• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,312 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,371 ↑
    CZK / EUR 25,145 ↑
    CZK / CAD 17,138 ↑
    CZK / PLN 5,821 ↑
    CZK / CHF 25,692 ↑
    CZK / USD 23,453 ↑
    CZK / GBP 29,417 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Ostře sledované sazby

    Hlavní událostí dneška, a vlastně posledního roku, bylo ostře sledované zasedání americké centrální banky. Poprvé od roku 2006 ke zvýšení úrokových sazeb o očekávaných čtvrt procentního bodu a pohybuje se tak v rozpětí 0,25 % - 0,5 %.

    celý článek »

    Ostře sledované sazby

    Hlavní událostí dneška, a vlastně posledního roku, bylo ostře sledované zasedání americké centrální banky. Poprvé od roku 2006 ke zvýšení úrokových sazeb o očekávaných čtvrt procentního bodu a pohybuje se tak v rozpětí 0,25 % - 0,5 %.

    celý článek »

    Ostře sledované sazby

    Hlavní událostí dneška, a vlastně posledního roku, bylo ostře sledované zasedání americké centrální banky. Poprvé od roku 2006 došlo ke zvýšení úrokových sazeb o očekávaných čtvrt procentního bodu a pohybují se tak v rozpětí 0,25 % - 0,5 %.

    celý článek »

    Tlak v čínském papiňáku prudce stoupá

    Číňané se prý odvrátili od akcií a přesunuli se k nakupování poštovních známek (píší to v HN a základem jsou informace od Stanley Gibbons). Čtenář si možná vzpomene, že na počátku čínské akciové rally se spekulovalo o tom, že čínská vláda se snaží o přesun investic domácností směrem od nemovitostí k akciím.

    celý článek »

    Evropa před Fedem s mírným ziskem, Altice +14 %

    Mírně v plusu zakončily dnešní obchodní seanci evropské akciové trhy, které tak neudržely maxima z průběhu odpoledne. Je patrná nervozita před blížícím se výsledkem jednání amerického Fedu, který by mohl přijít po téměř deseti letech se zvýšením úrokových sazeb.

    celý článek »

    Summary: Solární společnosti dnes raketově rostou

    Akcie amerických solárních společností dnes raketově rostou (některé až o 25 %). Reagují tak pravděpodobně na kumulaci pozitivních zpráv. Tou první je, že se americká vláda blíží dohodě o prodloužení programu daňového zvýhodnění investic (Investment Tax Credit – zpráva se objevila již včera, takže její vliv v dnešním dni bude omezený).

    celý článek »

    Koruna bez reakce

    Dnešní měnově-politické zasedání bankovní rady ČNB nechalo korunu klidnou. Ani po oznámení rozhodnutí se totiž nevydala mimo své úzké obchodní pásmo, 27,02 - 27,03 CZK/EUR, kde se pohybuje většinu času v minulých dnech.

    celý článek »

    Strašák jménem deflace

    Autor: Ondřej Makeš Ze všech stran se na nás valí informace o nějaké deflaci. V čem je vlastně „problém“ a co je to deflace? Jedním z hlavních úkolů centrálních bank je péče o stabilitu měny. V ČR tuto roli zastává Česká národní banka (ČNB).

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 16.12.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.12.Změna16.12. Americký dolar USD 1 24.5700 +0.63%24.7260...

    celý článek »

    Konopí v kuchyni? Zkuste ho třeba o Vánocích

    Konopí je velmi dobrou potravinářskou plodinou odnepaměti. Semena, obsahující konopný olej, mají zastoupení všech esenciálních aminokyselin včetně osmi aminokyselin, které si lidské tělo nedovede vyrobit a nenasycených mastných kyselin stejně jako sója.

    celý článek »

    (Finanční) katastrofy roku 2016 (2. díl)

    Agentura Bloomberg oslovila na sklonku letošního roku politiky, bývalé i současné diplomaty, geopolitické stratégy, bezpečnostní konzultanty a ekonomy s dotazem na nejhorší možný scénář, který by mohl v příštím roce nastat.

    celý článek »

    Jak funguje psychologie u investování?

    Autor: Bc. Martin Surovec K tomu, aby si „obyčejný člověk“ mohl pravidelně přivydělávat ke své mzdě, nemusí mít vysokoškolský titul z oboru ekonomie nebo mnohaleté praktické zkušenosti s investováním.

    celý článek »

    ČNB ponechává sazby i kurzový závazek beze změny

    Bankovní rada i nadále vidí jako pravděpodobný termín exitu ze současného kurzového systému konec roku 2016. Na svém letošním posledním zasedání se bankovní rada ČNB podle očekávání rozhodla neměnit svoji základní úrokovou sazbu, která se nachází už více než tři roky na úrovni 0,05 %.

    celý článek »

    Jen před Fedem slábne

    Aktuální pohled a výhled: Jen k dolaru slábne vůči konci úterního obchodování 0,2 % na 121,9. Trh v listopadu vystoupal nad dvouměsíční obchodované pásmo s podporou růstu akciových trhů a pak taky optimismu Fedu nad vývojem ekonomiky, tendenci ke...

    celý článek »

    ČEZ: Co říká technická analýza? (16.12.2015)

    565 200denní klouzavý průměr, 476 50denní klouzavý průměr, 458 20denní klouzavý průměr. ČEZ v uplynulých dnech klesl až na dlouhodobá minima. MACD je výrazně pod spouštěcí linií. Objemy obchodů poslední dny rostly. RSI je téměř přeprodaný.

    celý článek »

    FED: 7 let s nulovými sazbami

    Dnes večer trh očekává, že americká centrální banka přikročí k historickému zvyšování sazeb. Přesně sedm let poté, co Fed sazby snížil téměř na nulu v reakci na nejhlubší recesi poválečné éry, se tak dost možná uzavírá období nebývalého uvolňování měnové politiky.

    celý článek »

    Křehký MatchaTea koláč

    Pro všechny, kdo hledají zajímavou a zdravou možnost, jak si zpestřit domácí koláčky, sušenky či zmrzlinu, třeba právě o blížících se Vánocích, přináší MatchaTea od Čajové květiny, s.r.o. opravdové potěšení.

    celý článek »

    Šokující předpovědi Saxo Bank na rok 2016

    Mohou se euro, Brazílie a ropa stát překvapivými vítězi roku? Mezinárodní investiční a obchodní banka Saxo Bank dnes vydala své každoroční „Šokující předpovědi“ pro příští rok. Zde je 10 nepravděpodobných, avšak možná nedoceněných událostí, které by v...

    celý článek »

    PBOC: Čínský HDP poroste letos o 6,9% a o 6,8% v r. 2016

    Analytici PBOC uvedli, že čínská ekonomika v tomto roce s největší pravděpodobností poroste o 6,9% s pouze mírným zpomalením směrem k 6,8% v roce 2016.Negativně se na míře růstu promítne především pokles poptávky po čínském zboží, přetrvávající nadbytek..

    celý článek »

    Evropa před Fedem mírně roste, Altice po zlepšeném doporučení +7 %

    Evropské akciové trhy se dnes od úvodu obchodování pohybují nerozhodně v těsné blízkosti včerejšího závěru a hledají tak směr pro svůj další vývoj. Investoři tak vyčkávají na večerní výsledek zasedání amerického Fedu, který pravděpodobně přijde s prvním zvýšením úrokových sazeb za posledních deset let.

    celý článek »

    Ropa opět klesá, spread mezi Brentem a WTI pod 1 USD

    Ceny ropy se po včerejším poměrně silném technickém růstu vrací opět na sestupnou trajektorii. Zatím totiž vůbec nic nenasvědčuje možnému širšímu růstovému obratu, většina fundamentů stále spíše zvyšuje tlak na další vývoj cen.

    celý článek »

    Evropští průmyslníci srší optimismem

    Nálada v evropském průmyslu dál roste a v prosinci zdolala dvacetiměsíční maxima. Konec roku by tak měl být nehledě na aféru “Dieselgate”, uprchlickou krizi nebo zpomalující Čínu velice slušný.

    celý článek »

    Eurozóna - zaměstnanost ve 3Q rostla o 0,3%

    Podle statistik Eurostatu zaměstnanost ve 3Q v eurozóně rostla mezikvartálně o 0,3% a o 1,1% v meziročním srovnání. Ve 2Q zaměstnanost rostla 0,4% respektive 1%.Pro celou EU pak zaměstnanost rostla mezikvartálně o 0,4% a rovněž o 1,1% v meziročním...

    celý článek »

    CET 21 loni snížila ztrátu, tržby vzrostly

    Společnost CET 21, provozovatel televizních stanic ze skupiny Nova, loni snížila ztrátu na 582,7 milionu korun z 1,78 miliardy o rok dřív. Tržby za prodej výrobků a služeb firmě vzrostly téměř o 24 procent na 4,24 miliardy korun.

    celý článek »

    Biotechnologické akcie jako tip od JP Morgan

    Cena akcií v biotechnologickém sektoru byla letos volatilní. Investice však stále překonávaly svojí výkonností širší trh. Index biotechnologií (Nasdaq Biotechnology Index) v tomto roce vzrostl o 8,6 %, index S&P 500 vzrostl o zanedbatelných 0,26 %.

    celý článek »

    ČR - Výroba zlevňuje a zlevňuje

    I listopadová data o cenách ve výrobě potvrdila, že trend poklesu průmyslových cen zdaleka nekončí. Levná ropa a další suroviny i nadále tlačí ceny produkce rafinerií a chemiček dolů.

    celý článek »

    EMU: PMI průmyslu/služeb, USA: Fed, Stavby domů

    10.00 SEČ - Eurozóna: Index nákupních manažerů průmyslu eurozóny (12 2015, předběžná data) Očekávání: 52,8Předchozí: 52,810.00 SEČ - Eurozóna: Index nákupních manažerů služeb eurozóny (12 2015, předběžná data)Očekávání: 54,0Předchozí: 54,2 Index a...

    celý článek »

    Trump for President?!

    V debatě republikánských kandidátů na prezidenta USA musel Donald Trump bránit své kontroverzní výroky o muslimech a plány na boj s terorismem, a dostal se proto pod ostrou palbu kritiky od svých rivalů.

    celý článek »

    Indexy cen vývozu a dovozu - říjen 2015

    V říjnu 2015 vývozní ceny meziměsíčně klesly o 0,1 %, dovozní ceny o 0,3 %, směnné relace dosáhly hodnoty 100,2 %. Meziročně se vývozní ceny snížily o 3,0 %, dovozní ceny o 3,7 %, směnné relace dosáhly hodnoty 100,7 %. Meziměsíční srovnání: Vývozní..

    celý článek »

    Putin chystá další sankce proti Turecku

    Ruská vláda chystá proti Turecku další sankce. Tvrdí to dnes ruský tisk. Vztahy mezi Moskvou a Ankarou se prudce zhoršily po sestřelení ruského bombardéru tureckými stíhačkami minulý měsíc u turecko-syrských hranic.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 16.12.2015

    Euro rast neudržalo Euro včera vyzeralo byť pripravené na rast. Pár EURUD po druhý krát skúšal prelomenie hornej línie formácie vlajky. Pomôcť mal aj lepší výsledok nemeckého sentimentu ZEW, no býci nedokázali prielom udržať a nasledoval pokles,...

    celý článek »

    2GIS nově zmapoval vybraná obchodní centra v Praze

    Pražská obchodní centra v předvánočním čase praskají ve švech. Abyste se nemuseli zmateně proplétat davem, využijte aplikaci 2GIS. Aplikace 2GIS podrobně zmapovala šest pražských obchodních center – Arkády Pankrác, OC Smíchov, Palladium, Quadrio,...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (01.05.2024)

    Po včerejší slabé seanci na Wall Street, která byla poznamenána poklesem technologických společností a téměř 2% výprodejem indexu Nasdaq100, uzavřely trhy APAC seanci se smíšeným sentimentem. Index Nikkei ztratil 0,3 %, korejský KOSPI zaznamenal malý 0...

    celý článek »

    Zemřel Miroslav Macek, jeden ze zakladatelů ODS

    Zemřel Miroslav Macek, jeden ze z předních a výrazných představitelů polistopadové politiky, spoluzakladatel a dlouholetý bývalý místopředseda ODS. Bylo mu 79 let. V devadesátých letech byl místopředsedou federální vlády a ministrem práce a sociálních&hel

    celý článek »

    💲 USD posiluje před Fedem

    Fed dnes zveřejní své rozhodnutí v 19:00 SEČ, tisková konference předsedy Powella se uskuteční v 19:30 SEČ. Nebudou představeny žádné nové makroekonomické prognózy, je však pravděpodobné, že došlo ke změně očekávání ohledně úrokových sazeb Fed možná sd...

    celý článek »

    🛢️WTI Ropa dnes klesá o téměř 3 %

    Ropa WTI dnes ztrácí téměř 3 % a testuje hodnotu kolem 79 USD za barel poté, co byla zveřejněna zpráva ministerstva energetiky, podle níž došlo k nárůstu zásob o 7,26 milionu barelů, přičemž se očekával pokles o více než 2 miliony barelů. Ačkoli se jed...

    celý článek »

    Zásoby ropy výrazně rostou. WTI se propadá

    Zásoby ropy: +7,265 mb (očekávané: -2,3 mb; dříve: -6,368 mb) Zásoby benzínu: +0,344 mb (očekávané: -1,02 mb; dříve: -0,634 mb) Zásoby destilátů: -0,732 mb (očekávané: +1 mb; dříve: +1,614 mb) Zásoby ropy vzrostly více, než včera ukázala soukromá data....

    celý článek »

    Otevřený vojenský újezd Libavá. (video)

    Otevřený vojenský újezd Libavá. ?+? Tisíce cyklistů a pěších už od rána projíždějí a procházejí Vojenský újezd Libavá na Olomoucku. Ten je běžně nepřístupný, lidem se otevírá jen jednou za rok při akci Bílý kámen. Turisté mohou navštívit...

    celý článek »

    ISM Manufacturing a JOLTS nižší, než se očekávalo

    ISM Manufacturing za duben: 49,2 (oček.: 50; dříve: 50,3) Zaplacené ceny: (očekáváno: 55,4; dříve: 55,8) Nové zakázky: Nové zakázky: 49,1 (očekáváno: 51; dříve: 51,4) Zaměstnanost: (očekáváno: 48,2; dříve: 47,4) JOLTS: 8,488 milionu (očekávání: 8,69 mi...

    celý článek »

    Závody unikátních traktorů. (video)

    Závody unikátních traktorů. Nejroztodivnější podomácku poskládané traktory, vyrobené z „kaj-čeho“ – jak říkají sami organizátoři – závodily v sobotu v Pusté Polomi na Opavsku na zdejším tradičním Pustopolomském Bohušově memoriálu Traktor...

    celý článek »

    Tisková konference předsedy Powella přinesla na trh volatilitu

    Zámořské akcie dnes zažily růstový den, který byl odstartován rozhodnutím Fedu o sazbách. Růst pak táhl i předseda Powell na jeho tiskové konferenci. Sazby sice sníženy nebyly a o to ani investoři dnes nehráli, nicméně komentáře Fedu a jeho předsedy naznačili, že Fed se na situaci dívá o něco jinak a možná začíná pomalu myslet na budoucí snížení sazeb.

    celý článek »

    Denní shrnutí - Fed neudělal jestřábí obrat

    Fed podle očekávání drží sazby na stabilní úrovni, ale od 1. června začíná snižovat kvantitativní uvolňování. Snížení objemu státních dluhopisů bude činit 25 miliard USD, nikoli 60 miliard USD, jak tomu bylo dříve. MBS zůstávají beze změny. Fed v prohl...

    celý článek »

    Světové akcie: Vyplatí se v květnu prodávat?

    Na 15 hlavních akciových trzích výnosy od května do října trvale zaostávají za výkonností v období listopadu až dubna. Nejvýraznější rozdíl vykazují některé evropské a asijské akciové indexy, menší rozdíly jsou třeba v USA.

    celý článek »