• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 14. 8. 2014

    I ve čtvrtek pokračovaly americké trhy v růstu a přidávaly přibližně 0,4 %. Mírně slabší výsledek počtu žádostí v nezaměstnanosti, ani vyjádření člena FEDu Bullarda, který řekl, že ke zvýšení sazeb může dojít koncem března příštího roku, trhy nerozladilo.

    celý článek »

    OSVČ s nemocenskou nevystačí

    Osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) mají v případě nemoci nárok pouze na nízkou nemocenskou nebo ji nedostanou vůbec. Proto by ve finančním portfoliu OSVČ neměly chybět finanční produkty pro zajištění pro případ nemoci.

    celý článek »

    M. Mobius: Rostoucí prosperita Polska

    Když jsem poprvé před více než dvaceti lety cestoval do Varšavy, bylo to šedé a nevlídné místo s nevýraznými výlohami, pozůstatkem z dob komunistické éry. To už ale není pravda. Změnila se v rušné prosperující město s nádhernými restauracemi, novými, do..

    celý článek »

    Project Syndicate: Zpětné následky sankcí

    V době, kdy krize na Ukrajině nabírá na intenzitě, svádějí Spojené státy a Evropská unie souboj vůlí – a sankcí – s Ruskem. V rámci odplaty za zintenzivnění finančních sankcí Západu vyhlásilo Rusko zákaz dovozu potravinářských a zemědělských produktů z USA a EU.

    celý článek »

    Rusko už brzy bez Putina?

    Podle obecně rozšířeného názoru vládne Putin Rusku jako diktátor, který odstranil své protivníky a představuje hrozbu pro okolní země. Možná by ale bylo vhodné tento pohled v kontextu současných událostí přehodnotit.

    celý článek »

    Evropa umazala ranní ztráty a zakončila v plusu

    Evropské akciové trhy dnes dokázaly zvrátit úvodní nepříznivý vývoj a zakončit seanci v plusu, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru. Negativně hned na počátku zapůsobila makrodata, když HDP v Německu i přes očekávaný růst poklesl o 0,2 % a ve Francii pouze stagnoval.

    celý článek »

    Akcie Berkshire Hathaway poprvé nad 200 000 USD za kus

    Akcie společnosti Berkshire Hathaway založené a řízené miliardářem a investorem Warrenem Buffetem dnes poprvé ve své historii překročily hranici 200 000 USD za kus. Akcie firmy jsou s velkým odstupem nejdražším titulem obchodovatelným na území USA.

    celý článek »

    Praha ve středu opět pohodlně výše; Komerční banka +1,9 %

    Pražská burza zakončila čtvrteční obchodní seanci v zeleném teritoriu v blízkosti denních maxim, index PX připsal 0,75 %. Další trhy v regionu také rostou – německý DAX připisuje 0,34 %, rakouský ATX získává 0,20 %, polský WIG roste o 1,02 % a maďarský BUX obchoduje výše o 0,11 %.

    celý článek »

    Finanční tituly vytáhly pražskou burzu do plusu

    Evropské indexy dnes mírně rostou. Euro Stoxx 600 si v závěru dnešního obchodování připisuje zhruba pětinu procenta, když nejúspěšnějším sektorem jsou síťová odvětví. Naopak ztrácejí zpracovatelé základních surovin, mezi zisky a ztrátami pak...

    celý článek »

    IBM má první čip, který přemýšlí jako člověk

    Pokroky v oblasti výpočetní techniky se staly normou. Více a více dat je shromažďováno z nevyčerpatelných „zdrojů“ naší společnosti. Firmy si tak začínají uvědomovat hodnotu, jak pomocí všech těchto nasbíraných informací dosáhnout svých cílů.

    celý článek »

    Chaloupko ke mně, chaloupko k lesu!

    I tak by se dal nazvat komentář k trhům v posledních dnech. Minulý týden si kvůli napětí mezi Západem a Ruskem sáhly světové trhy na lokální minima. Průběh tohoto týdne přesně vystihuje nadpis – ruský prezident V. Putin je aktuálně ten, kdo hýbe trhy.

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na zlato

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na zlato. Informace uvedené ve videokomentáři nejsou investičním doporučením, jde o názor daného makléře na možný budoucí vývoj jím popisovaného aktiva.

    celý článek »

    Airbus v 1H zvedl zisk o 50% a potrvdil cíle

    Přední světový výrobce velkých dopravních letadel, evropské konsorcium Airbus, v prvním pololetí tohoto roku zvedl čistý zisk o 50% na 1,135 mld. EUR při růstu tržeb o 6% na 27,2 mld. EUR.Vedení firmy potvrdilo dřívější výhled pro letošní rok.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 14.08.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 13.8.Změna14.8. Americký dolar USD 1 20.8390 -0.08%20.8210...

    celý článek »

    Cisco Systems propustí 6000 lidí

    Americká technologická společnost Cisco Systems propustí asi 6000 zaměstnanců, což je zhruba osm procent její pracovní síly. Výrobce síťových zařízení a systémového softwaru v noci na dnešek uvedl, že v rámci přechodu na nový cyklus produktů musí projít restrukturalizací, aby si zachoval růst.

    celý článek »

    Sílí ekonomický boj o Latinskou Ameriku

    Japonský ministerský předseda Shinzó Abe nedávno navštívil některé země Latinské Ameriky. Šlo o první podobnou návštěvu za posledních deset let. Naopak Čína, Jižní Korea či Singapur se v tomto regionu již nějakou dobu cíleně pohybují.

    celý článek »

    K+S AG – nižší výhled ziskovosti

    Na německém trhu dnes v ranních hodinách reportovala své výsledky společnost K+S AG (SDF), která je jedním z předních světových dodavatelů speciálních i standartních hnojiv. Tato společnost byla v minulém roce pod výrazným tlakem v souvislosti s prudkým..

    celý článek »

    HDP eurozóny (Q2) zaostal za očekáváním

    HDP eurozóny (Q2, q/q,%) HDP eurozóny (Q2, y/y,%) Skutečnost: 0,0 0,7 Očekávání: 0,1 0,7 Předchozí: 0,2 0,9 HDP eurozóny ve druhém čtvrtletí zaostal za očekáváním, když na očekávání nedosáhly HDP hlavních ekonomik měnového bloku, Německa a Francie,..

    celý článek »

    S&P 500: trh obnovuje býčí trend

    Zářijový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování stagnuje d/d na 1945. Uplynulý týden trh našel oporu na téměř čtvrtletním dně a ceny akcií opět dynamicky rostou. Trh si včera poradil se slabšími daty...

    celý článek »

    Putin ante portas

    Ostře sledovaný konvoj s humanitární pomocí se blíží k ukrajinským hranicím a s ubývajícími kilometry k hraniční čáře roste napětí, zdali budou vozy do země vůbec puštěny.

    celý článek »

    Polská ekonomika v 2Q14 ubírá plyn

    Hospodářský růst v Polsku, dle předběžných údajů za druhý kvartál letošního roku, v mezičtvrtletním srovnání zpomalil o 0,5 p.b. na 0,6 %. Trh však očekával hodnotu 0,5 % a z tohoto pohledu jsou dnešní čísla mírně pozitivním překvapením.

    celý článek »

    Cisco propustí 6000 zaměstnanců

    Cisco Systems krátce po výsledcích oznámilo, že hodlá propustit cca 8% zaměstnanců, což odpovídá cca 6 000 z celkového stavu 74 000 ve snaze snížit dále náklady. Od února 2009 tak firma zredukuje celkově kolem 25 850 pozic.

    celý článek »

    Výsledky ThyssenKrupp překonaly odhady trhu

    Společnost ThyssenKrupp za 2Q tohoto roku vykázala EBIT 398 mil. EUR nad odhady 363 mil. EUR. Tržby 10,7 mld. EUR nad konsenzem analytiků 10,6 mld. EUR. Ohlásili nárůst objednávek, pokles dluhu. Otevření: +1 %.

    celý článek »

    Rozbřesk - Evropa v 2Q14 šlápla na brzdu

    Evropa v druhém kvartále šlápla na brzdu. Itálie se již podle dřívějších odhadů z počátku měsíce vrátila do recese, zatímco podle dnešních čísel druhá největší ekonomika eurozóny Francie druhý kvartál v řadě stagnuje.

    celý článek »

    Česká ekonomika zpomaluje

    Dnešní den ve znamení předběžných výsledků HDP za druhý kvartál v Evropě zatím příliš nepotěšil. Slabší německá ekonomika, stagnující Francie a nyní i stagnující ČR.

    celý článek »

    S&P snížila rating Erste na A-

    Agentura S&P snížila rating Erste Group na stupeň “A-“. Důvodem jsou změny v rakouských zákonech, kvůli kterým je obtížně předvídatelné, zda a jakým způsobem by vláda v případě nouze pomáhala systematicky důležitým bankám.

    celý článek »

    Manipuluje vláda USA tajně finanční trhy?

    Autor: Matej Kovačič Podľa teórie zvnútra finančného sveta, americká vláda intervenuje na trhoch vždy, keď sa akciové trhy začínajú dostávať do problémov. Vďaka mohutnému nákupu akcií a futures sa jej často podarí paniku na trhu odvrátiť.

    celý článek »

    Pražská burza by měla otevřít mírným poklesem

    Obchodování v Praze se ve středu neslo v pozitivním duchu, index PX připsal 1,16 %. Hvězdou včerejšího dne byly akcie elektrárenského gigantu ČEZ, které za slušného objemu připsaly 1,9 % na 605 Kč a obchodní seanci zakončily na denním maximu.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRObchodování v Praze se ve středu neslo v pozitivním duchu, index PX připsal 1,16 %. Hvězdou včerejšího dne byly akcie elektrárenského gigantu ČEZ, které za slušného objemu připsaly 1,9 % na 605 Kč a obchodní seanci zakončily na denním maximu.

    celý článek »

    HDP: Německo klesá, Francie stagnuje

    Německá ekonomika ve druhém čtvrtletí nečekaně klesla. Hrubý domácí produkt se za tři měsíce do června snížil o 0,2 procenta po revidovaném růstu o 0,7 % v předešlém čtvrtletí.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americkým burzám se včera dařilo. Index S&P 500 si polepšil o dvě třetiny procenta a posunul se na nejvyšší úroveň od konce července. Technologický Nasdaq rostl dokonce o více jak jedno procento. V zisku skončily všechny hlavní sektory v čele s..

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy (14.8.2014)

    600 psychologická úroveň, 591 50denní klouzavý průměr, 587 20denní klouzavý průměr, 557 200denní klouzavý průměr. ČEZ stoupl až k 50dennímu klouzavému průměru (zelená křivka) a testuje klesající trendovou linii. MACD se chystá vydat nákupní signál.

    celý článek »

    Investiční arbitráže mají nová pravidla. Bude ale transparentnost vždy výhodou?

    Jednou z výhod arbitráží, tedy mimosoudního řešení sporů, je jejich diskrétnost. Nejde přitom jen o spory mezi obchodníky, ale také o tzv. investiční arbitráže mezi státy a zahraničními investory. U investičních arbitráží však nyní dochází k pozvolné změně. Od dubna 2014 totiž začala platit nová pravidla transparentnosti, která byla přijata Komisí OSN pro mezinárodní obchodní právo (UNCITRAL).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí