• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 2. 12. 2014

    Během úterního obchodování trhy vymazaly pokles předešlého dne a indexy přidávaly přibližně půl procenta. Z makrodat zmiňme lepší výsledek výdajů na výstavbu, výraznější makro nás čeká až zítra ve formě změny zaměstnanosti a indexu PMI nevýrobního...

    celý článek »

    Rogers: Žádná eura, radši investice do ruských akcií

    Rubl letos k dolaru oslabil už o celých 25 %, legendárního investora Jima Rogerse to ale od navyšování investic v Rusku neodrazuje. Pro Financial Times uvedl, že jeho strategie je založena na víře ve fundamentální posun strategie Kremlu týkající se zahraničních investorů.

    celý článek »

    Energetický sektor vévodí akciovým burzám

    V závěru evropské seance za nedostatku nových makroekonomických zpráv akcie rostou zhruba o půl procenta, když hlavní podporou jim je energetický sektor, který přidává 2,2 % a maže tak hluboké ztráty z předchozích seancí.

    celý článek »

    Second sight – trh má smysl

    Despekt k akciovým trhům zažívá v posledních letech zlaté časy. Na festivalu odsudků slyšíme úvahy o kasinech, plošné manipulaci tu bankami soukromými (HFT .

    celý článek »

    Tuzemský akciový trh v úterý opět na zelené nule

    Pražská burza dokázala i v úterý připsat mírný zisk, když index PX dnes získal 0,1 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX klesá o 0,4 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,1 %, polský WIG připisuje 1 % a maďarský BUX roste o 0,7 %.

    celý článek »

    Po zasedání OPEC sledujte čínský juan

    Zasedání zemí OPEC přijalo usnesení o tom, že nebudou snižovat těžbu ropy. To vystavilo cenu ropy prudkému poklesu a ve svém důsledku tento cenový propad vytváří hrozbu nástupu celosvětové deflace.

    celý článek »

    Guvernér Singer ocenil české ekonomické oživení

    Úterní obchodování bylo ve znamení prázdného kalendáře makroekonomických údajů. Koruna nicméně dnes dopoledne proti euru posílila o zhruba dvě desetiny procenta až k úrovni 27,55 CZK/EUR v reakci na projev guvernéra ČNB Miroslava Singera na semináři.

    celý článek »

    Bez podpory vlád je ECB bezbranná a eurozónu nespasí

    Čím blíže je klíčové čtvrteční zasedání bankovní rada ECB, tím větší bude nervozita trhu ohledně výsledku tohoto zasedání.Podle některých komentářů, ať už bude výsledek jakýkoli, bude důležité si uvědomit, že schopnosti a možnosti ECB stimulovat růst...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 02.12.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 1.12.Změna2.12. Americký dolar USD 1 22.1480 +0.30%22.2150...

    celý článek »

    Čas rozhodování v energetice

    Energetika v České republice se nachází v době „klidu“ či spíše „neklidu před velkou bouří“. Krátí se totiž čas na přijetí zásadních rozhodnutí ohledně směřování energetiky v dalších desetiletích.

    celý článek »

    FT: Je načase nabídnout Putinovi dohodu

    Jedno válečné rčení říká, že armády musí bojovat ve válkách, ve kterých mohou, ne v těch, ve kterých bojovat chtějí. Vůdci ze západních zemí by si toho měli být vědomi, i co se týče současného konfliktu s Ruskem.

    celý článek »

    Dokončení korekce: Technická analýza XAUUSD

    Podívejme se na denní graf instrumentu XAUUSD . Cena se pohybuje uvnitř týdenního a denního medvědího trendu obsahujícího v sobě klesající kanál Donchian. V současné době jsme svědky dokončení korekce – maximum posledního baru oscilátoru RSI-Bars je...

    celý článek »

    Ropa hledá rovnováhu

    Ropa denní komentář Ropa hledá rovnováhu Lednový futures kontrakt ropy WTI klesá 1,9% d/d na 68,0. Cenu ropy snižuje hlavně převis nabídky ropy nad poptávkou, což akcelerovalo poslední a možná nejdůležitější rozhodnutí OPECu od světové finanční...

    celý článek »

    E.ON se štěpí, dluhy si ponechá

    Největší německé energetické společnosti E.ON po rozdělení na dvě části v roce 2016 zůstanou všechny její dosavadní závazky. Nová firma, která bude provozovat konvenční elektrárny a ropný a plynárenský byznys E.

    celý článek »

    Zemní plyn proti ropě

    Personální kompozitní instrument &NATGAS_OIL odráží dýnamiku změny ceny zemního plynu vůci americké ropě (West Texas Intermediate). Podkladová část instrumentu obsahuje 10 mmBtu, a kotační - 1 barel ropy WTI.

    celý článek »

    FX aktualizácia: Čakanie na zvyšok týždňa

    RBA nepodporila ďalší pokles austrálskeho dolára, keďže guvernér Stevens povedal iba málo nového. Trh sa stáva čoraz agresívnejším v oceňovaní znižovania úrokových sadzieb centrálnou bankou. Trh však na slová Stevensa reagoval squeezom krátkych...

    celý článek »

    Hlavolam jménem Apple – co se včera vlastně stalo?

    Včerejší úvod obchodování na Wall Street byl poznamenán silnými výprodeji na akciích Apple. Titul propadl během 2 minut z úrovně 118 USD na 113. Mimořádně vysoký byl také objem zobchodovaných akcií, který během krátkého výprodeje překročil 7,7 milionu kusů.

    celý článek »

    Předznamenává E.ON soumrak investic do fosilních paliv?

    Německý energetický koncern E.ON před dvěma dny prezentoval svůj plán vyčlenit ze svých fosilních aktiv a dále se bude věnovat již pouze obnovitelným zdrojům energií (OZE). Tento krok je podle posledních komentářů závažným signálem pro globální...

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na USDJPY

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na vývoj měnového páru USDJPY. Informace uvedené ve videokomentáři nejsou investičním doporučením, jde o názor daného makléře na možný budoucí vývoj jím popisovaného aktiva.

    celý článek »

    Ropa: Konsolidace po předchozím výrazném poklesu

    Cena ropy Brent včera v reakci na slabé PMI indexy poklesla až na své 5leté minimum (pod 68 dolarů za barel). Později však svůj výrazný pokles z posledních dní (do značné míry způsobený rozhodnutím kartelu OPEC neomezovat stávající produkci ropy)...

    celý článek »

    Hlavní akciové indexy minulý týden posilovaly

    Uplynulý týden byl pro finanční trhy jednoznačně jeden z těch rušnějších. Hlavní akciové indexy výrazně posilovaly. Německý DAX se dostal opět na dostřel psychologické hranice 10 000, americký index SP500 na druhou stranu posunul historická maxima o.

    celý článek »

    Rusko ruší plány na plynovod South Stream

    Ruský prezident Vladimír Putin uvedl, že zruší plány na výstavbu plynovodu South Stream, který by měl vést do Evropy. Výstavbu blokuje Bulharsko, přes jehož území měl plynovod vést. Putin uvedl, že bez souhlasu Bulharska nebude ve výstavbě pokračovat.

    celý článek »

    Švýcarské NE vyvolalo propad cen komodit.

    Švýcaři se v referendu rozhodli pro NE! Ať už tomu bylo v důsledku nebývale rozsáhlé zastrašovací kampaně ze strany Švýcarské národní banky, nebo z domnění většiny obyvatel že švýcarské zlato je bezpečněji uloženo v zahraničí, rozhodli se Švýcaři pro...

    celý článek »

    Jak přemýšlí chudí vs. bohatí?

    Autor: Petr Pozník Je-li bohatým lidem co závidět, pak by to neměla být jejich nemalá finanční zajištěnost, ale spíše jejich striktně dodržovaná pravidla a disciplinovanost, která vede k tomu, aby byli schopni vykonat všechny potřebné záležitosti pro...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRTuzemský akciový trh zahájil nový týden a poslední měsíc letošního roku na zelené nule, když index PX dnes získal 0,01 %. Elektrárenská společnost ČEZ v úvodu seance klesla až na 610,30 Kč, v průběhu obchodování se ale dokázal titul vzpamatovat a nakonec pondělí zavírá o 0,7 % výše na úrovni 623,60 Kč.

    celý článek »

    Cena ropy by se mohla zřítit ještě o více než 50 %

    Murray Edwards, kanadský miliardář a předseda správní rady společnosti Canadian Natural Resource, se domnívá, že cena ropy se ze současné hladiny může zřítit o dalších 50 %. V rozhovoru pro kanadské vydání listu Financial Times Edwards řekl: Ceny.

    celý článek »

    Plynovod South Stream nebude

    Rusko dnes oznámilo konec plánované výstavby plynovodu South Stream, který měl od příštího roku dopravovat ruský plyn do střední Evropy, a vyhnout se přitom území Ukrajiny.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »