• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 18. 12. 2014

    Trhy ve čtvrtek pokračovaly v pozitivním vývoji a hlavní indexy přidávaly téměř dvě a půl procenta. Růst je podpořen včerejšími závěry jednání FEDu. Zlato zůstalo mírně v zeleném poblíž ceny 1198 USD za unci, naproti tomu ropa se opět vydala k minimům a..

    celý článek »

    Na akciových trzích panuje nákupní nálada

    Třetí den v řadě si evropské akcie připisují zisky. Index Stoxx 600 roste o zhruba 2,6 % za podpory silného růstu všech hlavních sektorů. Nejlépe se daří technologickým titulům, jejichž hodnota je oproti včerejšímu závěru o více jak tři...

    celý článek »

    Co koupit do konce roku na Pražské burze?

    Jak známo, dobře obchodovatelných titulů je na Pražské burze jako šafránu. Aktuálně máme dva týdny do konce, což bývá období, kdy se i v nejbouřlivějším období trhy uklidňují a nabízejí býkům možnosti k nákupům.

    celý článek »

    Fed – včerejší měnové jednání ve dvou bodech

    Dá se říci, že každé jednání měnového výboru Fed má své určité specifikum, již jen z toho důvodu, že se odehrává v jiném čase, tedy s určitým posunem v aktuálním pohledu na svět. To včerejší bylo v mnohém spojováno s viděním americké ekonomiky (centrální.

    celý článek »

    Fed – středeční měnové jednání ve dvou bodech

    Dá se říci, že každé jednání měnového výboru Fed má své určité specifikum, již jen z toho důvodu, že se odehrává v jiném čase, tedy s určitým posunem v aktuálním pohledu na svět. To včerejší bylo v mnohém spojováno s viděním americké ekonomiky (centrální.

    celý článek »

    Středoevropské měny pod tlakem, koruna v klidu

    Na českém devizovém trhu dnes panoval klid. Kurz koruny vůči euru se držel v pásmu sedmi haléřů v okolí 27,60 CZK/EUR a žádný zřetelný trend se neprosazoval. Naopak polský zlotý i maďarský forint čelily výprodejním tlakům - oproti včerejšímu závěru.

    celý článek »

    Proč cena ropy stále klesá?

    Autor: Adam Estefányi Cena ropy klesla od června o více než 40 %. Tehdy stál barel ropy 115$, nyní klesla jeho cena pod 60$ za barel. Tento prudký pokles přišel po téměř pěti letech stability.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.12.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.12.Změna18.12. Americký dolar USD 1 22.1950 +1.25%22.4740...

    celý článek »

    Srovnání pojištění majetku v novém kabátu

    Sliby se mají plnit nejen o Vánocích, že? A my jsme si před časem slíbili, že vám do svátků zpříjemníme srovnání a výběr pojištění majetku. Výsledek? Včera jsme spustili přehlednější, z našeho pohledu líbivější a použitelnější přehled poskytovatelů...

    celý článek »

    Přehled obchodních dnů na přelomu roku

    Světové rozdílnosti ve ctění oslav příchodu Nového roku sebou přináší odlišnosti i z hlediska obchodních dnů na akciových trzích. Níže přinášíme základní přehled vybraných trhů, kdy lze na přelomu roku realizovat obchody.

    celý článek »

    Ropa se po výprodejích pomalu odráží ode dna

    Včera nebývale nabíraly zisky nejen akcie, ale i ropa. Ta pokračuje v růstu třetím dnem v řadě i dnes. Pravděpodobně je však tento růst spíše jen o krátkodobou záležitostí, protože fundamenty jsou stále stejné a hrají do karet spíše nižším cenám.

    celý článek »

    Řecké drama pokračuje, první volba prezidenta nepřinesla

    Drama prezidentské volby v Řecku prvním dějstvím nekončí, podívaná se prodlužuje do druhé půlky. Ve včerejší volbě řečtí poslanci nového prezidenta nezvolili, bude proto následovat další kolo, avšak nový prezident vzejde pravděpodobně až z posledního – třetího hlasování.

    celý článek »

    FX aktualizácia: SNB, FOMC a BOJ

    Hneď ráno SNB znížila svoj cieľ pre sadzby Libor na negatívnu úroveň -0,75%/-0,25% z prechádzajúcej úrovne 0-0,25%. SNB tvrdí že je pripravená prijať ďalšie kroky. SNB si zobrala príklad z BoJ a túto zmenu ohlásila bez akéhokoľvek varovania, dúfajúc.

    celý článek »

    Makléři nechtějí, abyste tohle věděli

    Je podle vás obchodování na burze férový byznys? Myslíte si, že na internetu dostáváte pravdivé a užitečné rady profesionálních traderů a že vás brokeři férově seznamují se všemi skutečnostmi? Také často narážíte na internetové stránky, reklamy a spamy,..

    celý článek »

    Fed krůčkem postoupil k normalizaci/zvýšení úroků

    Makroekonomická zpráva - Fed Fed krůčkem postoupil k normalizaci/zvýšení úroků Rozhodnutí Fedu monetární politiky: Rozbor: Fed mírně vylepšil hodnocení trhu práce, hodnocení a výhled inflace smíšený. Nejednotné bylo i hlasování, slyšet byly jestřábi.

    celý článek »

    Vítězové a poražení na pražské burze v roce 2015

    Patriotismus se letos českým investorům příliš nevyplácel. Kdo vsadil na pražskou burzu, prodělal. Je pražská burza plná jen tržních loserů, nebo se na ní najdou i světlé výjimky, díky nimž se na ni ještě vyplatí nezanevřít? Které tituly z indexu PX...

    celý článek »

    Ifo, Index Fedu Philadelphia

    Makroekonomické události 18. prosince Ifo, Index Fedu Philadelphia 10.00 SEC - Německo: Index IFO (12 2014)Očekávání: 105,4Předchozí: 104,7 Trhy čekají posílení indexu, které by znamenalo potvrzení prvních známek stabilizace slábnoucího trendu...

    celý článek »

    Rubl zůstane i nadále extrémně volatilní

    Po prudkém propadu až k 80 rublům za dolar se kurz ruské měny při silné volatilitě včera zotavil na 62 rublů za dolar a do dnešního rána posílil dále na 58 rubů za dolar. Přispěla k tomu intervence ministerstva financí a spekulace na další možné kroky...

    celý článek »

    Oracle má pozitivní výhled pro 3Q

    Oracle mimo lepších než očekávaných výsledků za 2Q zmínil svůj pozitivní výhled na 3Q co se týče sotwaru a cloudu. Jen připomínáme, že SAP má relativně novou strategii zaměřenou právě na přechod na cloud.

    celý článek »

    Praha by měla zahajovat růstově

    Ani polovina týdne nenabídla obrátku a pražská burza po poklesu o 0,53 % protáhla včera svou sérii ztrát již na pět dnů. Index PX tak prohloubil propad letošního roku, který činí už 5,5 %.

    celý článek »

    Fed mění rétoriku u sazeb z considerable time na be patient

    Fed ve středu podle očekávání nastavení měnové politiky nezměnil. Trh především sledoval, zda Fed více naznačí o zvyšování sazeb a celkové normalizaci měnové politiky. Fed v prohlášení uvedl, že bude trpělivý (patient), než zahájí proces zvyšování sazeb.

    celý článek »

    MVH O2 schválila úvěr pro PPF

    Dle očekávání včerejší valná hromada O2 CR mimo jiné schválila finanční pomoc majoritnímu vlastníku PPF Arena 2 B.V. Společnost poskytne půjčku 24,8 mld. Kč splatnou za sedm let s možností předčasného splacení a to i částečně.

    celý článek »

    Útok na rubl: Rusko ve víru měnové krize

    Dosud na rublovém trhu přituhovalo, teď už to ale vypadá jako klasická měnová krize rozvíjejících se zemí. Podle klasického scénáře padá cena hlavní komodity (ropy), prudce oslabuje měna (rubl), centrální banka zvyšuje úrokovou sazbu (skokově ze zhruba...

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Po třech seancích poklesu uzavřel S&P 500 včerejší obchodování s vysokým ziskem 2,0 %, což bylo nejvíce od října 2013. V rámci indexu vzrostly všechny sektory v čele s více jak čtyřprocentním růstem energetického odvětví.

    celý článek »

    Dolar díky zasedání Fedu prudce posílil

    Včerejší zasedání americké centrální banky, které v souladu s očekáváním SG přineslo mírnou změnu výhledu pro měnovou politiku, způsobilo výrazné posílení dolaru na trhu s eurem. Dolar si (především během obchodování v USA a dnes ráno na asijských...

    celý článek »

    Egyptská revoluce

    Autor: Matěj Bělín Od začátku Egyptské revoluce na Náměstí Osvobození ( Tahrir Square ) uplynuly již téměř čtyři roky a od té doby byli sesazeni dva egyptští prezidenti, více než 800 lidí zahynulo při protivládních protestech vedle tisíců jiných, kteří...

    celý článek »

    Zpráva o vztazích za rok 2014: Co v ní nesmí chybět?

    Téměř už uplynul první rok účinnosti rekodifikace soukromého práva. K tomu se kvapem blíží povinnost zpracovat zprávu o vztazích pro všechny ovládající či ovládané nebo jednotně řízené korporace, a to ve lhůtě 3 měsíců od skončení účetního období, tj. je-li účetní období shodné s kalendářním rokem, pak do 31. března 2015. Co vlastně rekodifikace na zprávě o vztazích změnila?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí