• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 29. 4. 2014

    Indexy dnes posilovaly a reagovaly tak na zklidnění situace na Ukrajině. V závěru obchodování trhy přidávaly přibližně půl procenta. Na tomto vývoji nic nezměnil ani slabší výsledek spotřebitelské důvěry, který nedosáhl na očekávání.

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy (29.4.2014)

    587 lokální maximum, 569 20denní klouzavý průměr, 552 50denní klouzavý průměr, 514 200denní klouzavý průměr, 500 psychologická úroveň. Titul se drží poblíž letošního maxima. MACD stagnuje a spouštěcí linie se k němu pomalu zespodu přibližuje.

    celý článek »

    Pražské služby, a.s. - Výroční zpráva za rok 2013

    Pražské služby , a.s. (IČ: 60194120) Povinně zveřejňovaná informace Společnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), uveřejnila dokument Výroční zpráva za rok 2013, který je dostupný ZDE.

    celý článek »

    Americká seance a analýza EUR/USD

    Index cen amerických nemovitostí ve 20 metropolích S&P/Case-Shiller posílil meziročně v únoru o 12,9 procent a jen těsně tak zaostal za 13,0 procentním odhadem. V historickém srovnání jde o nejpomalejší tempo od loňského září. Meziměsíčně pak...

    celý článek »

    CPI Alfa, a.s. - Výroční zpráva 2013

    Výroční zpráva CPI Alfa, a.s. 2013 CPI Alfa, a.s. (IČ 24282111) Povinně uveřejňovaná informace CPI Alfa, a.s., se sídlem Praha 1, Pohořelec 112/24, PSČ 118 00, IČ 24282111, zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 18133, oznamuje, že dne 29.

    celý článek »

    Dobré výsledky firem zlepšily náladu investorů

    Německý trh dnes v první hodině obchodování rostl téměř o 1 %. Nejvýraznější pohyb byl na akciích Infineonu, které po pozitivních výsledcích posílily o více než 5 %. Další společností, která reportovala pozitivní výsledky, byla Deutsche Bank (akcie +2 %..

    celý článek »

    Transparentnost až na kost

    Žijeme v době neustále se zužujícího soukromého prostoru, ubývajícího času, kdy nejsme sledováni kamerami na veřejných prostranstvích, kdy nejsou sledovány naše kroky na internetu či telefonické hovory. Přes veřejné deklarace a patetická prohlášení, například vůči americkým tajným službám, směřuje evropská regulace zřejmě k jeho dalšímu omezení, které u nás zůstává zatím mimo pozornost.

    celý článek »

    Apple oznámil rekordní emisi, co na to akcie?

    Apple potvrdil včerejší neoficiální informace, že hodlá uskutečnit další obří emisi dluhopisů. Po vloni získaných 17 mld. USD, nyní touto cestou plánuje získat přinejmenším stejnou částku. Na SEC podal registraci pro emisi 7 tranší dluhopisů.

    celý článek »

    Ceny rodinných domů v USA pokračují v růstu

    Index cen nemovitostí zahrnující 20 amerických měst rostl v únoru o 12,9 procenta proti minulému roku. V porovnání s lednem je to sice mírné zpomalení, kdy růst dosáhl 13,2 procenta, nicméně ceny domů rostou bez přerušení od srpna roku 2012.

    celý článek »

    Výhľad na komodity na 18. týždeň

    Drahé kovy Zlato - americkej ekonomike sa po pomalom rozbehu v tomto roku (spôsobeným neobyčajne chladným počasím) začína viac dariť. Spotrebiteľská dôvera podľa University of Michigan v apríli prekonala tohtoročné maximá (o čom sme hovorili v...

    celý článek »

    Rusko čelí 50 na 50 riziku recese kvůli sankcím

    Podle průzkumu agentury Bloomber vzrostlo riziko, že ruská ekonomika vstoupí v následujících 12 měsících do recese na 50%. Před měsícem byla taková šance na 45%. Hlavním důvodem nárůstu je poslední vývoj ukrajinské krize, který výrazně zvyšuje riziko...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 29.04.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 28.4.Změna29.4. Americký dolar USD 1 19.8040 +0.22%19.8480...

    celý článek »

    Německo - inflace rostla v dubnu pomaleji, než se čekalo

    Index spotřebitelských cen (CPI) v Německu za duben po harmonizaci s metodikou EU rostl na 1,1% oproti 0,9% z března a oproti trhem očekávané akceleraci na 1,3%.Podle komentářů je vývoj inflace v Německu klíčovým signálem pro očekávání jejího vývoje v...

    celý článek »

    Je čas začít se opravdu bát?

    Finanční trhy si v poslední době prochází velmi zvláštním obdobím klidu, díky čemuž se jim podařilo ukolébat nejen obchodníky, ale i analytiky. Index VIX, který vyjadřuje implikovanou volatilitu na opce na S&P500 a je proto často nazýván indexem strachu,.

    celý článek »

    Situace na trhu japonských vládních bondů

    V polovině dubna došlo k nevídané situaci. Při aukci desetiletých vládních dluhopisů se neobjevil ani jeden soukromý investor se zájmem o tyto dluhopisy. Opravdu nikdo. Veškerou nabídku tak skoupila Bank of Japan. Úrok ve výši 0,6% p.a.

    celý článek »

    Rozdíl mezi investováním a gamblingem.

    Autor: Miroslav Vybíral Často se setkávám s názorem v širokém okolí, že investování není nic jiného než prachsprostý gambling. Já osobně na tyto řeči už dávno rezignoval a už jsem opustil snahy někomu něco vyvracet, nebo ho přesvědčovat o opaku.

    celý článek »

    PPF o CETV nemá zájem

    Skupina PPF se tiskovou zprávou důrazně ohradila proti informacím deníku MF Dnes. Konkrétně uvedla: „Skupina PPF se ohrazuje proti manipulativním informacím z dnešního vydání MF Dnes o tom, že PPF jedná o koupi CME/ TV Nova.

    celý článek »

    Praha obchoduje v zeleném, žene ji finanční sektor

    Pražská burza během úterního dopoledne obchoduje v zeleném teritoriu, index PX získává 0,63 %. Další trhy ve středoevropském regionu také rostou – německý DAX získává 0,50 %, rakouský ATX obchoduje výše o 1,06 %, polský WIG připisuje 0,61 % a maďarský BUX roste o 0,29 %.

    celý článek »

    Technická analýza AUD/USD 2014-04-29

    Dobrý den, vážení tradeři. Dnes v 16:00(SEČ) v USA se očekává zveřejnění měsíčního ukazatele indexu spotřebitelské důvěry ( CB Consumer Confidence ). Tento kompozitní instrument poskytuje odhad růstu spotřebitelských výdajů a je založen na průzkumy...

    celý článek »

    Návrat ruských jednotek na základny investory potěšil.

    První seanci tohoto týdne zahájily americké trhy vysokou volatilitou, kdy se úroveň indexu VIX pohybovala v pásmu 13,82 až 15,28 bodů. V závěru přece jen převládli býci a klíčové indexy s poklesem nervozity zakončily se změnami DJIA +0,53%, S&P 500...

    celý článek »

    Výsledky Deutsche Börse v 1Q překonaly odhady

    Zisk na akcii 1 EUR překonal odhady 0,98 EUR. Tržby ve výši 514,2 mil. EUR jsou pod očekáváním 529,5 mil. EUR. Zisk na úrovni EBIT 271,6 mil. EUR je nad odhady 258,2 mil. EUR. Akcie na výsledky reagují mírným poklesem o 0,6 %.

    celý článek »

    USA a EU stupňují sankce vůči Rusku

    USA včera přistoupily k zpřísnění sankcí vůči Rusku. Sankce se dotknou dalších lidí a firem z okolí prezidenta Putina. Důvodem je nečinnost Ruska směrem k naplňování dohod ženevské konference a stupňování napětí ve východní části Ukrajiny.

    celý článek »

    Co investor, to názor!

    Loňská výkonnost indexu S&P 500 byla ohromující, bude však pokračovat tímto tempem i letos? Jak vidíte Vy odhad dalšího vývoje? Jakou čekáte dividendu na ČEZu a co se podle Vás bude dít s akciemi CETV nebo NWR? Který sektor amerického trhu přinese...

    celý článek »

    Tisk: PPF a Tykač se údajně zajímají o TV Nova

    Dnešní Mladá Fronta Dnes přinesla na titulní straně spekulaci, že finanční skupina PPF a P. Tykač mají společně zájem na koupi české televize Nova. Článek uvádí, že zástupci PPF a Tykače již v Londýně jednali s největším akcionářem CME Time Warner a že...

    celý článek »

    TO2 svolává VH na 19.5., dividendy ale nejsou na programu

    Telefonica CR pořádá řádnou valnou hromadu 19.5.2014. Mezi aktuálními body ŘVH není návrh na dividendu, který dříve zmiňoval management (18-30 Kč/akcii). Domníváme se, že absence návrhu souvisí s očekávanou povinnou nabídkou na převzetí ze strany PPF.

    celý článek »

    Nokia v 1Q14 ztrátová

    Finská společnost Nokia v prvním čtvrtletí prodělala 239 milionů eur (6,6 miliardy Kč). Důvodem byla především ztráta 347 milionů eur v divizi mobilních telefonů, kterou firma mezitím prodala americkému Microsoftu.

    celý článek »

    Pražská burza by dnes měla otevřít mírným růstem

    Pražská burza včera přerušila sérii tří poklesů a vstoupila do nového týdne růstem o 0,35 %. V zelených číslech se po pátečním výprodeji pohybují i západoevropské burzy, když uvalení dalších sankcí vůči Rusku již nepřináší novou vlnu prodejů.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských trzích

    Index S&P 500 si včera nakonec polepšil o zhruba třetinu procenta, když mu pomohly především zprávy o akvizici britského výrobce léčiv AstraZeneca americkou společností Pfizer. V rámci jednotlivých sektorů se dařilo nejvíce telekomunikacím a...

    celý článek »

    Firmy, jejichž zpětné odkupy opravdu fungují

    Investice do společností, které provádějí zpětné odkupy, mají svá pro i proti. Jak poznat, zda je program odkupů prováděn správně a může pro akcionáře znamenat hodnotu? Mnohé společnosti skupují své akcie, aby zamaskovaly skutečnost, že ředí...

    celý článek »

    Euro před FOMC na dvoutýdenním maximu

    Den před začátkem jednání FOMC se euru dařilo. Zejména v průběhu včerejší evropské seance se euro posunovalo vzhůru, z ranních kotací u 1,3820 USD/EUR se kurz vyšplhal k 1,3880 USD/EUR. Takto slabý byl dolar proti euru naposledy před dvěma týdny.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí