• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 15. 3. 16

    Úvod týdne zahajovaly trhy opatrným růstem, při kterém Dow Jones připisoval dvě desetiny procenta.Většina sektorů se dnes pohybovala blízko nuly, výjimkou byl čtyř desetinový růst sektoru služeb a tři čtvrtě procentní ztráta sektoru základních materiálů,.

    celý článek »

    Proč spořit v penzijním fondu?

    Doplňkové penzijní spoření, dříve známé jako penzijní připojištění, je zajímavé především díky státním příspěvkům k naspořeným penězům a také možností odpočtů spořených peněz od základu daně z příjmu.

    celý článek »

    Ženy pracují zdarma do 17. března!

    Ženy v České republice dosáhnou stejného výdělku, který jejich mužští kolegové získali do konce loňského roku, až 17. března 2016. Tento den je tedy Dnem rovnosti platů a...

    celý článek »

    Stalo se v 10. týdnu - přehled pro BCPP

    Stalo se v 10. týdnu: Fortuna - Společnost nevyplatí 2 roky dividendu, očekává pokles EBITDA - Informace z konferenčního hovoru ČEZ - Projekce výsledků za 4Q15, očekávané splnění cílů, vysoká dividenda na úrovni 40 Kč - Další odložení spuštění 4.

    celý článek »

    Ruská centrální banka na sazby sahat nebude. NEMUSÍ ...

    Ruská centrální banka bude tento pátek rozhodovat o nastavení hlavních úrokových sazeb. Očekává se, že na rozdíl od ECB či BoJ, ponechá své sazby v klidu beze změn na úrovni 11%. Trh očekává, že do konce letošního září by mohla ruská centrální banka své..

    celý článek »

    Průmysl v Číně zpomalil i na začátku letošního roku

    Čínský statistický úřad o víkendu zveřejnil údaje o průmyslové produkci za leden a únor, které trhy s napětím vyhlížely. Již indikace v podobě indexů PMI zklamaly (vládní statistika i Caixin), když v únoru poklesly hlouběji pod úroveň 50 bodů, tedy do zóny kontrakce.

    celý článek »

    Vítězové a poražení minulého týdne (7.3.–11.3.16)

    Autor: Martin Vespalec Vítězové: Akcie s tržní kapitalizací nad 200 mld. USD Google (NASDAQ:GOOG nebo NASDAQ:GOOGL) Google dosáhl svého historického vrcholu na konci minulého roku, od té doby však společně se zbytkem amerického akciového trhu postupně...

    celý článek »

    Trhy podceňují ochotu Fedu zvyšovat sazby

    Zatímco v uplynulém týdnu úřadovala na trzích ECB, v tomto se pozornost přesouvá na druhý břeh Atlantiku. Ústřední událostí týdne bude zasedání Fedu, které ale pravděpodobně nepřinese zdaleka taková překvapení a zvraty jako tisková konference Maria.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 14.03.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.3.Změna14.3. Americký dolar USD 1 24.3980 -0.30%24.3240...

    celý článek »

    Euro vzdoruje ECB, další hrozbou Fed

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování slábne 0,5 % na 1,111. Euro překvapivě drží zisky po rozhodnutí ECB úrokových sazeb a monetární politiky, které na rozdíl od podobné situace ve čtvrtém čtvrtletí 2015 zaskočilo trhy razancí...

    celý článek »

    Týdenní výhled: Fed, Maloobchodní tržby a CPI USA

    V USA jsou tento týden na programu v úterý Maloobchodní tržby (02 2016), Index průmyslu a ekonomické aktivity Fedu New Yorku (03 2016) a Index PPI (02 2016), ve středu Index CPI (02 2016), Zahájení/Povolení staveb domů (02 2016) a Rozhodnutí Fedu...

    celý článek »

    Citi: Globalizace má svůj vrchol možná už za sebou

    Jestliže hovoříme o konci globalizace, obvykle si představujeme nějaký velký třesk. Například v roce 1914 jí zasadila ránu první světová válka. Může ale globalizace končit bez velkého třesku, pouze za zvuku mírného fňukání? Zdá se, že k něčemu takovému nyní skutečně dochází.

    celý článek »

    Lavazza cílí na dvou miliardové tržby

    Autor: Jakub Švábenský Lavazza hodlá využít kombinace akvizice a organického růstu na podporu prodejů na hodnotu 2 miliard eur do roku 2020. Oznámil to generální ředitel Antonio Barvalle v pátek, den poté, co největší italský producent kávy koupil...

    celý článek »

    Sterling se udržel v rostoucím trendovém kanále

    Sterling se i přes volatilní minulý týden udržel v rostoucím trendovém kanále a udělal velký krok k možnosti dosažení dalších zisků. Intradenní vývoj však momentálně ukazuje na možnost korekčního pohybu. Trh dosáhl horní hrany kanálu a zároveň je v..

    celý článek »

    Jakou budoucnost má ČEZ?

    Společnosti ČEZ ujíždí energetický rychlík hnaný probíhající revolucí v sektoru. Stát ho od této reality dlouho izolovat nezvládne a srážka s realitou bude pro obě strany tvrdá. Tvrdí to alespoň část expertů, které jsme v rámci projektu Alter Eko...

    celý článek »

    Evropský průmysl šlápl na plyn

    Průmyslová produkce v eurozóně na začátku roku vzrostla o 2,8 % - nejrychlejší tempo růstu od poloviny roku 2011. Silný leden je částečně reakcí na slabší výkon průmyslu na konci roku 2015.

    celý článek »

    Babiš: Rozpouštění státních rezerv se nekoná

    Rád bych uvedl na pravou míru některé informace z článku o řízení státního dluhu (viz Ekonom č. 9/2016, Snížení dluhu není jen Babišova zásluha). Čas od času se dočítám o „rozpuštěných Kalouskových miliardách“ či „účetních tricích s likviditou“.

    celý článek »

    IEA: Ceny ropy se zřejmě již dostaly na své dno

    Ceny ropy se možná již dostaly na své dno, protože těžba ve Spojených státech a dalších zemích, které nejsou členy Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC), začíná rychle klesat a růst dodávek z Íránu není tak dramatický. Uvedla to v dnešní zprávě..

    celý článek »

    Merkelové CDU ve volbách oslabila

    Křesťanskodemokratická unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové v nedělních zemských volbách výrazně oslabila, přestože v Sasku-Anhaltsku vyhrála a v Bádensku-Württembersku a Porýní-Falci skončila druhá.

    celý článek »

    Jak změní Bitcoin svět?

    Jak změní Bitcoin svět? ...aneb Bitcoin pro lajky. Rozhovor s odborníkem z bitconové oblasti působící pod nickem ARBX1: Mnoho lidí zná dnes již klišoidní definici bitcoinu jako “Internetová měna, kterou vytvořil anonymní vývojář používající pseudonym...

    celý článek »

    Trhy podceňují ochotu Fedu zvyšovat sazby

    Zatímco v uplynulém týdnu úřadovala na trzích ECB, v tomto se pozornost přesouvá na druhý břeh Atlantiku. Ústřední událostí týdne bude zasedání Fedu, které ale pravděpodobně nepřinese zdaleka taková překvapení a zvraty jako tisková konference Maria Draghiho.

    celý článek »

    ČR - maloobchod v lednu dále rostl

    Tržby v maloobchodě po očištění o sezónní vlivy vzrostly v lednu reálně meziměsíčně o 1,2 %. Meziročně se tržby očištěné o vliv počtu pracovních dní zvýšily o 5,8 %, bez očištění o 4,6 %. V maloobchodě kromě motorových vozidel (CZ-NACE 47) se...

    celý článek »

    Aplikace šetří podnikatelům peníze a čas

    Význam nových technologií roste s tím, jak se vyvíjí české legislativní prostředí. O tom, že aplikace na míru mohou podnikatelům významně usnadnit práci, se nedávno přesvědčila i paní Radka (34), která si pořídila aplikaci Vodafone ePokladna.

    celý článek »

    O2: O2 Slovakia vyplatí 41,1 mil. EUR dividend

    O2 CR oznámilo, že slovenská dceřiná společnost O2 Slovakia vyplatí O2 CR dividendy za rok 2015 ve výši 41,1 mil. EUR (1,1 mld. Kč). Danou informaci považujeme za neutrální vzhledem k postavení O2 SK (100% vlastněná dceřiná společnost) a současně...

    celý článek »

    NYT: Donald Trump nemá nikdy dost

    Miliardář Donald Trump nedávno na shromáždění požádal, aby zvedli ruce ti, kdo ho chtějí volit. Mnohým paže mířící k nebi připomněly nacistický pozdrav.

    celý článek »

    Obama a reforma zákona o zbraních v USA

    Autor: Bc. Petr Matějek V USA se vyostřuje otázka držení zbraní. Barack Obama je zastáncem zpřísnění podmínek držení zbraní a nebude prý podporovat žádného kandidáta na prezidenta, který by nebyl stejného názoru.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 14. 3. 2016

    Pondělí 14. 3. 2016 -----------US OPEN ve 14:30 ! ---------------------- USA: DJIA (+1,28 %), S&P500 (+1,64 %) a NASDAQ (+1,85 %). Evropa: DAX (+3,51 %), CAC40 (+3,27 %), FTSE 100 (+1,71 %). Asie: Nikkei 225 (+1,74 %), Shanghai Comp.

    celý článek »

    Jaké výsledky představí zítra ČEZ?

    Čistý zisk energetické společnosti ČEZ se loni přes neplánované odstávky Jaderné elektrárny Dukovany zvýšil o několik miliard korun. Odhadují to analytici oslovení ČTK. Firma výsledky za loňský rok zveřejní v úterý.

    celý článek »

    Musí být podpis na příloze smlouvy o převodu podílu úředně ověřen? Odpověď vás (ne)překvapí

    Společnost s ručením omezeným je z mnohých důvodů nejrozšířenější formou obchodní společnosti vůbec, a to nejen v České republice. V roce 2015 jich bylo v naší zemi registrováno téměř čtyři sta tisíc. O co více je tato forma společnosti mezi podnikateli populární a rozšířená, o to více pozornosti by členové jejich statutárních orgánů měli věnovat aktuálnímu vývoji judikatury ohledně povinných náležitostí smlouvy, kterou se účast v této společnosti (známá jako tzv. podíl) převádí. V tomto ohledu by nemělo zapadnout ani následující rozhodnutí Nejvyššího soudu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »