 miliard dolarů přiteklo během týdne do fondů, které investují do evropských akcií. Investoři jakoby znovu nabývali optimismu, který složitě hledali v loňském roce, kdy do obchodování promlouvala nervozita z brexitu a centrální bankéři pokračovali v křížové výpravě proti hrozící deflaci.

    celý článek »

    Saudi a Rusové chtějí prodloužit regulaci o 9 měsíců

    Ropní ministři Saúdské Arábie a Ruska podporují prodloužení regulačních snah ropného kartelu OPEC a některých nečlenů o dalších 9 měsíců až do konce 1Q18.Podle saúdsko-arabského ropného ministra Khalida Al-Faliha listopadová dohoda je funkční a objem...

    celý článek »

    Yandex navrhuje zpětný odkup v rozsahu až 20% kapitálu

    Představenstvo Yandexu navrhuje, aby valná hromada schválila možnost zpětného odkupu až 20 % akciového kapitálu firmy. Na jednu stranu se možnost zpětného odkupu schvaluje u akciových společností často, na druhou stranu návrh přichází po nedávných...

    celý článek »

    Výsledky RWE v 1Q17 v souladu s odhady trhu

    RWE reportovalo dnes ráno výsledky, které jsou na tržbách a EBITDA ve shodě s očekáváním trhu. Č. zisk za prognózami zaostal. Tržby dosáhly za 1Q17 13,3 mld. EUR (oček. 13,3 mld. EUR), EBITDA 2,13 mld. EUR (oček. 2,1 mld. EUR) a č. zisk 689 mil.

    celý článek »

    ČEZu ubyla dividendová konkurence

    ČEZ by mohla podpořit zpráva z Polska, kde tamní největší energetika PGE na tři roky přerušila výplatu dividend, aby ufinancovala převzetí polských aktiv EDF. PGE tak upřednostnila státní zájmy před ekonomickými hledisky (a nebylo to poprvé).

    celý článek »

    Pozor na čínskou past na medvědy

    Představte si, že existuje země, které můžeme říkat třeba Království Středozemě. Po celá desetiletí mu vládne jedna strana, volby jsou tam jen šaškárnou pro veřejnost, ale vláda má panický strach z opozice a chce, aby další volby naplánované na říjen p...

    celý článek »

    Pozor na čínskou past na medvědy

    Představte si, že existuje země, které můžeme říkat třeba Království Středozemě. Po celá desetiletí mu vládne jedna strana, volby jsou tam jen šaškárnou pro veřejnost, ale vláda má panický strach z opozice a chce, aby další volby naplánované na říjen proběhly hladce.

    celý článek »

    Výběr rozhodce jednou stranou sporu - kdy ano a kdy už ne?

    Součástí smlouvy bývá často dohoda stran, že jejich případné budoucí spory týkající se této smlouvy budou řešit rozhodci v rozhodčím řízení a nikoli soudy v civilním soudním řízení. Jedná se o tzv. rozhodčí doložku. Při uzavírání smlouvy strany obvykle nevěnují rozhodčí doložce náležitou pozornost a soustředí na jiná ujednání. Nesprávně, resp. nedostatečně formulované rozhodčí doložky přitom mohou v praxi způsobit řadu problémů, včetně neplatnosti rozhodčí doložky.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »