• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 24. 4. 2014

    Po optimistickém úvodu, který měly na svědomí povýsledkové silné pohyby na akciích Apple (AAPL), nebo Facebook (FB), došlo ke korekci úvodního růstu a dále se indexy pohybovaly spíše stranou.

    celý článek »

    10 pravidel předpovídání budoucnosti

    Chystáte se na dráhu analytika, nebo dokonce věštce? Pak budou predikce vaším denním chlebem. Jak se z toho nezbláznit, i když tématu vůbec nerozumíte, prozrazuje Wesley R. Gray z Turnkey Analyst. 1.

    celý článek »

    Kurz české koruny se drží u hladiny 27,42

    Na grafu měnového páru EUR/CZK to začíná být docela nudné. Kurz páru se s velice malou volatilitou sune celým obchodním týdnem.Poslední prohlášení z České centrální banky, které vyznělo ve smyslu zachování intervencí do té doby, než bude zcela zřejmé, že.

    celý článek »

    Nakonec něco o královně

    Jedním z cílů naší série zaměřené na fundament společností obchodovaných na vyspělých trzích bylo odvést pozornost od zjednodušených valuačních ukazatelů, které na úrovni firem mohou lehce napáchat více škody než zisků.

    celý článek »

    ČR - souhrn 23.4. - vývoj na Ukrajině vystrašil trhy a překonal vliv firemní výsledkové smršti, BCPP neudržela růst a jen tak tak uhájila hranici 1000 bodů

    Pražská burza při podprůměrné likviditě ve druhé polovině dne poklesla po vzoru zahraničních trhů a jen těsně uhájila hranici 1000 bodů.Evropské akciové trhy po většinu dne lehce rostly ovlivňovány především mohutným přílivem firemních výsledkových zpráv.

    celý článek »

    Stříbro zpět na velmi silných technických úrovních

    Před rokem, resp. v první polovině dubna 2013 si po proražení předchozích „minim“ výrazně negativním vývojem prošla jak cena zlata, tak stříbra. Cena průmyslově využívaného kovu velmi rychle propadla z úrovní u 28 USD dokonce až k 22 USD.

    celý článek »

    Apple: výsledky, komentář a doporučení

    Musel bych lovit hluboko v paměti, kdy jsem po výsledcích Applu naposled psal podobně optimisticky laděný komentář. Poslední čísla lze ovšem brát (téměř) bez výjimky pozitivně, můžeme tedy přejít rovnou k věci.

    celý článek »

    Unipetrol: Flash analýza výsledků za 1Q/2014

    Zisk společnosti Unipetrol se poprvé od 3. čtvrtletí 2012 dostal do kladných hodnot. To ovšem neznamená, že by se hospodaření společnosti po ztrátě 690 miliónů CZK z posledního čtvrtletí loňského roku tak významně zlepšilo.

    celý článek »

    Američtí spotřebitelé jsou při chuti

    Žádosti o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech za uplynulý týden se zvýšily na 329 tisíc. Proti předešlému stavu je to nárůst o 24 tisíc nových žádostí. I přes negativní překvapení trhu, který očekával počet žádostí v úrovni 309 tisíc,...

    celý článek »

    Evropské akcie neudržely dopolední zisky

    Západoevropské akciové indexy přišly o své dopolední zisky a aktuálně klesají přibližně o 0,5 %. Dobrou náladu na trzích nejprve podporovalo nečekané zlepšení složky očekávání německého indexu Ifo a pokračující akviziční aktivita; např.

    celý článek »

    Koruna na vyostřenou situaci na Ukrajině nereaguje

    I přes dnešní vyostření situace na rusko-ukrajinské hranici bylo obchodování s českou korunou poklidné, když koruna posílila o necelé dva haléře. Polský zlotý i maďarský forint však oslabily. Polská měna oslabila blízko ke kurzu 4,20 PLN/EUR a.

    celý článek »

    Goldman Sachs podpořila argumenty pro držbu komodit

    Goldman Sachs Group Inc. v průběhu včerejšího dne uvedla, že argumenty pro pokračování držení komodit zůstávají i nadále silné, čímž mimo jiné podpořila důvody pro další investice například do ropy a kovů v době, kdy jiné banky trh s komoditami opouští.

    celý článek »

    Dolar ovládl odpolední seanci, analýza EUR/USD

    Německý Ifo index podnikatelského prostředí, jenž je klíčovým ukazovatelem v největší ekonomice eurozóny, se dočkal nečekaně silného zlepšení. V dubnu si polepšil o 0,5 bodu na 111,2 bodu a jen o 0,1 bodu zůstal pod letošním maximem. Trhy...

    celý článek »

    Varovné signály Ruska na Ukrajinu a jejich dopad na trhy

    Autor: Michaela Peigerová Ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov varoval Kyjev, že radikálně zasáhne v případě ohrožení ruských občanů na Ukrajině. Následné nepokoje, které by mohly nastat v souvislosti s jejich ohrožením, přirovnal ke konfliktu s.

    celý článek »

    Novartis v 1Q: Růst zisku díky prodeji diagnostické divize

    Novartis, jedna z největších farmaceutických společností na světě, dnes zveřejnila hospodářské výsledky za první tři měsíce letošního roku. Díky prodeji diagnostické divize a silnému růstu na rozvojových trzích firma zvýšila čistý zisk na akcii o 23 centů.

    celý článek »

    NWR: Aktuální ceny pro 2Q14 a provozní výsledky za 1Q

    New World Resources Plc (dále jen “NWR” nebo “Společnost”) oznamuje, že se dohodla se svými zákazníky na cenách koksovatelného uhlí na druhé čtvrtletí roku 2014. Společnost dále oznamuje výši produkce a prodejů za první čtvrtletí roku 2014.

    celý článek »

    Bohatí kupují nemovitosti, chudí preferují zlato

    Tak jako každý rok i letos vyšla aktualizovaná verze Gallup Poll monitorující vývoj vztahu různých příjmových skupin Američanů k investicím.Z průzkumu například vyplývá, že bohatí Američané preferují jako nejlepší dlouhodobý způsob investování prostředků.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 24.04.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.4.Změna24.4. Americký dolar USD 1 19.8490 +0.04%19.8570...

    celý článek »

    Zisk GM za 1Q výrazně překonal odhady

    Americká automobilka General Motors za 1Q vykázala zisk po očištění o jednorázové položky na úrovni 213 mil. USD = 29 centů na akcii oproti trhem očekávaným pouhým 4 centům. V loňském 1Q firma vykazovala na této bázi zisk 67 centů.

    celý článek »

    S&P 500: Apple a Facebook vynesly index k maximům

    Hlavní akciový index S&P 500 kolísá kolem hodnot z konce středy 1879. Ještě předtím trh v býčí náladě vybouřily informace Apple o rekordních tržbách. Prodeje iPhonů v prvním čtvrtletí - odhady analytiků tentokrát byly příliš konzervativní....

    celý článek »

    Apple dělí akcie, aby přilákal drobné investory

    Při příležitosti reportování výsledků hospodaření oznámila společnost Apple (AAPL) záměr rozštěpit svoje akcie v poměru 7:1. Současný akcionář tak za jednu svoji akcii dostane 7 nových (nová akcie bude mít samozřejmě 7x nižší cenu než ta původní).

    celý článek »

    B. Soták: Apple - výsledky + výhled (video)

    Společnost Apple zveřejnila svoje hospodářské výsledky, které komentuje analytik Patria Direct Branislav Soták.VideoPlayer('206ce0c6-d2a9-4721-af87-9bcb0b1eef6f','-1' ,'49711');Uvedený videokomentář vyjadřuje osobní názor analytika Patria Direct a nelze jej považovat za jednotné stanovisko společnosti Patria.

    celý článek »

    Bakala spouští IPO RPG Byty

    Avizovaná primární emise (IPO) holandské společnosti Domus, která nově zaštiťuje domácí společnost RPG Byty, na sebe nenechala dlouho čekat. Informace se prvně objevila v úvodu měsíce s tím, že k transakci má dojít v průběhu tohoto kvartálu.

    celý článek »

    Alstom jasná jednička dnešního dopoledne na evropských trzích

    Zatímco široké plénum investorů rozšifrovává informace z technologického sektoru v USA, kde zveřejňovaly výsledky společnosti Apple (563,33 USD, -1,31%) a Facebook (64,3 USD, -2,65%), Evropou prolétl rychlík „Alstom“, který zrychlil na maximaální rýchlost 28,65 EUR poté, co sdělovacími agenturami proběhla informace o zájmu americké společnosti General Electric (26,4 USD, -0,60%) nabídnout za francouzskou společnost 13 mld.

    celý článek »

    Euru pomohla německá data, zabrzdil ho ale šéf ECB

    Euro proti dolaru včera nakonec uhájilo jen menší část zisků, dnes ráno se však jeho kurz pozvolna zvedal a po německých datech se dostal na 1,3840. Index Ifo pozitivně překvapil, když se v dubnu především zásluhou lepších očekávání zvýšil.

    celý článek »

    Profesionální portfolio manažer: investujte chytře!

    Dnešní velmi nejistá doba plná krachů velkých společností a ekonomické nestability klade investorům a jejich kapitálu mnoho starostí, nejasností a otázek. Zlato, médii a na první pohled vypadajícími profesionálními investory ještě donedávna prezentované..

    celý článek »

    Akcie Alstomu míří výrazně nahoru kvůli zájmu GE

    O více než 10 % jsou dnes v plusu akcie francouzské strojírenské společnosti Alstom, a to v reakci na zprávy o možném převzetí ze strany General Electric. Americká korporace by podle agentury Bloomberg mohla za Alstom zaplatit přes 13 miliard dolarů.

    celý článek »

    Výsledky Novartisu v 1Q výrazně ovlivnily měnové vlivy

    Přední světový výrobce léčit, švýcarská společnost Novartis, v 1Q zaznamenal meziroční stagnaci výsledků na úrovni 3,21 ml. USD = 1,31 USD, což je v souladu s odhady trhu.Tržby z nových léků uvedených na trh v roce 2009 a mladší rostly meziročně o 17% na.

    celý článek »

    MMF schválil půjčku 17 mld. USD pro Ukrajinu

    MMF schválil poskytnutí půjčky ve 17 mld. USD pro Ukrajinu. Dá se očekávat, že poskytnutí půjčky umožní případné další půjčky ze strany EU případně USA.Odhaduje se, že ekonomika Ukrajiny v tomto roce poklesne o cca 5%.

    celý článek »

    Výsledkový kolotoč za 1Q běží už na plné obrátky

    V minulém týdnu americké trhy výrazně oslabovaly, když se spekulovalo na slabé firemní výsledky za 1Q. Obvyklý čtvrtletní kolotoč se v polovině týdne rozeběhl na plné obrátky a zatím je zřejmé, že obavy z minulého týdne byly vesměs liché.

    celý článek »

    Výsledky Unilever v 1Q nad odhady trhu

    Přední světový producent spotřebního zboží, společnost Unilever, za 1Q tohoto roku zaznamenal meziroční růst srovnatelných tržeb o 3,6% oproti trhem odhadovanému růstu o 3,3%. Za vyšším tempem růstu stojí především stabilizace v Evropě, která vyrovnává...

    celý článek »

    Zisk Hyundai v 1Q zaostal za odhady

    Jihokorejská automobilka Hyundai za 1Q tohoto roku vykázala meziroční pokles zisku o 0,9% na 1,93 biliónu wonů = cca 1,9 mld. USD. Trh počítal se ziskem na úrovni 2,12 mld. USD.Automobilka čelí posilování domácí měny, která byla vůbec nejvíce posilující..

    celý článek »

    Farmaceutické akvizice utočí

    armaceutické akvizice utočí na index S&P 500 Na trhu zdravotní péče se zřejmě schyluje k dalšímu mnohamiliardovému obchodu a dnešní americké obchodování bylo zaměřené právě na farmaceutický průmysl.

    celý článek »

    Evropské zkušenosti s fungováním regionálních letišť

    Na konci března proběhla v Bukurešti mezinárodní konference o letecké dopravě, na které vystoupil i partner KŠB Jiří Horník. Ve svém příspěvku se věnoval zejména zkušenostem s fungováním regionálních letišť, která mnohdy jen přežívají. V mnoha případech jsou taková letiště závislá na veřejné podpoře, pro jejíž poskytování však byla nově zpřísněna pravidla. V praxi se tak mnohá letiště mohou ocitnout v problémech.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »