• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 12. 12. 2014

    V pátek se trhy opět ponořily níže a hlavní indexy tak navázaly na poklesy minulých dní. V uplynulém týdnu zavřely indexy mírně v zeleném pouze ve čtvrtek. Celkově indexy odepsaly během týdne více než 3 %.

    celý článek »

    Hrdinové dávno skončené války

    Tento týden byla zveřejněna nová čísla týkající se inflace v Číně. Potvrzují se obavy, které jsem zde shrnul minulý pátek. Inflační tok informací bude pokračovat týden příští a to dvěma vyspělými ekonomikami, které dovedly využít pozitiv kvantitativního uvolňování.

    celý článek »

    Praha v pátek v červeném; Erste bank -3,8 %

    Pražská burza v poslední obchodní seanci tohoto týdne ztrácela, když index PX dnes odepsal 1,3 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu také klesají – německý DAX odepisuje 2 %, rakouský ATX obchoduje níže o 2,6 %, polský WIG ztrácí 0,4 % a maďarský BUX odepisuje 0,8 %.

    celý článek »

    Akciové indexy zakončují týden dalším poklesem

    Západoevropské akciové indexy dnes padají přibližně o 1,5 % a index Stoxx 600 tak propadem téměř o 5 % zažívá nejhlubší týdenní pokles za poslední více než dva roky. Největší ztráty si opět připisují energetické a těžební společnosti,...

    celý článek »

    Dárek pod vánoční stromeček? GoPro

    Asi jen málokdo zajímající se o moderní techniku nikdy neslyšel o společnosti GoPro. Jedná se o americkou společnost zabývající se vývoj minikamer. V dohledné době pak svoji působnost rozšíří o oblast dronů.

    celý článek »

    Není nakonec lepší pohodlná stagnace, než bolestivé snahy o růst?

    Než jsem se v roce 2009 přestěhoval do Japonska, slýchal jsem o jeho ekonomice jen to, že je v recesi, útlumu či stagnaci. Když jsem se ale v nové zemi zabydlel, poznal jsem, že mnohem lepší slovo je „kaiteki“, které znamená „komfort“ a zahrnuje širokou škálu věcí od pohodlnosti, spolehlivosti, bezpečí až po půvab.

    celý článek »

    Výrobní inflace v USA dál klesá s ropou

    Index cen výrobců se v zámoří za listopad snížil o 0,2 procenta po 0,2procentním růstu v říjnu. Tržní odhad byl nastaven na -0,1 procenta. Bez energií a potravin se index nezměnil oproti konsensu +0,1 procenta.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 12.12.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.12.Změna12.12. Americký dolar USD 1 22.2310 -0.31%22.1620...

    celý článek »

    Základy obchodování opcí 7: Cena opce

    Pro pochopení opcí je nezbytné správně pochopit, z čeho se skládá a jak se chová cena opce. Opční prémium se skládá ze součtu dvou složek a to z časové hodnoty a vnitřní hodnoty. Opční prémium = vnitřní hodnota + časová hodnota Vnitřní...

    celý článek »

    Trhy se až moc spoléhají na hrdličky z Fedu

    Jedno z nejlepších investičních pravidel posledních let bylo nikdy nepodceňovat hrdličky v americké centrální bance. Pokaždé, když se objevily obavy z toho, že Fed udělá nějaký jestřábí tah, rychle se ukázalo, že byl mylný.

    celý článek »

    Jen: nové energetické období

    Restrukturalizace trhu s energií, podmíněnou americkými břidlicovými technologiemi, vedla k nárůstu volatility měn vyspělých zemí. Korelace volatility cen surovin a takových likvidních instrumentů, jako USD/JPY , GBP/USD naznačuje, že „surovinové měny“...

    celý článek »

    Ropa prorazila 60 USD za barel, komoditní měny pod prodejním tlakem, o víkendu se v Japonsku konají volby, AUD/USD by podle RBA mělo být 0,7500; analýza DOW JONES, ZLATA a GBP/NZD

    Ruský rubl (RUB) se propadnul vůči americkému dolaru (USD) na nová historická minima 57,00 rublů za dolar. Oslabování domácí měny nepomohla zastavit ani ruská centrální banka, která včera zvýšila základní úrokovou sazby o 1 procento na hodnotu 10,5..

    celý článek »

    Eurozóna - zaměstnanost ve 3Q rostla o 0,2%

    Zaměstnanost v eurozóně podle statistik Eurostatu ve 3Q rostla mezikvartálně o 0,2% respektive 0,3% pro celou EU. Ve 2Q rostla zaměstnanost v obou regionech o 0,2%.V meziročním srovnání rostla zaměstnanost o 0,6 respektive 0,9%.

    celý článek »

    Zlato před PPI USA před rezistenční bariérou

    Zlato denní komentář Zlato před PPI USA před rezistenční bariérou Zlato slábne 0,1 % d/d na 1225. Dnes získá další impuls ve 14.30 SEČ, kdy bude zveřejněn listopadový PPI. Data by měla potvrdit, že vedle spotřebitelských i produkční ceny rostou...

    celý článek »

    Zlato před PPI USA před rezistenční bariérou

    Zlato denní komentář Zlato před PPI USA před rezistenční bariérou Zlato slábne 0,1 % d/d na 1225. Dnes získá další impuls ve 14.30 SEČ, kdy bude zveřejněn listopadový PPI. Data by měla potvrdit, že vedle spotřebitelských i produkční ceny rostou...

    celý článek »

    USA: PPI může klesnout s propadem cen ropy

    Makroekonomické události 12. prosinec USA: PPI může klesnout s propadem cen ropy 14.30 SEČ USA: PPI (11 2014, m/m,%) 14.30 SEČ USA: PPI bez cen potravin a energií (11 2014, m/m,%)Očekávání: -0,1 Očekávání: 0,1 Předchozí: 0,2 Předchozí: 0,4 14.30 SEČ.

    celý článek »

    10 akcií na 10 let

    Stárnutí poválečné generace, populační růst a růst životní úrovně předurčuje tyto akcie k růstu. Hledat nejlepší akcie pro následujících 10 let není pro mnohé investory na pořadu dne.

    celý článek »

    FX aktualizácia: nervózny dolár

    Nezabudnite, že budúci týždeň bude posledný normálny obchodný týždeň roka. USD drží sa silnejšie, ako by sa dalo čakať, vzhľadom k včerajšiemu pohybu na trhu. Obchodovanie ostane pred FOMC nervózne, sledovať sa bude použitie výrazu dostatočný čas....

    celý článek »

    Dolar ráno oslabuje s vyšší averzí k riziku

    Páteční obchodování se na finančních trzích v Evropě rozjíždí v negativním duchu. Asii se ještě relativně dařilo, poté co včerejší americká data přinesla dobré zprávy a dnes ráno vyšla smíšená čísla z Číny.

    celý článek »

    EPH brousí kolem italských aktiv E.ONu

    Energetický a průmyslový holding (EPH) Daniela Křetínského se údajně zajímá o akvizici části italských aktiv německého energetického gigantu E.ON. Ten již dříve oznámil, že rozprodá některá okrajová aktiva včetně těch italských.

    celý článek »

    Na BCPP vstupuje nový člen, společnost Roklen360 a.s.

    Pražská burza bude mít od 12. 12. 2014 nového člena. Stává se jím společnost Roklen360 a.s., která je od roku 2011 již šestým obchodníkem, který vstupuje na pražský trh. „ Jsem velmi rád, že po několika zahraničních obchodnících vstupuje na náš trh ryze..

    celý článek »

    Trhy stále jako na houpačce.

    Hlavní evropské parkety v průběhu čtvrteční seance několikrát změnily směr, aby převaha zveřejněných lepších makrodat z USA pomohla pouze ke smíšenému závěru indexů, se změnami FTSE 100 -0,59%, CAC 40 -0,05% a DAX +0,64%.

    celý článek »

    Francie - jádrová inflace v záporu, poprvé od roku 1990

    Francouzská jádrová inflace (tj. očištěná o volatilní položky typu energií, regulovaných cen, daní a potravin) v listopadu poklesla do záporu (-0,2% r/r), poprvé od roku 1990. Celková inflace se sice stále drží mírně nad nulou (0,4% r/r v listopadu),...

    celý článek »

    USA: Rychlejší růst maloobchodu

    Americké jádrové maloobchodní tržby (tj. očištěné o volatilní prodeje automobilů, pohonných hmot, stavebních materiálů a gastronomické služby), které nejlépe odpovídají spotřebě amerických domácností v rámci amerického HDP, v listopadu meziměsíčně...

    celý článek »

    Fortuna má novou finanční ředitelku

    Novou finanční ředitelkou Fortuny se stala Jaroslava Hirschová. Ta by měla nahradit Michala Vepřeka, který ke konci roku ve funkci končí. Hirschová doposud působila na různých manažerských pozicích především ve finančním sektoru (GE Capital bank, Česká...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza ve včerejší obchodní seanci nebyla schopná z pozitivního sentimentu v Evropě a zámoří nic vytěžit, když index PX odepsal 1,1 %. Hlavní podíl na poklesu tuzemského trhu měly akcie elektrárenské společnosti ČEZ.

    celý článek »

    Akcie v Asii před koncem týdne mírně posilovaly

    Na konci týdne asijské akcie mírně posilovaly. Dění na kapitálových trzích ovlivnila čínská průmyslová výrobní data a další oslabování ceny ropy. Cena West Texas Intermediate klesla o 1,1 procenta na 59,30 dolarů za barel.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »