• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Bilionová zombie řádí na trhu s ropou

    Po ropných polích se pohybují zombie. Poté, co se cena ropy propadla o polovinu, se staly z ropných projektů plánovaných na rok 2015 nemrtví - stále stojí, naděje na produktivní budoucnost je však mizivá.

    celý článek »

    Na měnách klid, s výjimkou rublu

    Americký dolar proti euru zažil kromě jednoho okamžiku klidné obchodování. Od rána se pohyboval v pásmu 1,215 až 1,213. Před začátkem obchodování v Evropě pak rychle vystoupal až na 1,218, aby pak zkorigoval někam k hladině 1,216 okolo, které se pomalu obchodoval zbytek dne a obchoduje se okolo těchto úrovní i nyní.

    celý článek »

    Carnival – investiční výlet vašeho života?

    V „Deset žhavých akcií na další čtvrtstoletí“ jsme našli seznam titulů od CNBC pro investory s horizontem 25 let. Mezi řadou známých firem (některým jsem se zde již věnoval) je i několik nehřejících se ve světle největšího investičního zájmu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 30.12.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 29.12.Změna30.12. Americký dolar USD 1 22.7280 +0.30%22.7970...

    celý článek »

    10 grafů, které reprezentují rok 2014

    Rok se s rokem sešel a my se těšíme na obvyklou oslavu příchodu nového roku. Na co se bude vzpomínat, když se řekne rok 2014 a finanční trhy? Vybrali jsme deset nejzajímavějších grafů roku 2014, které jsou podle nás nejvýraznějšími událostmi, které určovaly směřování dění jak světových trhů, politiky, tak ovlivňovaly životy běžných občanů v různých částech světa.

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada USA solidní

    Spotřebitelská nálada USA solidní Index spotřebitelského sentimentu Conference Board (12 2014)Očekávání: 94,0Předchozí: 88,7 Spotřebitelská nálada amerických domácností po dlouhých letech od světové finanční krize v posledních měsících vyrostla na...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada USA solidní (30.12.2014)

    Spotřebitelská nálada USA solidní Index spotřebitelského sentimentu Conference Board (12 2014)Očekávání: 94,0Předchozí: 88,7 Spotřebitelská nálada amerických domácností po dlouhých letech od světové finanční krize v posledních měsících vyrostla na...

    celý článek »

    Počet ropných vrtů v USA poklesl pod 1500

    Podle statistik americké společnosti Baker Hughes, která je největším dodavatelem vrtných zařízení pro těžbu ropy, počet funkčních ropných vrtů v USA v uplynulém týdnu poklesl o 37 na celkových 1499 zařízení.

    celý článek »

    Japonsko snižuje daně pro firmy

    Japonská vládní koalice schválila plány na reformu daní, jejíž součástí je snížení sazby daní právnických osob od dubna příštího roku. Vláda rovněž slíbila další pokles firemní daně v příštích letech.

    celý článek »

    Ropa atakuje nové pětileté minimum

    Čtvrtým dnem v řadě oslabuje dnes na burze Nymex nejaktivnější futures kontrakt na WTI americkou lehkou ropu. Cena tak klesá na nové pětileté minimum. Jedná se o reakci na spekulace, dle kterých zásoby ropy v U.S.

    celý článek »

    Pražské služby, a.s. - Řádná valná hromada

    Společnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), tímto v souladu se zákonem č.

    celý článek »

    Erste má zájem o maďarská retailová aktiva Citigroup

    Agentura Bloomberg cituje rozhovor s šéfem maďarské Erste Radovanem Jelasity, jenž uvedl, že Erste má zájem o retailová aktiva maďarské části Citigroup. Erste již dříve uvedla, že z maďarského trhu neodejde, naopak Citi chce odejít z 11 trhů včetně...

    celý článek »

    Pražské služby, a.s. - Náhradní valná hromada

    Společnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), tímto v souladu se zákonem č.

    celý článek »

    Sestavte si vlastní ETF portfolio

    Autor: Zuzana Koňaříková Individuální investoři mají možnost stvořit si portfolio z burzovně obchodovaného fondu (ETF) dle svých představ. Mají na výběr ze širokého spektra návrhů, jak sestavit své modelové ETF.

    celý článek »

    Praha zahají poslední obchodní seanci letošního roku beze změny

    Pražská burza v první obchodní seanci zkráceného svátečního týdne ztrácela, když index PX včera odepsal 0,6 %.Propadlíkem dne byly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které po dopoledním výletu k 606 Kč zamířily výrazně níže, aby obchodní seanci uzavřely se ztrátou 2,1 % na úrovni 585,50 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza v první obchodní seanci zkráceného svátečního týdne ztrácela, když index PX včera odepsal 0,6 %. Propadlíkem dne byly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které po dopoledním výletu k 606 Kč zamířily výrazně níže, aby obchodní seanci uzavřely se ztrátou 2,1 % na úrovni 585,50 Kč.

    celý článek »

    Asijské trhy se dnes zavinuly do rudé barvy

    Investoři dnes na asijských akciových trzích vybírají část letošních zisků. Už od úvodu seance tak pozorujeme tlak na pokles klíčových indexů v čele s japonským Nikkei , který ztrácí 1,6 % na 17450 b.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »