• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street táhly dolů tabákové firmy

    Akciové trhy v zámoří dnes převážně ztrácely, když index S&P 500 poklesl už druhý týden v řadě. Negativní nálada by se dala připsat na vrub hlavně výsledkové sezóně a vyjádření Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv, že bude prosazovat cigarety s nízkým...

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 31. 7. 17

    Dow Jones se v závěru týdne dostal do zisku dvou desetin procenta, Nasdaq a SPX končily v lehkých ztrátách.Dnešní obchodování zahajovaly trhy se ztrátami, hlavně pod vlivem poklesu akcií Amazon, které po výsledcích odepisovaly tři procenta a doléhaly na..

    celý článek »

    Wall Street táhly dolů tabákové firmy

    Akciové trhy v zámoří dnes převážně ztrácely, když index S&P 500 poklesl už druhý týden v řadě. Negativní nálada by se dala připsat na vrub hlavně výsledkové sezóně a vyjádření Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv, že bude prosazovat cigarety s nízkým obsahem nikotinu.

    celý článek »

    Cena ropy se dál zvyšuje, Brent překonal 52 dolarů za barel

    Ceny ropy na světových trzích dnes pokračují v růstu a vystoupily na dvouměsíční maxima. Reagují tak na zprávy o snižování nabídky. Kolem šesté hodiny večerní SELČ cena ropy Brent vykazovala růst o 1,85 procenta na 52,44 USD za barel, americká lehká ropa WTI přidávala asi 1,26 procenta na téměř 49,66 dolaru za barel.

    celý článek »

    Útok nožem v Hamburku, jeden mrtvý, 4 zranění

    Jednoho mrtvého a několik zraněných si dnes vyžádal útok v supermarketu v severoněmeckém Hamburku. Pachatele policie zadržela během půl hodiny, informoval bulvární deník Bild. Muž podle Bildu začal krátce po 15:00 SELČ napadat mačetou kolemjdoucí na...

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu v týdnu 24.7.-28.7.2017

    Klíčové události a ukazatele CZ - Index důvěry v domácí ekonomiku v červenci vzrostl na hodnotu 97,7 DE - Index podnikatelské nálady Ifo v červenci vzrostl na 116,0 bodu US - Americká centrální banka (Fed) ponechala hlavní úrokovou sazbu v rozmezí 1,00...

    celý článek »

    ČEZ: V Elektrárně Dětmarovice na Karvinsku hoří

    V Elektrárně Dětmarovice na Karvinsku hoří. Škoda způsobená požárem absorbéru byla předběžně vyčíslena na 100 milionů korun, řekl ČTK mluvčí hasičů Petr Kůdela. Oblastní mluvčí ČEZ Marie Pásková ale ČTK řekla, že výši škody zatím není možné určit,...

    celý článek »

    Co způsobuje náhlé poklesy cen na trzích?

    Nízký objem obchodů, nízká nervozita na trzích, optimistické ceny akcií a robotické obchodování prohlubují výkyvy trhů. Akcie tak mohou nyní lítat sem a tam bez většího důvodu. Včera jsme byli svědky náhlého poklesu cen amerických akcií.

    celý článek »

    ETF | Diamanty ako istota!

    Autor: Silvia Holá Dôvera v ekonomický rast americkej ekonomicky v poslednej dobe klesá. Odráža sa to hlavne na cenách komodít. Ropa aj zlato pomaly strácajú svojich investorov. Pred pár dňami sme zaznamenali najväčší prepad ceny ropy za viac ako 12...

    celý článek »

    Ruská odpověď na sankce: USA musí stáhnout stovky diplomatů

    Ruské ministerstvo zahraničí dnes podle agentury Reuters vyzvalo Spojené státy, aby do 1. září snížily počet svých diplomatů v Rusku na 455. Kolika osob se toto rozhodnutí bude týkat, zatím nebylo oficiálně oznámeno, nicméně agentura RIA přišla s tvrzením, že půjde o dvě až tři stovky.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 28.07.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.7.Změna28.7. Americký dolar USD 1 22.2690 -0.26%22.2090...

    celý článek »

    Co (ne)řekl Keynes…

    (letní úvaha) Léto je časem, kdy nám ve chvílích volna plynou myšlenky hlavou jen tak. Vzdáleni rutině všedního dne někdy přijdeme na něco, na co bychom v hektice denních starostí nepomysleli.

    celý článek »

    Inflace v Německu mírně zrychlila

    Meziroční tempo růstu spotřebitelských cen v Německu zrychlilo v červenci na 1,7 procenta z červnových 1,6 procenta. Přispěly k tomu hlavně ceny potravin, rostly však i ceny nájmů, služeb, energií a dalšího zboží.

    celý článek »

    Indexy starého kontinentu táhnou níže automobilky

    Poklesy monopolní aférou postižených německých automobilek pokračují i dnes. Po výsledcích výrazně ztrácí i francouzský Renault, konkrétně odepisuje 5,7 % na 76,4 EUR. Důvodem je slabý reportovaný čistý zisk a rostoucí cenové tlaky na některých trzích.

    celý článek »

    Kam se vyvinou krize v Řecku a Venezuele?

    • Finanční potřeby Řecka by v roce 2019 měly dosáhnout 19 mld. eur• Čtvrtý program ekonomických změn nepřinese Řecku pozitivní výsledky a zvýší napětí v Evropě• Prodloužení splatnosti půjček Řecku se zdá být možným politickým kompromisem• Nominální...

    celý článek »

    Trump a jeho vliv na akcie v jednom grafu

    Trump a jeho prvních šest měsíců ve funkci. Z hlediska akcií a na republikána dost slušný výkon. USA vs. zbytek světa: Jak poznat, že jsou akcie správně oceněné? Levné akcie nejsou zárukou zajímavého výdělku a drahé akcie nemusejí vždy být špatným...

    celý článek »

    Absolventi a povinné pojistné

    Studenti si zdravotní pojištění platit nemusejí, neboť zdravotní pojištění za ně platí stát. Sociální pojištění pak platí pouze někteří studenti s ohledem na své budoucí důchodové nároky.

    celý článek »

    Není dirigent Libor jako dirigent Libor

    V britském kontextu nás můžou zajímat přinejmenším dva Liborové: Libor Pešek, který byl v 80. a 90. letech oblíbeným dirigentem liverpoolské filharmonie, a pak Libor ve smyslu úrokové sazby.

    celý článek »

    Rozhodnutí o odebrání značky kvality KLASA

    Celé portfolio oceněných výrobků ovocných a ovocně zeleninových šťáv a pyré s názvem Ovocňák společnosti TOKO AGRI a.s. přišlo o značku kvality KLASA. Důvody jsou dva: Ačkoliv značkou KLASA bylo oceněno 21 výrobků, na svém obalu ji měly i výrobky...

    celý článek »

    Prudký pokles shortů na akciích CETV

    Obdobně jako v souhrnu celá burza Nasdaq zaznamenala za posledně reportované půlměsíční období výrazný pokles short pozic, obdobný vývoj vykázaly akcie mediální Central European Media Enterprises (CETV).

    celý článek »

    ECB zůstává i nadále klid na práci

    Navzdory pokračujícímu masívnímu tisku eur se ECB příliš nedaří s dosahováním jejího inflačního cíle. Dvouprocentní růst spotřebitelských cen zůstává stále v nedohlednu, nicméně to neznamená, že uvolněná měnová politika nepřináší nějaké to ovoce.

    celý článek »

    Vyšší volatilita na amerických akciových trzích

    Americké akciové trhy včera předvedly v kontextu posledních týdnů neobvykle volatilní obchodování. Index S&P 500 první tři hodiny přešlapoval na místě těsně nad předchozím závěrem, když pak během hodiny obrátil až 0,9 % do červených čísel, aby...

    celý článek »

    Cena ropy dále vzrostla

    Poslední kolo slovních intervencí producentů ropy v čele se Saúdy v kombinaci s vcelku razantním poklesem zásob ropy v USA zjevně zabralo, neb se cena ropy Brent včera podívala i nad 51 USD/barel a od začátku týdne vzrostla asi o 3 dolary.

    celý článek »

    Rozbřesk: ECB zůstává i nadále klid na práci

    Navzdory pokračujícímu masívnímu tisku eur se ECB příliš nedaří s dosahováním jejího inflačního cíle. Dvouprocentní růst spotřebitelských cen zůstává stále v nedohlednu, nicméně to neznamená, že uvolněná měnová politika nepřináší nějaké to ovoce.

    celý článek »

    Rozbřesk: ECB zůstává i nadále klid na práci

    Navzdory pokračujícímu masívnímu tisku eur se ECB příliš nedaří s dosahováním jejího inflačního cíle. Dvouprocentní růst spotřebitelských cen zůstává stále v nedohlednu, nicméně to neznamená, že uvolněná měnová politika nepřináší nějaké to ovoce.

    celý článek »

    Páteční obchodní seance 28. 7. 2017

    Pátek 28. 7. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,39 %), S&P500 (-0,10 %) a NASDAQ (-0,63 %). Evropa: DAX (-0,76 %), CAC40 (-0,06 %), FTSE 100 (-0,12 %). Čína: Hang Seng (-0,57 %), Shanghai Comp. (+0,07 %), CSI 300 (+0,24 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »